Contururile devin din ce in ce mai clare

Vechiul Imperiu Roman se intindea peste intreg spatiul mediteranean. Conform profetiei biblice , se va ajunge la un nou Imperiu Roman, asfel ca recenta infiintare a Uniunii Marii Mediterane capata noi valente profetice.                                              In data de 13 iunie 2008 , Uniunea Marii Mediterane si-a pus bazele in mod oficial la Paris. Cel care apus totul in miscare a fost presedintele Frantei , Nicolas Sarkozy. Liderul libian al revolutiei populare , Muammar al- Gaddafi, a fost singurul conducator de stat care a respins invitatia. Toate celelalte state  membre ale Uniunii Europene , ale Uniunii Arabe Maghreb, precum si natiunile din Orientul Apropiat , Turcia , dar si tarile din Balcani , si -au trimis reprezentantii de rang , la acest summit participand nu mai putin de 43 de state. Uniunea Marii Mediterane nu este doar un proiect al Frantei in colaborare cu Africa de Nord islamica , ci si cu toate tarile Uniunii Europene.  Aceasta organizatie trebuia sa cuprinda numai  tarile de langa Marea Mediterana , dar, in urma presiunilor din partea Germaniei , in cadrul summitului UE din data de 13 iulie a anului trecut , toate tarile europene au fost automat incluse si in cadrul Uniunii Marii Mediterane. Nikolas Sarcozy a apreciat ca astfel are loc un progres istoric, deoarece noua uniune va intari asa-numitul  “ Proces Barcelona “ , si anume programul de cooperare dintre Uniunea Europeana si statele Marii Mediterane din Africa de Nord. si din Orientul Apropiat. Acest “ Proces Barcelona “  a luat nastere in baza unui acord incheiat in anul 1995 in vederea unei colaborari stranse intre cele 10 tari participante : Algeria, Egipt, Israel, Iordania, Liban , Maroc, Autoritatea Palestiniana , Siria si Tunisia.  Uniunea Europeana a stabilit un buget anual de 2 miliarde de euro pentru a sustine aceasta organizatie. Politicienii francezi au fost insa de parere ca nu se inregistrau suficiente rezultate pozitive , astfel ca era nevoie de o revitalizare a dialogului intre statele membre. Prin urmare , in data de 13 martie 2008 s-a decis transformarea “ Procesului Barcelona “ in Uniunea Marii Mediterane.   
Cu toate ca s-a renuntat la ideea unei poze de grup din cauza ca reprezentantii statelor arabe au refizat categoric sa apara langa  prim- ministrul israelian de-atunci Ehud Olmert, si nici nu s-a ajuns la dorita strangere de mana dintre Olmert si presedintele sirian Bashar al- Assad, intalnirea poate fi totusi considerata istorica , asa cum a caracterizat-o de altfel si presedintele francez Nicolas Sarkozy dupa incheierea discutiilor. Uniunea Marii Mediterane a reusit sa aduca pe o scena comuna parti invrajbite din 43 de state , lucru deosebit de important.  Acest nou for european isi traseaza astfel calea tot mai clar si mai puternic , iar influenta sa devine tot mai mare pe z i  ce trece.
Acest lucru ne aminteste de una dintre fiarele din Cartea Daniel : “ Dupa aceea m-am uitat in vedeniile mele de noapte si iata ca era o a patra fiara , nespus de grozav de inspaimantatoare si de puternica ; avea niste dinti mari de fier , manca , sfarama si calca in picioare ce mai ramanea. Era cu totul deosebita de toate fiarele de mai inainte si avea 10 coarne … El mi-a vorbit asa : Fiara a patra este o a 4-a imparatie care va fi pe pamant . Ea se va deosebi de toate celelalte , va sfasia tot pamantul , il va calca in picioare si il va zdrobi. Cele 10 coarne inseamna ca din imparatia aceasta se vor ridica 10 imparati , iar dupa ei se va ridica un altul , care se va deosebi de inaintasii lui si va dobori 3 imparati.” ( Daniel 7: 7 , 23-24 ). Nu stim cum se va dezvolta in continuare Uniunea Marii Mediterane. Nu este exclus ca profetia biblica sa se implineasca intr-un mod cu totul diferit decat acela pe care il presupun eu. Dupa cum se stie implinirea in sine a unei profetii este cea mai buna interpretare , insa merita cu siguranta sa meditam putin la lumina pe care o arunca asupra afirmatiilor Sfintei Scripturi noile evenimente politice din lume.” Ingerul mi-a zis :  De ce te miri ? Iti voi spune taina acestei femei si a fiarei care o poarta si care are cele 7 capete si cele 10 coarne. Fiara pe care ai vazut-o era si nu mai este.  Ea are sa se ridice din Adanc si are sa se duca la pierzare. Si locuitorii pamantului , ale caror nume n-au fost scrise de la intemeierea lumii in Cartea Vietii , se vor mira cand vor vedea ca fiara era , nu mai este si va veni.” ( Apoc 17 : 7-8 ).   
Fiara descrisa aici pare sa fie regentul  antichristic al ultimului imperiu stapanit de catre balaur ( v. Apoc 12: 3 ; 13: 2 ). Astfel aceasta desi avea o rana de moarte, s-a ridicat din nou la viata . Fiara va veni din Adanc si va duce la pierzare; a fost, nu mai este si va veni, astfel incat intreaga lume se va minuna de ea ( v. Apoc 13: 3, 12 ; 17: 8 ). Din aceste motive , fiara simbolizeaza pe de o parte ultimul imperiu mondial , iar pe de alta parte pe cel care intrupeaza ca autoritate in persoana sa acest imperiu.
Femeia care este purtata de fiara reprezinta unirea religiilor din intreaga lume ( aidoma prostituatei Babilon ) si este o replica satanica la  Imparatia Mesianica , la Ierusalimul ceresc si la Mireasa Mielului.
Cele 7 capete ale fiarei fac trimitere la fostele imperii mondiale  : “ Aici este mintea plina de intelepciune. Cele sapte capete sunt sapte munti pe care sta femeia. Sunt si sapte imparati : Cinci au cazut , unul este, celalalt n-a venit inca si, cand va veni , el va ramane putina vreme. Si fiara care era si nu mai este , ea insasi este al optulea imparat : este din numarul celor sapte si merge la pierzare.” ( Apoc 17: 9-11 ).  
Cand se vorbeste despre cei cinci imparati cazuti se face referire la fostii conducatori ai marilor imperii din Antichitate ( muntii ) : Faraon ( Egipt ) , Sanherib ( Asiria ) , Nebucadnetar ( Babilon ) , Cir ( Persia ) si Alexandru cel Mare (  Grecia ) . Imparatul despre care se vorbeste la timpul prezent se refera la al saselea , Cezar ( Imperiul Roman ) din timpul apostolului Ioan , cand a fost scrisa Cartea Apocalipsa. Celalalt , care nu a venit inca ( al saptelea ) , arata catre ultimul conducator anticristic si catre noul Imperiu Roman care se va reinfiinta in zilele de pe urma , dar care nu va supravietui decat pentru scurt timp, si anume pe durata perioadei in care omenirea va trece prin Necazul cel Mare. Conform versetului 11 , “ fiara care era si nu mai este “  nu poate fi decat conducatorul politic al acestui ultim imperiu. Acest al saptelea imparat  este prin urmare si al optulea , deoarece isi va reveni dupa ce a suferit o rana de moarte : el a fost, nu mai este , si va domni din nou , ca al optulea imparat ( v. Apoc . 13 :  3 , 12 ; 17 : 8 ).
La intalnirea dintre Yeshua Ha Mashiach si femeia samariteanca , de la fantana lui Iacov ( sa nu uitam ca fiecare Cuvant al lui Yeshua contine  in el cea mai veritabila ipostaza profetica )  vedem o posibila paralela cu textul din Apocalipsa 17: “ Femeia i-a raspuns : N-am  barbat . Isus i-a zis : Bine ai zis ca n-ai barbat. Pentru ca cinci barbati ai avut si acela pe care-l ai acum nu-ti este barbat. Aici ai spus adevarul.  Doamne I-a zis femeia , vad ca esti prooroc.” ( Ioan 4: 17-19 ). Daca interpretam aceasta discutie in sens profetic , rezulta urmatoarea imagine : femeia  ( Israelul ) a avut cinci barbati , ceea ce din perspective profetiei istorice corespunde cu : Egipt , Asiria, Babilon, Persia , Grecia – si un al saselea ( “ acela pe care-l ai acum nu- ti este barbat “ ) , care nu este altul decat Imperiul Roman. 
In cazul celor 10 coarne este fara doar si poate vorba despre 10 imparati care vor detine puterea in timpul imperiului mondial antichristic : “ Cele 10 coarne pe care le-ai vazut sunt 10 imparati care n-au primit inca imparatia , ci vor primi putere imparateasca timp de un ceas impreuna cu fiara. Toti au acelasi gand si ii dau fiarei puterea si stapanirea lor . Ei se vor razboi cu Mielul , dar Mielul ii va birui , pentru ca EL este Domnul Domnilor si Imparatul Imparatilor. Si cei chemati , alesi si credinciosi , care sunt cu EL, de asemenea ii vor birui “ ( Apoc 17 : 12- 14 ).
Nu trebuie neaparat sa punem semnul egal intre aceste afirmatii profetice si infiintarea Uniunii Marii Mediterane , dar nu putem ignora faptul ca ea a luat fiinta si se aseamana cu ceea ce a spus Sfanta Scriptura despre ultimului imperiu anticristic si despre dezvoltarea acestuia. Va aparea un singur ultim imperiu mondial , care probabil va porni din Europa si va fi guvernat de un ultim conducator suprem ( cel de-al 7-lea  si al 8-lea domnitor ) si 10 imparati i se vor alatura . Putem fi siguri ca implinirea profetiei biblice va deveni tot mai concreta in viitorul apropiat.

        (  Comentariu  de  Daniela Reghina Onu ; Bucuresti – Ianuarie  2012 )

 

39 de răspunsuri la Contururile devin din ce in ce mai clare

 1. Looking at facts shown in this article I get to a few useful final thoughts. I d really like to value your effort incurred in writing. You are very good in writing skills Otnielabattzion. Very special essay about last times. I recommend everbody s attention.

 2. Mihai Costea zice:

  Ieri am citit acest articol ( stiu ca nu-l aveati postat in urma cu vreo trei zile ) si nu pot decat sa va aprob. Lucrez intr-o tara unde lucrurile stau putin diferit de Romania, asa ca-mi pot da seama bine cum stau lucrurile in batrana Europa iar lucrurile incep sa se grabeasca de la an la an.

  Otniela are perfecta dreptate, dragi frati a prezentat lucrurile foarte corect biblic si ne-a trezit constiintele. Dumnezeu sa o binecuvinteze.

  • Mihai, iti multumesc pentru apreciere ! Ma bucur ca am reusit sa ating macar cu varful barcii aisbergul.
   Toate lucrurile se grabesc sa intre intr-o ordine care trebuie sa dea un start evenimentelor finale. Domnul este cat se poate de aproape. Ce ne ramane de facut ? Sa fim gata !
   Sa fii o binecuvantare , Mihai, acolo , in tara in care lucrezi. Multa binecuvantare din Sion !

 3. Will Donte zice:

  Very good intelligent article. I like it very much. Well -thinking according with God s plan.
  And I like ( joking ) their photos , special Sarkozy s one.

  • Thanks very much, Will ! God deserves all the Glory ! And He will really come sooner than we expect. Events in the world are shown in a great expectancy.
   In connection with the photos presented here this article , I found them in different newspapers. Hope many readers will like them.
   May you be blessed from Zion !

 4. Stevan Shepard zice:

  Very good article Otniella ! Amazing news ! I think God is closer to come again, more than we believe or understand. Praise the Lord of Israel !!!!
  Bless you my wonderful sister in Yeshua !!!!!!!

  • Amen , Stevan ! You are right ! God is so close to come more than anytime in the history. And this is becouse He loves His People and is willing to have us in His Glory. But for us this should be a very happy time. Neither tears nor any kind of sadness. Anyway it will be wonderful being with our Lord. Bless you , also ,with a big Shalom ! Maranatha !

 5. Alicia Towber zice:

  Very good article Otniella. I ve just read it. Actually , Jesus must come very soon.
  Hope everybody understood the real message of the article. Get ready ! Jesus , Jeshua is coming ! Thanks for writing and sharing these things dear daughter of Zion.

  • Alicia , thank you ! Yes, our Lord Yeshua comes ! My prayer for everybody who reads this articles is to become conscious being ready by the Coming of God . Much more we are getting into a good proper waiting much more we love Him and are be able to consacrate our lives to Him. Amen !
   Yeshua Ha Mashiach comes ! Amen, Maranatha !

 6. Jeremy Stoss zice:

  This is a very well -informed acting performed article. Otniella what good smarting way of arguing. From where , daghter of Zion ? !!!! For sure from your grangran…ma , Sarah !
  Be blessed ! Baruch Ata Adohnai Elocheinu, Melech Ha Olam ! I m a messianic jew , too.

 7. Some really great content on this web site , appreciate it for contribution. I appreciate also this smart article , Otniella. Thanks for share ! Please, continue your work !

 8. Nina zice:

  E tare de tot articolul. Mi-a placut…Otniela , dvs sunteti ziarista ca profesie ? Sa spun si Shalom ca asa se cade.
  Am vazut ca scrieti foarte bine si aveti o gama larga de comentarii si articole .

 9. Jan zice:

  Hi , Otniella ! Nice to meet your site. What a blessed opportunity I found to know a messianic jewish sister writing interesting things about the Mesiah and His coming.
  I bookmark you and I m going to visit your blog from now on. God bless Israel.
  You practice here a remarkable post. Congratulations !!!!!

 10. Nora R. zice:

  Ceea ce scrieti ma pune serios pe ganduri. Oare cat ne-a mai ramas din cea de-a 12-a ora ? Oare mai avem uleiul in candele ?
  Intr-adevar un articol pe care ar trebui sa-l citeasca multi sa se trezeasca. Dumnezeu sa va binecuvinteze !

  • Draga Nora , fiti binevenita pe acest blog. Ne bucuram sa va avem printre noi. Desigur , atunci cand privim lucid timpurile pe care le traim , nu se poate sa nu constatam ca Biblia are dreptate. Dumnezeu insa a pregatit un minunat plan salvator pentru copiii Lui , in Jertfa Fiului Sau. Glorie Numelui Sau ! Toti aceia care au ales Rascumpararea oferita de Dumnezeu vor fi scutiti de cele mai cumplite clipe pe care omenirea le va trai in Necazul cel Mare.
   Ceea ce ne dorim cu totii este Uleiul Spiritului Sfant din candele. Sa lasam Duhul Sfant sa reaprinda vietile noastre cu valvataia Puterii Sale. Sa-L lasam sa ne umple si sa ne foloseasca conform Voiei Sale. Amin !
   Fiti binecuvantata din Sion cu mult Har !

 11. Celina zice:

  Un articol care nu ma lasa sa dorm . L-am citit de doua ori in noaptea aceasta cu Biblia in mana. Otniela mare dreptate aveti ! Totul se contureaza spre ceea ce Scriptura a profetit.
  Am si eu o intrebare … vad ca va sunt adresate intrebari pe acest blog. Exista posibilitatea ca Antihristul sa fie evreu ? Iertati-mi intrebarea dar chiar imi doresc raspunsul Dvs ca evreica mesianica. Fiti binecuvantata !

 12. Pingback: Affiliates

 13. Sonia_Beauty zice:

  Shalom. Fain blogul dvs. Aveti articole foarte frumoase si interesante, cum ar fi acesta care e extraordinar. Va voi vizita cat mai des.

 14. Nora R. zice:

  Un articol pe care ar trebui sa-l citeasca toti credinciosii. Chiar mi-a lipsit blogul acesta cat timp am fost plecata din tara. Shalom…

 15. Corina Ottman zice:

  Si mie . Ma bucur ca l-am regasit cu bine si cu o aceeasi Otniela. Shalom.

 16. Madi zice:

  Bun articolul , Otniela ! Mie mi-a vorbit Domnul prin acest mesaj. Slava Lui ! Shalom.

 17. Adina S. zice:

  Shalom. Extraordinar acest articol. Pe mine una m-a trezit din ” leneveala ” spirituala si m-a facut sa ma gandesc mai serios la timpurile pe care le traim. cred si eu ca venirea Fiului lui Dumnezeu este foarte aproape. Dumnezeu , prin Duhul Sfant sa ne pregateasca sufletele pentru asa ceva. ma uit in biserica mea si nu -i vad bine pe unii dintre frati. cred ca trebuie sa ne rugam mai mult si sa facem fapte bune care sa ramana pina in ziua judecatii.

 18. Shalom, Doamnelor – Sonia_Beauty , Nora R., Corina Ottman, Madi, Adina S.! Sunt foarte bucuroasa ca acest articol a reusit sa trezeasca ceva in viata Dvs de credinta launtrica. Mai ales ASTAZI , cand asteptarea Venirii Sale ar trebui sa fie mereu improspatata de dorinta arzatoare de a-L vedea pe Mire. Pentru ca noi toti / toate , cei / cele care ne-am refugiat in Jertfa Lui , Ii suntem Mireasa. Nu-i asa ca n-ati uitat asta ?
  Sa stiti ca EL vine sigur , chiar daca zaboveste. Iar Poporul Sau trebuie sa-si pregateasca vesmintele de Nunta. Sa fie albe, curate , din in subtire. Amin !
  ADONAI TATAL , ADONAI FIUL, ADONAI DUHUL SFANT sa ramana cu noi toti. Fiti binecuvantati ! Maranatha , din Sion ! – Apocalipsa 22 : 16 – 17.

 19. Pingback: otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

 20. Cezar 100 zice:

  Foarte interesant acest material. M-a pus serios pe ginduri…

 21. Dafna Dana zice:

  Shabat Shalom,

  Am incercat sa inteleg Cartea Profetului Daniel si sa fac conexiuni cu Evangheliile si Apocalipsa. Istoria poporului Israel este una zbuciumata si aceasta istorie este scrisa in Biblie. Scriptura prezinta istoia omenirii care pivoteaza in jurul relatiei dintre Dumnezeu si poporul Sau ales.
  Pe vremea profetului Daniel Tara Sfanta era sub imperiul Medo – Persan. Iata ce am gasit pe Wikipedia cu privire la istoria Ierusalimului: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Jerusalem

  1 Ancient period
  1.1 Proto-Canaanite period
  1.2 Canaanite and New Kingdom Egyptian period
  1.3 Independent Israel and Judah (House of David) period
  According to the Bible, the Israelite history of the city began in c. 1000 BCE, with King David’s sack of Jerusalem, following which Jerusalem became the City of David and capital of the United Kingdom of Israel.[12]
  1.4 Neo-Assyrian and Neo-Babylonian Empires period
  Jerusalem was the capital of the Kingdom of Judah for some 400 years. It had survived an Assyrian siege in 701 BCE by Sennacherib, unlike Samaria, the capital of the northern Kingdom of Israel, that had fallen some twenty years previously. According to the Bible, this was a miraculous event in which an angel killed 185,000 men in Sennacherib’s army. According to Sennacherib’s own account preserved in the Taylor prism, an inscription contemporary with the event, the king of Judah, Hezekiah, was „shut up in the city like a caged bird” and eventually persuaded Sennacherib to leave by sending him „30 talents of gold and 800 talents of silver, and diverse treasures, a rich and immense booty”.
  The siege of Jerusalem in 597 BCE led to the city being overcome by the Babylonians, who then took the young King Jehoiachin into Babylonian captivity, together with most of the aristocracy. Zedekiah, who had been placed on the throne by Nebuchadnezzar (the Babylonian king), rebelled, and Nebuchadnezzar, who at the time (587/586 BCE) was ruler of a most powerful empire, recaptured the city, killed Zedekiah’s descendants in front of him, and plucked out Zedekiah’s eyes so that that would be the last thing he ever saw. The Babylonians then took Zedekiah into captivity, along with prominent members of Judah. The Babylonians then burnt the temple, destroyed the city’s walls, and appointed Gedaliah son of Achikam as governor of Judah. After 52 days of rule, Yishmael, son of Netaniah, a surviving descendant of Zedekiah, assassinated Gedaliah after encouragement by Baalis, the king of Ammon. The remaining population of Judah, fearing the vengeance of Nebuchadnezzar, fled to Egypt.
  1.5 Persian (Achaemenid) Empire period
  According to the Bible, and perhaps corroborated by the Cyrus Cylinder, after several decades of captivity in Babylon and the Achaemenid conquest of Babylonia, Cyrus II of Persia allowed the Jews to return to Judah and rebuild the Temple. The books of Ezra-Nehemiah record that the construction of the Second Temple was finished in the sixth year of Darius the Great (516 BCE), following which Artaxerxes I sent Ezra and then Nehemiah to rebuild the city’s walls and to govern the Yehud province within the Eber-Nari satrapy. These events represent the final chapter in the historical narrative of the Hebrew Bible.[25]
  2 Classical antiquity
  2.1 Hellenic Kingdoms (Ptolemaic/Seleucid/Hasmonean) period
  2.2 Roman Jerusalem period
  2.3 Roman Aelia Capitolina period
  2.4 Byzantine Empire period
  3 Middle Ages
  3.1 Rashidun, Umayyad and Abbasid Caliphates period
  3.2 Fatimid Caliphate period
  3.3 Kingdom of Jerusalem (Crusaders) period
  3.4 Ayyubid, Mamluk Bahri and Mamluk Burji period
  4 Early modern period
  4.1 Early Ottoman period
  5 Modern era
  5.1 Decline of the Ottoman Empire period
  5.2 British Mandate period
  5.3 Partition between Israel and Jordan
  6 Division between Jordan and Israel (1948–1967)
  7 State of Israel
  Daca veti avea rabdare sa cititi istoria Ierusalimului pe scurt prezentata de Wikipedia veti observa ca dupa imperiul Roman Ierusalimul s-a aflat sub Imperiu Otoman si ultimul Imperiu a fost cel Britanic. Imperiul Otoman a disparut in 1922 dar cel Britanic inca mai are colonii pe glob.
  Imperiul Otoman a fost un imperiu pagan deosebit de sangeros. Astazi musulmanii prospera si religia lor ia amploare asa cum semnaleaza si sondajele. Opozitia Israelului cea ma temuta este extremismul religios musulman. Imperiul Roman s-a stins dar Imperiul Otoman dupa lovitura de moarte pare sa-si revina. Eu as fi mai atenta spre paganii musulmani si la actiunile lor. Nu sunt de acord nici cu adventistii care pe baza profetefei lor mincinoase Helen White spun ca Biserica Catolica este una antihristica si ca papa este antihrist. Crestinii care-L iubesc pe Domnul Isus , marea lor majritate, iubesc si Israelul.Crestinii si tarile crestine nu doresc stergerea Israelului de pe harta si nu sunt plini de ura fata de evrei. Dar musulmanii dimpotriva sunt foarte impotrivitori Israelului si sunt niste dusmani pagani sangerosi.

  Uniunea Europeana se prea poate sa fie condusa intr-o zi de un conducator musulman foarte inteligent! Ganditi-sa ca reigia musulmana pagana este deja foarte indragita in Europa! Chiar in tara noastra multi romani aodra serialul Suleiman Magnificul!
  Unul din 4 locuitori ai planetei este musulman!http://saccsiv.wordpress.com/2009/10/10/raport-1-din-4-locuitori-ai-planetei-este-musulman-%E2%80%A6/
  .Se preconizeaza ca până în 2030, numarul musulmanilor în Europa se va dubla.
  Cam asa inteleg eu istoria si cred ca Domnul Isus este gata sa vina sa-si apere poporul si Tara Sa Sfanta.
  Sa aveti o zi binecuvantata.

  • Mihai Costea zice:

   Shalom va spun si eu, cititorilor acestui blog interesant.
   Sarut mana , Otniella.
   Eu locuiesc in Anglia de citiva ani, acum sunt in vizita in USA la rude. Este foarte demoralizant ce se intampla. In Anglia nu sunt numai musulmanii, sunt foarte multi indieni care au adus in Europa zeii lor. In America , din ce-am vazut pana acum , mai mult yoga, confucianism, new age…
   Nu stiu daca europenii seculari vor deschide larg portile musulmanilor , dar nici n-ar trebui sa o faca. Crestinismul daca e apostat, poate veni oricine daca oamenii sunt orbiti de materialism. Europenilor nu le mai place sa mearga la biserica duminica, prefera sa iasa la picnic. Multi vin doar de sarbatori la un serviciu sa asdculte liturghia ritualica , nu mai exista viata spirituala crestina. Isus e un om bun, un profet evreu , oricine …dar nu Mintuitorul nostru, Fiul lui Dumnezeu.
   Pentru noi crestinii care mai credem in adevarata credinta e foarte greu, ne simtim de multe ori ca Lot in Sodoma si Gomora. Dar la El ne e nadejdea mintuirii noastre si a familiiilor noastre si credem ca El nu ne va lasa de rusine. Ramineti cu binecuvintarea Lui.

 22. Dafna Dana zice:

  Shabbat Shalom

  Paganismul ia amploare si se instaleaza triumfator in batrana Europa si nu numai.

  Voi cita din Evanghelia dupa Luca cuvintele rostite de Yeshua Ha Mashiah pe cand propovaduia Imparatia lui Dumnezeu in Israel in urma cu 2000 de ani:
  Luca 18:8 b
  Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
  Luca 16
  16Legea şi prorocii au ţinut până la Ioan; de atunci încoace, Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu se propovăduieşte; şi fiecare, ca să intre în ea, dă năvală.
  17 Este mai lesne să treacă cerul şi pământul decât să cadă o singură frântură de slovă din Lege.

  Problema credintei este foarte mportanta pentru ca daca nu sti sa te raportezi corect la ea cazi in ” paganism” si nici macar nu sti lucrul acesta!

  Isus Hristos a venit sa propovaduiaca Vesta Buna a Imparatiei lui Dumnezeu si sa deschida LARG portle ei! Am ales doar trei versete ale Evangheliei dupa Luca care mi s-au parut cele mai potrivite in contextul topicului prezent.
  Este mai mult decat evident ca Majestatea sa Regele Universului nu a desfiintat Tora, Legea ci a venit sa o intareasca si sa o prezinte ca fiind in vigoare.
  Isus este Lumina Lumii si este Cuvantul Vietii.
  Tragedia crestinilor de astazi este ca nu aplica Legea, Tora in viata lor zilnica asa cum ii invata Bunul Pastor care si-a dat viata pentru oile sale pretioase!
  Bunul Pastor nu S-a jertfit pe cruce pentru ca astazi crestiii sa manance porc! Daca Dumnezeu dorea sa desfiinteze Legea dadea un decret si atat!
  Paganii nu se supun Torei si sunt fara de lege, nelegiuiti!
  Europa este in intuneric pentru ca calca in picioare Legea si imlicit sangele pretios al Fiului Lui Dumnezeu! Harul nu ma califica si nu imi da voie sa calc Legea Imparatiei lui Dumnezeu!
  Daca Il cred pe Dumnezeu pe cuvant inteleg ca nici o iota din Cuvantul Sau nu este abolita!
  Evanghelia dupa Luca consemneaza:

  Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”

  Iubirea cu buzele si marturisirea fara fapte este goala !

  O taiere imprejur a inimii presupune o umplere cu LEGEA, TORA inscriptionata in inima!
  Ieremia 31″33
  Legamantul cel Nou
  Ci iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu.

  Imparata satanei este plia de idoli si haosul este la putere in opozitie cu Imparatia lui Dumnezeu care are o Lege Imparateasca si un Imparat care vegeaza sa se aplice Legea corect in Imparatia Sa.

  Pot sa va spun foarte clar ca evreii mozaici crescuti in familii de credinciosi si care citesc Tanachul(Vechiul Testament) nu il recunosc pe Isus ca fiind Mesia cel mult asteptat deoarece crestinii nu au o atitudine potrivita fata de Tora ( primele 5 Carti ale Bibliei -Vechiului Testament)!
  Daca Europa, USA, Canada, Australia si lista poate continua au un crestinism anemic, gol si fara nici o forma este pentru ca traditia desfiintarii Legii Imparatiei lui Dumnezeu este la putere!
  Pacatul este definit ca fiind calcarea Legii! Mai periculos este ca de fiecare data cand Cina Domnului se serveste in Biserici si crednciosii sunt invitati sa se cerceteze….cu privire la pacatele din viata lor acestia nu stiu cum sa se evalueze corect! Nici nu este de mirare ca bolile, decesele, falimentele si toata lista de blesteme se instaleaza automat deoarece Domnul vegheaza sa I se mplineasca fiecare Cuvant din Scriptura!

  Vremurile de apostazie aduc durere, boala, faliment, intuneric, criza, pericole dar atat timp cat se spune ASTAZI putem sa ne pocaim si sa invatam sa ascultam glasul Pastorului Celui Bun.
  Sa invatam ce-I place Regelui ce mai mult.
  Apocalipsa cap.2
  3 Ştiu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui Meu şi că n-ai obosit.
  4 Dar ce am împotriva ta este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi.
  5 Adu-ţi, dar, aminte de unde ai căzut; pocăieşte-te şi întoarce-te la faptele tale dintâi. Altfel, voi veni la tine şi-ţi voi lua sfeşnicul din locul lui, dacă nu te pocăieşti.

  Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”

  Sa aveti o zi de Shabat biinecuvantata, fericita si plina de pace!

  • un ucenic zice:

   shalom. sunteti grozava sora draga! de unde stiti dvs cum se evalueaza fiecare crestin la cina Domnului. sa nu se supere Otniela, dar de ce sa ma raportez eu numai la Tora ( ca asa vrea sora Dana ? ) si sa nu ma raportez la toata Biblia ( Vechiul si Noul Testament !!!!!!!!) ca doar sunt sub jertfa lui Ieshua ! nu inteleg de ce simtiti nevoia sa ii acuzati pe crestini daca evreii nu se intorc la Mesia. nu e bine daca acuzati. hai mai bine sa ne vedem cu toti birnele din ochi.
   de ce va legati de carnea de porc mereu ? dvs n-ati consumat niciodata porc sora Dana ? va legati numai de ce se vede ..ce facem cu rautatea, invidia , ipocrizia, lenea, gelozia …pe aceste nu le mentionati ? chiar nu traiti de fel ca un om liber , sora Dana.

 23. Dafna Dana zice:

  Shalom
  Ma bucur foarte mult ca v-ati exprimat parerea, domnule „un ucenic”.Stiu ca nu sunteti ipocrit in exprimarea parerilor. Nici eu nu sunt o ipocrita si cred ca curajul de a spune lucrurilor pe nume este folositor. A fi curati in interior, in suflet si simtire dar si in trup, visavis de hrana si celelalte lucruri cu privire la decenta si comportamentul uman , toate acestea sunt explicate in detaliu de catre Creatorul Universului in Biblie si sunt impuse! Credinta noastra trebuie sa se manifeste prin fapte si faptele vorbesc despre cat de mult ne iubim Creatorul.
  Cancerul, bolile incurabile si toate celelalte boli din viata noastra vin din calcarile repetate ale Instructiilor Divine ale Bibliei!
  Cat inca mai putem spune ASTAZI inca ne mai putem schimba! Fiecare din noi se evalueaza dupa un etalon dar daca nu folosesti ETALONUL lui DUMNEZEU ai ratat INDREPTAREA si chiar daca in ochii tai esti fara pata poti fi ffff mnurdar in fata DOMNULUI! Cititi in Apocalipsa ce spune Domnul Bisericilor!
  Eu inca mai am multe de indreptat dar m-am pocait de a manca animale necurate nekosher ! Sunt mult mai sanatoasa si viata mea este mult mai buna fizic si mai ales spiritual. Domnul Yeshua Ha Masiah sa fie laudat in veci de veci!
  Sa aveti multa binecuvantare , pace si sanatate.

 24. Shalom, Prieteni ! Va multumesc pentru participarea Dvs la acest topic. Sunt multumita daca acest umil articol a reusit sa suscite idei si pareri cat mai variate. Fie ca NUMELE LUI ADONAI SA FIE INALTAT IN TOATE, SI PRIN TOATE ! EL , si numai EL, le stie pe toate. Noi doar incercam sa atingem cu degetul muntele Intelepciunii Sale atunci cand pasim in revelatiile Bibliei. Insa, tot atat de adevarata, si vrednica de Chemarea Lui, ramane si Lucrarea Duhului Sau pe care EL o descopera copiilor Sai care traiesc in IUBIRE si in ADEVAR.
  Va astept, cu mult drag, si la celelalte topicuri de pe acest blog. Onoarea e de partea mea.
  Binecuvantari din Sion , tuturor !

 25. OK zice:

  Afirmatiile pertinente si conforme cu Biblia. Mergeti inainte ca faceti o lucrare frumoasa , pentru gloria lui Mesia. Shalom si har deplin…

 26. Fery zice:

  zice bine articolul!shalom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s