Sărbătorile lui ADONAI – Roş Haşanah 5781


       Iată-ne ajunşi în pragul unei mari Sărbători  anuale,  descrisă  de Moşe în Vaikra   ( Levitic )  23 : 23-25: ”Domnul a vorbit lui Moise şi a zis :   Vorbeşte copiilor lui Israel şi spune-le : În luna a şaptea, în cea dintâi zi a lunii, să aveţi o zi de odihnă , vestită cu sunet de trâmbiţe, şi o adunare sfântă. Atunci să nu faceţi nicio lucrare de slugă, şi să aduceţi Domnului jertfe mistuite de foc.” Sunetul  şofarului este foarte important deoarece el reaminteşte de întotdeauna măreţia Cuvântului lui Adonai:  “ Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru ! –  În luna a şaptea , în cea dintâi zi a lunii , să aveţi o adunare sfântă : atunci să nu faceţi nicio lucrare de slugă. Ziua aceasta să fie vestită  între voi , cu sunet de trambiţă  (  Numeri  29 : 1 )” .

         Perioada cunoscută sub numele de Roş Haşanah ( Capul Anului )  coincide cu un cuvânt foarte important,  Teşuvah ( în ebraică înseamnă întoarcere sau căinţă ), care  începe din prima zi a lunii Elul şi continuă 40 de zile de zile,  sfârşindu-se atunci când debutează Ziua Ispăşirii.  Ultimile 10 zile , din cele 40 , încep pe 1 Tişrei şi se numesc zilele de veneraţie sau de penitenţă înfricoşatoare ; Şabatul care cade în timpul acestor 10 zile se mai numeşte şi Şabatul întoarcerii sau al  Căinţei. De-a lungul celor 30 de zile din luna Elul ( cele înainte de zilele de veneraţie ) , în fiecare dimineaţa se suflă din şofar pentru a avertiza poporul , de la mic la mare,  să se căiascăn serios de faptele rele şi să se reintoarcă la Adonai intr-o atitudine potrivită, una de mare regret şi de umilinţă.  ( Mai departe, AICI )

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică al cărei crez se bazează pe certitudinea că Yeşua Ben Elohim este Unicul Mesia, Salvatorul Israelului şi al Neamurilor. / A jewish woman who believes in Yeshua Ha Mashiach, The greatest Rabbi and Reedemer, The only One Messiah for Jewish People, and Gentiles, too.
Acest articol a fost publicat în Cultură şi civilizaţie iudaică, Teologie şi Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Sărbătorile lui ADONAI – Roş Haşanah 5781

  1. mariapopovici zice:

    sarbatori in binecuvintare!

  2. mariapopovici zice:

    Shana tova! am invatat salutul dvs.

  3. Abigail&Albert Kindberg zice:

    Shana Tovah, draga noastră Surioară. Te binecuvântăm cu un An Nou plin de realizări, cu sănătate şi împlinire în tot ce faci pentru Moshiakh şi revenirea Lui! Slicha ve T’shuvah!

  4. un ucenic zice:

    shana tova! an cu Domnul Ieshua Mesia la cirma vietii noastre!

  5. Amedeo Roth zice:

    Shana tovah u’ metukah! – Slichot ve kol Hashem!

    Cu drag, Constance&Amedeo

  6. Anca Gore zice:

    Dumnezeu va binecuvinte, draga noastra Otniela! Va iubim. Shalom!

  7. Vă mulţumesc pentru urări, dragii mei Prieteni! Şana tovah! Să fie pentru toţi un An în ocrotirea lui Adonai! Sărbători fericite, creştinilor buni!

Lasă un comentariu