Ce Har ! Ce Pozitie !

” Voi sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ca v-a chemat din intuneric, la Lumina Sa minunata” ( 1 Petru 2 : 9 ).
Isus si omulCe sentiment inaltator ne cuprinde cand citim cum suntem numiti noi, Biserica , Kehilat -ul lui Yeshua Ha Mashiach – Isus Christos. Noi suntem o semintie aleasa si, mai mult decat atat, o preotie imparateasca. Este foarte important sa avem grija cum ne raportam la acest statut aparte. Suntem numiti un neam sfant si un popor castigat pentru a -I apartine Lui. Ce pozitie distinsa ni se acorda ! Pana acum acest lucru era valabil doar pentru Israel, poporul ales al lui Dumnezeu. Termenii  un neam sfant si o preotie imparateasca , cu referire directa la Israel,  ne sunt binecunoscuti din Tanach ( Vechiul Testament ) , fiind folositi de fiecare data in corelatie cu ideea de apartenenta totala la  Esenta Divina . Acum , prin Mesia, Biserica, Adunarea Lui sfanta, alcatuita deopotriva din evrei si neamuri, este asezata pe aceeasi pozitie. Sunt crestinii, urmasii lui Christos, constienti de ceea ce reprezinta ei din punct de vedere spiritual pentru Dumnezeu ? Iata ce alegere ! Tatal Ceresc ne-a primit pe toti, evrei si neamuri , sub Aripa Sa protectoare. Nu exista niciun alt pazitor mai loial ! Suntem mantuiti, iertati, declarati neprihaniti si destinati Vietii Vesnice. Toate acestea au fost posibile doar prin Harul Sau nelimitat.
Sa nu uitam niciodata ca ADONAI – YHWH – ELOHIM ne-a ales pe noi , si nu invers.  Acest adevar simplu ar trebui sa ne tina smeriti , sa ne impiedice orice exaltare a mandriei meritelor personale , pentru ca nu noi ne-am castigat Mantuirea si nu suntem cu nimic mai buni decat restul lumii. Privilegiul de-a fi alesi, de-a fi o preotie imparateasca, un neam sfant, Ii apartine in intregime Celui Atotputernic. Pozitia aceasta este insotita invariabil de o mare raspundere.
Billy Graham - EvanghelizareIstoria Israelului este un veritabil exemplu cu privire la maretele binecuvantari pe care Imparatul le revarsa asupra copiilor Sai atunci cand acestia IL asculta, dar si un exemplu al pedepselor divine pe care Cel Preainalt le aplica atunci cand neascultarea isi face loc. Noi suntem chemati si alesi,  nu pentru a ramane in vechea fire ci pentru o slujire  sfanta , consacrata si despartita etern de un trecut sortit esecului.  Chemarea noastra are o tinta clara : ” Sa vestim puterile minunate ale Celui ce ne-a chemat din intuneric la Lumina Sa minunata.”Cu alte cuvinte, noi am fost asezati  in aceasta pozitie distinsa pentru a-I aduce Slava lui Dumnezeu.
Exista un proverb extrem de adevarat : ” Aschia nu sare departe de trunchi.” Copiii le pot aduce parintilor cinste, respect si multumire , dar in aceeasi masura le pot provoca multa tristete.  Noi, copiii Tatalui Ceresc,  ar trebui sa tindem constant spre inaltimile asteptarilor Sale. Ii aducem noi,  in orice situatie,  Dumnezeului nostru o inchinare plina de multumire ? Haideti cu totii sa ne gandim cum a trait Mesia,  Fiul lui Dumnezeu,  si care sunt trasaturile Sale de caracter. Le putem usor extrage din Invataturile Sale,  din viata pe care a trait-o. Amintim aici doar cateva dintre  Virtutile lui Yeshua : Dragostea, Blandetea, Onestitatea, Bunavointa, Rabdarea si Compasiunea.
Chiar daca in viata noastra se disting trasaturile Sale de caracter, nu putem renunta la lupta : trebuie sa ne asemanam tot mai mult cu Domnul si Mantuitorul nostru. Desigur , niciodata nu vom trai o viata fara greseala,  asa cum a trait-o Domnul Isus Mesia , dar ar trebui sa ne straduim sa fim propovaduitori autentici ai Evangheliei, inaltandu-I prin vietuirea noastra Numele Sfant.  Actiunile noastre zilnice trebuie sa fie in acord cu Scopul pentru care am fost creati : Slavirea,  in Iubire,  a Dumnezeului Vesnic si Atotputernic ! Sa nu uitam niciodata sa Ii multumim lui Dumnezeu pentru pozitia privilegiata de-a ne numi COPIII SAI. (  Ioan 1 : 11 – 14 ; 1 Ioan 3: 1-3 )

                                    ( Meditatie de Daniela Reghina Onu; Bucuresti, Ianuarie –  2014 )

10 răspunsuri la Ce Har ! Ce Pozitie !

 1. Sebastian R. zice:

  Amin. Îi mulţumim lui Dumnezeu neîncetat pentru tot ce am primit în Fiul Său : Viaţa şi mântuirea fără nici un merit personal. Îi aducem slavă lui Mesia , Domnul Isus !
  Dumnezeu să vă binecuvinteze Otniela.

 2. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Amin ! Slavă lui Mesia Iisus rostesc şi eu. Măreţ este harul Lui nemeritat !

 3. Valentina Radu zice:

  Frumoase afirmatii Otniela ! Slava lui Mesia spun si eu ca voi toti ! Shalom..

 4. Cezar 100 zice:

  Este o meditaţie adevărată! Eu unul m-am înţelepţit citind-o… Dumnezeu, cu dvs, mai departe!

 5. simina zice:

  shalom. Aveti o pozitie foarte buna. desi sunteti evreica, eu constat ca puneti Biblia pe prim plan si nu vorbiti decit in conformitate cu mesajul ei. Dumnezeu sa fie de partea dv mereu.

  • Shalom ! Va multumesc pentru apreciere Simina… Dar de ce afirmati ” desi sunteti evreica…” ? Orice evreu care crede si IL urmeaza pe Adevaratul Mashiach trebuie sa ” puna Biblia pe prim plan si sa vorbeasca numai in coformitate cu Mesajul ei”. De asemenea, aceasta este si datoria unui crestin autentic care isi cunoaste Mantuitorul! Amen, ADONAI sa fie mereu de partea Dvs.

 6. rahel.tender zice:

  Shalom Uvraha, draga Otniela. N-am cuvinte sa-I multumesc lui Elohim ptr toata bunatatea Lui. Eu cred ca sunt mintuita prin har. Faptul ca apartin Israelului fizic nu m-a ajutat sa primesc salvarea. Numai Ieshua, asa cum numele Lui arata, este mintuirea adevarata.

  • Doamna Rahel, toddah! Ati facut o minunata marturisire de credinta pentru toti fratii nostri evrei. Intr-adevar , SALVAREA este numai in YESHUA HA MASHIACH! Ne dorim sa -L gaseasca toti aceia care inca asteapta un Mesia…Noi L-am aflat asa cum ni s-a profetit de -a lungul veacurilor in Tanach ( Yesheyahu 53 ! ), si stim ca EL ESTE CALEA, ADEVARUL SI VIATA!
   Shabat Shalom ! ADONAI sa va umple sufletul cu Pacea Fiului Sau Preasfant!

 7. Abigail&Albert Kindberg zice:

  Draga noastră Otniela, îţi mulţumim pentru meditaţia aceasta. Suntem, ca şi evrei mesianici, părtaşi salvării, împreună cu fraţii noştri din celelalte popoare, în jertfa preaiubitului nostru Frate, Yeohşua Ha Moşiakh. Lui trebuie să-I mulţumim şi numai Lui trebuie să ne închinăm. Tot harul mâmtuirii vine numai de la El. Barukh Habbah!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s