URMÂNDU-L PE YEŞUA… Mărturii – (16 )


   Numai Ieșua poate

Povestea unui palestinian al cărui tată este un renumit lider al organizatiei teroriste Hamas a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Israel. Într-un interviu acordat cotidianului Ha`Aretz, acesta a explicat de ce a renunţat la islam şi s-a convertit la creştinism .

      Palestinanul in varsta de 32 de ani, născut la Ramallah, a declarat că în prezent nu se bucură de o situaţie foarte bună din punct de vedere material, el neavând un serviciu stabil sau o locuinţă proprie. Evident nu se mai poate baza nici pe familia sa şi,  atât timp cât trăieste , nu va mai putea păşi în oraşul sau natal. Bărbatul spune că îi este dor de mama şi de fraţii săi, dar şi de oraşul în care a crescut, Ramallah. Nu este pentru prima dată când reporterii de la cotianul Ha`Aretz se întâlnesc cu o poveste de viaţă atât de neobişnuită. Ei l-au cunoscut pe tânărul palestinian cu câţiva ani înainte, când Iosif se numea Masab , şi aranjase pentru jurnaliştii israelieni un interviu cu tatăl său, care pe atunci era deţinut într-o închisoare din Israel. Abu Masab este fiul cel  mai mare al şeicului Hassan Yousef,  deputat al Hamas în parlamentul palestinian, şi se ocupa de afacerile publice ale tatălui său. În anul 1996 , Abu Masab ( Iosif , acum ) a fost arestat de armata israeliană,  după ce s-a dovedit că în timpul liceului a activat pentru mişcarea Hamas. El îşi aminteste cum a intrat în inchisoare la varsta de 18 ani, un loc sumbru în care avea să-şi petreacă următoarele 16 luni.

        În acest timp a devenit conştient de faptul că Hamasul  demonstrează prin istoria şi acţiunile sale că nu are nici morală, nici integritate. Tânărul a mai ţinut să precizeze faptul că tatăl său, deşi este activist Hamas de rang inalt, nu a fost niciodată de acord cu tot ce înseamnă comiterea atentatelor sinucigase:  În închisoare am inteles că nu fiecare membru al grupării  Hamas  seamănă cu tatăl meu , care este un om bun, prietenos. Acolo am descoperit cât de răuvoitori sunt de fapt colegii lui. Ei reprezintă  islamul şi il preţuiesc, dar iî cinstesc mai mult pe profetul Mahomed, decât pe Allah. Aceşti oameni ucid în numele lui Mahomed, convinşi fiiind că pentru acest lucru vor ajunge în rai, dar eu sunt sigur că vor merge în iad, deoarece nu Îl cunosc pe adevăratul Dumnezeu.      
Iosif a vorbit apoi deschis despre procesul convertirii sale de la islam la creştinism. El a primit în copilărie o educaţie musulmană strictă. În urmă cu aproximativ 8 ani, după ce ajunsese deja să se îndoiască de ideologia Hamas şi de maşinatiile acestei organizaţii teroriste , tânărul a aflat mai multe despre creştinism de la niste cunoscuţi ai săi ( evrei şi arabi creştini ) . În mare secret a început să citească Biblia, fiind fascinat în special de acele versete care îl indemnau să-şi iubească duşmanii.  Nu mai auzise de aşa ceva în lumea lui în care orice act trebuia judecat şi sancţionat. El fusese înconjurat de oameni care se considerau foarte credincioşi, dar care, în opoziţie cu principiul creştin al iubirii aproapelui, înţelegeau Coranul ca o chemare la crimă.  Am studiat cu atenţie religia musulmanilor, afirmă cu seriozitate Iosif, dar nu am găsit nici  un răspuns la întrebările mele. Cred că in realitate întreg islamul este o mare minciună.

         În urmă cu 4 ani , Iosif s-a convertit la creştinism, primindu-L pe Domnul Ieşua  în inima sa, iar de atunci este puternic legat de Biserica Mesianică, de viaţa spirituală creştină în general.  Până acum familia sa nu a aflat nimic despre acest lucru, iar tânărul consideră că acest interviu este ocazia perfectă pentru a-şi anunţa rudele de noile sale convingeri. Iosif a vorbit şi despre Israel: Eu respect şi preţuiesc această ţară. De aici a venit mântuirea în întreaga lume. Niciodată nu am fost de acord cu uciderea civililor şi cred că Israelul are tot dreptul să se apere. Evreii trebuie să ştie însă că niciodată nu vor putea ajunge la un consens cu Hamasul în ce priveşte pacea.  Această grupare teroristă nici nu concepe un asemenea lucru, şi va lupta până la ultimul om împotriva statului evreu.

     Ce mărturie minunată pentru Ieşua Ha Maşiach, Domnul nostru!  Numai Mântuitorul nostru drag poate să înfăptuiască o asemenea minune! Glorie Lui! În mod repetat auzim despre evrei şi despre arabi care au început să citească Biblia ( Vechiul şi Noul Testament ), pentru ca apoi să se întoarcă într-o căinţă sinceră la mila şi îndurarea  lui Maşiach. Spiritul Sfânt care locuieşte în toţi copiii Tatălui ceresc, şi ai lui Avraam ( tatăl tuturor credincioşilor ) este acelaşi Duh care va fi revărsat peste Israel din plin,  care va trezi acest popor din punct de vedere spiritual, generând pocăinţa în masă a rămăşiţei alese. Duhul Sfânt, Mângâietorul, este Duhul Adevărului; din păcate Iosif are dreptate când afirmă că Hamasul nu va încheia niciodată pace cu Israelul.

    ( Comentariu  de Daniela Reghina Onu ; realizat pe baza informatiilor furnizate de cotidianul  Ha `Aretz; Bucureşti, Februarie – 2011 )

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică al cărei crez se bazează pe certitudinea că Yeşua Ben Elohim este Unicul Mesia, Salvatorul Israelului şi al Neamurilor. / A jewish woman who believes in Yeshua Ha Mashiach, The greatest Rabbi and Reedemer, The only One Messiah for Jewish People, and Gentiles, too.
Acest articol a fost publicat în Mărturii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la URMÂNDU-L PE YEŞUA… Mărturii – (16 )

 1. un ucenic zice:

  shalom. o marturie extraordinara despre puterea lui Adonay! mare este dragostea Lui ptr cei pierduti!

 2. Anca Gore zice:

  Minunat! Mare Dumnezeu avem!

 3. Cezar 100 zice:

  Amin, Dumnezeu e mare şi bun! Da, extraordinară mântuire! Vede cu alţi ochi Israelul.

 4. Sofia zice:

  Este felul lui Dumnezeu de a lucra la inima pacatosilor. Ii atrage cu dragoste la El si le schimba inima si gindirea. Shalom!

 5. Sofia zice:

  Meritul este a Lui in alegerea pacatosilor, dar chemarea este ptr toti astfel ca nimeni sa nu poata spune ca n-a stiut.

 6. valentin zice:

  Binecuvintat fie Domnul Isus Mesia! mare este mila Lui!

 7. ADONAI să vă binecuvânteze, Prieteni! Mulţumesc pentru participarea la topicul în curs! Hag Pesah Sameah! – pentru toţi cei care ţineţi Pesah-ul.

 8. valentin zice:

  Shalom. Numai Mesia si Fiul lui Dumnezeu poate!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s