TARDIV

de Daniela Reghina  Onu 

Tardiv,
EL – Elyion
EL – Shadai 
Atotputernicule,
Atotştiutorule,
va trebui să mă reprimeşti
în Cortul lui David.
Am obosit,
am rătăcit ,
dar m-am întors…

Însetată   de Lumină,
tăcută paşesc ,  căutând- o.
Pe ascunse poteci,
în drum spre Casă,
Mashiach
tardiv ,
încă zace rătignit,
pe o Cruce bizară.
În dreapta
şi in stânga,
trecătorii Îi aruncă ,
priviri  fugare,
în timp ce  tardiv,
şi ostentativ ,
trec mai departe.

Am trecut şi eu,
dar m-am oprit ,
şi L-am privit.
Vântul şi ploaia
miilor de ani,
îi spălăciseră Faţa.
Şi totuşi,
tardiv,
mi-am îngropat
fruntea crispată
în palmele reci,
şi-am şoptit : ” Este EL ,
Goelul  Divin,

Mântuirea !”

Tardiv,                                                                
păşesc acum
spre Sanctuar.
Lumina Menorei              
mi se răsfrânge blând
pe hainele murdare,
udate în  plânsul ancestral
al strămoşilor mei.
Cu buze tremurătoare,
abia mai  şoptesc :
„Trăiesc !
Tardiv
dar totuşi ,
Trăiesc !”

( Bucureşti,  Ianuarie   – 2012 ; din ciclul Paşi printre pietrele Sionului  )

19 răspunsuri la TARDIV

  1. Madi zice:

    Shalom Otniela

    Este foarte frumoasa aceasta noua poezie a ta . O repetitie a cuvantului ” tardiv ” . Interesant . Exprima parca tot zbuciumul cautarii dupa Dumnezeu.
    Bine ca noi l-am gasit pe Domnul . Ce ne-am mai dori ? Multa inspiratie de la Duhul Sfant, in continuare. Felicitari pentru sensibilitate !

  2. Elena Ionescu zice:

    Doamna Daniela

    Poezia Dvs porneste de la motivul tardivului pe care il tot aduce in prim- plan , care trece prin Harul lui Dumnezeu aducand astfel neprihanirea dorita.
    Din punct de vedere literar poemul se incadreaza in curentul neomodernist, aveti multe elemente caracteristice acestui stil, seamana intrucatva poeziei lui Marin Sorescu. E o poezie specifica sufletului crestin , care il cauta disperat pe Dumnezeu. Felicitari , ca de obicei ! Frumos ! Sa fiti calauzita de Duhul Sfant in continuare.

    • Elena , multumesc din inima pentru constanta ta loialitate in lecturarea poeziilor mele. Este adevarat , sunt o modernista moderata cu placute nostalgii romantic- clasiciste. Pentru mine inseamna mult comparatia cu Marin Sorescu pe care il apreciez ca fiind unul dintre cei mai inteligenti scriitori ai Literaturii Romane.
      Sa fii binecuvantata de Dumnezeul Mare , Sfant si Drept al lui Israel !

  3. Daniel Alexandru Galeriu zice:

    Incantatoare versuri , Duduie Otniela ! Multa forta in expresie , sensibilitate , inteligenta, rafinament etc .Deosebita , imi aduce aminte de o poezie a lui Costache Ioanid pe care am citit-o intr-o carte de-a lui pe la inceputurile credintei mele acum vreo 2 ani, intitulata Acum, din va citez prima strofa :
    Drag prieten care canti
    vesel in credinta ,
    fii prieten cu Isus
    si la suferinta.
    Dupa cum vedeti dragi vizitatori Domnul Isus ne cere sa simtim unii cu altii , in cazul de fata cu poporul Israel, primul Lui copil care ( asa cum spune Duduia Otniela deseori in scrierile dumneaei ) inca rataceste , dar se va intoarce acasa la Tatal ceresc , intr-o zi hotarata de EL. Sa simtim si noi cu evreii mesianici care pentru Mesia lor sufera atat de mult in lumea aceasta nedreapta. Si zic, Dumnezeu sa ne ajute !

    • Domnule Profesor Alexandru Galeriu ,
      Va multumesc pentru mult pentru aprecierea Dvs …magulitoare. Slava este insa a Domnului nostru Yeshua Ha Mashiach ! Fara EL suntem NIMIC. Cu EL suntem ceea ce este EL : TOTUL !
      Costache Ioanid este un poet remarcabil, un poet care L-a simtit si L-a experimentat adanc pe Mesia. Versurile citate de Dvs fac parte dintr-o poezie cunoscuta si indragita de mine , din copilarie , pentru ca ele au modulat un imn pe care eu si sora mea il cantam pe-atunci in Adunare.
      Ma bucur ca simpatizati cu evreii mesianici , ca incercati sa ii intelegeti. Fie ca Dumnezeul lui Israel sa va rasplateasca din belsug intelegerea si afectiunea Dvs pentru acest popor.

  4. Kate Allender zice:

    What a beautiful expressed poem Otniella ! Very nice …. a meessianic – hebrew poem . It s super high ! Blessed be the Lord God of Israel forever !!!!! Bless you Otniella ! I need to come back seeing you notice me. Thanks !

  5. Cristina Sitaru Stoian zice:

    Deosebit de sensibila aceasta poezie, Otniela !
    Sunteti destul de modernista in expresie. Poezia D-voastra, in general exprima si castiga prin forta relatarii unor stari imense , abisale, pe care le parcurge sufletul omenesc pana sa -L intalneasca pe Mesia. E o POEZIE de FORTA poetica , pentru ca trairile sunt intense si contradictorii ( tocmai de aceea este o poezie foarte intelectuala ) lasand un loc bine-meritat mesianismului.
    Oricum e poezie unica… ca si POETA.

  6. Kerrie Brukner zice:

    Lovely poem Otniella !!!!! Very sensitive , expressing pain , despair but finally hope. Praised be Messiah our Redeemer !
    God bless you daughter of Zion! I pray for you . Go on always !

  7. David J. Stoenescu zice:

    Otniela cand citesc aceasta poezie ma cuprinde toata tristetea cautarii mele dupa Dumnezeu. Mi-aduc aminte cat de greu m-am zbatut sa ies din toata mocirla pacatului in anii mei de cautare. Pana n-am strigat cu lacrimi catre Dumnezeu sa ma ajute cerul tot de plumb era. EL m-a gasit , Slava lui Isus , nu am niciun merit personal.
    Incantator poem .

    • Domnule Inginer David Stoenescu , ma bucur mult ca va regasiti in aceasta poezie. Nu exista mai mare minune decat MANTUIREA UNUI SUFLET ! Este de departe cel mai mare bine pe care ni l-a oferit Dumnezeu prin Fiul Sau. Glorie Lui ! Nu exista prapastie prea adanca de unde Mana Lui sa nu ne poata ridica . Si ce minuni poate sa faca cu toti cei restaurati de Jertfa lui Yeshua ! Niciun merit personal, al nimanui, nu poate intra in dinamica Mantuirii. Ea este in totalitate divina.
      Sa fiti binecuvantat de Dumnezeul lui Israel !

  8. Adrian Boluda zice:

    Superba poezie , Otniela ! Foarte sensibila si redarea si exprimarea ! Chiar sunteti o poeta !!!!
    Ati scos si volume ?

  9. Very interesting topic, thank you for putting up. It s a wonderful poetry here, made by Otniela – Daniela Onu. Thanks for share such a beautiful sensitive poem Otniella. Go on…God bless you !

  10. Thanx for a very informative blog. What else could I get that kind of information written in such a perfect means? I’ve a mission that I’m simply now operating on, and I’ve been on the look out for such a poem. It s beautiful. Thanx very much otnielabattzion. God bless !

  11. fanywalter zice:

    Incintatoare versuri! Shalom.

Lasă un comentariu