Mari scriitori

Exista scriitori si scriitori, unii mai ” cuminti ” , mai mult sau mai putin  ” consensuali ” si exista, dimpotriva, autori mereu disputati, starnind valuri de pasiuni contrarii, autori admirati sau detestati, sau-sau, in privinta carora opiniile au fost de la inceput, si iata, continua sa fie, teribil de divergente, de – cum se spune-” impartite ” , ei provoaca o stare permanta de razboi civil in Republica Literelor si nu numai a Literelor.

Ne reintoarcem la clasici...Avem nevoie de ei ca de-o matrice etnic- blagiana ( atunci cand poetul-filosof vorbea atat de traditionalist-molcom despre satul romanesc ) . Indepartatii mari clasici…De multa vreme sunt destinati rafturilor de biblioteca, studiului academic, imbalsamarilor comemorative. Si totusi, iata se face simtita nevoia recuperarii lor, a relecturii: o anumita exasperare in fata prezentului vine sa stimuleze ” intoarcerea…”Cand ea se produce, inca rar, are caracterul unei revelatii, al unei mirari , al unei surprize de proportii. Voltaire, Chateaubriand,  Hugo,  Austin,  Dickens, Twain, Tolstoi, Rebreanu etc, se reintorc ….acasa.

3 răspunsuri la Mari scriitori

 1. Costache Mihaela zice:

  As dori sa aflu cat mai multe lucruri despre a scrie…cum au inceput marii scriitori, cateva sfaturi despre asta si multe alte chestii. Multumesc.

  • Draga Mihaela,

   Ma bucur ca te intereseaza viata marilor scriitori si inceputurile lor literare. Iata o indeletnicire frumoasa si spirituala, pentru orice tanar, intr-o existenta generala atat de mercantil orientata.
   Daca vrei sa discutam mai multe despre acest subiect scrie-mi , te rog, la adresa otniela.bat.tzion@gmail.com. Sa fii binecuvantata cu multa Intelepciune in viata.

 2. letitia zice:

  Incintator blogul tau, draga Otniela! Multe binecuvintari mai departe si inspiratie sfinta prin Spiritul lui Mesia Domnul Isus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s