Mesianism / Protestantism – 2

imagesSHALOM U`VRACHA !

Bine ati venit ! In acest loc va astept cu cele mai edificatoare stiri despre viata spiritual-launtrica. Dumnezeul Bibliei, Adonai Tzevaot, iubeste OMUL si dintotdeauna Mesajul Lui  catre lumea pierduta ( de la Geneza la Apocalipsa , de la Alef la Tav ) a fost unul mesianic , de rascumparare, de eliberare. In Iudaism, Mesia nu vine pentru ca evreii au nevoie de un Eliberator, ci El vine in primul rand implinind foamea launtrica dupa Pace, dupa Eliberare si Restaurare a poporului ales.
Evreii mesianici sustin ca aceasta restaurare launtrica ( dupa care tanjeste fiinta umana dintotdeauna ) , nu se poate realiza decat in Persoana si Personalitatea lui Yeshua Ha Mashiah ( ebraica ) sau Isus Christos ( in greaca ). Numai in EL se regasesc implinite armonios cartile Torei si ale Profetilor, numai in El, si cu privire  la El, Evangheliile stralucesc in toata pretiozitatea mesajului lor de iubire, pentru intreaga lume. Intr-adevar, omul nu poate fi eliberat decat din interiorul sau, spre exteriorul cu ceilalti, prin Jertfa Mieluselului divin, fara de cusur. Nimeni nu poate veni la Tatal ( la Mantuire ) decat prin EL.
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El , sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. ( Ioan 3:16 ), ramane versetul de aur al Sfintelor Scripturi, in care Iubirea lui Dumnezeu,   esential divina, Se coboara pe Sine, in toata sacralitatea ei,  catre profanul uman, rascumparandu-l printr-o Jertfa unica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s