Studii biblice

1.   MESIANISMUL.  Viziune.  Perspectiva : A Messianic Perspective;

2 .  Fuchsia  Picket ( traducere )  : Dumnezeu  Duhului Sfant;

3.  Henry Clarence Thiessen ( traducere )  : Imparatia Mesianica – Mileniul;

4.  Michael  Reinhardt  :
a. Pneumatologia Torei
b.  Preotia sumero-akadiana

5.  Beniamin Fărăgău :
a. Pastele , ocazia rededicarii noastre;
b. Cand Dumnezeu e mai mare decat numele pe care il rostesti;
c. Curati de dragul Domnului;

6.  Daniel Brânzei :
a.Efeseni_toata;
b.Chemarea Intelepciunii;
c. Cartea lui  Iov;

7.  Iosif Ţon : Mesaje si Predici;

8.  Dumitru Cornilescu ( traducatorul Bibliei ) : Cum m-am intors la Dumnezeu;

9.  Joyce Meyer ( traducere ) : Starea Mintii;

10.  Florin Lăiu : Habaccuc

11.  John Wesley ( traducere ) : Vindecarea de vorbirea- de- rau;

12. Cristian Bărbosu : Predici

23 de răspunsuri la Studii biblice

 1. Ioan Bochian zice:

  Stimată doamnă directoare,
  iubită colaboratoare
  și dragă soră în Christos
  Vă felicit pentru această nouă lucrare căreia vă dedicați și vă doresc mult har și binecuvântare de la Domnul. Apreciez, așa cum v-am spus-o personal, atât diversitatea temelor abordate cât și conținutul eseurilor sau mai ales frumusețea poeziilor.Vă doresc mult succes și biruință în toate! Parafrazând pe apostolul Pavel vă asigur că puteți totul în Christos care ne întărește. În școală, în ogorul evangheliei și în proiectele personale!
  Cu toată dragostea în Christos,
  Pastor Ioan Bochian

  • Shalom, frate pastor Bochian !

   Ma bucur de vizita , de frumoasa D-voastra urare, si , la randul meu, va doresc mult spor in Via sfanta , multe vieti salvate , suflete hranite cu Mana de sus, si binecuvantare in toata osteneala de la Misiune. De asemenea, mult Har in Lucrarea de Capela. Sa fiti binecuvantat, D-voastra, sora Mariana , Andreea, Paul si Sandra !

 2. Lidia Mihailescu zice:

  Vindecare sub aripile Lui
  Pentru evrei, tallit-ul (șalul de rugăciune) este un accesoriu întrețesut în viața lor zilnică, de la rugăciunile de dimineață și rugăciunile de seară, la Shabbat si la fiecare sărbătoare. In Numeri 15:37-41, Dumnezeu i-a poruncit lui Moise: „Vorbește-le copiilor lui Israel și spune-le să-și facă, din neam în neam, un ciucure la colțurile veșmintelor lor și să pună un fir albastru peste ciucurele acesta din colțurile veșmintelor. Când veți avea ciucurele acesta, să vă uitați la el și să vă aduceți aminte de toate poruncile Domnului, ca să le împliniți…”
  Tallit-ul reprezintă cele patru aripi ale lui Dumnezeu. În timp ce evreii se înfășurau în tallit spuneau, rosteau binecuvântarea, așa cum o fac și astăzi: „Baruch  Attah  Adonai  Eloheinu  Melech  Ha’olam  asher  kidshanu  bemitzvotav  vetzivanu  lehit’atef  betzitzit”… Binecuvântarea se traduce astfel: „Binecuvântat ești Tu, Doamne, Dumnezeul nostru, Regele Universului, care ne-ai binecuvântat cu poruncile Tale și ne-ai poruncit să ne înfășurăm în ciucuri.”… Talmud-ul învață că atunci când porți tallit-ul ești acoperit de Dumnezeu. Tallit-ul era un semn de aducere aminte că orice iudeu care îl purta era conectat la promisiunile veșnice și activate în prezent, făcute de Dumnezeu în Torah.
  Ca un iudeu practicant al Legii, Isus a purtat tallit. Ce fel de tallit, nu știm sigur. Este posibil să fi purtat un tallit gadol, un veșmânt larg, care uneori ajunge până la glezne, cu ciucuri de culoare albastră și albă la margini. Se poate, însă, să fi purtat un tallit katan, un veșmânt mai mic. Eu cred că El purta tallit-ul katan pentru că nu o dată îl găsim pe Isus mustrându-i pe iudeii fățarnici că își fac tallit-ele prea lungi. Indiferent de tipul de tallit purtat, Isus știa că prin purtarea tallit-ului El era acoperit de toate promisiunile lui Dumnezeu din Torah.

  • Frumoasa aceasta argumentatie logica despre Talit, surioara. Si ce frumos ca Domnul nostru , Cel mai mare Evreu al tuturor timpurilor, S-a smerit si a implinit tot ce trebuia implinit, inclusiv Legea si Traditia iudaica, dovedind tuturor ce inseamna ascultarea si fidelitatea fata de un popor ales, care , desi nu L-a prmit , a fost si ramane iubit , datorita minunatelor promisiuni facute parintilor lor. Intr-adevar Yeshua Ha Mashiach a ridicat Torah la un nou nivel de intelegere si de asimilare a Dumnezeirii din ea. Tot ce trebuia implinit, EL a complinit intr-o Dragoste desavarsita, de Dumnezeu si de poruncile Lui, conferindu-le si Torei si Profetilor revelatia Sacrificiului Sau. EL ESTE OGLINDIREA SLAVEI LUI DUMNEZEU, adica acea Imagine fidela si clara a ceea ce poate fi Dumnezeu in umanitate. Numai Dumnezeu poate iubi si poate ierta ( numai El are aces drept ) , numai Dumnezeu poate rascumpara ( termen folosit des in societatea antica iudaica ), si de aceea EL este GOALENU. Numai EL putea mijloci intr-un mod unic ( v Ioan 17 )- si de aceea putea purta Talitul cu reverenta , cu respect, si cu adorare – inaintea Tatalui, pentru toti oamenii.
   Sa fii binecuvantata Lidia, sora mea scumpa, ca mama , ca sotie si ca partener de lucrare pentru sotul tau, astazi, 13 Aprile , cand implinesti o frumoasa varsta. Multi Ani, nesfarsiti, cu Domnul ! Fie ca Domnul sa primeasca toata lucrarea minunata- si deseori grea – pe care o desfasori in familie, in Biserica, si in misiune.
   Si pentru ca stiu ca iti plac vocile celor de la Gaither Vocal Band, iti ofer o melodie cu ei, si inca una mesianica. Este frumos si incurajator cand Biserica canta melodii mesianice si evreiesti : http://www.youtube.com/watch?v=uZZ81dZXVM0&feature=related. Enjoy in The Lord !

  • Dana zice:

   Salom,

   Am gasit un site care contine un mesaj al rabinului mesianic Benjamin Berger si m-am gandit sa-l postez aici deoarece vorbeste despre restaurarea Cortului lui David.
   Fie ca Dumnezeu sa ne umple cu Intelepciunea Sa astfel incat sa pricepem foarte bine vremurile in care traim avand in vedere faptul ca El conduce istoria.
   http://www.izrael-immanuel.net/?p=826
   Doresc sa precizez faptul ca saitul original este in limba magheara.
   Spor la studiul Torei!

 3. Dana zice:

  Shabat Shalom!

  In aceasta zi, toate Sinagogile din lume parcurg pericopa:

  Sh’lakh L’cha – Num 13:1 – 15:41

  B’Midbar/Numbers 13:18 And you shall see the land – what is it? Si vei vedea pamantul – cum este el?

  „OORIYTEM ET HA’ARETZ MAH HIV”

  Haftara: Nehemiah 9:25

  In Sinagogile mesianice se citesc cateva pasaje din Brith HadaSha (Noul Legamant)

  Acts 20:32; John 16:24

  SPOR LA STUDIUL THOREI !

 4. Dana zice:

  S-a lasat seara asa ca o sa va salut cu Laila Tov ( Noapte buna),

  Ella draga, m-am hotarat sa mai scriu cate ceva pe blog tot legat de pericopa de astazi -Sh’lakh L’cha.
  Dumnezeu descrie Israelul ca fiind Tara in care curge lapte si miere.Tara promisa de EL patriarhilor :Avraam, Isac si Iacov, prin legaminte sfinte.
  Am incercat sa privesc inapoi , la acel timp si acel loc( momentul pericopei).Tabara israelitilor era campata in pustia Paran si , asa cum bine stim , erau scosi din Egipt si nu stiau nimic despre Canaan.Acei oameni cunosteau doar stilul de viata din Egipt si aveau o promisiune a unei Tari minunate.
  Stim ca au fost trimise 12 iscoade in Canaansa cerceteze Tara si sa o descrie.

  O sa ma opresc putin aici.
  Ma gandesc ca daca cele 12 capetenii ale triburilor ar fi luat ca fiind adevarata descrierea Tarii de catre Dumnezeu atunci cu totul altfel s-ar fi petrecut lucrurile.
  Din pacate cei 12 au plecat sa vada tara cu ochii lor si s-au impartit in doua tabere: 10 au adus un raport eronat care a condus la o foarte mare tragedie si 2 au adus un raport corect!10 au ales frica si 2 au ales credinta.Poporul a fost manipulat de cei 10 si astfel au dat mana cu frica!Mai departe vedem ca gloata de oameni a intrat in panica si s-au vorbit sa ii omoare cu pietre pe Moshe si Aaron, Iosua si Caleb!
  Foarte, foarte grav!Adunarea a infaptuit pacat dupa pacat!
  Acum am sa dau citire versetului din Thora:
  Numeri 14:10-12
  Toata adunarea vorbea sa ii ucida cu pietre, cand Slava Domnului s-a aratat peste cortul intalnirii, inaintea tuturor copiilor lui Israel.
  Si Domnul a zis lui Moise:
  ” Pana cand Ma va nesocoti poporul acesta?Pana cand nu va crede el in Mine, cu toate minunile pe care le fac in mijlocul lui?
  De aceea, il voi lovi cu ciuma, si-l voi nimici, dar pe tine te voi face un neam mai mare si mai puternic decat el.”
  Acum il vedem pe Moshe in calitate de mijlocitor si recita din memorie exact cuvintele pe care insusi Domnul i le-a spus atunci cand a trecut Splendoarea Sa prin fata lui Moshe pe Muntele Horeb :

  Numeri14: 17-18-19
  Acum ,sa se arate puterea Domnului in marimea ei, cum ai spus cand ai zis:
  18 „Domnul este incet la manie si bogat in bunatate , iarta faradelegea si razvratirea ; dar nu tine pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam .
  19 Iarta dar faradelegea poporului acestuia , dupa marimea indurarii Tale , cum ai iertat poporului acestuia din Egipt pana aici.”

  Acum sa ne aducem aminte ce a gresit poporul:
  A facut vitelul de aur, a cartit ca nu are apa, a plans dupa praji si castraveti, s-a saturat de mana, a cules mana in Shabat, a poftit carne ( prepelite), Maria si Aaron au vorbit impotriva lui Moshe…

  Raspunsul Domnului :
  Numeri 14: 20 -23
  ” Iert cum ai cerut.
  Dar cat de adevarat este ca Eu sunt viu si ca slava Domnului va umplea pamantul, atat este de adevarat ca toti cei ce au vazut cu ochii lor slava Mea, si minunile pe care le-am facut in Egipt si in pustie, si totusi M-au ispitit de 10 ori acum, si n-au ascultat glasul Meu,
  toti aceia nu vor vedea tara pe care am jurat parintilor lor ca le-o voi da, si anume, toti cei ce M-au nesocotit, n-o vor vedea”

  Si acum o promisiune de la Domnul pentru cei credinciosi , cu rapoarte corecte , bune si placute!

  Numeri 14:24
  „Iar pentru ca robul Meu Calev a fost insufletit de un alt duh , si a urmat in totul calea Mea, il voi face sa intre in tara in care s-a dus , si urmasii lui o vor stapani.”

  Sa ne aducem aminte urmatorul fapt: Calev era Seful tribului Iehuda!
  Si-a tinut Domnul aceasta promisiune?
  DA !Astazi Israelul este locuit in mare parte de urmasii tribului Iehuda!10 triburi sunt pierdute , risipite in lume…

  Asa sa ne ajute Dumnezeu sa fim insufletiti de acelasi Duh Nobil ca al lui Calev!
  Toata slava, cinstea si inchinarea se cuvine lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant!
  Amen ve Amen!

  • Draga Dana,

   Ce minunat mijlocitor a fost Moshe ! Si ce relatie unica cu Dumnezeul lui Israel ! Oare ce altceva i-ar fi putut el raspunde lui Adonai in momentele acelea de criza maxima, cand viata poporului atarna de un pai, inaintea Dreptatii divine : Acum ,sa se arate puterea Domnului in marimea ei, cum ai spus cand ai zis: “Domnul este incet la manie si bogat in bunatate , iarta faradelegea si razvratirea ; dar nu tine pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam . Iarta dar faradelegea poporului acestuia , dupa marimea indurarii Tale , cum ai iertat poporului acestuia din Egipt pana aici.
   Undeva omul trebuie sa se opreasca din alergarea lui nebuna dupa fericirea himerica din aceasta viata. Dumnezeu inca IARTA…dar cati se smeresc sa-I ceara aceasta IERTARE. Astazi raspunsul Tatalui ar veni mult mai devreme. Avem un Mijlocitor mult mai mare decat Moshe, iar Sangele Lui Sfant inca elibereaza constiinte, insa cati vor sa se apropie de Cruce ? Cati vor o Mantuire ieftina, care nu ii costa nimic decat supremul lor : Da, vreau sa fiu mantuit ( a ) !
   Dragii mei prieteni nefericiti ( pentru ca nu exista fericire fara Christos ! ) veniti , inca mai este HAR ! Veniti , veniti la Dumnezeul care va asteapta de-atata vreme ! Veniti, si cu siguranta veti primi un SINGUR MARE Raspuns : Iert cum ai cerut !

   Laila Tov !

 5. Congratulations for posting such a useful blog. Your blog isnt only informative but extremely artistic too.

 6. T. Masupha zice:

  Any way Ill be subscribing to this post . It`s very intersting .

 7. Dear friends , Jenny K. Mcfatter and T. Masupha ,
  Thanks for coming my site. God bless you ! And Happy New Year !

 8. cimm zice:

  Shalom Daniela.
  Se intampla sa fac un studiu mai aprofundat despre zeciuiala,si am descoperit doua fete a zeciuieli .Una ca zeciuielile din popor erau adunate pentru Leviti ,ca singura lor mostenire pentru slujba lor la cortul intalnirii.Iar a doua fata a zeciuielii,ii acolo unde se pune ca fiecare trebuia sa isi aduca zeciuiala lui inaintea Domnului si sa si o manace inaintea Domnului ca sa invete sa se teama de Domnul.Si aici vreau ca sa intreb ,ca oare nu cumva timpul acesta in care cineva sta inaintea Domnului sa isi manance zeciuiala ,era si un timp in care respectivul om dat fiind faptul ca avea mult de mancat ,trebuia sa ramana mai mult in jurul cortului ,si asa era fortat sau nefortat sa se teama de Domnul.?
  Ca daca sa zicem ca avea multa roada ,avea si multa zeciuiala ,iar multa zeciuiala ca sa manaci iti ia un pic de timp.Acel timp il putea hotari Dumnezeu ,ca sa fie un timp de invatatura practic.?Ca omul respectiv sa se invete ca sa se teama de Domnul.?Astept sa vad si parerea ta.Domnul sa te binecuvanteze din Sion.

  • Shalom cimm !
   Ma bucur ca faci un studiu despre zeciuiala pentru ca majoritatea evanghelicilor vin cu argumentul ca zeciuiala, Shabatul , Sarbatorile tin de vechea Lege, care ar fi fost cu desavarsire abolita de Yeshua, de apostoli, de Biserica primara. Fraza : ” Christos este sfarsitul Legii ” este folosita si astazi ca un cliseu de foarte multi crestini, care dincolo de incredintarea lor ( ” cea mai buna ” ), ar trebui sa se gandeasca simplu ca in Fata lui Dumnezeu nu se vine oricum ( si-aici ar mai trebui lasate deoparte ideile foarte personale ) ci IN TERMENII LUI. Mantuirea insasi este una destul de conditionata – Jertfa Fiului lui Dumnezeu ! – ea nu se realizeaza cum si-ar dori toata lumea , si budhistii, si musulmanii, si hindusii etc , ci impune niste conditii preliminare, de Credinta, in aceasta Jertfa Dumnezeiasca.
   Cu privire la intrebarea ta despre darurile de mancare ( care erau in esenta tot zeciuieli ) , descrise in Levitic 6 si 7 , trebuie sa mentionez ca preotii, in general, aveau aceasta datorie sa manance din carnea jertfita. Existau si aici anumite interdictii , nu trebuia mancata grasimea si nimic cu sange. Preotii ( fiii lui Aaron ) aveau datoria sa se sfinteasca mereu si sa manance carnea jeertfelor intr-un loc preasfant. Ceremonialul era tulburator de impresionant pentru ca totul transpira SINTENIE si TEAMA SFANTA , si trebuia infaptuit corect , altfel Dumnezeu , care este Un Foc mistuitor , Se putea mania ( sa nu uitam ce-au patit cei doi fii ai lui Aaron – Levitic 10 ).
   Nu era doar TEAMA de Dumnezeu unicul motiv determinant , cat mai ales IMPARTASIREA ( in COMUN ) a JERTFEI, comuniunea sfanta intre toti participantii la un asemenea ritual curatitor. Tot ceea ce era sfintit de Dumnezeu , ducea la SFINTIRE. Este in mod clar o prefigurare a Cinei Domnului ( Yeshua Si-a invatat ucenicii sa respecte Masa Domnului, acest lucru ” sa se faca spre pomenirea Sa „, iar prin EL, acum , preotia este a tuturor rascumparatilor Sai ) si a partasiei sfinte din cadrul ei. Dumnezeului nostru Ii place sa locuiasca in mijlocul copiilor Sai sfintiti. Nu avem un Dumnezeu rece inchis in fortareata lui cereasca , intangibila. Avem Unul SFANT – Kadosh – care Isi sfinteste copiii pentru a Si-i apropia mai mult. Glorie Lui in veci !
   Sa fii binecuvantat de Dumnezeul lui Israel , cimm !

 9. Cecily Sobeski zice:

  Hi, Otniella . I found your site googgling and I m happy to say that everything in it challenged my curiosity about messianic jewish people. It s wonderful ! God bless you.

 10. hyip zice:

  Very good posts your site Otniella. Cheers like Studii biblice | otnielabattzion ; they are wonderful full of biblical content.

 11. Good post , specified topics. To the next. Cheers like your Studii biblice | otnielabattzion. Best Regards , Shaad Nick.

 12. Dear friends : Cecily, hyip, liberty reserve . Welcome ! The pleasure is mine, entirely, having you as special guests. Thanks very much for your sincere appreciation. God Almighty of Israel bless you with much Peace and Joy in your heart.

 13. This is the punish Studii biblice | otnielabattzion diary for anyone who wants to act out out active this topic. You definitely put a new rotation on a subject thats been codified nearly for life. Discriminating bunk, but major! Good post for everybody.

 14. Studii biblice | otnielabattziom. I was recommended this website by my friend Roger who likes to follow your blog. Thanks! Your site s articles about Studii biblice | otnielabattzion made by many others. Best Regards, Lawrence.

 15. Studii biblice | otnielabattzion. I was recommended this web site by my father Arnold who likes to read you. You are wonderful ! Thanks! Your post about Studii biblice | otnielabattzion is very interesting. Best Regards, Billy

 16. Studii biblice | otnielabattzion. I was suggested this web site by my friend Roger who likes to follow your site. You are incredible! Thanks! The articles about in Studii biblice | otnielabattzion are wonderful. Best Regards , Agatha Williams .

 17. Octavian zice:

  Va multumim! Shabat shalom.

 18. Ianis zice:

  Shabbat shalom, distinsă Otniela!Sarutmîna și Mulți ani binecuvîntați!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s