Charoset – ul

Dulciul traditional de Pesach

Charosetul trebuie sa aminteasca de mortarul caramizilor grele din Egipt.  De aceea compozitia acestui desert va cuprinde ingrediente care, asezate pe foile de matza, pot extrem de bine sa surprinda esenta tratamentului  nemilos la care au fost supusi evreii in robie.
Charosetul a fost dulciul preferat al evreilor antici pentru ca este usor de preparat si contine o gama variata de vitamine si nutrienti. Acest preparat delicios s-a  servit  pe vremea lui Yeshua Ha Mashiach, de asemenea.  Astazi multi i-au descoperit proprietatile terapeutice si in bolile incurabile, intre care diferite afectiuni ale inimii, diferite tipuri de cancer, anemii severe, calculi renali si biliari,  unele afectiuni dermatologice pe fond nervos, etc.
Iata compozitia pentru o familie de patru persoane :

– patru mere potrivite date prin razatoarea mare

– nuci pisate ( 7 -8 nuci marisoare )

– un pumn mare de stafide pisate

– 5-6 curmale mari tocate

– 2 lingurite cu varf de scortisoara

– 3-4 linguri de miere, dupa gust.

Se amesteca bine ingredientele de mai sus intr-un castron. Apoi  se lasa cel putin o jumatate de ora la rece sa se patrunda.
De obicei se serveste pe foile de matza.  Combinatia intre foaia crocanta si charoset este de-a dreptul delicioasa.
Asadar, Poftă buna !

Un răspuns la Charoset – ul

  1. Corina Ottman zice:

    Am făcut reţeta cu ceva modificări, dar tot ne-a ieşit foarte bună. Hag sameah, la toţi evreii mesianici care ţin Pesah-ul cum trebuie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s