Steaua lui David – Maghen David

Scurt eseu  de Daniela Reghina Onu )

Provenienta Stelei lui David ( מגן דוד ) este neclara . Parerile in legatura cu acest subiect sunt foarte diferite, istoricii atribuindu-i origini dintre cele mai variate – de la practici oculte pana la simboluri elenistice. Este posibil ca Steaua Davidica,  care inseamna sinonimic  Scutul lui David ,  sa fie atat de controversata tocmai din cauza faptului ca apartine Israelului. Simbolul Stelei lui David in cadrul Iudaismului poate fi insa urmarit , inapoi in timp, pana la inceputul secolului al VII -lea i Ch.
Balaam and Barak 2Il vad, dar nu acum, Il privesc dar nu de aproape / O Stea rasare din Yakov, / Un toiag de carmuire se ridica din Israel. / El strapunge laturile Moabului/ Si prapadeste pe toti copiii lui Set ( Numeri 24 : 17 ).
Cu aproximativ 1500 de ani inainte de nasterea Mantuitorului , ghicitorul Balaam a primit o viziune profetica despre viitor : el a vazut o stea si un toiag , un sceptru de domnie prefigurandu-se din Israel. Acest lucru i-a fost descoperit de Insusi Dumnezeu, cand ghicitorul a privit multimea poporului Israel raspandita intr-o zona mai adanca- o vale- a desertului. La cererea unui domnitor moabit care il ura si-l  dispretuia pe Israel , Balaam trebuia sa blesteme acest popor. Dar ce simbolizeaza steagul si toiagul in versetul de mai sus? Ei bine, atat steagul cat si toiagul simbolizeaza puterea regala care se va ridica din Israel si se va intinde cu drept de legitimitate peste lumea intreaga. Asadar pe cine prevesteste Steaua din Yakov? Pe Domnul domnilor si Imparatul imparatilor, Mesia intregii lumi ( Apoc 12:5 ). Balaam a fost un ghicitor pagan ( este posibil sa fi fost pentru o vreme un adept adevarat al lui YAHWEH, dar  mai tarziu s-a abatut de la Credinta si ajuns ghicitor,  la fel ca toti profetii mincinosi ,  v. Iuda 11 )  din Petor , localitate situata undeva pe raul Eufrat. Era un ocultist de care oamenii se infricosau pe vremea aceea,  deoarece credeau ca blestemele rostite de el deasupra unor jertfe se vor  implini negresit. Trebuie sa mai  stim ca imparatul moabit Balak se temea de Israel, si  dorea cu tot dinadinsul sa-l nimiceasca pentru a scapa de toate necazurile pe care i le provova acest popor cu neputinta de induplecat spre o alta inchinare. Insa el stia ca nu are nicio sansa pe plan militar impotriva Israelului ( amalecitii pierdusera batalia impotriva poporului lui Dumnezeu: Exod 17: 8 ), de aceea a preferat sa recurga la un mijlocitor versat in arta distrugerii . Balaam a incercat de 3 ori sa implineasca porunca moabitului, insa , in loc sa blesteme Israelul, a fost nevoit , in urma Interventiei Divine , sa-l binecuvinteze tot de 3 ori.  De fapt ce se intamplase cu acest fals profet cu duh de ghicire ?  Raspunsul ni-l da chiar el: Asa zice cel ce aude cuvintele lui Dumnezeu, cel ce cunoaste planurile Celui Preainalt, cel ce vede vedenia Celui Atotputernic, cel ce cade cu fata la pamant si ai carui ochi sunt deschisi: ” Il vad dar nu acum , IL privesc, dar nu de aproape. O Stea rasare din Yakov, un Toiag de Carmuire se ridica din Israel. El strapunge laturile Moabului si ii prapadeste pe toti copiii lui Set ” ( Num. 24: 16-17 ). Deci Mesia , Fiul Lui David,  Steaua lui Yakov va veni , iar Israelul va avea parte de binecuvantare, nu de blestem. Pentru Balaam a fost imposibil sa blesteme ceea ce Dumnezeu binecuvantase deja. Explicatia se afla in pozitia pe care o are Israelul inaintea lui YHWH ,  mai precis in Steaua lui Yakov , adica in Yeshua Ha Mashiach.Yeshua Ha Mashiach
Desigur trebuie sa facem o neta deosebire intre STAREA actuala a Israelului , si POZITIA pe care Dumnezeu le-a pastrat-o evreilor , tocmai prin aceasta minunata Stea. Daca vom medita  la STAREA Israelului vom realiza ca de multe ori el s-a situat intr-o pozitie de neascultare fata de Cel Preainalt . Inca de pe vremea lui Moise , poporul acesta incapatanat  incepuse sa se planga si sa fie nemultumit de libertatea pe care i-a oferit-o EL SHADAYI , si de aceea a trebuit sa fie deseori mustrat si pedepsit . Si  in Tara Fagaduintei Israelul s-a comportat deseori ca un copil razvratit, mahnindu-I Inima de Tata . Cu toate acestea ,  in ceea ce priveste  POZITIA sa de popor ales de Dumnezeu, in Precunoasterea si in Harul Unui Dumnezeu Atotputernic , Israelul a fost pus deoparte de restul popoarelor : Este un popor care locuieste deoparte si nu face parte dintre neamuri ( Num. 23: 9 ). Israelul este randuit, in economia lui Dumnezeu,  pentru mari binecuvantari pe care nu le poate pierde. Apostolului Pavel ( rabi Sha`ul )  Spiritul Sfant i-a facut de cunoscut  acest viitor minunat , de aceea isi exprima entuziasmul cu privire la nativitatea sa : A lepadat Dumnezeu pe poporul Sau? Nicidecum! Caci si eu sunt israelit din samanta lui Avraam, din semintia lui Beniamin ( Rom. 11: 1 ).
steaua-lui-david-gif-mai-multe-culoriSteaua reprezinta o binecuvantare intreita , care va fi experimentata de Israel doar la Revenirea Domnului , si  de care fiecare om poate beneficia  in ziua de AZI . Un exemplu graitor in acest sens il constituie magii ( invatatii pagani ) din Rasarit. Ei reprezinta Natiunile,  care au venit ajutati de aceasta Stea  la Regele regilor,  sa-L cunoasca si sa I Se inchine. Si Martin Luther ar putea intra in aceasta categorie. Iata o intamplare,  destul de semnificativa , care ne desluseste pozitia celebrului reformator vis-a -vis de astre.  Intr-o seara el si prietenul sau Melanchton se intorceau dintr-o calatorie si se gaseau teribil de neajutorati pe malul raului Elba. Nivelul apei era foarte ridicat , iar raul iesise binisor din albie. Luther si prietenul sau sus-amintit stateau ingroziti in fata tumultului de ape. Doreau sa ajunga la Wittemberg, localitate aflata de cealalta parte a raului. Cum vor reusi oare sa traverseze apele involburate cu barca lor subrezita de numeroasele calatorii ? Reformatorul  insa era hotarat sa paseasca in slabita ambarcatiune , cand Melanchton l-a avertizat pe un ton grav :  Nu urca, Martin, pozitia stelelor este in defavoarea noastra !  Melanchton era un adept al astrologiei , lucru care nu era defel neobisnuit in acea vreme . Horoscopul indica ceva neprielnic si  l-a apucat frica, insa Luther – un veritabil om  al Credintei – l-a tras in barca pe prietenul sau sovaitor,  si l-a mustrat :  Domini sumus in nominativo et in genitivo !  – Suntem ai Domnului , de aceea suntem noi insine domni , chiar si asupra astrelor.  Asa este , cei ce sunt ai lui Yeshua Ha Mashiach apartin doar unui singur Astru –  Steaua din Yakov, Steaua lui David, Luceafarul de Dimineata !   Steagul Israelului 3
Dragii  mei frati si surioarele mele scumpe dintre neamuri , ceea ce este valabil pentru Israel este valabil si pentru voi , toti cei care sunteti adapostiti  in Yeshua Ha Mashiach , Steaua lui Yakov. In aceasta stralucitoare Stea se gaseste cel mai puternic Mesaj de Mantuire care – a strabatut veacurile, si care rasuna, inca, si astazi: Acum , dar, nu mai este nicio osandire pentru cei ce sunt in Christos Isus ( Rom. 8 :1 ). Balaam insusi a fost nevoit sa priveasca la poporul Israel prin Steaua care rasare din Yakov. Acest lucru este redat uimitor de frumos in Cantarea Cantarilor unde Sulamita ( un posibil simbol al Israelului )  se descrie pe ea insasi cu tristete si frustrare  : Sunt neagra ( Cantarea 1: 5 ) , insa Mirele ii raspunde cu o nespusa iubire,  inseninand-o : Esti frumoasa de tot,  iubito , si n-ai niciun cusur ( Cantarea 4: 7 ).
La  aproximativ 1500 de ani dupa ce Balaam a prevestit aparitia Stelei , ea a putut fi vazuta de magii Rasaritului. Astrul ceresc anunta plin de bucurie prima venire a lui Mesia, pentru Israel si pentru lumea intreaga: Dupa ce S-a nascut Isus in Bethleemul din Iudea, in zilele imparatului Irod, iata au venit niste magi din Rasarit la Ierusalim si au intrebat:” Unde este Imparatul de curand nascut al iudeilor? Fiindca I-am vazut Steaua in Rasarit , si am venit sa I ne inchinam Lui ” ( Matei 2: 1-2 ).  Steaua din Betlehem
Intotdeauna, pentru Israel, Steaua din Yakov a fost o referire directa la aparitia lui Mesia. Israelul nu are  astazi niciun dubiu ca Mesia va veni din Casa lui David ( v. Isaia 11: 1 ,  Luca 2: 11 ) ; de aceea  aceasta Stea a fost numita Steaua lui David. Ea nu are origini oculte, asa cum afirma multi,  ci o sorginte  foarte BIBLICA. In forma pe care o cunoastem ( cu sase colturi ), frumoasa Steluta  a fost descoperita pentru prima oara in anul 700 i Ch. in Sidon ( Libanul de astazi ) , dar si in Sinagoga din Capernaum, locasul in care Isus a predicat in timpul vietii Sale pamantesti ( Marcu 1: 21 ).  Daca Steaua a fost folosita de multe ori cu alte implicatii , acest lucru nu altereaza cu nimic originea ei in Cuvantul profetic al Bibliei ( Si Crucea a fost abuzata in fel si chip ).

Steaua lui David de pe drapelul national al Israelului ilustreaza Speranta vie ( Hatikvah ) a  poporului evreu in  ivirea lui Mesia , Unsul lui ADONAI, Cel Mult- Asteptat. In felul acesta ( in lumina celor prezentate inainte ) , in mod simbolic, Isus – Yeshua ha Mashiach – apare pe drapelul national israelian. Mai mult , Steaua lui David este un semn ca Israelul traieste din nou, incepand cu data de 14 mai 1948.
Astfel Dumnezeul Cel Vesnic, Credincios Legamantului Sau cu Abraam, Ytzak  si Yakov, i-a readus pe evrei in tara Canaan, dupa 2 milenii de suferinta si imprastiere in lumea intreaga , pentru a face ca desertul sa infloreasca din nou, si pentru intalnirea finala  cu Imparatul lor, Yeshua Ha Mashiach  – Isus Christos Domnul.

Notite bibliografice:
1. BIBLIA – versiunea Cornilescu , GBV , King James , Hebrew Scriptures .
2.Gibert A, Adunarea Dumnezeului Celui Viu , Gute Botschaft, Dillenburg , West Germany, 1990.
3.Tenney, Tommy, Casa favorita a lui Dumnezeu , Casa Cartii , Oradea, 2003 .

45 de răspunsuri la Steaua lui David – Maghen David

 1. simina rodica vararean zice:

  as vrea sa imi fac rost de o emblema cu Steau lui David, sau de steag….de unde as putea sa imi fac rost???

 2. simina rodica vararean zice:

  va rog daca puteti sa ma ajutati….

  • Draga Rodica – Shalom !

   Nu prea vad cum te-as putea ajuta , in conditiile in care comertul romanesc nu distribuie , decat foarte – foarte rar , si numai in raioanele de bijuterii Steaua lui David. Cea mai buna solutie este sa iei legatura cu cineva care merge in Israel . Acolo oricine poate gasi aceasta emblema , chiar si in targurile obisnuite, de strada. Si Steagul tot asa il poti gasi. Acum, in preajma Sarbatorii Corturilor – Sarbatoare de Pelerinaj ( iar fratilor nostri crestini ar trebui sa le placa astfel de pelerinaje ) este binevenita , mai ales pentru o mai buna perceptie a spiritualitatii , o vizita in Tara Sfanta. Evreii mozaici si mesianici, in comunitatile lor, se aprovizioneaza tot din Israel cu astfel de bijuterii simbolice, prin intermediul rudelor si prietenilor.
   Sa fii binecuvantata de Dumnezeul lui Israel !

 3. cimm zice:

  Aceiasi stea au vazut o si magiii din Rasarit,care se pare ca pentru prima data in istorie sunt cu un pas inaintea multora din Israel.Magii au vazut steaua acolo departe in rasarit si au venit la Ierusalim sa se inchine imparatului de curand nascut Mesia.Au ajuns la Irod ,si in timp ce ei erau inlauntru in palat cu Irod ,steaua statea afara si ii astepta.Apoi aceasi stea ia condus la locul unde se afla pruncul Isus.Dar in Ierusalim la acea vreme erau multi oameni ,preoti ,Leviti ,chiar nimeni sa nu vada steaua .?
  Sa fi avut vreo datorie morala acesti magii fata de Israel,de au venit tocmai de la rasarit pe urma unei stele sa se inchine in fata unui Imparat.
  Eu cred ca da.
  M am uitat in Biblie,si mai exact in limba greaca versiunea Vamvas, sa vad daca cuvantul mag sau magii a fost folosit in Vechiul Testament.Si am gasit o adevarata competitie intre magii si evreii,in care intotdeauna evreii erau cei care invingeau pe magii prin descoperirile lor mult superioare .Primi magii invinsi au fost magii Egiptului …,,,Dimineaţa, Faraon s’a turburat, şi a trimes să cheme pe toţi magii şi pe toţi înţelepţii Egiptului. Le -a istorisit visurile lui. Dar nimeni n’a putut să le tîlmăcească lui Faraon.””””Gen 41:8.iar in gr Vamvas…”””εκάλεσε πάντας τους μάγους της Αιγύπτου”””.ar a fost acolo un tinerel evreu pe nume Iosif care a dat talmacire visului intocmai cum ii descoperise Dumnezeu.38 Şi Faraon a zis slujitorilor săi: ,,Am putea noi oare să găsim un om ca acesta, care să aibă în el Duhul lui Dumnezeu?„
  39 Şi Faraon a zis lui Iosif: ,,Fiindcă Dumnezeu ţi -a făcut cunoscut toate aceste lucruri, nu este nimeni care să fie atît de priceput şi atît de înţelept ca tine.
  40 Te pun mai mare peste casa mea, şi tot poporul meu va asculta de poruncile tale. Numai scaunul meu de domnie mă va ridica mai pe sus de tine.„
  41 Faraon a zis lui Iosif: ,,Uite, îţi dau stăpînire peste toată ţara Egiptului.„Gen.41 38-41.

  Apoi ii gasesc pe evreii dusi in robia babiloniana ,si odata ajunsi in Babilon au fost alesi niste tineri pentru diferite lucrari in administratia asiriana….20 În toate lucrurile cari cereau înţelepciune şi pricepere, şi despre cari îi întreba împăratul, îi găsea de zece ori mai destoinici
  decît toţi vrăjitorii şi cititorii în stele, cari erau în toată împărăţia lui.Daniel 1:20..in greaca Vamvas..,,,εύρηκεν αυτούς δεκαπλασίως καλητέρους παρά πάντας τους μάγους „””.Si aici evreii de zece ori mai buni decat magii.
  Apoi Nebucabnetar are un vis in Daniel 2:2…Dan 2:2 Împăratul a poruncit să cheme pe vrăjitori, pe cititorii în stele, pe descîntători şi pe Haldei, ca să -i spună visurile. Ei au venit, şi s’au înfăţişat
  înaintea împăratului…..in Greaca Vamvas……,,,Και είπεν ο βασιλεύς να καλέσωσι τους μάγους „”””.Si au adus pe magii ca sa dea talmacire visului ,dar nu au putut da nici o talcuire,fapt pt care sa dat o porunca ca sa fie omorati ,si stiti bine ca au fost scapati de la moarte toti magii si intelepti rasaritului prin Daniel.
  24 După aceea, Daniel s’a dus la Arioc, căruia îi poruncise împăratul să piardă pe înţelepţii Babilonului; s’a dus, şi i -a vorbit aşa: ,,Nu pierde pe înţelepţii Babilonului! Du-mă înaintea împăratului, şi voi da împăratului tîlcuirea!`
  25 Arioc a dus degrabă pe Daniel înaintea împăratului, şi i -a vorbit aşa: ,,Am găsit între prinşii de război ai lui Iuda un om care va da împăratului tîlcuirea!„
  26 Împăratul a luat cuvîntul şi a zis lui Daniel, care se numea Beltşaţar: ,,Eşti tu în stare să-mi spui visul pe care l-am visat şi tîlcuirea lui?„
  27 Daniel a răspuns înaintea împăratului, şi a zis: ,,Ce cere împăratul este o taină pe care înţelepţii, cititorii în stele, vrăjitorii şi ghicitorii nu sînt în stare s’o descopere împăratului.
  28 Dar este în ceruri un Dumnezeu, care descopere tainele, şi care face cunoscut împăratului Nebucadneţar ce se va întîmpla în vremurile de pe urmă. Iată visul tău şi vedeniile pe cari le-ai avut în patul tău…………………………………..
  47 Împăratul a vorbit lui Daniel şi a zis: ,,Cu adevărat, Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor şi Domnul împăraţilor, şi El descopere tainele, fiindcă ai putut să descoperi taina aceasta!`Daniel capitolul 2.
  Asadar nu numai ca evreii au fost mai buni decat magii rasaritului,dar ia si scapat de la moarte.
  Sa fi insemnat asta ceva pentru magii.?
  Eu cred ca da.
  Nu le a fost totuna daca mureau sau daca traiau.Ei doreau viata si au capatat o printr un evreu.
  Si cred ca din acest moment ei aveau o datorie morala fata de Israel.
  De aceea au si venit repede cind au vazut steaua in Rasarit.
  Sti unde am vazut ultima data pe acesti magi ?
  I am vazut in Apocalipsa cap 21:8,scrisa tot de un evreu:Rev 21:8 Dar cît despre fricoşi, necredincioşi, scîrboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli, şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.„si in greaca Vamvas…8 Οι δε δειλοί και άπιστοι και βδελυκτοί και φονείς και πόρνοι και μάγοι και ειδωλολάτραι και πάντες οι ψεύσται θέλουσιν έχει την μερίδα αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη με πυρ και θείον· ούτος είναι ο δεύτερος θάνατος….. ,,,μάγοι””””.Afara vor fi scosi magi,ei nu vor intra in imparatia cerurilor.
  Si in Apocalipsa 22:15..Rev 22:15 Afară sînt cînii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli, şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!
  Iar in greaca Vamvas….Rev 22:15 Έξω δε είναι οι κύνες και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο αγαπών και πράττων το ψεύδος……….,,, μάγοι””””.Afara vor fi magii.
  Se pare ca desi au invins evreii odata ,totusi victoria finala a fost pastrata Israelului ,care desi nu au vazut steaua ,totusi se vor bucura de mantuirea acestei Stele.

  • Shalom, cimm !

   Foarte frumoasa aceasta incursiune in tot paralelismul evrei / magi – asa cum Dvs insiva l-ati numit. Ati facut un adevarat maraton ( cu ajutorul Bibliei grecesti ) prin Geneza, Exod, Daniel si Apocalipsa. Ma bucur mult , cimm, ca aveti asemenea preocupari sfinte, si ca treceti serios orice afirmatie prin Reflectorul Cuvantului lui Dumnezeu. Intr-adevar , numai sa vrem si Lumina e-atat de aproape de noi ! Glorie Domnului ! Deseori m-am intrebat de ce Domnul nostru , Yeshua Ha Mashiach avea obiceiul sa-i intrebe pe bolnavi daca vor sa se vindece ( Ioan 5 : 5-6 ) : ” Acolo se afla un om bolnav de 38 de ani. Isus cand l-a vazut zacand , si fiindca stia ca este bolnav de multa vreme , i-a zis : Vrei sa te faci sanatos ? ” De ce oare trebuia sa-l mai intrebe Domnul pe acest neputincios daca vrea sa se faca sanatos, doar el venea mereu la Scaldatoare , implorand gestul ingerului ? Eu cred ca toti vor sa se vindece – nu este omeneste – normal sa ne dorim suferinta ( crestinii nu sunt masochisti ) – insa , cu toate acestea, nu-I permit Domnului sa lucreze IN FELUL LUI . Cei mai multi dintre crestini au traistuta plina cu pietrele prejudecatilor firesti , traditionale, si , desi uneori au nevoie de o MINUNE in viata, nu sunt in stare sa o primeasca – cu toate ca Domnul este gata sa le-o dea cu generozitate – pentru ca nu o vor decat ASA ( conform TIPARELOR lor de credinta ). Cu alte cuvinte IL obstructioneaza , din start , pe Duhul Sfant. Nu vreau sa ma vindeci asa , Duhule Sfant , batand din palme sau laudandu-L pe Dumnezeu cu voce tare, vreau mai incet, mai in surdina, ca rade lumea de noi. Iar daca minunea nu se produce , tot Dumnezeu e de vina : Ei, nu ti-am spus eu, m-am rugat , dar degeaba . Stiam eu ca nu se intampla nimic ! Dragii mei frati , nici nu putea sa se intample mare lucru , cu O ASEMENEA ATITUDINE DE CREDINTA . Deci si prin urmare, fratii mei in Yeshua , daca ne dorim lucruri mari si frumoase cu Domnul, daca vrem o Revelatie proaspata , atunci trebuie sa-L lasam SA LE REALIZEZE CUM VREA EL. Trebuie sa-I dam voie SA DOMNEASCA ! Amin ! Glorie Lui !
   cimm , cred ca atunci cand ati folosit cuvantul e v r e u in competitie cu cel de m a g , de fapt i-ati vizat pe toti cei drept – credinciosi lui ADONAI. Apoi , afirmatiile Dvs : Asadar nu numai ca evreii au fost mai buni decat magii rasaritului,dar ia si scapat de la moarte. Sa fi insemnat asta ceva pentru magii.? Eu cred ca da. Nu le a fost totuna daca mureau sau daca traiau.Ei doreau viata si au capatat o printr un evreu. Si cred ca din acest moment ei aveau o datorie morala fata de Israel , sunt cat se poate de interesante, si de logic – gandite in sistemul acesta cronologic , pe care ni l-ati prezentat. Desigur , relatiile magilor cu poporul evreu sunt foarte vechi. Pe undeva , ramasese in memoria istorica a tuturor popoarelor idolatre, ca evreii au un DUMNEZEU FOARTE PUTERNIC, care face semne si minuni infricosatoare, si care poate descoperi orice taina. Iata o singura mostra in Daniel 5: 11 . Intotdeauna dintr-o confruntare fatisa , intre ADEVAR / Ocult , Duhul lui Dumnezeu iese biruitor ( 1 Imparati 18 : 16-40 ). Urmasii lui Yeshua nu ar trebui sa se teama – aceasta ar trebui sa fie starea normala – de asemenea confruntari, cu-atat mai mult cu cat Domnul nostru L-a biruit pe Cel rau la Cruce, deposedandu-l de putere. Mai trist este cand TEAMA devine atat de mare, incat se fac ERORI extrem de GRAVE – de exemplu, atunci cand confesiunile cuminti ii asimileaza pe fratii penticostali sau charismatici , ocultistilor, poticnindu-se in vorbirea in limbi, sau in celelalte DARURI ale DUHULUI lui CHRISTOS. Atentie , Biserica, la astfel de GRSELI DE ABORDARE TEOLOGICA ! Daca noi nu intelegem un lucru cu mintea noastra marginita – sau nu vrem sa-l acceptam din teama si reticenta zeloasa fata de confesiunea noastra – asta nu inseamna ca in LUMEA lui DUMNEZEU acesta nu functioneaza ( in LUMEA LUI functioneaza de regula TOT ce scrie in CUVANT , iar daca DARURILE DUHOVNICESTI sunt mentionate , atunci ele fac parte din recuzita Lui sfanta ). Mare Atentie sa nu se ajunga la acel groaznic si de neiertat pacat , hula impotriva Duhului Sfant , fratii mei ! Sa nu ne miram daca nu avem roade iar Adunarile sunt mai mult goale…In vremea apostolilor ” Biserica se inmultea cu ajutorul Duhului Sfant „, nu cred ca astazi se poate inmulti altfel.
   Cu siguranta , traim intr-o lume in care ocultismul este destul de exaltat prin toate mijloacele media- din nefericire ! Omul modern – cu tot traseul lui sinuos prin diverse curente si tendinte – nu este mai intelept decat cel antic sau medieval. Adevarata Intelepciune VINE NUMAI DE SUS ( v Iacov 1: 5-6 ) , insa contemporanii nostri si-au inchis urechile si ochii fata ea. De ce ? Pentru ca o asemenea Intelepciune implica, ea cere RENUNTARE si SFINTENIE ,exact ceea ce nu-i place lui Satan. E mai simplu sa se mearga la vrajitoare – chiar daca aceasta le cere bani – decat la un preot sau la un pastor. Natura umana , adamica este pornita spre rau si nu spre bine, spre sfidarea Autoritatii divine si nu spre Consacrare si Supunere. De aceea si Sfarsitul va fi pe masura ( Apoc 21 : 8 ).
   Pentru noi , toti cei care ne-am adapostit in JERTFA SFANTA , nu va fi decat BINE, un VESNIC BINE . Toata Condamnarea dispare si Viata ia locul Mortii. Glorie Lui ! ( Apoc 6: 6-7 )
   Cat despre ISRAEL… Da , O STEA A RASARIT DIN EL . Ferice de cei care inteleg ca STEAUA A RASARIT DIN YAKOV ! Si chiar nu strica nimanui mai multa POLITETE SI RECUNOSTINTA ! In Imparatia lui Dumnezeu se practica : aici fiecare isi da masura lui de cinste altuia. Cerul este un loc al Cinstei si al Onoarei . De ce sa nu-l aducem pe pamant ?
   Sa fiti cu totii binecuvantati de DUMNEZEUL lui YAKOV !

 4. Jenna Grosse zice:

  Simply wasting some time in between class on Digg and I found your post. Not normally what I enjoy to read about, but it surely was absolutely worth my time. Thanks Otniella.

 5. Cathy Moses zice:

  Very good article Otniella. Keep it so on – Shevua tov .

 6. Dear friends Jenna Grosse and Cathy Moses ,
  Welcome ! And thanks for you encouragement words . May God of Israel bless you.
  Happy New Year !

 7. Jock Greeves zice:

  Hi my loved site one! I wish to say that this article is amazing, great written and come with almost all important infos. I would like to see more posts like this .It quite wonderful to meet your site otnielabattzion. God bless you!!!!!!

 8. Mihai Costea zice:

  Otniela , sarut mana ! Am vazut aici in Anglia , in cele doua comunitati mesianice pe care le frecventez ca se poarta steaua lui David cu o cruce in mijloc. As vrea sa-mi spuneti daca acesta este simbolul mesianicilor ? De ce surorile ( si fratii ) mesianice nu poarta la gat lantisoare cu steaua normala, fara cruce ? N-am avut curajul sa-i intreb direct pentru ca nu-i cumosc foarte bine , merg de cateva luni la ei. Shalom cu dvs.

  • Shalom, Mihai !
   Da, Steaua lui David cu o Cruce in mijloc este unul dintre simbolurile mesianicilor. Dar nu este singurul…Mai exista si Menora ( care se poarta si ca pandantiv in lantisor , si Maghena legata de un pestisor , si Maghena obisnuita etc.
   Daca tu ai vazut la mesianicii din Anglia mai mult Maghen-ul cu o Cruce in mijloc, tind sa cred ca in aceste Comunitati sunt mai multi mesianici neevrei – adica proveniti din randurile crestinilor dintre neamuri ( asa imi explic preferinta pentru cruciulite ) – dar ma rog , aceasta este o supozitie de-a mea. Oricum, ma bucur ca frecventezi aceste Comunitati si ca te simti bine in mijlocul mesianicilor. Nu este important ce purtam la gat, este important ce purtam in inima. De-acolo vin toate, fie bune, fie rele. Daca inima este predata Binelui , ea va darui in afara numai lucruri bune. Amin, asa sa fie !
   Fii binecuvantat din Sion cu mult Har !

 9. life is wonderful zice:

  Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is really annoying. A good website with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this web site, I’ll be visiting it. Very good interesting post Otniella Bat Tzion. God of Israel bless you !!!!!

 10. Rares M. zice:

  Otniela shalom. O intrebare pentru Dvs, sper sa nu cad de mare indiscret…Dvs purtati steaua lui David la gat ? Cu cruce sau fara ? Stiu ca sunteti evreica si majoritatea lor poarta acest simbol. Sarut mainile.

  • Rares M. zice:

   Sarut mana ! V-am adresat o intrebare acum cateva saptamani la acest post, Otniela, si nu mai indraznesc sa va adresez o alta. Astept totusi raspunsul.
   In ceea ce prioveste eseul de-aici cred ca ati atins esenta lucrurilor , asa cum o faceti mereu. Dvs spuneti in general foarte mult in cuvinte putine. Si cred ca asta tine pana la urma de un dar al Dvs. Dumnezeul parintelui Avram sa va binecuvinteze !

   • Va multumesc pentru aprecieri, Rares.
    Da, eu port Steaua lui David , fara cruce. Dar asta nu ma face mai mult copilul lui Dumnezeu. Fiecare este liber sa poarte ce vrea , ce-l reprezinta si ce ii place. Cei care nu poarta niciun simbol , de asemenea sunt bineveniti.
    Problema e ce facem cu inima , ca de-acolo vin toate. Fie bune, fie rele. Acolo trebuie sa -L instauram pe Domnul intr-o domnie deplina , si sa nu-L mai lasam sa plece. Amin !
    Fiti binecuvantat din Sion cu mult Shalom ! Multi Ani cu Domnul !

   • Rares M. zice:

    Sarut mana ! Otniela , imi doresc sa nu va fi suparat cu aceasta intrebare. Am pus-o dintr-o mare curiozitate. In primul rand , teoretic, m-am lamurit ce semnifica Steaua, citindu-va articolul.
    Mai la urma am fost teribil de curios : ce forta misterioasa ii atrage pe evrei acestia spre tot ce tine de neamul lor.
    N-am vazut inca niciun evreu sa poarte cruce. Poate Steinhardt…Dar aici cred ca deschid o alta problema. Va multumesc pentru rabdarea si nobletea D-voastra.

 11. Henry Jacobowitz zice:

  Great blog here! Hashem bless you Otniellabattzion. I was very happy reading this article. Schalom to you !

 12. Edmund zice:

  Hi, Thanks for giving your ideas with this blog. It s more than wonderful. God bless ! Regards , Edmund Enrique

 13. Adina S. zice:

  Foarte interesant articolul Dvs Otniela. Multumesc. Mi s-au lamurit multe lucruri despre steaua lui David. Deci Dvs sustineti ca este steaua din Betleem care li s-a aratat magilor si pastorilor. Frumos !
  Shalom. Fiti binecuvantata !

 14. Daniel Alexandru Galeriu zice:

  Shalom, Sarut mainile , duduie Otniela. Am citit articolul. Bine scris , idei clare. Cam asa e cu steaua aceasta , multi o resping din cauza simbolului ocult insa de ce sa nu vorbim pe sleau si despre Cruce …O folosesc si rokerii si toti ciudatii o poarta atarnata de gat ( nu ma refer la preoti ) la dimensiuni mari , sa demonstreze ce ?
  Dumnezeu sa binecuvinteze Steaua lui David , si pe Imparatul lui Israel , in veci !

 15. Ganzer Andra zice:

  Draga Otniela. Iti multumesc pentru acest articol. Domnul Ieshua ha Mashia sa te binecuvinteze, draga mea , ca mult ne intaresti si ne sprijinesti , mai ales pe noi mesianicii. Bine ca adevarul lui Adonai triumfa deasupra lucrurilor contrafacute si daca El a fost in stare sa-si pazeasca poporul de un vrajitor , atunci este in stare sa ne pazeasca si pe noi de orice rau.

 16. Lisa zice:

  Otniela, Dumnezeul lui Israel sa fie cu tine sora mea draga.Sa te sprijineasca din Tzion si sa-ti dea intotdeauna adevaratul Shalom !

 17. David J. Stoenescu zice:

  Sarut mainile Otniela. Multumesc pentru ” steaua lui David ” care este de fapt ” scutul lui David „. Mi-a placut mult aceasta. Deci cine Il are pe Hristos Mesia este protejat de rele. Slava lui Dumnezeu pentru Steaua din Iacov.
  Va doresc un an nou plin de speranta si multe bucurii in lucrare si in viata. Sa stiti ca uneori ii vizitez in sabat pe fratii mei mesianici de-aici din Florida , si ne bucuram impreuna de Mantuitorul nostru. fiti binecuvantata !! Shalom si har.

 18. Sofia zice:

  Shalom. Va multumesc pentru informatiile care le primesc pentru a sti mai multe despre Israel. Dumnezeu sa va binecuvinteze ! In sfarsit acum mi-e clar ce este Steaua lui David si ce cauta ea pe steagul Israelului.

 19. Viviana zice:

  Frumos comentariu despre steluta lui David , draga Otniela. Uite ca invat lucruri noi , pe care nu le stiam citindu-ti blogul. Cred ca trebuie sa te adaug in ” favorite ” . Multumesc. Salom. LA MULTI ANI !

 20. Shalom otnielabattzion! I m very happy to find your site on google. Nice post , interesting infos here. Praise Adonay for your work. Bless you , keep doing it, you are wonderful. regards, ricardo largay

 21. Dragi Prieteni , Shalom ! M-a bucurat participarea Dvs la acest topic. Si asta cu siguranta pentru ca Steaua din Iacov v-a impulsionat sa veniti pe acest blog , sa aflati mai multe lucruri despre Ea. Va doresc un An Nou in care Printul Pacii , Sar Shalom , sa straluceasca pe cerul vietii Dvs, iar Shekinah Lui sa eclipseze orice alta prezenta trecatoare. Fie ca Lumina Lui sa alunge intunericul iar Slava Domnului sa straluceasca peste vietile Dvs.
  Fiti binecuvantati din Sion cu mult Shalom ! Multi Ani , nesfarsiti , cu Domnul !

  Dear Friends , Shalom ! Thank you very much for your coming and visiting this topic , taking share in. I am very glad you were so interested in the Star of David , in fact The Star from Jacov. I wish you a year full of Son s Presence. May This wonderful Star shine on your sky , and His Shekinah spread any kind of darkness around. May you be blessed from Zion, with much Shalom in your life. Happy New Year !

 22. Dragos Balthasar zice:

  Sarut mana. Shalom dvs si Multi ani !
  I-ati facut o prezentare foarte frumoasa si veridica stelei lui David. Se vede ca puneti mult suflet in ceea ce scrieti. Nu se poate sa va citeasca cineva si sa nu fie miscat de cele scrise…Observ cat de mult Il iubiti pe Dumnezeu si cat de mult va iubiti neamul. Cum sa nu se nasca crestinismul dintr-o asemenea pasiune a evreilor pentru Salvatorul lor ?
  Macar asta stiu cei mai multi dintre crestini ? Stiu ca Iisus a fost evreu? Si Pavel , si Petru …?

 23. Set Takım zice:

  Hi. It s nice to meet your beautiful site Otniellabattzion , many interesting posts full of kmowledge. Keep doing on …God bless you. regards, Raif

 24. Stelian zice:

  Eu am găsit Steaua lui David din aur… Ce sa fac sa o port cu mine sau nu?

  • Stimate , Stelian , mai intai , SHALOM!
   Intrebarea Dvs suna copilareste. Asa cum ar intreba-o pe mamica lui un copilas de gradinita : ” Mama , am gasit o margeluta stralucitoare! Ce sa fac ? ”
   Steaua lui David este un simbol ! Depinde de Dvs cat de atasat sunteti de ceea ce simbolizeaza Steaua. Numai asa este bine sa actionati… Sa va insoteasca Yeshua, Lumina lumii, in fiecare decizie !

 25. cella zice:

  Shalom!
  Pot sa postez si eu materialul asta la mine,dar sa scriu cine e autorul materialului si al blogului?
  Toda raba!

  • Shalom , Cella ! Desigur , in conditiile pe care le propui tu, DA ! Fii binecuvantata !

   M-am trezit de cateva ori cu articolele mele postate pe alte site-ri ( m-au anuntat cativa dintre prieteni ) fara niciun indiciu de apartenenta ( nume, blog ) . Nu este fair -play asa , si nu e vorba de pride , ci de cinstea si corectitudinea care trebuie sa ne caracteze ca ucenici ai Domnului nostru. Am vorbit pentru urechile care trebuie sa auda ca ” ce tie nu – ti place altuia nu-i face ” sau , si mai clar , Matei 7 : 12.

   • cella zice:

    Cand am facut blogul, mi-am luat ca aplicatie ca scriu de unde sunt fotografiile, pasajele – spre disperarea multora ;).
    M-a ajutat mult articolul tau si … cred ca trebuie sa il citesca si cei ce „intra” pe la mine ;).

 26. Long Life Israel zice:

  IL IUBESC PE ISUS SI ISUS A FOST EVREU.

 27. rachelcuster zice:

  Hello, onielabatzion! nice site, wonderful job, be always in Almighty God of Israel care and love, may Israel be blessed, surrounded with His mercy, i m a messianic from USA, CA.

 28. tv online zice:

  Foarte curios. Cea ce am rasfoit pe pagina dvs. despre Steaua lui David – Maghen David | otnielabattzion – m-a surprins placut. Va felicit pentru conceperea otnielabattzion.wordpress.com, care e un site care merita cunoscut.

 29. Naomi zice:

  Shalom, Numele meu este Naomi, sunt un copil al lui Dumnezeu din biserica crestina dupa Evanghelie.
  Am invatat si eu ceva despre „steaua lui David…” Foarte frumos ati prezentat subiectul, in conformitate cu Scriptura.

 30. Emanuhel zice:

  Shallom Otniella, Nice to meet you, it s wonderful to read an expressive post as this is. May Adonay be blessed for such a daughter. I m a messianic jew from Bet Shalom – Lisabona. Be blessed in Yeshua MeshiHa !!!!!!

 31. alexa zice:

  Interesante informatii!! Multumesc.

 32. Paula zice:

  Foarte interesant! dar mie imi place sa port crucea la git caci nu sunt evreica. Sunt crestina mintuita prin har. Pace.

 33. Adela Luchian zice:

  Doamnă dragă, aveţi un blog foarte frumos. Dumnezeu fie slăvit pt toate lucrurile interesante care ni le oferiţi cu har. Şalom!

 34. Filip zice:

  Va multumesc. Interesant! Nu stiam ce e cu steaua lui David.

 35. Semida zice:

  Mulțumesc pt informații. Eu sunt evreică credincioasă Mîntuitorului Isus și port Steaua cu cruce. Pace la toți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s