Mesianism / Protestantism – 1

SHALOM U`VRACHA !

Bine ati venit ! In acest loc va astept cu cele mai edificatoare stiri despre viata spiritual-launtrica. Dumnezeul Bibliei, Adonai Tzevaot, iubeste OMUL si dintotdeauna Mesajul Lui  catre lumea pierduta ( de la Geneza la Apocalipsa , de la Alef la Tav ) a fost unul mesianic , de rascumparare, de eliberare. In Iudaism, Mesia nu vine pentru ca evreii au nevoie de un Eliberator, ci El vine in primul rand implinind foamea launtrica dupa Pace, dupa Eliberare si Restaurare a poporului ales.
Evreii mesianici sustin ca aceasta restaurare launtrica ( dupa care tanjeste fiinta umana dintotdeauna ) , nu se poate realiza decat in Persoana si Personalitatea lui Yeshua Ha Mashiah ( ebraica ) sau Isus Christos ( in greaca ). Numai in EL se regasesc implinite armonios cartile Torei si ale Profetilor, numai in El, si cu privire doar la El, Evangheliile stralucesc in toata pretiozitatea mesajului lor de iubire, pentru intreaga lume. Intr-adevar, omul nu poate fi eliberat decat din interiorul sau, spre exteriorul cu ceilalti, prin Jertfa Mieluselului divin, fara de cusur. Nimeni nu poate veni la Tatal ( la Mantuire ) decat prin EL.
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El , sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. ( Ioan 3:16 ), ramane versetul de aur al Sfintelor Scripturi, in care Iubirea lui Dumnezeu  esential divina, Se coboara pe Sine, in toata sacralitatea ei catre profanul uman, rascumparandu-l prin Jertfa.

32 de răspunsuri la Mesianism / Protestantism – 1

  1. Dana zice:

    Pace si binecuvantare!
    Nu stiu daca a mai ramas vreun topic pe acest blog unde sa nu fi fost comentat ceva.
    Asa ca m-am gandit sa trec la fapte si sa scriu cate ceva despre acel Maslin Sfant despre care vorbeste Apostol Pavel in Epistola sa catre Romani, Congregatia mesianica a vremurilor din secolul intai, formata din evrei si neamuri.

    Romani 10: 1-10( Traducerea Literala Noua – Biblia GBV Bucuresti 2001)
    1Fratilor, placerea inimii mele si cererea mea catre Dumnezeu pentru ei (Israel) este spre MANTUIRE .
    2Pentru ca le marturisesc ca au ravna pentru Dumnezeu , dar nu potrivit CUNOSTINTE DEPLINE.Pentru ca , necunoscand DREPTATEA lui Dumnezeu si cautand sa -si stabileasca propria lor DREPTATE , nu s-au supus DREPTATII lui Dumnezeu.
    4 Pentru ca HRISTOS este SCOP FINAL al LEGII , spre DREPTATE, pentru oricine CREDE.
    5. Pentru ca Moise scrie despre dreptatea care este din Lege:
    „Omul care practica acestea va trai prin Ea.”
    6 Dar dreptatea care este din credinta vorbeste astfel:
    „Nu spune in inima ta :”Cine se va sui la cer?” Adica sa-L coboare pe Hristos.Sau:
    „Cine va cobora in Adanc?” Adica sa-L ridice pe Hristos dintre morti.
    Dar ce spune ea ( respectiv dreptatea care vine din credinta) ?
    „Cuvantul este aproape de tine, in gura ta si in inima ta”:
    Acesta este Cuvantul credintei , pe care-L predicam : ca, daca vei marturisi cu gura ta pe Isus ca Domn si vei crede in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat dintre morti , vei fi mantuit.Deoarece cu inima se crede despre dreptate si cu gura se marturiseste spre mantuire, pentru ca Scriptura spune: „Oricine crede in El nu va vi dat de rusine.”

    Am sa ma opresc aici pentru ca este foarte important sa intelegem mesajul pe care Apostolul Pavel doreste sa il transmita, atat evreilor cat si neamurilor credincioase, vis a vis de DREPTATE.
    Daca citim atent observam ca „DREPTATEA” este descrisa de Apostolul Pavem ca si cum ar avea doua ramuri.
    Textul Noului Testament apare foarte clar si este sustinut de Vechiul Testament si am sa exemplific astfel:

    Versetul Romani 10:5 prezinta DREPTATEA data de LEGE si in Cartea Levitic 18:5 gasim scris:
    ” Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru .Sa tineti deci randuielile si judecatile Mele prin care omul , daca le va implini, va trai prn ele: Eu sunt Domnul.”
    Neemia 9:29
    „Si ai marturisit impotriva lor, ca sa-i intorci la Legea Ta , dar s-au ingamfat si n-au ascultat de poruncile Tale , ci au pacatuit impotriva judecatilor Tale ( pe care , daca omul le va implini , va trai prin ele) si si-au tras inapoi umarul si si-au intepenit grumazul si n-au vrut sa asculte.”
    Ezechiel 20:10,11
    Si i-am scos din tara Egiptului si i-am adus in pustiu si le-am dat randuielile Mele si le-am facut cunoscut judecatile Mele pe care, daca omul le face, va trai prin ele.

    Acum sa vedem ce spune Scriptura despre cealalta ramura a DREPTATII si anume, cea prin CREDINTA.

    Romani 10:6
    Dar DREPTATEA care este din CREDINTA vorbeste astfel:
    „Nu spune in inima ta :Cine se va sui la cer?” Adica sa-L coboare pe Hristos.SAu”Cine va cobora in adanc?, adica sa-L ridice pe Hristos din morti.

    Si acum din VT

    Deuteronom 30:11,12,13
    Pentru ca porunca aceasta pe care ti-o poruncesc astazi, nu este prea minunata pentru tine, nici departe.Nu este in ceruri, ca sa zici”Cine se va sui pentru noi in ceruri si sa ne-o aduca, pentru ca s-o auzim si sa o implinim?” si nu este dincolo de mare, ca sa zici:” Cine va trece pentru noi dincolo de mare si sa ne-o aduca, pentru ca so auzim si s-o implinim?”

    Si acum ne intoarcem la explicatia Apostolului Pavel cu privire la DREPTATEA care vine din CREDINTA:
    Romani 10:8-9
    Dar ce spune ea( DREPTATEA care vine din CREDINTA)?
    Cuvantul este aproape de tine, in gura ta si in inima ta”: acesta este CUVANTUL CREDINTEI ; pe care-L predicam :
    ca, daca vei marturisi cu gura ta pe Isus ca Domn si vei crede ca Dumnezeu L-a inviat dintre cei morti , vei fi mantuit.

    Corespondenta cu VT
    Deuteronom 30:14
    „Ci CUVANTUL este foarte aproape de tine, in gura ta si in inima ta, ca sa-L implinesti.”

    Concluzia trasata de Biblie asa cum este marturisita de Apostolul Pavel este:
    Romani 10:10
    Deoarece cu inima se crede spre DREPTATE ( LEGE +CREDINTA) si cu gura se marturiseste spre MANTUIRE ! pentru ca SCRIPTURA spune:

    „ORICINE CREDE IN EL NU VA FI DAT DE RUSINE”

    Suportul acestui verset exista in VT:

    Isaia 28: 16
    De aceea, asa zice Domnul Dumnezeu:”Iata, pun ca temelie in Sion o PIATRA, o PIATRA incercata, o PIATRA pretioasa, de unghi, o temelie sigura( bine intemeiata), cel care se va increde nu se va grabi sa fuga de frica!”

    Isaia 49:23
    „…Si veti cunoaste ca Eu sunt Domnul ;cei care Ma asteapta nu se vor rusina.”

    Mai multa lumina ne ofera NT :
    Romani 10: 12-16
    Pentru ca nu este deosebire intre iudeu si grec ; pentru ca acelasi Domn al tuturor este bogat fata de toti care-L cheama.Pentru ca „oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit .DECI cum vor chema pe ACELA despre care nu au auzit?si cum vor auzi fara ca cineva sa predice? si cum vor predica daca nu vor fi trimisi?
    Dupa cum este scris ( evident in VT Isaia 52:7 si Naum 1:15)
    ” Ce frumoase sunt picioarele celor care vestesc EVANGHELIA PACII, ale celor care vestesc EVANGHELIA LUCRURILOR BUNE !”

    Sa luam si marturia Apocalipsei lui Ioan care afirma urmatoarele:

    Apocalipsa 12:17
    „Si balaurul s-a maniat pe femeie si a mers sa faca razboi impotriva ramasites semintei ei , a celor care PAZASC PORUNCILE LUI DUMNEZEU SI AU MARTURIA LUI ISUS.”

    Apocalipsa 14:12
    Aici este rabdarea sfintilor care PAZESC PORUNCILI LUI DUMNEZEU SI CREDINTA IN ISUS.

    Apocalipsa 15: 3
    Si cantau CANTAREA LUI MOISE, ROBUL LUI DUMNEZEU SI CANTAREA MIELULUI spunand:
    „Mari si minunate sunt lucrarile Tale , Doamne , Dumnezeule Atotputernic!Drepte si adevarate sunt caile Tale ,Imparate al natiunilor!

    Maslinul Sfant are ramuri care reprezinta evreii crediciosi si neamurile credincioase!
    Dumnezeu asteapta sa intre numarul deplin al neamurilor ( altoirea numarului deplin al ramurilor in Maslinul Sfant) si apoi tot Israelul va fi mantuit dupa cum este scris:
    Romani 11: 26
    „Salvatorul va veni din Sion si va indeparta neevlavia de la Iaacov.Si acesta este LEGAMANTUL din partea MEA pentru ei , cand voi inlatura pacatele lor.”
    Aici Scriptura ne spune lamurit ca dupa ce intra numarul deplin al neamurilor Dumnezeu , deci in viitor, va indeparta neevlavia de la Iaacov.Sa intelegm ca in momentul in care Apostolul Pavel spune toate acestea Isus Hristos este inviat si sta la dreapta lui Dumnezeu in locurile ceresti.
    A trecut mai bine de 2000 de ani de atunci!Dumnezeu este indelung rabdator cu noi toti!
    Romani11:29-36
    29. Căci lui Dumnezeu nu-I pare rău de darurile şi de chemarea făcută.
    30. După cum voi odinioară n-aţi ascultat de Dumnezeu, şi după cum prin neascultarea lor aţi căpătat îndurare acum,
    31. tot aşa, ei acum n-au ascultat, pentru ca, prin îndurarea arătată vouă, să capete şi ei îndurare.
    32. Fiindcă Dumnezeu a închis pe toţi oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare de toţi.
    33. O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui, şi cât de neînţelese sunt căile Lui!
    34. Şi în adevăr, „cine a cunoscut gândul Domnului? Sau cine a fost sfetnicul Lui?
    35. Cine I-a dat ceva întâi, ca să aibă de primit înapoi?”
    36. Din El, prin El, şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

    • Shalom, Dana !

      Cred ca nu exista verset mai frumos ca cel din Romani 11: 33. Pentru ca dupa ce toate teoremele , toate certitudinile si incertitudinile , toate temerile si toate infrangerile intr-o cautare mai absurda sau mai putin absurda a Divinitatii , versetul 33 este tot ce putem exclama. Pentru ca ‘”din EL , prin EL si pentru EL sunt toate lucrurile ” : DREPTATEA FAPTELOR si DREPTATEA CREDINTEI se intalnesc numai in Persoana fascinanta a Fiului lui Dumnezeu.
      IL poate cineva trage la raspundere pe Dumnezeu? Iov a incercat sa faca asta – de fapt si-a incercat propria indreptatire inaintea Lui – si a trebuit sa sa-si puna mana la gura rusinat . Iata ce spune acest om incercat al lui Dumnezeu , care a ramas tare in mijlocul dezastrului sau : ” Urechea mea auzise vorbindu-se despre Tine ; dar acum ochiul meu Te-a vazut . De aceea mi-e scarba de mine si ma pocaiesc in tarana si cenusa.” ( Iov 42 : 5-6 ). Iata cat de frumos IL descrie pe Creator si versetul 35 din alelasi Romani 11 : ” Cine I-a dat ceva intai, ca sa aiba de primit inapoi? ”
      Asadar, IL poate cineva invinui pe Dumnezeu de ce a ales Israelul? IL poate cineva invinui de pastrarea Legamantului cu acest popor si de restaurarea lui finala? Il poate cineva invinui pe Dumnezeu de ce a ales un om ca Avraam? De ce un om ca David ? De ce tribul lui Yehuda ? De ce Yerushalaymul si nu un alt oras ? Ei bine, acestea toate sunt alegerile Lui, asa cum fiecare dintre noi suntem o particica a Marii Lui Alegeri : omenirea perduta. Si cand toate intrebarile se vor epuiza , nu ne vom mai gandi la nimic altceva decat ca DREPTATEA LUI nu poate fi patrunsa si nici cuprinsa in cei cativa neuroni performanti ai omului si ca, intr-adevar, ” Cel neprihanit traieste prin CREDINTA! ” Care CREDINTA? Cea care aduce roade in rabdare , care face fapte vrednice de chemarea facuta , si care atunci cand ” se apropie de Dumnezeu, crede ca EL este si ca rasplateste pe cei care IL cauta .” ( Evrei 11: 6 ). Glorie Lui !

      • Shalom !

        Un verset care mie imi place foarte mult, pentru ca deseori m-a incurajat in Slujire, este Romani 11 : 26 . De fapt tot Romani 11 este extraordinar – Tom Barros are un studiu exemplar – revelatoriu in acest sens , numai despre Romani 11 – mai ales ca rabbi Shaul nu lasa lucrurile nerezolvate ci chiar simte NADEJDEA care vine din Inima lui Dumnezeu, intr-un sens absolut profetic ( se stie ca rabbi Sha`ul a fost profet, Darurile Duhului Sfant operand in Viata lui din abundenta ). Si atunci tot Israelul va fi mantuit , dupa cum este scris: ” Izbavitorul va veni din Sion, si va indeparta toate nelegiurile de la Iakov . Acesta va fi LEGAMANTUL pe care-l voi face cu ei, cand le voi sterge pacatele” ( v. 26-27 ). Dumnezeu intotdeauna a fost cat se poate de SERIOS in respectarea Cuvantului dat. Vedem acest lucru inca din Bereshit, prima Carte a Tanachului. Cu siguranta Isi va respecta nemijlocit toate Promisiunile , si pe cele din Romani 11: 25-36.
        Glorie lui Adonai , EL GIBOR, Viteazul care lupta pentru noi ! Pentru noi toti, evrei si neamuri altoite in Maslinul Lui binecuvantat !

  2. Pingback: triouvzsitz

  3. Pingback: aramnitso

  4. Sammuel Saik zice:

    Good post !!! I learn something more challenging on totally different blogs everyday. It would all the time be stimulating to read content material here otniela s site.

  5. Pingback: Home Security

  6. Lidia Mihailescu zice:

    Hanuka binecuvantat tuturor prietenilor acestui site!

  7. Larry zice:

    Frumos, ma bucur pt voi toti, sunteti afiliati la Messianic Judaism, IAMCS, UMJC, etc?

  8. Larry zice:

    Otniela, imi raspunzi te rog la intrebarea mea anterioara? Merci 🙂

  9. Draga Larry, Shalom !

    Nu stiu ce sa-ti raspund . Eu una, nu m-am afiliat . De ce ? Nu stiu, poate nu mi-a spus nimeni mai multe despre asta. De auzit fii sigur ca am auzit despre Messianic Judaism – cum sa nu ?!- am citit mult , insa nu stiu care ar fi implicatiile clare, organizatorice. E posibil Comunitatea ” Beit Hasdo ” ( ca si institutie , eu sunt ” persoana fizica ” ) sa o fi facut iar in acest caz trebuie intrebat Theo Smilovici. El locuieste in SUA acum si cu siguranta il cunosti . Trimite-mi si mie mai multe detalii despre IAMCS, UMJC, pe mail : otniela.bat.tzion@gmail.com. Baruch Hashem !
    Sa fii binecuvantat din Tzion !

  10. i bookmarked you in my browser. thank you so much i will likely be trying to find your upcoming posts further. thanks for your site s articles . they are brilliant.

  11. Pingback: baseball tickets

  12. Mesianism / Protestantism | otnielabattzion Very interesting post with much intelligent information. Very good blog Otniella. Best Regards, Jordan S.

  13. Henry Hensley zice:

    Thanks for wonderful information I was looking for this Mesianism / Protestantism | otnielabattzion. Very good messages !!!!!! God bless you Otniella.

  14. Kristina Palenka zice:

    I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here regularly. I am quite certain I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next! God bless you Otniella !

  15. Dear Friends , invest liberty reserve , Henry Hensley, Kristina Palenka ,
    You are Welcome ! Thanks for coming my site. I `m very glad you find some spare time to read my articles. Thanks very much for your beautiful estimatimation.
    May God of Israel keep all of you close to Him in a special relationship with the Holy Spirit. Only He can reveal everybody the entire Love of The Father , shown to us in Yeshua Ha Mashiach , His Beloved Son. Amen ! Be blessed from Zion !

  16. Wonderful web site. Lots of useful info here. I’m sending it to several friends ans also sharing in delicious. And of course, thanks for your articles ! God bless you Otniella !

  17. TomaAquino zice:

    I like this site very much, Its a really nice place to read and find info, Thanks much for sharing such interesting articles, God bless you otnielabattzion!!!!!

  18. Pingback: kongre-stand

  19. Pingback: tv kabin

  20. Ariadna Gheorghiu zice:

    Pace
    aveti un blog foarte frumos si inteligent lucrat. Ma felicit ca v-am gasit, asa a vrut Dumnezeu sa invat lucruri noi si folositoare pentru vesnicie. Dumnezeu sa fie cu dvs zilnic.Sa va sustina si sa va haruiasca lucrarea ! Psalmul 91, cu mult drag , Ariadna

  21. Jan&diana zice:

    Draga Otniela, fiica Sionului, iti dorim sanatate, viata luuuuga, impliniri in lucrarea lui Dumnezeu si fericire cit incape. Citim in fiecare saptamina ceva pe blogul tau si ne bucuram de toate descoperirile si revelatiile din Cuvint. Te iubim in Domnul Mesia Isus si ne rugam pt tine si pt toti evreii mesianici. Lamulti ani! – cu drag, Diana si Jany

  22. John zice:

    Wonderful!!!!!! Keep doing Otniella Bat Zion!!!!!! God bless you!!!!!

  23. iresponsabil zice:

    Shalom. Doamna Otniela, evreii mesianici respecta kashrutul evreiesc?

  24. Titel Pop zice:

    Shalom. Fiti binecuvintata Otniela Bat Tzion. Am citit multe din articolele dv de pe blog. Va felicit pentru munca depusa si va doresc multa binecuvintare mai departe, acum cind venirea Domnului Isus Mesia este asa de aproape.

  25. Tina Mur. zice:

    Foarte interesante studiile!

Lasă un comentariu