Yeşua – Minunatul nostru Sfetnic

În ” Evanghelia Întrupării lui Maşiach”, scrisă de profetul Yeşieyiahu, printre altele, putem citi : ” Un Copil ni s-a născut, Un Fiu ni S-a dat, şi Domnia va fi pe Umărul Lui. ÎL vor numi: Minunat, Sfetnic…( Isaia 9: 6 ). Acest Nume al Regelui nostru este doar unul dintre numeroasele pe care le găsim în Sfânta Scriptură. Toate aceste Nume ( majoritatea bucurându-Se de mari figuri de stil ) exprimă mari binecuvântări de care se pot bucura toţi credincioşii care si-au adăpostit sufletele  în Jertfa fără cusur a Fiului lui Elohim.
Să luăm de exemplu epitetul Minunat  Sfetnic.  Este o realitate extraordinară că Domnul nostru vrea să ne fie Sfetnic în toate situaţiile cu care ne confruntăm. Acest lucru trebuie să ne fie clar de fiecare dată când Îi comemorăm Întâiul Advent, pentru cei mai  mulţi creştini dintre neamuri ( dar  şi o parte a evreilor mesianici ),  Sărbătoarea Crăciunului. Să nu uităm că Domnul Yeşua Ha Maşiach este întotdeauna alături de noi ca un credincios Sfetnic personal. El este cu noi, gata să ne ajute în orice problemă pe care trebuie să o traversăm. De ce suntem atât de siguri de acest lucru? Pentru că El a spus: ” Iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” ( Matei 28:20 ). Aşa cum o soţie îşi aşteaptă credincioasă soţul plecat pe front, neştiind când, şi în ce condiţii acesta se va reîntoarce, la fel trebuie să stea lucrurile şi în relaţia noastră cu Mesia, Fiul lui Adonai. Da, putem fi siguri că El este alături de noi ca Un Sfetnic care nu lipseşte niciodată din nevoi ( vezi Psalmul 46: 1 ). Cine crede această realitate în inima lui / ei, va experimenta adevărul din Isaia 65: 24 ): ” Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde, înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta. Iată de ce nu ne mai rămâne decât să urmăm exemplul  lui David: ” Eu binecuvântez pe Domnul,  care mă sfătuieşte…” ( Psalmul 16: 17 ).
Este obligatoriu necesar să -L avem pe Domnul ca Sfetnic în orice situaţie, deoarece în lumea nevăzută există mulţi alţi sfătuitori răi, cum ar fi Satan şi îngerii lui căzuţi, care se luptă ca oamenii să nu beneficieze de sfaturi bune. Să nu-l uităm pe profetul Daniel care o dată a aşteptat trei săptămâni un mesaj divin, iar la un moment dat i s-a spus printr-un înger: ” Daniele, nu te teme de nimic! Căci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintâi zi, când ţi-ai pus inima pentru a înţelege şi a te smeri înaintea Dumnezeului tău şi tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum. Dar căpetenia împărăţiei Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci şi una de zile ( Daniel 10: 20 ).  În continuare  îngerul îi face de cunoscut lupta  crâncenă  în care el este implicat,  ca un adevărat arhanghel războinic al lui YAHWEH: ” Acum mă întorc să mă lupt împotriva căpeteniei Persiei şi când voi pleca iată că va veni căpetenia Greciei” ( Daniel 10: 20 ). Îngerii întunericului aveau foarte serioase: unul în Persia, iar altul în Grecia. Ei erau sfătuitorii din lumea nevăzută care îi influenţau într-un mod negativ pe regii persani şi pe cei din Grecia. Judecând din acest punct de vedere, nici astăzi lucrurile nu sunt diferite: în spatele tuturor stăpânirilor lumii noastre se află acei sfătuitori demonici, iar lucrul acesta explică , de exemplu, ura împotriva Israelului, numărul mare de pogromuri din Europa civilizată,  sau Holocaustul devastator al lui Adolf  Hitler, care nu era nici pe departe un strateg iscusit în ale războiului.
Sfătuitori din lumea nevăzută există într-un număr foarte mare şi astăzi. Mulţi oameni, inclusiv creştinii buni care nu veghează într-o relaţie vie cu Mântuitorul, pot fi influenţaţi negativ de aceştia. Cea mai importantă întrebare este următoarea: de cine te laşi tu sfătuit? Către cine îţi apleci urechea? Atenţie, după afaturile pe care le accepţi, îţi vei trăi viaţa! Un exemplu  biblic în acest sens este regele Ahazia, despre care este scris: ” El a umblat în căile casei lui Ahab, căci mama sa îi dădea sfaturi nelegiuite.  A făcut ce este rău înaintea Domnului, ca si casa lui Ahab, căci după moartea tatălui său ei îi erau sfetnici, spre pierzarea lui ” ( 2 Cronici 22: 3-4 ).
Gândeşte-te deci cu toată seriozitatea de cine te laşi sfătuit! Alege-L astăzi, în această lună a Crăciunului, pe Sfătuitorul care îţi oferă viaţa adevărată, încrede-te în Yeşua Ha Maşiach, Isus Christos, Cel care este într-adevăr Cel Mai Minunat dintre toţi sfetnicii înţelepţi pe care i-a cunoscut planeta aceasta. Numai El merită onorantul Nume de MINUNAT SFETNIC.

                           ( Meditaţie de Daniela Reghina Onu; Bucureşti, Decembrie – 2017 )

 

2 răspunsuri la Yeşua – Minunatul nostru Sfetnic

  1. Adrian Boluda zice:

    Frumoasă meditaţie, binevenită la început de an! Eu unul vreau să-L am pe Domnul Ieşua călăuză în toate zilele din anul acesta.

  2. Cezar 100 zice:

    Excepţională meditaţie la începutul unui an! Săru’mâna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s