CIOBURILE NOASTRE

                            de Daniela Reghina  Onu

Cumpărăm alte ceşti de ceai ?       
Cele vechi sunt atât de uzate!
Ceramica lor încercată
Mai păstrează arome uitate.

Eu zic să ramânem fideli
Acestor cioburi fierbinţi,
Din care tu şi eu ,
Ca doi şcolari cuminţi,
Ne bem ceaiul
După – amiezelor banale.
Eu,  la un etaj într-un bloc,
Răsfoindu-l pe  Dante,
Tu…oriunde ,
Perorând   aleatoriu
Vechi  citate  din  Calvin ,
Luther   sau  Spurgeon.

Uite, ceaiul de astăzi,
De Roş Ha Şanah,
E  mai special !
Are gust de mentă, miere,
Tei…  şi de  zahăr vanilat.

Măcar un an să mai păstrăm
Cioburile noastre aburinde…
Altfel, ne vom pierde de noi ,
Sorbindu-ne viaţa  din ceşti
Fără arome, prea  smălţuite.

                                      ( Roş Ha Şanah – Bucureşti , Septembrie- 2011; din volumul Paşi printre pietrele Sionului  )

26 de răspunsuri la CIOBURILE NOASTRE

  1. Madi zice:

    Shalom Otniela !

    Superba poezie, un parfum romantic deosebit se simte in fiecare vers. Fiecare poezie de-a ta este unica- n felul ei. Foarte frumos spus ” cesti fara arome, prea smaltuite .” Din pacate multi chiar asa sunt si nici macar nu-si dau seama. Felicitari, Otniela ! Abea astept urmatoarea poezie.

  2. Madi zice:

    Vreau sa mai spun ca sunt de-a dreptul uimita de cat de talentata esti. Compui poezii la un nivel inalt, cu multa maiestrie. Si cand te gandesti ca niciodata n-am stiut acest lucru, pana sa-ti deschizi blogul . Stiu ca esti o profa pe cinste, dar cred ca in poezie si in ceea ce scrii in general, intreci profesoratul.
    Dar tu intotdeauna ai avut un aer detasat de lumea asta… Binecuvantare de sus Otniela !

    • Draga Madi ,

      Iti multumesc mult pentru toate cuvintele tale de pretuire adevarata , in ceea ce ma priveste. Nu sunt chiar asa de extraordinara , tu ma vezi asa pentru ca tii la mine. Sunt un om obisnuit care a avut parte de un Har neobisnuit. Caci ce lucru avem , spune apostolul Pavel , pe care sa nu-l fi primit de Sus. Ma bucur ca iti plac poeziile mele , ca le ” gusti ” insatiabil. Iar despre profesorat…? Da, tinerii de astazi au nevoie disperata de Christos, insa trebuie sa vada in EL un Dumnezeu gata sa se aplece spre toate nevoile lor ; la Dumnezeu intotdeauna va functiona prioritar principiul Dragostei.
      Multa Binecuvantare de Sus , de la Parintele nostru Drag , de la Fratele nostru mai mare si de la Spiritul Mangaietor, tie si alor tai.

  3. Dana zice:

    Hag Sameach!
    Ceaiuri cu arome speciale de mult uitate!Ceaiuri stravechi de Roash Ha Shana, Sukkot, Hanuka, Purim savurate din plin de Ioan, Pavel, Petru, Andrei, Iacov, Stefan si preparate de Maria, Priscila, Magdalena, Marta…
    Cu ajutorul lui Dumnezeu ai scris asa poezii frumoase, sensibile cu esenta de parfum din Ruach Ha Kodesh!
    Astept si alte poezii asemeni celor pe care le-ai scris pana acum.
    Toate poeziile tale sunt adevarate capodopere ale trezirii la realitarea credintei pe care a dat-o Domnul odata pentru totdeauna sfintilor.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!Shalom U’vraha!

    • Shalom , draga Dana !

      Iti multumesc mult pentru aprecieri, pentru incurajari. Este cat se poate de dulcica fraza ta : ” Ceaiuri cu arome speciale de mult uitate! Ceaiuri stravechi de Roash Ha Shana, Sukkot, Hanuka, Purim savurate din plin de Ioan, Pavel, Petru, Andrei, Iacov, Stefan si preparate de Maria, Priscila, Magdalena, Marta… ” Nu am niciun dubiu ca ucenicii Domnului nostru vor fi tinut Sarbatorile, frumos si curat, conform traditiei iudaice, si e posibil sa fi baut si ceaiuri aromate , asa cum se obisnuieste astazi printre evrei.

      Iar pentru fraza aceasta chiar trebuie sa-ti multumesc suplimentar, Dana: Toate poeziile tale sunt adevarate capodopere ale trezirii la realitarea credintei pe care a dat-o Domnul odata pentru totdeauna sfintilor. Daca macar cu o picatura, prin aceste poezii, am reusit sa intorc inimile oamenilor ” spre adevarata credinta ” , cum afirmi tu , draga prietena , atunci cred ca tot mi-am atins telul pe pamant. Cred, intr-adevar , ca scopul primordial al unui poet crestin trebuie sa se centreze pe exaltarea lui Yeshua Ha Mashiach , si a tuturor valorilor care curg dintr-o relatie vie cu EL. Numele Lui, mai presus de orice alt nume, sa fie glorificat in veci !!! Sa fii binecuvantata !

  4. Iulian zice:

    Otniela, sa mai pastrezi macar un an gustul de menta si miere in blogul tau.
    Te asteptam si cu alte „arome”.

  5. Elena Ionescu zice:

    O poezie romantica care sensibilizeaza orice fiinta. Iti vine sa o citesti mereu.
    Cestile vechi pastreaza amintiri care ne poarta de-a lungul timpului…Au fost martore la cuvintele care s-au rositit deasupra lor, intr-un moment sau altul care spune cate ceva despre fiecare dintre noi.Acest moment deosebit are o urmare a carui semnificatie aduce cu sine credinta, iubirea si speranta.Sentimentul sublim al iubirii este AL CELUI care ne indemna sa alegem Viata care vine de la EL.
    De aceasta data ati abordat un stil specific romanticilor, ati reusit sa surprindeti trecutul din perspectiva prezentului, puternic patruns de aromele savurate candva de apostolii DOMNULUI IISUS. Va asemnati mult din acest punct de vedere cu sensibilitatea romantica a lui Ion Pillat ( aceasta e parerea mea ).
    Va doresc in continuare multa Inspiratie! Se apropie sarbatorile…nu uitati!
    DOMNUL IISUS SA VA CALAUYEASCA!

    • Draga Elena ,

      din nou multumire pentru frumosul tau comentariu. Iata ca tu esti de-acum o cititoare bine – definita a poeziei mele. Da , ai dreptate, este o poezie cu pregnanta aroma romantica , si nu m-am gandit niciodata la asemanarea cu Ion Pillat. Insa daca asa apare, la o prima citire, nu pot decat sa ma bucur, Ion Pillat este un mare poet in Literatura Romana. Cred insa ca si aroma modernista este destul de prezenta in aceasta poezie.Sa fii binecuvantata cu mult har de Sus , de la Parintele Indurarilor.

  6. Pingback: aramnitso

  7. Pingback: Personal Injury San Luis Obispo

  8. Pingback: DUI Attorney Nashville

  9. Pingback: resume objective

  10. thanks for the poetry information Otniela. wonderful poems. bless you.

  11. Ana - Maria Conley zice:

    Uite , Otniela , aceasta poezie a ta mi-a placut la superlativ , de aceea iti dau cu placere nota 10 cu plus , pe actul tau creator de frumusete si noblete poetica.

    • Ma bucur mult Ana – Maria ! Iti multumesc pentru elogii. Esti o scumpa a Domnnului. Ma rog pentru tine sa-ti dea Adonai multa Putere din EL sa nu simti dorul de parinti, de frati si de casa. Ma rog , de asemenea ca sotul tau Rudolf sa -L intalneasca pe Adevaratul Mesia.
      Sa fii binecuvantata din Sion cu multa Pace in suflet !

  12. What a beautiful poetry !!!! What a blessed pencil ! So much expressivity …

  13. Very beautiful poem , Otniella. Congratulations! Lots !

  14. Dear Photo Scanner and Inspirational Quotes ! Thanks for coming and reading my site. Thanks very much for your beautiful words.
    May you be blessed from Zion !

  15. Madeleine Bultman zice:

    I would really like to say thanks very much for your work you have made in writing this piece of writing. The poem is more than wonderful. I m finding myself in its meaning. I am hoping the same effective work from you in the future as well. Hashem bless you Otniella !!!!! Schalom Aleichem !

  16. Golda zice:

    I agree with your poem in this article, will you be posting more like this? will also follow you on twitter if thats cool? nice to meet your web site otnielabattzion. Continue to write you `ve got much gift of.schalom.

  17. Remus zice:

    Exceptionala poezie …Ma bucur de aflarea blogului dvs . omul are ce studia aici. Sarut mana.

  18. Pingback: loan 5

  19. Thanks for the sensible poetry; I’m very glad to see such fantastic feeling being shared freely out there. It s wonderful , just keep on. God bless you otnielabattzion

  20. jeanciachir zice:

    Incintatoare versuri! Aveti un blog care gayduieste lucruri foarte frumoase si interesante stimata doamna Otniela Bat Tzion. Va felicit, sarutmina, cu respect.

Lasă un comentariu