Coacazele de munte

Chiar daca medicina moderna a intors spatele mijloacelor naturiste de vindecare, numeroase studii indica faptul ca plantele ofera solutii foarte bune pentru tratarea diferitelor boli. Astfel stau lucrurile si cu cercetarea coacazelor de munte.  

Prof . Yithak Ofek   preda Microbiologia la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Tel Aviv. Cu mai mult timp in urma el a observat ca , in Statele Unite ale Americii , coacazele de munte sunt folosite ca mijloc naturist de vindecare. Acest fapt a reprezentat un nou imbold pentru omul de stiinta israelian sa studieze aproape timp de un deceniu efectul vindecator al acestor plante. “ Se pare ca in vechime coacazele de munte erau de mare ajutor in cazul infectiilor cailor urinare. Am vrut sa cercetez acest fapt , deoarece pana recent nu existau rezultate stiintifice ale unor studii in acest domeniu. Deoarece aceasta este o forma de infectie extrem de raspandita , am vrut sa stiu daca intr-adevar se poate face ceva impotriva ei cu mijloace naturiste “ a declarat prof. Ofek. 
Rezultatele cercetarii sale in legatura cu efectul coacazelor de munte in cazul infectiilor cailor urinare au fost publicate recent in revista de specialitate  Molecular Nutrition and Food Research .  Prof. Ofek a expilicat faptul ca fructele acestea destul de banale , numite coacaze au intr-adevar efect curativ in cazul infectiilor cailor urinare : “ In urma seriilor de teste clinice efectuate am descoperit ca substantele nutritive din coacazele de munte au efect pozitiv si vindicator in cazul unei anumite infectii a cailor urinare , care este declansata de o forma de bacterie numita “ helicobacter pylori.” Majoritatea colegilor mei au cercetat pana acum doar efectele antibiotice ale coacazelor de munte. Deoarece nu au obtinut imediat rezultate clare , si-au indreptat atentia intr-o alta directie. Eu am incercat o abordare diferita si in cele di urma am avut success. “
Prof. Ofek  a descoperit ca aceste fructe de munte au in componenta lor o asa-numita  “ molecula grea “  care este cunoscuta in in cercurile de specialitate sub sigla MND ( material non-dializabil ). Aceasta molecula , dupa cum a descoperit profesorul Ofek in colaborare cu profesorul Nathan Sharon de la Institul Weizmann , se intinde ca un strat de teflon peste bacteria declansatoare a infectiei , inhibandu- i astfel  actiunea. Este extreme de interesant faptul ca aceasta molecula nu se depoziteaza si pe acele bacterii care sunt nevatamatoare. Descoperirea acestui mecanism i-a permis prof. Ofek sa studieze din nou , mai profund , si alte domenii in care se spune ca aceste fructe sunt eficiente. Studiile sale de pana acum au confirmat in general efectul alienator pe care medicina populara il atribuie coacazelor rosii de munte. Mecanismul MND al coacazelor de munte functioneaza in acelasi mod si in cazul anumitor tulpini de virusi , reusind sa blocheze bacteriile nesanatoase din aparatul digestiv , bacterii care , pe tremen lung pot sa declanseze ulcerul stomacal. In caderul unui al studiu pe care prof. Ofek l-a realizat impreuna cu prof. Ervin Weiss de la Clinica Hadassa , cei doi cercetatori au constatat ca coacazele de munte anihileaza si unele bacterii vatamatoare din cavitatea bucala. Acest studiu le-ar putea fi de mare ajutor producatorilor de apa de gura , insa prof. Ofek i-a avertizat : “ Coacazele de munte au un  continut foarte ridicat de acizi , care, in timp mai indelungat si in cantitati mari afecteaza dintii. Pentru ca actiunea coacazelor de munte sa poata fi filosita in scopuri curative , fara efecte secundare , trebuie sa descoperim mai intai un procedeu eficient  prin care sa extragem doar substantele necesare. “  Rezultatele cercetarilor prof. Ofek au fost deja brevetate de Ramot , societatea pentru cercetare aplicata care coopereaza cu Universitatea din Tel Aviv . In prezent se duc tratative cu potentiali investitori din intreaga lume , in special cu diverse concerne farmaceutice , pentru ca aceste rezultate sa fie aplicate in diferite domenii.

( Comentariu de Otniela ; dupa informatiile publicate de cotidianul Ha `Aretz . Bucuresti – Februarie 2012  )

18 răspunsuri la Coacazele de munte

 1. Anca Gore zice:

  Extraordinara descoperire. Multa speranta pentru bolnavii de rinichi. Dumnezeu sa-l binecuvinteze pe profesorul Ofek. Multa intelepciune i-a dat. Iata cum se implinesc promisiunile lui Dumnezeu pentru Israel.
  Multumim pentru veste Otniela. Fie Israelul binecuvantat cu pace la portile tarii lui ! Pacea sa fie intre zidurile lui !

  • Asa este , Anca , este o descoperire extraordinara , si atat de la indemana oricui. Trebuie insa un strop de inteligenta si deschidere spre ceea ce de fapt Dumnezeu deja ne-a dat . Cred ca toti bolnavii renali ar trebui sa cunoasca aceste lucruri. Adonai sa-l binecuvinteze pe profesorul Ofek, ceea ce -a descoperit serveste lumii intregi.
   Amin ! Fie Israelul binecuvantat cu mult Shalom la hotarele tarii lui.
   Dumnezeul lui Israel sa te intareasca si sa te sprijineasca din Sion, draga Anca. Multumesc pentru rugaciunile tale sincere.

 2. Very interesting information! Perfect just what I was searching for! It s so wonderful to hear such news. Thanks. Otniella . God bless !

 3. I visited a lot of website but I conceive this one has something special in it. I like very much your poetry. This article is very interesting. Go on… God bless you otnielabattzion.

 4. Wohh just what I was looking for, regards for posting. Super post Otniella ! Thanks !

 5. Dear Friends , baby changing table , portefeuille homme calvin klein, sac à main pas cher ,
  Thanks for you come and visit my site. I `m glad you like this topic about cranberries. They are wonderful , a special gift from God to each of us. Praised be Lord that in His Grace gives all is good for us.
  Be blessed from Zion !

 6. NickyG. zice:

  Schallom, I m a messianic jew from Brasil, it was nice to find om google your site dear Otniella. May God of Abraham , Izak and Jacob bless and be strongly at your right site bat Zion. In Yeoshuah Messiah ~ Nicky

 7. Valerius zice:

  Coacazele sunt foarte eficiente in anemii, si in alte infectii cronice.
  Da – remarcabila si ideea dr. Ofek ! Ma gandesc cate plante nu sunt in Carpatii nostri…bani si timp de cercetare sa avem noi romanii…si chef de treaba …mai ales.

 8. Laura20 zice:

  Foarte frumos blog, posturi interesante, avem ce sa invatam.
  Iubesc natura, sunt o mare naturista. Cred ca ne-am indepartat de tot ce este frumos in era moderna, transformandu – ne in roboti.

 9. semida zice:

  Multumesc pentru informatia aceasta. Sunteti o mare naturista ! shalom, Dumnezeu sa va binecuvinteze lucrarea.

 10. Smiley zice:

  Hi, otnielabattzion ! Very interesting post, please keep the habit of a good life … God bless you !!!!!!

 11. mary zice:

  Hi Otniela, I constantly emailed this weblog post page to all my associates,
  as if like to read it after that my mates will too. God bless you!!!!!

 12. Gilbert zice:

  Your place site is valuable for me. Thanks Otniella Bat Zion!!!!!!

 13. Ibănescu Rodica Alice zice:

  Vă mulţumesc frumos Otniela! Importante informaţii ptr sănătatea noastră. Am uitat că există atîtea remedii naturale dăruite de Dumnezeu. Şalom, cu dragoste ptr poporul Israel Multe binecuvîntări!

 14. wandamoskovitz zice:

  Shalom Otniela, merci pt informatiile despre aceste fructe admirabile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s