Este Israel o piatră de poticnire pentru Biserică ? – ( II )

Simbolul ” mormintelor „

Shoharul de Rosh Ha ShanahIn urma analizarii pasajelor atat de actuale din Cartea Ezechiel, intelegem planul lui Dumnezeu referitor la natiunile pamantului – popoare care sunt numite ” morminte ” in text ( v. Ezechiel 37 : 12 , 21 ). Poate ca la prima vedere acest lucru ni se pare socant , insa nu este greu de observat felul in care Europa , care in trecut era denumita ” Cetatea Crestinismului „, se indreapta tot mai mult catre o pozitie total opusa lui Dumnezeu, Sfintei Scripturi si crestinilor adevarati. In ultima vreme acestia sunt stigmatizati ca fiind predicatori ai urii, fundamentalisti, dusmani ai democratiei si ai drepturilor omului. Nu va mai dura mult si Biblia va fi considerata o carte discriminatoare si periculoasa, iar aparatorii dreptatii sociale vor striga in gura mare ca ar trebui interzisa. Yeshua Ha Mashiach a spus : ” Daca va uraste lumea , stiti ca pe Mine M-a urat inaintea voastra. Daca ati fi din lume , lumea ar iubi ce este al ei, dar, pentru ca nu sunteti din lume si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea ” ( Ioan 15 : 18 -19 ).Biserica Evanghelica
In data de 1 aprile 2009 , Biserica Evanghelica din Germania ( EKD ) a publicat o brosura informativa intitulata ” Aparitia lumii, teoria evolutionista si credinta creationista in scoli.” Teoria creationista , potrivit careia lumea a aparut asa cum gasim scris in Biblia Sfanta, este respinsa vehement, nu doar din punct de vedere stiintific, ci si cu argumente de natura asa – zis  teologica. Redactarea unei astfel de brosuri de catre Biserica Evanghelica este un semnal serios de alarma vizavi de ceea ce se intampla azi in randurile asa – zisului crestinism. Daca primele pagini ale Scripturii sunt puse la indoiala, cum stau atunci lucrurile cu nasterea din fecioara, cu minunile lui Isus Mesia , cu invierea Sa din morti sau cu revenirea Lui in vremea de apoi ? Ce sa mai vorbim atunci despre Israel , piatra de poticnire pentru multi crestini , cu promisiunile si profetiile lui YHWH – ELOHIM referitoare la restaurarea acestei tari ? Crestinii trebuie sa inteleaga ca ” lumea cu intelepciunea ei nu L-a cunoscut pe Dumnezeu in intelepciunea lui Dumnezeu” ( 1 Corinteni 1 : 21 ).  Acest lucru este cu atat mai ciudat cu cat apostolul Pavel a scris clar in Romani ( 1 : 20 ) : ” In adevar , insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si Dumnezeirea Lui se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati. ” Mai mult , Iov a spus : ” Intreaba dobitoacele si te vor invata , pasarile cerului si iti vor spune ; vorbeste pamantului si te va invata ; si pestii marii iti vor povesti. Cine nu vede in toate acestea dovada ca mana Domnului a facut asemenea lucruri?” ( Iov 12 : 7-9 ).  Yeshua vorbind in Sinagoga
Aceasta pozitie oficiala a Bisericii confirma distantarea tot mai evidenta de Textul si Invataturile Biblice , amintind diferentele doctrinare dintre principalele partide religioase de pe vremea Domnului Isus Mesia. : „Caci saducheii zic ca nu exista inviere, nici inger, nici duh, pe cand fariseii le marturisesc pe amandoua ” ( Fapte 23 : 8 ).  Conform traditiei marii preoti din acea perioada proveneau din grupul extrem de influent al saducheilor. Rezulta astfel ca marele preot,  care trebuia sa  mijloceasca  intre Dumnezeu si oameni,  nu credea in multe adevaruri clare ale Sfintei Scripturi. In ceea ce priveste credinta crestina actuala , creatia lumii, rapirea Bisericii, Imparatia Pacii de o mie de ani , restaurarea Israelului, salvarea sau pierzarea vesnica au devenit notiuni neclare sau chiar invataturi false.  Bisericile recurg la astfel de catalogari ale Adevarurilor Biblice pentru a nu fi puse la zid de lumea necredincioasa, facand astfel compromisuri serioase in viata de credinta. Domnul insa ne asigura : ” Aduceti-va aminte de vorba pe care v-am spus-o : Robul nu este mai mare decat stapanul sau. Daca M-au prigonit pe Mine , si pe voi va vor prigoni ; daca au pazit Cuvantul Meu, si pe al vostru il vor pazi ” ( Ioan 15 : 20 ).
Intoarcerea Israelului in Tara Promisa ar trebui sa avertizeze serios ca ” deschiderea mormintelor ” inseamna implicit ca lumea este gata pentru Judecata Divina.

( Comentariu  de  Daniela Reghina Onu  ; Bucuresti , Martie – 2014 )

20 de răspunsuri la Este Israel o piatră de poticnire pentru Biserică ? – ( II )

  1. Anca Gore zice:

    Ca ne uraste lumea nu e o problema prea grea. La acest lucru ne asteptam, dar sa nu ne urasca fratii nostri din biserica…Aici e de plins.
    Noi ii iubim pe evrei si ne rugam pentru ei. Dumnezeu sa ii binecuvinteze pe toti evreii mesianici ! Shalom , binecuvantarea sa va insoteasca intotdeauna !

    • Dumnezeu sa se indure de toti , draga Anca ! Amen ! Iti multumesc pentru toate gandurile tale bune. Desigur , ranile pricinuite de frati sunt uneori mai greu de suportat , dar sa privim la Domnul nostru. N-a fost nimeni altul mai respins si mai urat de semeni. Iar noi trebuie sa – I calcam pe urme…
      Fii binecuvantata din Sion ! Adonai sa te sprijineasca cu Bratul Lui puternic !

  2. un ucenic zice:

    sint multi in biserica de azi care traiesc dupa filozofia lumii : bani, avere, nume , influenta. rar ii mai gasesti pe adevaratii slujitori care sa le pese de oile pierdute. sa nu punem la socoteala si invataturile fara BIblie pe care le imprastie membrilor. nu in zadar Domnul Ieshua ne spune ca oare ” cind va veni Fiul omului va mai gasi credinta pe pamant ? ” acuma se cerne griul de neghina in adunarea lui Dumnezeu. ” unul va fi luat si altul lasat.”

  3. F.C.N. zice:

    Shalom. Va felicit pentru curajul de-a aborda acest subiect. Intotdeauna noua , neamurilor , nu ne place cind ni se spune – hei, vedeti ca de fapt au si evreii ceva de spus ca d-aia i-a tinut Dumnezeu pina in ziua de azi. Ca puteau sa nu mai fie dar iacata, totusi se intorc si la Domnul Iisus , ca la Mesia lor.
    Ma bucur ca v-am descoperit blogul, voi fi un cititor fidel. Sarut mainile.

  4. geo 55 zice:

    Sărut mâna doamnă Otniela ! ( am folosit apelativul ” doamnă ” pentru că e general)
    Am citit multe articole pe blogurile protestante dar ale dvs au parfum evreiesc, mai precis mesianic. Ideea unui Mesia evreu mi-a venit în minte când am vizitat Israelul ( nu bisericile ortodoxe de acolo, ci istoria poporului acesta care se găseşte în fiecare piatră ). Niciodată n-am înţeles cinstirea icoanelor. Acum realizez că e vorba de chipuri cioplite care sunt înfierate de Dumnezeu care este Duh.
    Eu nu sunt botezat dar urmez să iau botezul în curând, mai precis peste două luni în biserica fratelui Taloş Vasile. Nu – mi imaginam evrei creştinaţi sau mesianici ( cred că nu greşesc cu afirmaţiile ) dar acum văd că aceasta este credinţa adevărată cum au răspândit-o apostolii Domnului nostru Ieşua, Iisus Hristos.

    • Bun Venit pe acest blog , geo 55 ! Cred ca ati receptat corect Israelul. In ceea ce priveste botezul Dvs si hotararea de a-L urma pe Mesia , bucuria noastra este imensa. Pentru ca Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut. Toti am fost asa , insa Harul si Iubirea Sa ne-au aflat. E meritul Lui , nu al nostru, de aceea trebuie sa Ii aducem Slava !
      Fiti binecuvantat din Sion cu mult Shalom, in suflet si in viata !

  5. Laurean zice:

    Doamnă Otniela Bat Tzion din nefericire şi biserica protestantă are minusurile ei. N-am bănuit că biserica evanghelică germană este atât de departe de biblie. Eu sper că nu mă regăsesc între creştinii care s-au abătut de la mesajul curat al scripturii. Nu mă văd nici în postura unui creştin care respinge Israelul. În familia mea părinţii şi bunicii au crescut printre evrei şi i-au vorbit numai de bine. Nu recunosc antisemitismul şi îl respingem categoric eu şi copiii mei. Sunt din biserica baptistă nr. II – Oradea.

    • Bine ati venit pe acest blog , Laurean !
      Asa este , din nefericire ! Insa nu trebuie sa privim la oameni si la sistemele lor , ci la relatia noastra personala cu Mesia. Pe acest lucru trebuie sa se bazeze umblarea noastra. Sa ne uitam tinta numai la Capetenia noastra! ( Evrei 12 : 2 )
      Ma bucur ca in familia Dvs evreii sunt vorbiti numai de bine. Vorbirea de bine ar trebui sa guverneze intotdeauna viata urmasilor lui Mesia. Multe lucruri rele ( inclusiv antisemitismul ) se petrec pe fondul vorbirii de rau, pentru ca alimenteaza ura si animozitatea. O limba predata lui Dumnezeu inseamna in primul rand o inima buna si credincioasa. Fiindca din prisosul inimii vorbeste gura.
      Multa binecuvantare din Sion , Dvs si familiei !

  6. Bogdan zice:

    Otniela, Să cred că sunteţi adepta harului care se ia de la biserică pentru a se da Israelului ? Eu aşa am înţeles…Dacă greşesc aştept câteva argumente pt care vă mulţumesc cu anticipare. Sărut mâinile.

    • Cristina Sitaru-Stoian zice:

      Problema ” harului care se ia” este după Scriptură. Părerea Otnielei nu este una separată de Biblie. În epistola Romanilor la capitolul 11, versetele de la 11 înainte, apostolul Pavel explică lucrul acesta foarte bine.Vedem împlinirea Bibliei în starea căldicică a bisericii de astăzi, în materialismul ei. Când Domnul Mesia va veni câţi vor fi oare ” fecioare înţalepte”? Şalom surorilor şi fraţilor de pe acest blog.

    • un ucenic zice:

      harul se stringe catre Israel din ce in ce mai mult. dar acest lucru nu este o fatalitate. cine vrea sa se caiasca, sa vina la mintuirea oferita in dar nu este impiedicat de nimeni. si iudeul si grecul sunt egali in fata crucii lui Mesia Isus.

    • Shalom, Bogdan !
      Eu nu sunt ” adepta harului care se ia de la Biserica ” , ci sunt adepta Bibliei in toata concordanta Ei. Te rog mult, draga Bogdan, sa revezi articolele toate de la Mesianism – Protestantism 1. Am explicat clar in ele care este mersul firesc al evenimentelor ultime, care este rolul Bisericii, pana unde tine el si de unde incepe inviorarea spirituala a poporului evreu. Vezi , asadar, articolul de -aici : https://otnielabattzion.wordpress.com/spiritualitate-protestanta/imparatia-mesianica-mileniul/, dar si celelalte…
      Fii binecuvantat din Sion !

  7. Ibanescu Rodica Alice zice:

    Shalom Otniela. Ati punctat cu mare atentie tot ce trebuie intr-un asemenea caz. Biblia ne spune in evanghelii si in Apocalipsa ca starea bisericii se va raci in ultimile zile. Totusi eu mai cred in bine si ca la urma el invinge….Sau poate sunt eu mai idealista?

  8. Mihai Costea zice:

    Cred ca Domnul poate veni oricind… Dupa ce se vede Mesia Domnul Ieshua e la fereastra si a pus mina pe clanta usii. Sarut mainile Otniela. Multumim de cele scrise aici ca ne mai trezesc.

  9. Violeta zice:

    Poporul evreu este o piatra de poticnire pt biserica daca se accepta ca numai biserica va fi mintuita. Si eu am crezut acest lucru dar am studiat si am vorbit cu frati mesianici, cu fratele Nagy de la Oradea, si am realizat ca Israelul mai are o sansa prin ramasita ( cum spune ap Pavel in Romani 10 ). Acesta va fi mintuita dupa necazul mare cind va veni Mesia. Dumnezeu va binecuvinte Otniela.

  10. Va multumesc tuturor pentru participare, Prieteni ! Sa fiti binecuvantati din Sion cu o saptamana frumoasa, plina de roada Spiritului Sfant!

Lasă un comentariu