Biserica…Incotro ?

      O gluma de 1 Aprilie

             de Daniela Reghina Onu

        In data de 1 aprilie a anului trecut , 2010 , Consiliul de conducere al Bisericii Evanghelice din Germania  ( despre evanghelismul acestei Biserici, fireste nu vom discuta in acest comentariu ) a surprins opinia publica crestina cu o gluma proasta de 1 Aprilie : rezilierea acordului practicat de mai multe decenii intre membrii evanghelici loiali Sfantei Scripturi si cei liberali-moderni, cu privire la problema litigioasa a modului in care a aparut lumea.    
Daca pana acum a existat un consens nerostit in a lasa la aprecierea constiintei fiecarui credincios in parte acceptarea  sau respingerea teoriei evolutioniste, in acea zi a fost redactata o brosura informativa prin care se explica faptul ca evolutia vietii, fara nicio influenta divina asupra desfasurarii ei,  a avansat intre timp la rangul de doctrina oficiala a Bisericii Evanghelice din Germania. Aceasta ne duce inapoi la o intrebare veche :  pot crestinii sa creada in teoria evoltionista?  Evident, vorbim aici despre conducerea acestei Biserici, deoarece nu putem sa ii condamnam pe toti  crestinii evanghelici care poate nu sunt de acord cu directivele de acest gen , redactate de forul superior care ii reprezinta. Oricum o asfel de actiune poate fi extrem de periculoasa pentru credibilitatea si viitorul Bisericii Evanghelice din Germania, deoarece nicio conducere pamanteana nu poate stirbi senina   ( fara niciun amestec din partea Suveranitatii divine)  din autoritatea desavarsita si vesnic – valabila a Cuvantului lui Dumnezeu.
In spatele acestei decizii sta influenta dr-ului  Hans – Jorg Hemminger ,    un biolog interesat sa combine credinta in Dumnezeu cu teoria evolutiei speciilor. La inceputul anilor `80, acesta publica articole in care isi exprima parerea in legatura cu necesitatea integrarii teoriei evolutioniste in credinta  si in invatatura Bisericilor Evanghelice. Conceptia sa nu a avut succes decat in randurile Bisericii Evanghelice regionale din Wurterberg, care a continuat sa il sustina desi conducerea EKD era reticenta in privinta implementarii unei astfel de teorii, in conditiile in care crestinii loiali Scripturii nu ar fi acceptat sub nicio forma o asfel de revocare clara a credintei biblice despre Creatie. Intre timp insa puterile intunericului au devenit mai influente in cadrul acestei Biserici, decat crestii loiali Bibliei. Astfel, din pacate , EKD se poate transforma acum fara nicio problema intr-un templu al deismului  ( acesta este termenul de specialitate folosit de pentru a denumi invatatura nebiblica francmasona potrivit careia un dumnezeu, oricum ar fi el conceput de fiecare individ in parte, a creat Universul printr-un singur act creator, dar din acel moment a incetat sa mai aiba vreo influenta supranaturala asupra lumii ).
Hemminger sustine ca Dumnezeu este activ in cadrul Creatiei, numai prin legile naturale,  lucru ce intra in contradictie cu mai multe relatari ale Scripturii, cum ar fi  oprirea rotirii pamantului in vremea lui Ioshua, magarita vorbitoare a lui Balaam,  inmultirea minunata a painilor cu ocazia hranirii celor cinci mii de barbati ( fara a mai pune la socoteala femeile si copiii ) , si mai ales Invierea in trup, si Inaltarea la cer a Domnului Nostru Isus Christos.
Daca acceptam teoria lui Hemminger, ar trebui sa spunem ca nici aceste evenimente nu au fost posibile vreodata, ceea ce inseamna ca sangele scump al lui Christos , Domnul si Mantuitorul, a fost varsat degeaba pe crucea de la  Gogotha, iar credinciosii nadajduiesc in zadar in mantuirea lor vesnica.
In luna decembrie a anului 2008 , Hans – Jorg Hemminger a publicat un amplu comentariu ” Cu Biblia impotriva evolutiei ” in cadrul Biroului Central Evanghelic ( EZW ) pentru probleme legate de conceptia despre lume, comentariu prin care ataca si condamna fara perdea credinta creationista evanghelica. Fara ca EZW sa stie ceva despre acest lucru, el a initiat o colaborare stransa cu mai multi specialisti ,biologi si chimisti, adepti convinsi ai naturalismului ateist.
Astfel in data de 11 februarie 2009 , Hans-Jorg Hemminger si Martin Neukamm  au publicat un text de combatere a ” Societatii Evanghelice de Studii Cuvant si Stiinta ” , societate cu principii puternic inradacinate doctrinar in Adevarul vesnic al Cuvantului lui Dumnezeu. Directorul Reinhard Junke criticase inainte,  destul de aspru,  aceasta asociere iresponsabila a conducerii EKD  cu unii biologi evolutionisti, cerand grabnic celor din conducere sa-si precizeze cat mai clar pozitia.
Formal conducerea EKD s-a conformat cererii teologului dar rezultatul a fost unul cu totul neateptat pentru Junker, dar si pentru cei care inca tin sus stindardul ” Soli Deo, Soli Grazia, Sola Scriptura”. Prin urmare,  Hemminger nu a fost pus la zid, ci din contra , s-a bucurat de sprijinul neconditionat al conducerii Bisericii Evanghelice din Germania.
Ce se poate spune insa despre afirmatiile stiintifice ale lui Hemminger referitoare la teoria evolutiei?  Este intr-adevar atat de usor de dovedit evolutia in cadrul stiintelor naturale, dupa cum sustine acesta? Teoria despre evolutie se potriveste perfect cu invataturile cosmologice, geologice, paleontologice, biogeografice si genetice, considerate astazi ca fiind suficiente si sigure pentru a dovedi un fapt real. Prof. Siegfried Scherer,  un creationist din spatiul vorbitor de limba germana, si un critic recunoscut al teoriei evolutiei, a declarat, in numeroase interviuri si studii publicate, ca modelul biblic al Creatiei ( crearea Cosmosului in urma cu cel mult 10 000 de ani) poate fi crezut ” in ciuda datelor astronomice si geofizice acceptate in prezent in cercurile stiintifice, deoarece presupunerea ca majoritatea straturilor geologice s-au format intr-o perioada foarte lunga de timp este incompatibila cu datele geologice si paleontologice de care dispunem in realitate.”
Din punct de vedere biblic , orice afirmatie referitoare la valabilitatea teoriei evolutiei  isi gaseste sensul EXCLUSIV in cazul unui Univers fara un Dumnezeu Atotputernic. Numai in aceste conditii jalnice evolutia poate fi recunoscuta ca o realitate ( la fel ca explozia primordiala sau deplasarea continentala ). In acest context fiecare individ in parte trebuie sa aleaga  de care pricipii se lasa condus in cautarea sa dupa  Adevar.  El se poate baza pe stiinta naturala , sustinuta si practicata  de oameni supusi greselilor, de cele mai multe ori fara Un Dumnezeu la carma vietii lor  ) sau se poate increde pe deplin pe relatarile Sfintei Scripturi, Carte care a fost inspirata in totalitate de Un Dumnezeu Atotputernic , infailibil si aflat permanent in controlul tuturor lucrurilor.
Prin aceasta nu dorim sub nicio forma sa minimalizam progresele deosebite realizate de stiinta, progrese care ne-au facut viata mult mai usoara, si fara de care nici nu ne-am putea inchipui traiul zilnic.Sfanta Scriptura nu contesta faptul ca lumea vietuieste urmand legi ale fizicii clar stabilite, dar implementate de Insusi Dumnezeu. Ea ne ofera, in numeroase pasaje, relatari clare ale interventiei suverane a Creatorului, care poate actiona impotriva tuturor relatiilor principiale de functionare stabilite de El Insusi.     
Sa ne gandim in acest sens la adapostirea  unei singure perechi de animale, din fiecare specie de pe Pamant, in Arca lui Noe. Credem cu adevarat ca acest lucru s-ar fi putut realiza fara incalcarea legilor fizicii, prin interventia supranaturala a Domnului? De-a lungul timpului au existat incercari de-a explica acest fenomen in mod rational, pe baza influentei unor factori strict naturali, dar bineinteles ca orice astfel de explicatie a fost zadarnica, dovedindu-se in final doar o noua tentativa disperata de a combate tot ceea ce prezinta Sfanta Scriptura. Nu este normal ca un credincios sa fie indemnat sa creada intr-o teorie fortata din punct de vedere stiintific, cand el are o alternativa mult mai credibila din punct de vedere spiritual. Pentru a forta o compatibilitate intre credinta creationista biblica si teoria evolutionista, Hans- Jorg Hemminger   aduce argumente care pot fi caracterizate ca fiind cel putin dubioase. Acesta ignora pur si simplu incompatibilitatea evidenta a evolutiei cu marturia din Cartea Geneza si cu teologia jertfei ispasitoare din Epistola catre Romani ( in special textul din Romani 5: 12 ). Intr-un comunicat referitor la acest subiect , prof . Werner Gitta a observat foarte bine: ” Potrivit Sfintei Scripturi , moartea este consecinta pacatului, nicidecum cauza pricipala a vietii.”
Crestinii dedicati Cuvantului lui Dumnezeu trebuie sa inteleaga ca sunt incurajati sa discearna bine teologia si doctrina actuala,  infatisate de Biserica Evanghelica din Germania, in incercarea disperata a acesteia de a acoperi pierderea membrilor ei, fenomen greu de impiedicat in ultima vreme, mai ales datorita lucrarilor misionare efectuate in mod competent de adevaratii evanghelici. Cine inca sutine EKD, dar este un crestin loial adevarului revelat al Sfintei Scripturi, ar trebui sa isi exprime public nemultumirea fata de ideologia adoptata in ultima vreme de conducerea Bisericii Evanghelice Germane si sa se roage pentru convertirea celor care ocupa aceste pozitii,, chiar daca aceasta este o veritabila apostazie caracteristica vremurilor din urma,  si reprezinta un semn clar al revenirii iminente pe nori a Domnului si Mantuitorului nostru iubit, pentru a-Si intampina Biserica Sa  slavita.Maranata! Domnul nostru vine!

( Eseu de argumentatie realizat cu ajutorul informatiilor furnizate de IDEA SPEKTRUM ; Bucuresti – Aprilie 2011    )

30 de răspunsuri la Biserica…Incotro ?

 1. Dana zice:

  SALOM,
  Am citit acest topic si voi raspunde cu o intrebare tipic evreiasca:
  Cum se face ca mieluselul a rezistat luptelor de supravietuire de veacuri ? Ca sa fiu mai clara va rog sa explicati lupta dintre miel si : lup, crocodil, urs, leu, elefant …etc de-a lungul mileniilor????
  Cum se face ca inca mai exista acest animalut firav si care nu stie sa se apere NEAM???!!!!
  Paradoxul este ca Dumnezeu a ales sa devina Mieluselul Divin, Mieluselul Stapanitorului care sa salveze omenirea…. Meluselul contra fiarei, sarpellui celui vechi( vezi Apocalipsa lui Ioan)!!!
  Un plan dumnezeiesc care face de rusine taria!
  Biserica incotro???Biserica are de ales intre doua stari: binecuvantare sau blestem!
  Ce spune Scriptura? Biserica se alege cu binecuvantare daca sustine Israelul total, exhaustiv; moral=rugaciune, material =bani, ajutoare ( medicamente, hrana , etc.)si sufleteste( sa planga si sa se bucure impreuna cu poporul Domnului).
  Toata Scriptura face o delimitare perfecta intre lumina si intuneric, binecuvantare si blestem, exact ca reflexia totala!
  Cine citeste sa inteleaga!
  Spor la studiul Torei!

 2. Dana zice:

  Shalom,
  Biserica …Incotro???
  Am incercat de 3 ori sa scriu la acest topic si nu am reusit sa postez comentariul…Sper sa reusesc acum.
  Israelul este in razboi! Voi posta stire prin bunavointa ziarului on line Jerusalem Post:

  Breaking News 14:22 Spain says it supports Palestinian bid for statehood
  IDF targets rocket squad in northern Gaza as barrages go on
  No immediate details from first Israeli retaliation of day; school in Beersheba hit, none hurt; ‘Iron Dome’ intercepts 4 Grads; 2 rockets fired from Gaza land in Egypt; at least 15 rockets launched into South Israel.
  Asa cum observam Israelul este in mare impas.
  Spania declară că acceptă oferta de infiintare a statului palestinian!
  Afirmatia Spaniei este foarte grava!Sa vedem cum va reactoina Uniunea Europeana din care face parte si Romania.
  In urma cu ceva timp am vorbit cu cativa prieteni din Israel(mozaici, crestini, mesianici) si toti m-au rugat sa transmit prietenilor mei din Romania cererea de a ii sustine in rugaciune.

  Biserica este chemata sa se roage pentru Israel.
  O promisiune puternica din NT este cea aflata pe paginile primei epistole a Sfantului Ioan, Apostolul iubirii:
  1 Ioan cap 5
  13. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică.
  14. Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.
  15. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice i-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.

  Domne Tata Ceresc vin in Numele Fiului Tau Preaiubit, Yeshua Ha Masiah sa iti cer restaurare, vindecare, protectie totala pentru poporul Tau care se cheama dupa Numele Tau atat din Israel cat si din diaspora.Fa-le cunoscut pe Fiul Tau care S-a jertfit pentru ei si pentru noi neamurile!Pace, pace celor de departe si celor de aproape iti cer Doamne Dumnezeule Tata, Dumnezeule Yeshua Ha Mashiah, Dumnezeule Duhule Sfant!

  • Shalom Dana !

   Israelul si Biserica sunt cei doi copii minunati ai Tatalui Ceresc. Ambii sunt creati si ganditi de Inima Lui buna. Pilda Fiului risipitor , asa cum ne este relatata de Yeshua in Evanghelia dupa Luca 15 : 11-32 , este mult mai complexa decat ne-o imaginam noi , la o citire grabita, de suprafata. Mesajul ei poate fi extins mult dupa revenirea fiului cel mic in casa tatalui , cand fratele mai mare se supara pe soarta lui, de copil credincios si cuminte.
   Astazi , fiul cel mare , Israelul , este intr-atat de suparat pe Tatal lui incat nu vede Mantuirea adevarata; ochii sai nu pot percepe reflexia adevaratei Lumini in aceasta lume, cum spui tu Dana. Yeshua Ha Mashiach , Marele Evreu al tuturor timpurilor , nascut si crescut in Legea iudaica , este perceput ca fiind doar Dumnezeul fratelui cel mic, al Bisericii. Insa cine sa se roage pentru Israel, daca nu cei care IL au pe Mesia cel Adevarat ? Nu -i asa ca aceasta Lumina nu poate sa ramana ascunsa ? Ea trebuie sa irumpa si sa iasa afara, luminandu-i pe toti. Yeshua Ha Mashiach este Lumina lumii ( ” Lumina aceasta este adevarata Lumina , care lumineaza pe orice om , venind in lume ” , Ioan 1: 9 ) , a evreilor si a neamurilor ( Isaia 49 : 1-7 ). Daca in trecut Biserica , era formata preponderent din evrei, astazi Biserica este formata din fratii nostri dintre neamuri. Si asa va fi pana la Rapire, cand Harul va trece din nou la Israel. Problema care se ridica, este ce facem pana atunci ? Trebuie sa le mai vestim Evanghelia evreilor , sau ii putem lasa sa-si vada linistiti de drum , ca si-asa nu IL vad , si nu IL accepta pe Yeshua Ha Mashiach …
   Cred ca astazi Bisericii i se cere mai mult ca niciodata un efort sustinut sa-si inteleaga fratele mai mare , sa-l accepte in Lumina Bibliei si sa -si revizuiasca atitudinea fata de el. Dincolo de toate acestea , cu totii suntem pana la urma copiii lui Dumnezeu , si cu totii tanjim dupa adevarata eliberare, care se afla numai in Christos. Cu cat pretindem ca Il avem pe Dumnezeu mai mult, cu-atat ni se cere sa imprastiem mai multa Iubire in jur. Nu se poate sa fim tot timpul pe buze cu Dumnezeu , iar in inima sa nu ne putem reconcilia cu fratii nostri. La fel, nu se poate sa tinem in mana o Biblie evreiasca ( pentru ca nimeni nu poate nega ca asta este ) , sa-i gustam Continutul plin de miez , sa ne infruptam din roadele lui, si sa -i uitam ( sau ma rog sa-i tratam cu minima indiferenta ) pe cei de la care ne vine Mantuirea ! Fratii mei , cum gandim asa suntem ! ( asa ne invata Eclesiatul ) Suntem – vrem nu vrem – nici mai mult nici mai putin , rodul mentalitatilor si ecuatiilor pe care le fermentam in minte de-a lungul anilor. Gandim in Dragoste , ii vom culege roadele. Gandim inflexibil, si limitat doar la ecranul propriei noastre doctrine , vom culege , evident, roadele pe care le-am semanat ( doar limitarile pe care le-am promovat ).
   Sa-L lasam pe Dumnezeu sa ne largeasca orizontul, sa ne indrepte pasii spre Tinta cea buna, si mai ales sa – L onoram pe Spiritul Sfant, sa -L lasam pe EL sa ne invete atunci cand citim Scriptura, si cu siguranta , vom fi pe drumul cel mai bun. Si care este DRUMUL , veti intreba ? Drumul este O Persoana . Amin ! Sa fiti binecuvantati de Dumnezeul lui Israel !

 3. Pingback: triouvzsitz

 4. Pingback: DUI Paso Robles

 5. Pingback: business card printing

 6. Dana zice:

  Salom,
  Biserica …Incotro? Israelul …Incotro?
  Care este drumul celor doi?
  Ce rol are Israelul dar Biserica in scurgerea vremurilor si in implinirea soroacelor?
  Raspunsul il gasim in Scripturie Sfinte.

  Un pasaj ar fi Fapte 3:19-26

  19. Pocăiţi-vă dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare,
  20. şi să trimită pe Cel ce a fost rânduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos,
  21. pe care cerul trebuie să-L primească, până la vremurile aşezării din nou a tuturor lucrurilor: despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfinţilor Săi proroci din vechime.
  22. În adevăr, Moise a zis părinţilor noştri: „Domnul, Dumnezeul vostru, vă va ridica dintre fraţii voştri un proroc ca mine; pe El să-L ascultaţi în tot ce vă va spune.
  23. Şi oricine nu va asculta de Prorocul acela, va fi nimicit cu desăvârşire din mijlocul norodului.”
  24. De asemenea toţi prorocii, de la Samuel şi ceilalţi, care au urmat după el, şi au vorbit, au vestit zilele acestea.
  25. Voi sunteţi fiii prorocilor şi ai legământului, pe care l-a făcut Dumnezeu cu părinţii noştri, când a zis lui Avraam: „Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta.”
  26. Dumnezeu, după ce a ridicat pe Robul Său Isus, L-a trimis mai întâi vouă, ca să vă binecuvânteze, întorcând pe fiecare din voi de la fărădelegile sale.”

  Observati intaietatea Israelului (fratelui mai mare) prezentata foarte clar in acest pasaj. Pocainta Israelului aduce cu sine roade si asa se face ca neamurile au parte de mantuire, acea mantuire numai in samanta lui Avraam, in Domnul Iisus Mesia.
  Intaietatea pocaintei iudeului este esentiala. In acea vreme a evenimentelor prezentate de Faptele Apostolilor pocainta/teshuva ( intoarcere la credinta) puteau face doar iudeii. Neamurile puteau sa primeasca credinta cea noua pentru ele, dar foarte veche a israelitilor (data de Dumnezeu la Sinai prin Moise) prin intermediul evreilor pocaiti!

  Toata cinstea si onoarea se cuvine lui Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si lui Dumnezeu Duhul Sfant!

  • Shavua Tov , Dana !

   Intr-adevar pasajul ales de tine este cat se poate de sugestiv. Ai subliniat foarte bine intaietatea iudeului – pe care din nefericire multi o interpreteaza destul de ingrijorator : ori problema intra in perimetrul unei generalizari asimilante ( de genul: Dumnezeu este echidistant fata de toata lumea – adevar pe jumatate ) , ori multi Il considera si astazi pe Dumnezeu nedrept si favorizant ( din nou o perspectiva destul de gresita, deloc conforma cu natura caracterului lui Dumnezeu ) – care trebuie sa -si asume aceasta intaietate, in primul rand, prin pocainta , prin calitatea sfinteniei sale. Amen ! Asa sa fie !
   Biserica trebuie sa se implice in trezirea si salvarea fratelui mai mare, si a intregii lumi pierdute , pentru ca ei i s-a dat Harul altoirii in Smochin , ei i s-a dat Darul Credintei in Adevaratul Mesia, pana la Rapire. De asemenea, cred ca atunci cand suntem implicati in aceasta Lucrare de Evanghelizare a pacatosilor, nu trebuie sa ne mai preocupe avantajele acestei Chemari. Oricum Rasplatirea o face EL, noi nu suntem ( fiecare in parte ) decat niste robi netrebnici, care nu facem nimic altceva decat ceea ce suntem datori.Ceea ce intr-adevar conteaza este Ascultarea si Predarea noastra ; acestea ne vor califica intotdeauna, si in primul rand , pentru pozitia de fii privilegiati ai Tatalui nostru. Totodata trebuie sa-I lasam lui Dumnezeu dreptul sa aleaga , si sa nu ne mai tot obosim sa gasim raspunsuri, cu mintea noastra ” logica ” , la toate actiunile Lui ( Romani 9: 14-16 ). Oricum aici, pe pamant , intelegem in parte. Abia Dincolo ni se vor deschide ochii si vom avea o perspectiva divina, totalizatoare. Asadar , credeti-ma , DUMNEZEU este Stapan sa aleaga , si chiar stie ce face , intotdeauna. Glorie Lui , in veci !
   Sa fiti binecuvantati de Dumnezeul lui Israel !

 7. I’m intrigued with this article’s subject matter. You’re a very good writer, Otniela, with a lot of vision. I appreciate how well you make your points and your dedication to writing. This is really good content. http://www.samsung1080phdtv.net/

 8. Pingback: Click Here

 9. Pingback: denis leary

 10. Pingback: Student Free Stuff

 11. Pingback: land for sale in minnesota

 12. Pingback: Buy YouTube Views

 13. Pingback: Din nazbatiile teologice ale Fratiorului mai mic – ( 2 ) | otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

 14. Albert Kindberg zice:

  Shalom U Vracha ! Bun articol Otniela !
  Adonai sa te indrume si sa te poarte in fiecare zi . Fata Lui sa straluceasca peste tine si HASHEM sa fie peste viata ta.
  Binecuvantata fii Bat Tzion !

 15. Anca Gore zice:

  Buna dimineata, si Shalom Otniela noastra draga
  Si eu zic la fel ca e un articol foarte bun. Mai ales pentru cei infectati cu microbul evolutionismului si care nu mai vor sa accpte laptele dihovnicesc si curat al Bibliei. Exact cum spune Cuvantul prin gura apostolului Pavel ” s-au falit ca sunt intelepti si au innebunit.” Dumnezeu sa ne fereasca de asa ceva in bisericile noastre.
  Parintele nostru bun sa va tina tare in credinta Otniela.

  • Draga Anca , Shalom peste tine ! Acelasi Shalom pe care Domnul nostru l-a rostit peste ucenicii infricosati din camera – de – sus. Amin !
   Dumnezeu sa ne fereasca de orice umbra de intelepciune nebuneasca. Numai Cuvantul Sfant ne echilibreaza, numai EL reflecta Lumina. De aceea trebuie neconditionat ” sa dorim laptele duhovnicesc si curat ” pentru ca numai prin el vom creste spre Mantuire.
   Amin , Dumnezeul Cel Atotputernic sa pastreze Comunitatea frateasca neviciata de erezii si invataturi false. Sa fii binecuvantata din Sion, Anca ! Yeshua este Viu !

 16. Daniel Alexandru Galeriu zice:

  E clar ca lucrurile nu merg foarte bine in Vest. Un frate din biserica mea care a lucrat in Anglia si in Germania mi-a spus ca fratii se supara pe-acolo daca predicile sunt mai lungi si stau prea mult in Casa Domnului.
  Dumnezeu sa miluiasca toti crestinii , sa le dea mai multa dragoste pentru El. Ca aici e buba. Unde-i dragostea dntai ?
  Foarte bun articol duduie Otniela ! E bine ca le spuneti in fata. Asa e corect. Sarut mainile.

  • Va multumesc , Domnule Profesor Galeriu ! Pentru aprecierea sporita a postarilor mele. Ei , ce pot sa spun ? Problema aceasta cu programele prescurtate , cu lipsa de rabdare din timpul serviciilor de Biserica , cu formalismele de tot soiul etc , toate acestea sunt marca Bisericii zilelor de pe urma, si nu e o pecete sigura doar a Bisericii din Vest. Nici pe pamant balcanic lucrurile nu stau prea bine. Bisericile vii sunt intalnite tot mai rar.
   Insa foamea dupa Adevar , asezata de Duhul lui Yeshua in urmasii Sai , nu poate fi stavilita. Duhul Sfant inca este Dumnezeu ,Una dintre Persoanele Sfintei Treimi, inca lucreaza cu Putere pentru ca Biserica nu a plecat de pe pamant. Cand va pleca atunci poate fi loc pentru lamentari, pentru ca Harul va zbura odata cu ea. Pana atunci , o singura conditie este necesara : setea ! Si cu ea vine si Dragostea Dintai. Glorie lui Yeshua Cel Inviat !
   Sa fiti binecuvantat din Sion, de Dumnezeul lui Avraam !

 17. Rares M. zice:

  Shalom. Fiti binecuvantata pentru acest articol atat de trezitor. Multumirile si laudele de rigoare pentru tot ceea ce scrieti pe acest blog. E calitate. Sarut mana.

 18. Ogrodzenia zice:

  Very good post Otnielabattzion…Interesting content .. much shapeness in showing the real estate of facts. God bless !

 19. arpi zice:

  Teoria evolutionista a cam ramas corigenta in zilele noastre. Temeliile ei nu au fost doar zguduite din plin, dar au fost si daramate de dovezi stiintifice evidente. A spune ca lumea a fost creata prin evolutie e egal cu a spune ca afara e vreme insorita, dar ninge, ceea ce e o contradictie. Ori e vreme insorita, ori ninge.

 20. Constantza zice:

  Shalom. Ati pus un mare punct pe i, Evolutionistii se inmultesc in biserica. Sper sa citeasca multi acest coment.
  Zi buna!

 21. Tracey zice:

  Hi OtniellaBatZion ! You ve a gorgeous blog lay out. You are very righty this article …
  Keep doing your work, God bless you !!!!!!!

 22. riky zice:

  Sa ne fereasca bunul Dumnezeu! E din ce in ce mai rau. Vin timpuri grele pt crestini.

 23. Ofelia Moskovici zice:

  Shalom va spun si eu. Sunt evreica dupa tata. Ma bucur ca v – am descoperit blogul; mi – a placut articolul si voi mai vizita blocul dv frumos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s