Digurile pot ceda !

       ( Meditaţie  de Daniela Reghina Onu )

         Deseori digurile vechi , patrunse de umezeala si adesea prost intretinute,  nu mai pot rezista presiunilor imense ale raurilor navalnice de munte. Deseori cantitati uriase de apa se revarsa peste terenurile din aceste zone nevralgice. Casele oamenilor    se prabusesc, animalele mor iar recoltele sunt distruse. Din pacate, in astfel de situatii, distrugerile nu se opresc doar la agenda materiala , multi oameni si-au pierdut vietile datorita  acestor nemiloase  revarsari.  Toate aceste lucruri se intampla din cauza digurilor subrede care nu mai rezista presiunilor , lasand apa sa invadeze pamantul.   
Uneori si noi ne asiguram viata spirituala in spatele unor astfel de diguri. Poate ca ele imbraca forma unor bune intentii de-a oferi exemple demne de urmat. In aceeasi masura ele se pot concretiza in structurile bisericesti crestine,  in reguli de comportament,  sau in norme sociale universal acceptate. La un moment dat insa acestea incep sa se fisureze, si se prabusesc intr-o clipa datorita presiunii apelor. Degradarea valorilor morale prin influenta televizorului, a presei de scandal si a persoanelor publice care afiseaza un comportament indecent si-a pus din plin amprenta asupra sigurantei digului nostru spiritual. Chiar daca aveam impresia ca suntem in siguranta, cantitatile de apa au crescut tot mai mult, si in final digul poate  ceda. Puhoaiele noroioase vor navali, lasand in urma lor pustiu si durere.
Aceasta poate fi  situatia multor crestini, poate si  a ta , drag cititor. Cu siguranta ti-ai fortificat viata cu diferite diguri , crezand ca acestea iti vor oferi protectie in casnicie, in familie si in relatiile cu cei din jur. Dintr-o data insa aceste ziduri  cedeaza,  si te afli complet neajutorat in fata furiei apei dezlantuite. Daca esti intr-o asemenea situatie atunci ai o singura solutie: in primul rand este important sa cauti  un  pamant sigur. Paraseste focarul de primejdie,  si intoarce-te pe Stanca ce sta deasupra oricaror revarsari de suvoaie involburate si reci: ISUS CHRISTOS – YESHUA HA MASHIACH . El a spus candva: ” Va voi arata cu cine se aseamana orice om care vine la Mine, aude cuvintele Mele si le face. Se aseamana cu un om care, cand a zidit o casa, a sapat adanc inainte si a asezat temelia pe stanca. A venit o varsare de ape si s-a napustit suvoiul peste casa aceea, dar n-a putut s-o clatine, pentru ca era zidita pe stanca. Dar cine aude si nu face se aseamana cu un om care a zidit o casa pe pamant, fara temelie.Si s-a napustit suvoiul asupra ei, ea s-a prabusit indata si prabusirea acestei case a fost mare” ( Luca 6: 47-49 ).
  Yeshua Ha Mashiach  este singura GARANTIE pentru vesnicie. Din pacate multi au omis sa isi construiasca casele pe aceasta Stanca solida si trainica. Ei si-au ridicat mai degraba ” diguri de protectie „ prin diverse reguli, porunci omenesti , educatie, confort, stil rafinat de viata, cultura , sport , bani, faima, renume etc, traind sub falsa impresie ca sunt in siguranta. In momentul in care apele au inceput sa vina cu presiunea lor spre aceste diguri, ele au cedat, lasand furia valurilor sa mature totul din cale. Singura scapare , cititorule drag , se gaseste sus, pe aceasta Stanca dreapta si verticala numita Isus Christos. Numai El este temelia care poate oferi siguranta vietii tale ravasite de-atatea navaliri intempestive , si iti poate  garanta protectia neconditionata atat in plan spiritual , cat si in cel fizic. Tot El reprezinta Fundatia  pe care Biserica Sa isi poate construi vesnicia. Noi nu avem voie sa ne temem  cand zidurile protectoare  incep sa cedeze, deaoarece suntem in siguranta pe Calea  vesniciei. Cu aceasta siguranta in inima si in minte, faptul ca digurile cedeaza sau nu,  este complet lipsit de relevanta. Singura Persoana  care conteaza in aceasta situatie este Yeshua Ha Mashiach. El va fi Marea Certitudine,   care ne va proteja si ne va inconjura din toate partile. Intr-adevar siguranta crestinului nu tine de aceste constructii  nevralgice,  ci de Stanca Veacurilor.
Si apostolul Pavel a atras atentia asupra acestui adevar absolut  cand a scris: ” N-am de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Isus Christos, si pe EL rastignit. ” ( 1 Cor 2: 2 ). Haideti cu totii sa ne gandim bine pe ce fundament vrem sa ne zidim viata: pe STANCA sau pe diguri? Primul va continua sa dainuie pentru vesnicie , pe cand celalalt poate ceda in orice moment.Fie ca Domnul sa ne dea adevarata Intelepciune, venita de sus,  in orice situatie sa-L alegem si  ne bizuim doar pe EL ,  Unica si Veritabila  STANCA !

                                                                                                        ( Bucuresti,  Mai – 2011 )

 

48 de răspunsuri la Digurile pot ceda !

 1. Elena Ionescu zice:

  Adevarata cugetarea Dvs.si totusi, uneori, nu ne dam seama sau nu constientizam, daca viata noastra este ziidita pe stanca, aici ma refer la temelia spirituala a LUI DUMNEZEU.Totul are legatura cu EL, nu reusim mereu sa traim conform Cuvantului, chiar daca suntem crestini…Din nefericire, ne cuprinde subrezeala lumii care ne ofera iluzia unei sigurante care nu poate umple golul ramas in sufletul nostru, dupa ce omul a ales sa nu tina cont de Cuvantul Sau, a dorit sa cunoasca temelia cunoasterii binelui si raului.Pacatul ne face vinovati inaintea LUI DUMNEZEU, vorbim mult, cunoastem Cuvantul, dar nu intotdeauna ne construim viata pe stanca de piatra a trairii sfinte a Lui DUMNEZEU.Stanca omului contemporan este construita pe nisipul miscator al acestei lumi, care ofera siguranta si stralucire, pentru putin timp.
  Alegerea ne apartine, important este sa fie din inima!
  DUMNEZEU SA VA CALAUZEASCA!

  • Draga Elena ,

   iti inteleg dezamagirea. Crestinul deseori falimenteaza in umblarea lui , deseori este aritmic vis-a – vis de standardul divin. Este adevarat , multi crestini traiesc o viata subrezita, lipsita de victorii spirituale, o viata care aluneca din ce in ce mai mult spre formalism si rutina. Multi inseteaza, insa ingrijorarile , lipsa de vointa si apatia storc putina si firava credinta. De fapt ce se intampla ? De ce multi nu mai ajung la ” raiurile de Apa Vie ” , promise de Yeshua, si atat de jinduite ?
   Cred ca trebuie schimbate PRIORITATILE . Nu trebuie sa vorbim mult si sa traim putin, ci trebuie sa vorbim mai putin si sa traim mai mult, dupa Voia Lui. In zadar Cuvantul lui Dumnezeu pe buze, daca el nu reuseste – pentru ca nu i se da voie – sa interiorizeze in noi adevaratele valori duhovnicesti, care mai apoi sa se manifeste in trairea de zi cu zi. Dar ca sa se intample acest lucru este nevoie de Consacrare. Dumnezeu nu poate sa ne dea ceva bun, in domeniul spiritual, daca noi nu-I cerem. Iar noi nu -I cerem pentru ca nu avem o viata complet centrata pe VALORILE LUI. Planurile noastre, tintele active din viata noastra , aspiratiile etc, sunt focalizate pe obiectivele acestui pamant . Toate acestea nu sunt nimic altceva decat simple DIGURI, care oricand , in fata unei revarsari mai mari , se pot prabusi. Ce este de facut ca sa nu ne mai cuprinda ” subrezeala lumii ” , cum afirmi tu , Elena ? Schimbarea VIZIUNII despre lume si viata , centrarea pe CHRISTOS ! EL ESTE STANCA VEACURILOR ! Glorie Lui ! De cate ori citesc Profetiile Vechiului Testament , raman profund impresionata de cererile profetilor , adresate atat de insistent poporului : Dumnezeu vrea sa fie cautat si se lasa usor de gasit, daca este cautat cu TOATA INIMA ( Ieremia 29 : 12-14 ). Nu exista nicio alta cale de restaurare decat INTOARCEREA intregii noastre fiinte , intr-o predare deplina , catre EL. Iar daca vom face asta, atunci CASA INIMII si CREDINTEI noastre se va bucura de siguranta fericita oferita de adevarata STANCA , ISUS CHRISTOS – Fiul lui Dumnezeu . Amin!

 2. Madi zice:

  Shalom

  Imi place mult ce afirmi, Otniela ! Isus este Stanca , eu una nu stiu ce m-as fi facut fara EL in viata . bine ca L-am avut intotdeauna pe EL alaturi de mine. Interesante conexiunile tale ! Te descurci admirabil pe teologie de parca ai fi absolventa de teologie, de scoala inalta. Dar tu descurci usor in orice domeniu.
  Chiar asa e in comparatie cu Stanca de veacuri toate celelalte sunt ca niste diguri care se pot foarte usor prabusi. Dumnezeu sa te inspire si sa te mangaie, mai departe.

  • Shalom, Madi !

   Ce ne-am fi facut cu totii fara EL, STANCA puternica si TURNUL NOSTRU DE SCAPARE ? !! Ma bucur ca L-ai avut si L-ai simtit aproape in viata. Deseori ma gandesc la toata NESIGURANTA si NEFERICIREA celor care nu-L cunosc . Dar noua – nu avem niciun merit ! – ni s-a dat HARUL sa -L primim … Si ce facem cu EL ? IL lasam sa domneasca in noi ?
   Madi , draga mea, iti multumesc pentru aprecieri, dar sunt un om ca toti ceilalti, ma bucur, plang , visez si mai ales ASTEPT. Astept sa vina Domnul, macar cu o clipa mai devreme, sa ne ia cu Sine. Glorie Lui ! Maranatha ! Multumesc, mangaierile Tatalui nostru , si tie !

 3. Pingback: Criminal Law Santa Maria

 4. Pingback: Prepaid Legal Services San Jose

 5. Pingback: high yield investing

 6. Pingback: home alarm systems in The Hub NY

 7. Sky Sender zice:

  Thank you fairly much for offering this kind of a great site within the net. It’s genuinely good to determine that people are still publishing such beneficial details. Good composition Otniella.

 8. Charllene Burigsay zice:

  This one article is also beautiful and very well written. I pray for everybody to succeed in making a good house in THe most Highest Rock , Jesus Christ Yeshua Ha Mashiach. Bless you Otniella.

 9. A. J. Deras zice:

  This information is very useful, interesting and unique in nature. You have hit on some seriously solid points upon which I can relate. I really like your style and thank you for this great content Otnielabattzion. Be sure I ll come again I feel deeply with God the Almighty of Israel on your site . His Name be forever lifted up in our lives . Amen.

 10. My Friends , Charllene Burigsay, A. J. Deras , Sky Sender

  First of all, Welcome ! I am very glad you come and visit my site. Thanks for each estimation in connection with the site and the topics. I bless you and I wish, all of you, a wonderful new year. May God of Israel protect you , and your families, too.
  Happy New Year , with GOD !

 11. hyip zice:

  Digurile pot ceda ! | otnielabattzion . I was recommended this web site by my friend Cecilia Miller who likes to read your articles. You’re wonderful! Thanks! your article Digurile pot ceda ! by Otniela – Daniela Onu is so well – content in a way of explaining Bible issues. Best Regards, Rolf

 12. Fantastic published otnielabattzion. good article ! i bookmarked your word wide web weblog. i’ll look ahead if you can have an e-mail listing adding. Wonderful site !!!

 13. Digurile pot ceda ! | otnielabattzion . I was suggested this website by my cousin Arthur. You are incredible! Thanks! Your essay about Digurile pot ceda ! | otnielabattzion is much spirituality. Best Regards, Justin

 14. Dear friends Hyip, Sarayin incisi and Quotes on love ! I apreciate your special attention shown to my articles . Welcome , tanks for coming and visiting me. I `m glad you are here , my site. GOD of Israel bless you all !

 15. This is the precise Digurile pot ceda ! | otnielabattzion . You definitely put a new spin on a topic thats been typewritten right for this. Precise spiritual, simply extraordinary! Very well Otniella.

 16. Pingback: Gifts for grandma

 17. Pingback: Alonissos Villas

 18. Hey , There. I found your blog using google search This is a really well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of Digurile pot ceda ! | otnielabattzion by Otniela – Daniela Onu. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 19. Dear Friends quotes on lost love and Inspirational Quotes !
  Thanks for visiting and reading my site. Thanks very much for your beautiful appreciation. May you be blessed from Zion !

 20. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Da aveti dreptate ! Mi-ati intarit sufletul si credinta prin acest comentariu.
  Fiti binecuvantata ! Shalom.

 21. Pingback: ATENTIE LA DIGURI ! | otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

 22. Aurora Sezonov zice:

  Ce provocare mare sa stai pe stinca, de multe ori singur …Doamne ajuta-ne!

 23. Aurora Sezonov zice:

  Si ce mare provocare sa poti renunta la presiunea colectivitatii pe care o iubesti atit de mult, care este adinc sapata in sufletul tau, si care este in mod inselator sensul vietii tale, acea colectivitate care se pune intre tine si Domnul Isus…dureros de greu….acea colectivitae din care ti-ai facut un dig gros…Multumim Otiniela… de fapt Dumnezeu ne face cetati de adapost pe care le desoperim numai cind renuntam la digurile inselatoare….Pace si bucurie!

  • ” …de fapt Dumnezeu ne face cetati de adapost pe care le desoperim numai cind renuntam la digurile inselatoare…”
   Foarte frumos exprimat , draga Aurora ! Cuvintele Dvs denota ” intelepciunea venita de sus .” Asa este, pentru Dumnezeul nostru se merita sa renuntam la toate digurile inselatoare , ” digurile colectivitatii ” cum le numiti , care de multe ori ne pot trage in jos. Ce minunat ca in EL avem certitudinea ” cetatilor de adapost.” Glorie Domnului !
   La fel va doresc , Pace si Bucurie , prin Ruach Ha Kodesh ! Sa fiti binecuvantata din Sion ! Inca o data , Welcome !

 24. Valentina Radu zice:

  Amin ! Pe aceasta Stanca vreau si eu sa stau. Mi-am construit multe diguri in viata dar slava lui Dumnezeu, toate mi le-au luat apele vietii.
  Cea mai fericita am reusit sa fiu cand L-am primit pe Domnul in inima mea. De-atunci pot sa spun ca -mi merge bine. Shalom Otniela. Multumesc pentru toate incurajarile Dvs .

 25. Anca Gore zice:

  Shalom Otniela . Si eu la randul meu va multumesc pentru aceste frumoase randuri care mi-au intors iar privirea spre Domnul Isus , caci numai in El se merita sa ne punem toata nadejdea in aceasta viata. Dumnezeu sa va binecuvinteze , sa Il slijiti mai departe pe Domnul nostru. Fie binecuvantat Israel inaintea lui Dumnezeu !

 26. Aurora Sezonov zice:

  Pace Otniela, ne invata Domnul Isus sa depindem numai de El, nici pe familie, nici pe prieteni, si cind invatam aceasta, ne dam seama ca avem familie si prieteni ca sa le fim mingiiere, indreptar si model, atunci ei redevin familia ceam mai scumpa si prietenii cei mai scumpi, si ce bucurie mare recapatam…Cu dragoste si nadejde in a doua venire a Domnului Isus. Aurora.

  • Amin , draga Aurora ! Foarte frumos si intelept exprimat ! Domnul nostru trebuie sa fie intotdeauna NUMBER ONE ! Si – atunci toate celelalte ne vor veni , intr-un bonus binecuvantat, pe deasupra : si familia , si slujirea , si profesia, si prietenii etc. Toate ne vin din Mana Lui Buna.
   Cu nadeje ca Cel ce vine va veni. Maranatha !

 27. Cristian Botta zice:

  Shalom, spun si eu. Foarte bine scris ! V-am descoperit recent saitul …ce sa spun ? E SUPER . Tineti-o tot asa inainte.

 28. Valerie Valek zice:

  Shalom Otniella ! What a bless to find your site. Praise the Lord for such a good message as here. May Holy Spirit be with you , impowered you with a special power that grow in you the Word of God. Be strong in Jesus , Mesia and Saviour. Much Love in Jesus , Valerie

 29. Sam W. zice:

  Digurile pot ceda ! | otnielabattzion is a very nice writing. thanks for share its content of encouragement. Bless you Otniella ! Continue doing your beautiful work…! Regards , Sam W.

 30. Pingback: lowcarb pizza

 31. Digurile pot ceda ! | otnielabattzion . I was recommended this blog by my cousin, Nick who is following your site. You are incredible! Thanks! Your article about Digurile pot ceda ! | otnielabattzion is so well – written calling the readers in such a soulness. Go on, Otniella ! God bless ! Best Regards, Martin

 32. Ogrodzenia zice:

  Very good post Otniella. Nice important message ! I m definitivelly impressed of your work. God bless you ! Regards , Viktor

 33. Ergo sum zice:

  Shalom. Am gasit acest sait la nimereala , in graba mare , si mi-a placut foarte mult ce mi-au vazut ochii. Felicitari pentru truda. M-am regasit pe mine in cele scrise de dvs in acest mic eseu, intr-adevar lucruri foarte profunde… simt ca Duhul Sfant m-a atins in legatura cu ceea ce aveam nevoie sa aud. Dumnezeu cu dvs. Sarutari de maini.

 34. dikonews zice:

  I admire what you have carried out here. It is great to see your clarity on this important topic could be quickly observed. Tremendous post and will look forward to your future update. God bless you ! Regards , Dunia

 35. Rares M. zice:

  Si eu ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca El este Digul meu cel mare. Slava Lui in veci !
  Sa va fie binecuvantata lucrarea Otniela. Shalom, sarut mana.

 36. T.S.S. zice:

  Şalom. Îmi place mult blogul dvs. Ţineţi înainte ! Mă intorc cu plăcere să citesc mai mult, treaba cu digurile mi-a plăcut pt.că a picat la fix pe starea mea sufletească. pe curând….revin să mă mai informez despre evreii mesianici.

 37. Shalom, Prieteni ! Bun Venit ! pe acest blog. Scuzati – mi intarzierea raspunsului. Ma bucura vizita Dvs , ma bucura , de asemenea , ca acest mic eseu a reusit sa trezeasca interesul cititorilor, iar privirile tuturor s-au indreptat spre Stanca Veacurilor. Slavit sa -I fie Numele ! ADONAI Elohey ha Yehudim sa va binecuvinteze din Tzion ! Sprijiniti-va intotdeauna pe Numele Lui Sfant.
  Shalom , Dear Friends ! Welcome ! this blog. Forgive me for my delay in answers. I`m very glad of your visiting here, I`m glad, also, becouse this short essay succeed in lifting up the interest of readers and all the eyes were raised up to the Rock of Ages, blessed be His Holy Name. May ADONAY Elohey ha Yehudim bless all of you from Zion. Rely always on His Holy Name !

 38. Pingback: ucuz ekran

 39. v.m.j. family zice:

  Multumim…. excelent. Sunteti o binecuvintare pentru noi Otniela !

 40. Q.J.P.M. zice:

  Shalom.Frumos,motivant; multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s