Lisabona

UN ACORD FOARTE PERICULOS

In data de 13 decembrie 2007 , cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au semnat la Lisabona, capitala Portugaliei, un document fundamental care va intra in vigoare in momentul in care toate statele il vor confirma ca fiind de acord cu masurile lor de drept constitutional. Acest acord nu este altceva decat un artificiu legal ce face posibila infiintarea unui stat totalitarist.
Acordul reformator incheiat la Lisabona este unul dintre cele mai actuale si mai importante subiecte legate de activitatea Uniunii Europene. Acest document constitutional reprezinta baza legala pentru intreg dreptul european si determina raportul dintre fiecare stat membru in parte si Uniunea Europeana, precum si cel dintre Uniune si fiecare cetatean al ei. Daca aceste aspecte sunt cat de cat cunoscute de opinia publica, faptul ca acordul constitutional contine numeroase dispozitii care ridica Uniunea Europeana la nivelul unui stat totalitarist  a fost ascuns cu grija de catre cei care l-au redactat, si aceasta bineinteles pentru a nu starni reactii critice vehemente din partea cetatenilor europeni.
Nu vom analiza acum pe rand toate paragrafele care alcatuiesc acordul constitutional ce promoveaza aceasta tendinta totalitarista, dar ne vom concentra atentia asupra unui articol fatal al Constitutiei, pentru ca in acesta , prin termeni bine alesi, este formulata extrem de precis pretentia Uniunii Europene de-a se constitui la un moment dat intr-un stat totalitarist. Iata cum suna acest controversat Articol 48 , Paragraful 2 al noului acord incheiat: ” Guvernul fiecarui stat membru , Parlamentul European sau Comisia, poate prezenta Consiliului propuneri de modificare a acordurilor incheiate anterior. Aceste propuneri pot avea ca scop o extindere sau o reducere a competentei acordate Uniunii in cadrul acordurilor respective. Propunerile vor fi transmise Consiliului European, dupa care vor fi aduse la cunostinta fiecarui parlament national in parte.”
Pentru a intelege pericolul aplicarii acestui articol, trebuie ca mai intai sa vedem care este doctrina de baza a modelului de stat democratic. Asadar, o caracteristica fundamentala a democratiei este separarea puterilor in stat, in trei ramuri:
– puterea legislativa= parlamentul, ca reprezentant al poporului;
– puterea executiva= guvernul;
– puterea juridica= tribunalele de stat, in primul rand tribunalul constitutional;
Conceptul acestei separari a puterilor merge pe ideea de control si de echilibru. Cele trei puteri separate in stat se controleaza reciproc , pentru a nu permite ca vreuna dintre ele – in special guvernul – sa isi asume o pozitie autoritara. Scopul acestor masuri este de a evita formarea unui stat totalitarist, respectiv dictatorial. In cadrul Uniunii Europene acest model functioneaza in felul urmator: Parlamentul Europei reprezinta puterea legislativa, Comisia Europeana detine puterea executiva, iar Curtea Suprema Europeana de Justitie pe cea juridica. Trebuie totusi sa mentionam ca, spre deosebire de celelalte doua institutii , Consiliul Europei are atat competente executive, cat si legislative.
Comparand Articolul 48 , Paragraful 2 al Acordului constitutional cu ideea centrala a democratiei, constatam ca Uniunea Europeana isi rezerva printre altele si dreptul de-a modifica legi. Prin aceasta ea poate sa obtina mai multa putere de decizie , ceea ce inseamna practic o preluare a atributiilor Parlamentului si o consolidare a puterii legislative si executive. Guvernul Uniunii Europene are competenta legislativa ce ii permite sa ocupe exact acea pozitie de frunte pe care modelul democratic doreste sa o evite. Statul totalitarist poate deveni astfel o realitate fara prea mari eforturi. Niciun tribunal constitutional nu va avea resursele necesare pentru a rezista timp indelungat unei astfel de pozitii de putere, pe care ar adopta-o Guvernul European.    Cat de usor poate un guvern priceput si avid dupa putere sa profite de pe urma unui articol de lege formulat atat de vag o dovedeste istoria Germaniei. Autorul J. Boesch a scris intr-una dintre cartile sale:  Imediat dupa ce a ajuns cancelarul Reich-ului in anul 1933, Adolf Hitler a convins parlamentul de atunci ca pentru o perioada de 4 ani toate competentele legislative sa fie cedate guvernului in fruntea caruia se afla. Cancelarul Reichului a fost astfel imputernicit sa promulge toate legile valabile pentru Germania. Aceasta decizie mai este numita si legea care ii acorda guvernului puteri depline. Hitler a promis ca va apela la legea aceasta numai in cazuri exceptionale pentru executarea masurilor de importanta vitala. In realitate insa , majoritatea promulgarilor noului guvern s-au bazat fie pe legea imputernicirii statului, fie pe alte drepturi legitime. Desi Hitler a promis sa respecte celelalte institutii democratice ale Germaniei, in realitate el le-a eliminat in mod sistematic cu ajutorul unor promulgari care se bazau pe aceeasi lege a imputernicirii guvernului. Aceasta lege a reprezentat odinioara pasul strategic decisiv in vederea declansarii dictaturii naziste.
Prin Articolul 48, Paragraful 2 al Acordului constitutional de la Lisabona, Comisia Uniunii Europene ( adica Guvernul european ) isi aroga competenta de a-si extinde propria jurisdictie. Aceasta nu este nimic altceva decat o preluare a puterii in propriile maini, asa cum a facut si Adolf Hitler in anul 1933 in Germania. Competenta legislativa a Parlamentului Europei va fi astfel redusa drastic, iar statele membre nici nu vor mai fi consultate in luarea deciziilor, ci doar li se va comunica ceea ce va hotari Comisia. Cand pe scena va aparea un sef de guvern capabil din punct de vedere politic si tactic, potrivindu-se in plus si profilului antichristic, nu ii va fi greu sa dizolve celelalte institutii democratice ale Europei si sa creeze o dictatura doar pe baza acestui Articol 48.

( Comentariu de Otniela – Daniela Onu ;  realizat cu ajutorul informatiilor furnizate de revista IDEA SPEKTRUM; Bucuresti ,  Februarie – 2011 )

15 răspunsuri la Lisabona

 1. cimm zice:

  O sa cada acest acord in acelasi mod cum a si iesit la iveala.Lumea va fi condusa de anticrist de impreuna cu zece imparati „timp de un ceas”..Apoc.17.12.Iar la urma ei vor da stapanirea lor si puterea lor fiarei in totalitate .Apoc 17.13.Acest tratat din Lisabona a fost facut acum in perioada asta de democratie,insa cind se vor instaura monarhi vor arde acest tratat,si isi vor pune ei legile lor.Asa se face ca una din legile pe care le vor da monarhi va fi si taierea capului pentru cei care nu vor primi semnul fiarei si nu se vor inchina ei.Apoc.20:4.In acest tratat din Lisabona nu exista aceasta pedeapsa ca urmare a nesupuneri in fata unei hotariri sau legi cum ar fi aceea de a fi pecetluit de anticrist.

  • Nu stim daca o sa cada sau nu o sa cada acest acord , draga cimm – este foarte posibil sa ramana , si sa se suprapuna peste el ceva mult mai dur si mai antichristic – insa , este mai mult decat sigur, ca lucrurile se vor precipita la un moment dat, intr-atat , incat Antichristul va aparea, tot atat de usor ca o ciuperca dupa ploaie. Nu cred ca azi ne putem hazarda in prezumtii de tipul uite acesta-i Antichristul sau celalalt ar putea fi , cu-atat mai mult cu cat stim ca anumite semne destul de clare trebuie sa – i asigure intrarea pe podiumul Istroriei ; 2 Tesaloniceni 2 : 6-12 vorbeste raspicat despre marele Nelegiuit : ” Acum stiti ce-l opreste ca sa nu se descopere decat la vremea lui. Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei. Si atunci se va arata acel Nelegiuit pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea Gurii Sale. Aratarea Lui se va face prin puterea Satanei , cu tot felul de minuni, de semne si de puteri mincinoase si cu toate amagirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzarii , pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti. Din aceasta pricina , Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire ca sa creada o minciuna , pentru ca toti cei ce n-au crezut Adevarul , ci au gasit placere in nelegiuire , sa fie osanditi.”
   Cred ca aceste versete sunt foarte cuprinzatoare in ceea ce priveste instituirea contextului general de operare a acestui om , care va fi in intregime posedat si condus de Satan. Lumea se afla de mai multa vreme in asteptarea unui asemenea ” salvator ” care sa ofere solutii strategice pentru rezolvarea diferitelor probleme, cum ar fi criza economica mondiala sau pacea in zona Orientul apropiat ( v . https://otnielabattzion.wordpress.com/spiritualitate-protestanta/lumea-tanjeste-dupa-un-eliberator-mondial/ ) . Traim vremuri cand Bisericii lui Christos – ea fiind detinatoarea tezaurului de Har si de Duh Sfant, AZI, inainte de Rapire – i se cere o imbracare dubla cu Putere. Daca pe vremea bunicilor nostri luptele spirituale erau ceva mai slabute in intensitate – lumea pe-atunci nefiind atat de stricata – astazi Biserica se confrunta cu un intreg arsenal de religii oculte ( ma refer in special la religiile orientale si practicile new age ) , cu practici sexuale degenerativ -homosexuale, ridicate la rang de virtute in multe tari din Vest , si mai ales cu o viata de biserica searbada , secatuita de Raurile de Apa Vie care curg din Christos . Nu stiu, in asemenea conditii, cum se va rezista – ceva timp mai incolo, cand crestinii vor fi nevoiti sa se confrunte cu greutati si mai mari – fara un Botez cu Duhul Sfant. Nu la voia intamplarii Domnul i-a descoperit aceste lucruri profetului Ioel ( v . Ioel 2 : 18-32 ). Si iata ca asistam la aceasta remarcabila implinire in zilele noastre , Duhul lui Christos a sarit aproape toate gardurile denominationale, si S-a daruit pe Sine cu atata Dragoste tuturor ( sunt baptisti botezati cu Duhul Sfant, evanghelici de toate culorile primesc in dar Harismele Sale, fara nicio plata ). Glorie Domnului !
   Desigur va fi foarte greu sa fii un urmas al lui Yeshua, dupa Rapire, cand Harul se va duce catre Israel. Practic timpul Bisericii s-a epuizat ( desi vor mai fi si atunci crestini dintre Neamuri loiali Mielului ) , iar pretul pe care il vor avea de platit cei care IL vor sluji pe Fiul va fi unul capital , multi vor muri ca martiri ( acestia nu vor accepta semnul lui Antichrist pe frunte si pe mana, adica nu se vor lasa amagiti si manipulati de puterea sa falsa , rea si uzurpatoare ). Cred ca cea mai buna avertizare , pentru noi toti, in aceste vremuri inca de Har, este cea pe care ne-o ofera apostolul Pavel : ” Nimeni sa nu va insele cu vorbe desarte ; caci din pricina acestor lucruri vine mania lui Dumnezeu peste oamenii neascultatori. Sa nu va intovarasiti dar deloc cu ei. ” ( Efeseni 5 : 6-7 ). Iar mai departe Yohanan ( Ioan ) , apostolul Iubirii , ne incurajeaza in acelasi Spirit : ” Fagaduinta pe care ne-a facut-o EL este aceasta: viata vesnica . V-am scris aceste lucruri in vederea celor ce cauta sa va rataceasca. Cat despre voi , ungerea pe care ati primit-o de la EL ramane in voi …” ( 1 Ioan 2 : 25 – 27 ). Amin!
   Crestinii sunt azi intr-un pericol iminent : sa fie prinsi in vartejul secularizarii, sa fie atrasi de o teologie liberala, sau de un crestinism caldicel. O Biserica prinsa in plasa SUPERFICIALITATII este tot ce-si poate dori Satan. Sa nu-l lasam, sa ne legam de Domnul Isus Christos – Yeshua Ha Mashiach – cu toate fibrele vietii noastre. Si-atunci nu ne vom putea rataci de la Invatatura lui Yeshua, Mantuitorul nostru Drag, de Litera Torei si a Profetilor, si nici de intelepciunea descoperita apostolilor. A Domnului , numai a Lui, sa fie Slava in veci !

 2. Kevin Jui zice:

  Very good informative post about what s happening in the world on your site dear Otniella. Thanks. Go on not give up.

 3. William K. Mahe zice:

  Wooh…! Cool site and a very cool post . I agree it s a very useful and inquisitive article Otniella. I ll come again this site surelly

 4. Terry zice:

  This article is very appealing to thinking people like me. It’s not only thought-provoking, it draws you in from the beginning. This is well-written content. The views here are also appealing to me. Thank you Otnielabattzion !!!!

 5. Carina C . Rorrer zice:

  Great job with the blog Ive been stopping by here for quite some time just wanted to let you know how wonferful is you point of you . I bless you with more courage and peace Lord Jesus is greater than any Hitler antichrist Blessed be the God of Israeel !

 6. Sharon zice:

  Utterly composed articles , thanks for selective information Otniella ! This articles is clear good. God bless !!!!

 7. Jeremy Teyler zice:

  Another very entertaining post. Ive been reading through some of your posts and finally decided to drop a comment on this one. Good issues , interesting ones. I agree with you Otniella. Only God can save this world. God bless you !

 8. Henny 120 zice:

  Magnificent goods from you, lady. I actually like what you’ve obtained here, really like what you are stating and the best way wherein you say it. You are making it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can’t wait to learn much more from you. That is really a great web site otnielabattzion !

 9. henriette zice:

  I was suggested this web site through my girl – friend who is a messianic. You’re amazing Otniela Bat Tzion! Thank you! Shallom.

 10. Hello! zice:

  What’s Taking place i’m new to this. I’ve found It absolutely helpful and it has helped me out loads. I’m hoping to give an aid different people like its aided me.
  Great job Otniela Bat Tzion!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s