Nasterea lui Yeshua , Fiul lui Dumnezeu, si nadejdea mesianică

 Miriam , Joseph si Pruncul - 3 ” Domnul Insusi va va da un semn : iata , fecioara va ramane insarcinata , va naste un fiu si-I va pune numele Emanuel.” ( Isaia 7 : 14 )

In Evanghelii putem citi cu claritate cum Yeshua a formulat porunci  sa se comemoreze moartea si sangele Sau varsat pe cruce,  pentru mantuirea intregii omeniri. In schimb, in ceea ce priveste nasterea Sa in Bethlehem, Sfanta Scriptura nu contine nicio indicatie referitoare la celebrare. Cu toate acestea , in toate bisericile crestine exista traditia sarbatorii Craciunului. Aceasta realitate ii nedumereste insa pe evreii mesianici , care se intreaba de fiecare data ce ar trebui sa celebreze  cu aceasta ocazie : Craciunul sau Hanukah ? Aceasta din urma este o sarbatoare postbiblica  care dureaza 8 zile , fiind numita si Sarbatoarea Luminii si a dedicarii. Hanukah este tinuta in Israel in amintirea victoriei evreilor in lupta impotriva ocupatiei greco – siriene din anul 165 i Ch.
Si in ziua de azi in unele adunari mesianice se celebreaza doar Hanukah , potrivit calendarului evreiesc.  Craciunul este ignorat , deoarece , pentru evrei , el reprezinta o sarbatoare pagana care pune in prim plan brazii impodobiti , cadourile si pe legendarul Mos Craciun.  Cu toate ca in Sfanta Scriptura exista putine indicatii in legatura cu Sarbatoarea Hanukah, in comunitatile evreiesti mesianice ea este celebrata , devenind astfel expresia fidela a solidaritatii poporului evreu cu propria sa istorie si identitate.
Alti evrei mesianici sarbatoresc atat Hanukah,  cat si Craciunul , mai ales ca intre cele doua sarbatori exista o distanta de una sau doua saptamani. Prin aceasta , ei creeaza o legatura intre identitatea lor  evreiasca si Crestinism sau , asa cum prefera ei sa spuna , intre Iudaismul Mesianic si credinta in Yeshua Ha Mashiach. Mai mult , printre credinciosii evrei evrei in Yeshua exista astazi si o a 3 – a grupare. Acestia nu sarbatoresc nici Hanukah , nici Craciunul , pentru simplul motiv ca nici una dintre cele doua sarbatori nu are specificatie de celebrare in Sfanta Scriptura.
Iata ce ne relateaza profesorul Gershon Nerel despre felul in care se raporteaza dansul la Sarbatoarea  Nasterii lui Mesia. ” In Adunarea Mesianica din Yad Hashmona in care sunt membru , Nasterea este sarbatorita intr-un mod cu totul diferit de restul Europei. In timpul serviciului nostru divin de Shabat, inainte de Craciun, are loc o cina festiva speciala, in timpul careia studiem, pe baza afirmatiilor Scripturii, importanta intruparii lui Mesia in urma cu mai bine de 2000 de ani. La noi nu veti gasi niciun pom de Craciun si nici momentul daruirii cadourilor.  Acest serviciu divin ( care are scopul de a arata solidaritatea cu multi alti credinciosi in Yeshua din lumea intreaga ) este tinut de Shabat , inainte de 24 decembrie , deoarece statul evreu nu da zile libere cu ocazia Craciunului. In orice caz nu doar in timpul serviciului divin de Shabat vorbim despre prima venire a lui Mesia in lume. Deja cu o saptamana inainte , in cadrul zilnic de partasie de acasa , ne indreptam atentia catre marea minune a intrupariii lui Yeshua.  Vechiul Testament este plin de profetii mesianice care s-au implinit atunci cand Yeshua a venit pe pamant intr-o iesle saracacioasa. As vrea sa amintesc in acest context doar doua pasaje biblice: O Stea rasare din Iacov , un toiag de carmuire se ridica din Israel ( Numeri 24 : 17 ) . Le voi ridica din mijlocul fratilor lor un prooroc ca tine … si El le va spune tot ce-i voi porunci Eu. „ ( Deuteronom 18 : 18 ). „
Din pacate , sunt si evrei mesianici ( este vorba despre cei veniti din sanul Iudaismului ) care inca resping azi  ideea ca Yeshua Ha Mashiach este Fiul lui Dumnezeu, cu toate ca numele EMANUEL inseamna in ebraica Dumnezeu este cu noi.  Noi , cei care credem in Divinitatea lui Mesia , suntem ferm convinsi ca daca nu am crede ca Yeshua este Fiul Sfant al  lui Dumnezeu, care acum sta in cer la dreapta Tatalui Sau ( v. Psalmul 110 : 1 ) , credinta noastra nu ar fi nimic altceva decat o inchinare la idoli. In definitiv , noi, oamenii, nu avem voie sa ne inchinam decat lui Dumnezeu : Tatalui,  Fiului  si Duhului  Sfant. Glorie lui YAHWEH ELOHIM !
leul-din1.jpgPentru unii oameni , primima venire a lui Mesia este o mare taina, deoarece in urma cu doua milenii EL a venit in lume ca un copilas sarac si  neajutorat, iar aproximativ 30 de ani mai tarziu a mers la cruce ca un mielusel la taiere. Reintoarcerea Sa pe planeta aceasta va fi total diferita de intruparea Lui. La revenirea lui Yeshua pe Muntele Maslinilor din Ierusalim( v. Zaharia 14 : 3-4 , 12 : 10 ), toti oamenii de pe pamant vor vedea Puterea Divina si Slava lui Fiului lui Dumnezeu. Atunci toti evreii IL vor recunoaste ca fiind Cel pe care L-au strapuns si vor deplange sfasietor umilirea si rastignirea Lui.
Numai Yeshua poate sa rezolve problemele lumii noastre pacatoase care se zbate in suferinta, pacate si moarte. Nu cu mult timp in urma,  presa israeliana a relatat pe larg toate avertismentele  ingrijoratoare vizavi de Iran , care va deveni in viitorul apropiat o putere atomica , si vizavi de pericolul iminent al declansarii unui al treilea razboi mondial. Prin aceasta observam ca omenirea nutreste o teama nedisimulata fata de evenimentele apocaliptice. Reintoarcerea lui Yeshua Sar Shalom si Intemeierea Imparatiei Pacii  de O Mie de Ani sub conducerea Sa , reprezinta nadejdea si bucuria noastra negraita in fata evenimentelor teribile ale vremurilor din urma.

                              ( Comentariu de Otniela – Daniela Onu ; Bucuresti – Decembrie 2013 )

15 răspunsuri la Nasterea lui Yeshua , Fiul lui Dumnezeu, si nadejdea mesianică

 1. Pingback: Unde e nadejdea mesianică ? | otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

 2. Iosif Joseph zice:

  Am inteles parerea generala..unii sarbatoresc Craciunul altii Hanuka. Pina la urma cum e corect ?
  D-voastra ce spuneti ? shalom si binecuvintare!

 3. Dafna Dana zice:

  Shabbat Shalom!

  Multumesc frumos Danielei-Otnielei Bat Tzion pentru acest topic al blogului ei si pentru toata stradania de a impartasi faptele istorice petrecute in urma cu aproximativ 2000 de ani.
  Asa cum inteleg si eu istoria intregii omeniri care se roteste in jurul poporului ales al lui Dumnezeu, Fiul Domnului si Dumnezeu adevarat s-a nascut de Sarbatoarea Sukkot numele Sau fiind Emanuel- Dumnezeu este cu noi. Evreii mesianci, si nu numai ei, sunt de acord ca nastera lui Mesia poate fi calculata cu mare precizie functie de ceea ce raporteaza Sfanta Scriptura, Noul Testament, Evanghelia dupa Luca. Si voi oferi cateva versete spre cercetare:
  Evanghelia dupa Luca:
  Vestirea naşterii lui Ioan Botezătorul.
  5În zilele lui Irod, împăratul Iudeii, era un preot, numit Zaharia, din ceata lui Abia. Nevasta lui era din fetele lui Aaron, şi se chema Elisabeta.

  Mat 2.1;1Cron 24.10-19;Neem 12.4-17;

  6Amândoi erau neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, şi păzeau fără pată toate poruncile şi toate rânduielile Domnului.

  Fapt 7.1;Fapt 17.1;1Împ 9.4;2Împ 20.3;Iov1.1;Fapt 23.1;Fapt 24.16;Filip 3.6;

  7N-aveau copii, pentru că Elisabeta era stearpă; şi amândoi erau înaintaţi în vârstă.

  8Dar, pe când slujea Zaharia înaintea lui Dumnezeu, la rândul cetei lui,

  9după obiceiul preoţiei, a ieşit la sorţi să intre să tămâieze în Templul Domnului.

  1Cron 24.19;2Cron 8.14;2Cron 31.2;Ex 30.7-8;1Sam 2.28;1Cron 23.13;2Cron 29.11;

  10În ceasul tămâierii, toată mulţimea norodului se ruga afară.

  Lev 16.17;Apoc 8.3-4;

  11Atunci un înger al Domnului s-a arătat lui Zaharia, şi a stat în picioare la dreapta altarului pentru tămâiere.

  Ex 30.1;

  12Zaharia s-a înspăimântat, când l-a văzut; şi l-a apucat frica.

  Jud 6.22;Jud 13.22;Dan 10.8;Luca 1.29;Luca 2.9;Fapt 10.4;Apoc 1.17;

  13Dar îngerul i-a zis: „Nu te teme Zahario; fiindcă rugăciunea ta a fost ascultată. Nevasta ta Elisabeta îţi va naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Ioan.

  Luca 1.60-63;

  14El va fi pentru tine o pricină de bucurie şi veselie, şi mulţi se vor bucura de naşterea lui.

  Luca 1.58;

  15Căci va fi mare înaintea Domnului. Nu va bea nici vin, nici băutură ameţitoare, şi se va umple de Duhul Sfânt încă din pântecele maicii sale.

  Num 6.3;Jud 13.4;Luca 7.33;Ier 1.5;Gal 1.15;

  16El va întoarce pe mulţi din fiii lui Israel la Domnul, Dumnezeul lor.

  Mal 4.5-6;

  17Va merge înaintea lui Dumnezeu, în duhul şi puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii, şi pe cei neascultători la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”

  Mal 4.5;Mat 11.14;Marc 9.12;

  18Zaharia a zis îngerului: „Din ce voi cunoaşte lucrul acesta? Fiindcă eu sunt bătrân, şi nevasta mea este înaintată în vârstă.”

  Gen 17.17;

  19Drept răspuns, îngerul i-a zis: „Eu sunt Gabriel, care stau înaintea lui Dumnezeu; am fost trimis să-ţi vorbesc, şi să-ţi aduc această veste bună.

  Dan 8.16;Dan 9.21-23;Mat 18.10;Evr 1.14;

  20Iată că vei fi mut, şi nu vei putea vorbi, până în ziua când se vor întâmpla aceste lucruri, pentru că n-ai crezut cuvintele mele, care se vor împlini la vremea lor.”

  Ezec 3.26;Ezec 24.27;

  21Norodul însă aştepta pe Zaharia, şi se mira de zăbovirea lui în Templu.

  22Când a ieşit afară, nu putea să le vorbească; şi au înţeles că avusese o vedenie în Templu. El le făcea semne într-una, şi a rămas mut.

  23După ce i s-au împlinit zilele de slujbă, Zaharia s-a dus acasă.

  2Împ 11.5;1Cron 9.25;

  24Peste câtva timp, Elisabeta, nevasta lui, a rămas însărcinată, şi s-a ţinut ascunsă de tot cinci luni. „Căci”, zicea ea,

  25″iată ce mi-a făcut Domnul, când Şi-a aruncat ochii spre mine, ca să-mi ia ocara dintre oameni.”

  Gen 30.23;Isa 4.1;Isa 54.1-4;

  Deci nasterea Domnului Yeshua este legata de nasterea lui Ioan Botezatorul fiul preotului Zaharia.. Cine doreste sa faca un calcul precis va avea o rasplata si o bucurie de nedescris. Trebuie doar sa va folositi de trimiterile din subsolul versetelor si sa le intelegem asa cum sunt redate in Vechiul Testament.
  Va ofer si un studiu pe aceasta tema in limba engleza.

  Daca doriti sa intelegeti cu adevarat si sa studiati cu inima deschisa faptele istorice petrecute in urma cu 2000 de ani veti dobandi o perspectiva clara si veti intelege mai profund cum lucreaza Dumnezeu in conformitate cu Cuvantul Sau profetit in Vechiul Testament.

  http://jewishvoice.wordpress.com/2010/09/23/why-sukkot-is-yeshuas-real-birthday/

  Dacă Ioan Botezătorul a fost conceput în săptămâna a unsprezecea, de-a treia săptămână de Sabat Sivan, [12] Iisus ar fi fost conceput șase luni mai târziu, în luna Kislev. Mary ar fi conceput Yeshua după a treia Sabatul Kislev, [13] aproximativ Kislev 19-26. Kislev 25 este Chanukah.

  Este de remarcat că Mashiach, „lumina lumii”, a fost conceput la festivalul luminilor (Hanukkah)!

  Deci, la șase luni după Ioan Botezătorul sa născut, Yeshua sa nascut. Prin urmare, din moment ce Ioan sa născut în ziua a cincisprezecea a lunii întâi (Nisan), [14] Iisus se va naște în a cincisprezecea zi a lunii a șaptea (Tishri [15]) … șase luni mai târziu. A cincisprezecea zi a lunii a șaptea, este cunoscut sub numele de Sucot sau Sărbătoarea Corturilor. Apropo, acea zi a fost o lună plină. De fapt, a cincisprezecea zi a fiecărei luni biblică este întotdeauna lună plină.

  Yeshua (Isus), sa nascut pe Succot (Sărbătoarea Corturilor)!

  Găsim o aluzie la nașterea lui Yeshua în timpul Sucot, în Evanghelia lui Ioan:

  Yochanan ( Ioan ) 1:14 Și Cuvântul Sa făcut trup și a locuit ( succah ) printre noi . Noi am văzut slava Lui , slava singurului care a venit de la Tatăl , plin de har și de adevăr .

  Amintiți-vă că o temă majoră de Sucot este JOY ! Cu aceasta în minte …

  Luca 2:4-11 Deci, Iosif de asemenea, a crescut de la orașul Nazaret din Galileea în Iudeea , la Betleem, cetatea lui David , pentru că el a aparținut casa și neamul lui David . Sa dus acolo să se înregistreze cu Maria , care a fost angajat să se căsătorească cu el și aștepta un copil . În timp ce ei erau acolo , a venit timpul pentru copil să se nască , și ea a dat naștere la primul ei născut , un fiu . Ea -l înfășat în scutece și la pus într-o iesle , pentru că nu era loc pentru ei în han . Și acolo au fost păstori care trăiesc în câmpurile din apropiere , își păzeau turmele pe timp de noapte . Un înger al Domnului sa înfățișat înaintea lor , și slava Domnului a strălucit împrejurul lor , și ei au fost îngroziți . Dar îngerul le-a zis , ” Nu vă fie frică să vă aduc o veste bună de bucurie mare , care va fi pentru tot poporul Astăzi, în cetatea lui David un Mântuitor a fost născut pentru tine ; . . Este Mashiakh Domnul .

  Matei 2:7-12 Atunci Irod a chemat magii [ 16 ] în secret și a aflat de la ei vremea în care se arătase steaua . El le- a trimis la Betleem , și a zis : ” Du-te și de a face o căutare atentă pentru copil . De îndată ce l-ai găsi , raport pentru mine , pentru ca eu să merg și să I se închine . ” După ce au ascultat pe împăratul , ei au mers pe drumul lor , iar steaua au văzut în partea de est a mers mai departe de ei până când acesta sa oprit deasupra locului unde era Pruncul . Când au văzut ei steaua , au fost nespus de mult . Pe intrat în casă , au văzut Pruncul cu Maria, mama Lui , și au aruncat cu fața în jos și i sa închinat . Apoi s-au deschis vistieriile și l- au prezentat cu daruri: aur , tămâie și smirnă . Și după ce a fost avertizat în vis să nu se întoarcă la Irod , s-au întors în țara lor pe un alt drum .

  Citirea Tora , în primul an al ciclului trienal , pentru Sabatul cel mai apropiat de Ioan concepția Botezătorul este : Bereshit ( Geneza ), 35:9 – 36:43 .

  Această porțiune Tora povesteste momentul Iacov redenumit Israel , Rachel moare , nașterea lui Beniamin , Ruben mută patul lui Iacov , Isaac moare , iar generațiile lui Esau .

  Citirea Tora , în primul an al ciclului trienal , pentru Sabatul cel mai apropiat de concepția lui Yeshua este : Bereshit ( Geneza ) Geneza 15:1-21 .

  Această porțiune Tora povesteste momentul legământului între părțile , iar atunci când Avraam a fost promis un fiu .

  Iata o traducere google in romana a concluziei studiului.

  Nașterea Mashiakh nu sa întâmplat ca un eveniment independent . Sa întâmplat în timp și în contextul istoriei lumii , care a fost pregătit cu grijă pentru acest eveniment . Pentru a începe să înțeleagă contextul nașterea Sa , am recomandăm să examineze alte evenimente care au avut loc la momentul conceperii și nașterii Sale . Nașterii sale a fost un accident . Este important pentru a vedea nașterea lui Mashiakh în contextul de Sucot . De fapt , mi-ar sugera că este imposibil să se înțeleagă nașterea Mashiakh fără sărbători Sucot . Mai mult , trebuie să vedem Sucot , în contextul toate festivalurile de la un an . Acest context va dezvălui unele perspective foarte interesante .

  Un alt punct de vedere va ajuta, de asemenea : Anul biblică este bi – modal [ 17 ] astfel că primăvara este o imagine în oglindă a toamna . Acest lucru este cel mai evident în festivaluri cum am explorat în studiul meu intitulat ploi . Acest bi- modalitate este , de asemenea, evidentă în antic ciclu de citire Tora cunoscut sub numele de ciclul trienal . Există două astfel de cicluri trienale de trei ani și jumătate într- un concediu sabatic , sau Shmita , ciclu . Nu este un exemplu de acest ciclu antic lectură la shmitatc .

  De ce a fost 25 decembrie ales de către Biserica Catolică de la nașterea lui Iisus ? Există două răspunsuri la această întrebare . Primul răspuns este răspunsul cel mai frecvent dat . Al doilea răspuns este un răspuns mistic evreiesc , care aproape niciodată nu este dat .

  Motivul pentru care Biserica Catolică a ales 25 decembrie , are de a face cu festivalul păgân Saturnalia . Nu am de gând să dea detalii despre acest festival , dar este instructiv să observăm că cele mai multe dintre obiceiurile actuale de Crăciun sunt împrumutate de la celebrarea de Saturnalia . Din acest motiv, este destul de bine cunoscut și este documentată în mai multe surse .

  Cei care au studiat Torah au înțeles un motiv mistic mult mai profund și mai interesant de ce nașterea Mashiach a fost însărcinată la 25 decembrie. Pentru a înțelege acest motiv, vom avea nevoie de a revizui un pic de latină .

  Care este sensul de luna septembrie? În latină , Septem înseamnă șapte și Septimus înseamnă șaptea , septembrie a fost , de fapt, a șaptea lună a calendarului evreiesc , sau biblic . Acest calendar a fost folosit de către întreaga lume pentru cea mai mare a existenței lumii . În 153 î.Hr. , romanii au reordonat calendarul dar a păstrat unele dintre numele care au oferit un indiciu cu privire la originile sale anterioare . Amintiți-vă că Tora utilizate inițial numere pentru numele lunilor , mai degrabă decât numele reale . Numele din calendarul evreiesc actual au fost luate de la Babilon de Chazal , inteleptii nostri , pentru a ne oferi o amintire de exil noastre . În zilele ce vor veni , lunile numerotate vor fi restabilite de Mashiach .

  Care este sensul octombrie ? În latină , Octo înseamnă opt , reflectând faptul că octombrie a fost luna a opta a anului .

  Care este sensul noiembrie ? În latină , înseamnă noiem nouă . Noiembrie a fost a noua lună a anului .

  Care este sensul decembrie ? În latină , decem înseamnă zece . Decembrie a fost luna a zecea a anului .

  Acum, că am avut lecția noastră latină putem înțelege că 25 decembrie poate fi înțeleasă ca a douăzeci și cincea zi a lunii a zecea . De fapt , aceasta este terminologia a Torei . Acum, dacă am schimba creierul nostru din calendarul roman a calendarului evreiesc , ne putem referi la faptul că a douăzeci și cincea zi a lunii a zecea este o aluzie la Chanukah , care a început în a douăzeci și cincea zi și sa încheiat în a zecea lună ( Kislev 25 prin Tevet 1/2 ) . Amintiti-va ca Chanukah a fost atunci când Yeshua a fost conceput .

  HaShem a dat neamurilor un indiciu care ar putea înțelege cu ușurință . El a fost aluzie la Chanukah . Pentru a face mesajul mai clar , a dat neamurilor obiceiul de a decora pomi de Crăciun , și casele , cu lumini . Ce lumini au de a face cu Crăciun ? Ei bine , vă permite să vedeți , a fost vedeta … Hmmm . Ok , deci , ce luminile au de a face cu Chanukah ? Mă bucur că ați întrebat ! Chanukah este , de asemenea, cunoscut sub numele de Sărbătoarea Luminilor , din cauza miracolul luminile menorei în Templu . Amintiți-vă că Macabeilor au avut doar suficient de ulei pur de a dura o zi. Cu toate acestea , atunci când au aprins aceasta vas cu ulei ars timp de opt zile ! Sărbătorim această minune de surcele o progresie de lumini de petrol în casele noastre pentru cele opt zile de Chanukah . Astfel vedem că luminile neamurilor punctul de Hhanukah .
  Unii ar putea spune că Yeshua a fost Lumina Lumii , citând din Ioan 08:12 sau Ioan 9:05 . Ei sugereaza astfel că nașterea Mashiach este un motiv pentru luminile . Ceea ce este cu adevărat interesant despre acest argument este faptul că , atunci când Yeshua a proclamat că El a fost lumina lumii , a fost în Sucot . În timpul Sucot , patru lămpi uriașe au fost înființate în curtea femeilor . Talmudul [ 18 ] , spune că nu a existat o curte în tot Ierusalimul , care nu a fost iluminat de aceste lămpi . Cele Fitile au fost făcute din hainele preoțești uzate . Yeshua sa proclamat a fi lumina lumii , în timp ce oamenii se uitau la cele patru lumini care s-au numit lumina lumii . Acest citat , atunci , nu este la fel de potrivit pentru Crăciun , deoarece este pentru Sucot , ziua de naștere a lui Mashiach .

  Pentru a consolida și mai mult conectarea de 25 decembrie la Chanukah , este util să rețineți că vacanța de Crăciun este sărbătorită de mulți de la 25 decembrie până în 01 ianuarie . Acest lucru, de asemenea , este o perioadă de opt zile , care corespunde celor opt zile de Hhanukah .

  Acum , știți motivul real pentru 25 decembrie a fost aleasă ca dată a nașterii lui Mashiakh . Chiar dacă nu este atunci când sa născutMashiach , conține destule indicii că elevul cerințe ar putea folosi pentru a găsi drumul său departe de Crăciun . Acesta conținea toate indiciile necesare pentru a provoca -l pentru a sărbători Sucot și Chanukah ca fiind date Hashem , mai degrabă decât sărbătorește alcătuit data omului din 25 decembrie. ( Pentru mai multe perspective cu privire la festival de lumini și de Crăciun , vă rugăm să consultați studiul meu intitulat : . Lights )

  În cele din urmă , aceasta este în valoare de nimic care Yeshua nu a sărbătorit Crăciunul . El niciodată nu a pus un pom de Crăciun . El niciodată nu a mers la masă la miezul nopții sau orice serviciu protestant de Crăciun .

  Yeshua a făcut, totuși , sărbători Chanukah :

  Yochanan ( Ioan ) 10:22 Și a fost la Ierusalim sărbătoarea dedicării ( Chanukah ) , și era iarnă . 23 Yeshua a intrat în templu , în pridvorul lui Solomon .

  Yeshua a sărbători Sucot ( sărbătoarea corturilor ) :

  Yochanan – Ioan 7:1 După aceste lucruri, Yeshua a mers în Galileea : pentru el nu ar merge în Iudeea , pentru că iudeii căutau să-L omoare . 2 Acum, sărbătoarea iudeilor corturilor ( Sucot ) a fost la îndemână . 3 frații săi , prin urmare, au zis: , Pleacă de aici , și du-te în Iudeea , că ucenicii Tăi , de asemenea, să vadă lucrările ce vei . 4 căci nu este om care să facă orice lucru în secret , și el însuși caută să fie cunoscut în mod deschis . Dacă tu faci aceste lucruri , arată- te pe tine însuți în lume . 5 Căci nici frații Lui nu credeau în El . 6 Isus le-a zis , nu a venit încă timpul meu : dar timpul este totdeauna gata . 7 Lumea nu vă poate urî , dar pe Mine Mă urăște , pentru că mărturisesc despre ea că lucrările ei sunt rele . 8 Suiți-vă voi această sărbătoare : Eu nu merg la încă până în această sărbătoare , pentru timpul meu nu este încă plin veni . 9 După ce a spus aceste cuvinte le-a zis , el locuiam încă în Galileea . 10 Dar când frații lui s-au dus în sus , apoi sa dus el , de asemenea, la ei la praznic , nu pe față , ci cam pe ascuns .

  Saul ( apostolul Pavel ), a făcut apoi comentariul pe care ar trebui să cântărească foarte mult pe toți cei care nu sărbătoresc Sucot și Hanukah :

  1 Corinteni 11:1 Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Mesia.
  Sa devenim si noi imitatori ai lui Mesia.

  Sarbatori Fericite si multa binecuvantare!

  • costica h. zice:

   Da; multumesc si eu pentru aceste explicatii,
   am citit un argument pentru 25 ecembrie dintr-o sursa exterioara Bibliei, si aceasta se refera la data cand cezarul a ordonat recensamantul, sursa respectiva dateaza recensamantul pe data de 25 dec.
   Si noi stim din relatarea Ev. dupa Luca cap 2;1-2. ca atunci Iosif si Maria se aflau la Betleem si deci nasterea Pruncului a fost in aceea zi.

   • Domnu` costica h, nu va contrazic. Dar unde-i ” sursa exterioara Bibliei „? S-o vedem si noi… ( Dvs sunteti catolic ? Iertati-mi intrebarea ). Altfel, fara dovezi probabile, nu facem decat baloane de sapun.
    Si atentie la ” sursele exterioare Bibliei” ! Lasati Cuvantul Scripturii sa fie prioritar, nu invers. Dumnezeu sa va binecuvinteze cu Lumina Intelepciunii de Sus.

  • Arlette Serban zice:

   Shalom Otniela. Eu stiam ca data de 25 dec. are ceva pacatos intrinsa , prea e sustinuta de crestinii consumisti de spectacol . Craciunul cu Mosi si daruri nu are nimic din smerenia si decenta promovata de Biblie.
   Si pe mine m-a preocupat data nasterii Domnului Isus.
   Am gasit si eu un studiu foarte bun pe care il recomand celor care vor sa fie ca lumea aceasta trecatoare.
   http://www.walkinthelight.ca/messiah%27s%20birth.htm
   Acum cind se face cernerea cea mare, cind Domnul Ieshua trebuie sa deschida usa pentru a doua venire nu stiu citi mai ramin in picioare, daca le place si cu lumea si cu Dumnezeu , si cu oamenii acestei lumi si cu biserica Lui. Sunt atit de moderni incit le vor pe toate , dar nu adevarul Bibliei.
   Ma intaresc mult cind va citesc blogul sora Otniela, pentru ca vad sinceritate si adevar in mesajele dvs.
   Domnul Mesia Isus Hristos sa fie la dreapta dvs mereu. LA MULTI ANI !

 4. un ucenic zice:

  bun…..! am inteles , Domnul Isus nu s-a nascut pe 25 decembrie dar ce facem cu cei care sarbatoresc sarbatoarea Craciunului ? cad din har ? ce facem cu toata crestinatatea aceasta ? nu mai e mantuita ?
  vreau sa stiu parerea dvs Otniela. cu sora Dana sunt lamurit. desi sustine ca nu este evreica , sora arunca in dreapta si in stinga idei evreiesti.
  dvs ce parere aveti sora Otniela? tin evreii mesianici Craciunul ? dvs il tineti ?

  • Frate un ucenic , de fapt ce va framanta ? Ce se intampla cu cei care nu tin Craciunul ? Sau ca sora Dana ” arunca in dreapta si in stanga idei evreiesti” ? Tin sa va amintesc un lucru : acest blog este unul mesianic , asa ca veti intalni FOARTE MULTE ” idei evreiesti ” pe el. Tot timpul , pentru ca asa sunt mesianicii. Daca nu va plac ” ideile evreiesti ” atunci puteti vizita si alte bloguri. Nu trebuie sa ne suparam pe gusturile oamenilor.
   Asa cum am explicat in comentariu , unii evrei mesianici tin si Hanukah si Craciunul , altii numai Hanukah iar o a treia categorie nu tine nici Hanukah , nici Craciunul.
   In ce ma priveste , eu ma aliniez la parerea Bibliei, la CEEA CE ESTE SCRIS. Cu cat este mai amintita o celebrare in Ea, cu atat mai mult o voi tine si eu. Nu voi rupe insa partasia frateasca pentru o celebrare – Yeshua Ha Mashiach Isi iubeste fratii si eu trebuie sa fac la fel – asa ca ma voi bucura de Nasterea Domnului cu cei care celebreaza Craciunul. Numai sa fie fara Mos Craciun , fara daruri, fara brazi incarcati de globuri , fara reni si saniute, fara imbuibarea cu bucate. Focus -ul trebuie sa fie Pruncul si menirea Lui de Salvator al lumii pierdute.
   Dumnezeu sa va toarne in suflet Pacea Fiului Sau !

 5. Dafna Dana zice:

  Shalom! Sarbatori fericite!

  La Multi Ani! Fie ca Nasterea Domnului si Mantuitorului nostru Yeshua Ha Mashiah sa va umple sufletele de bucurie.
  Putem sarbatori pe Fiul lui Dumnezeu in fiecare zi si nimeni nu ” cade din har” din aceasta pricina. Suntem liberi sa-L onoram pe Majestatea Sa , Regele Universului in orice clipa a vietii noastre.

  Va doresc sa aveti un Craciun binecuvantat plin de pace, bucurie si fericire.

 6. Marina - Oana zice:

  Sarbatori fericite Otniella!!!!!
  Ce e ciudat e ca nu mi-am pus niciodata problema nasterii lui Iisus Hristos.
  e atat de importanta data exacta ? la ce ne foloseste ? Eu scriu din US A. Nu stiu aici cati se gandesc la asa ceva…

  • Draga Marina – Oana , La Multi Ani ! Orice ADEVAR BIBLIC trebuie sa ne preocupe ( daca facem intr-adevar parte din Familia Lui ). O inima buna, circumcisa, cu Legea sapata in ea , este o inima cautatoare. Bineinteles , toate aceste preocupari trebuie sa fie conduse de Spiritul Sfant, altfel ne putem usor transforma din cautatori dupa Adevar in scotocitori lipsiti de intelepciune. Scopul curiozitatii noastre trebuie sa fie intotdeauna inaltarea Numelui lui Dumnezeu.
   Cat despre cei din SUA , ma cam indoiesc de relevanta afirmatiei Dvs , stiind ce mari oameni ai Credintei au trait , si traiesc inca, in aceasta tara. Fiti binecuvantata din Sion cu multa foame si sete de CUVANT.

 7. Shalom. Va multumesc pentru participare, pentru interesul Dvs vizavi de acest subiect interesant. Fie ca anul acesta, care abia a debutat, sa va aduca noi si minunate ocazii de crestere in cunoastrea Domnului si Mantuitorului nostru , Yeshua Ha Mashiach, si a Imparatiei Sale glorioase. Fiti cu totii binecuvantati cu sete de Apa Vie ! Multi Ani , binecuvantati si nesfarsiti, cu Mesia !

 8. miacob zice:

  În numele cui se botează evreii mesianici? „În numele Tatălui şi al Fiului şi al Duhului Sfânt” sau „În numele lui Yashua Ha Mashiach”?
  Mulţumesc frumos pentru răspuns!

 9. uriaşul zice:

  interesantă credinţă! Sunteţi mulţi aşa în lume?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s