Este Israel o piatră de poticnire pentru Biserică ? – ( III )

  Profetism biblic : Prezenta directa a lui Dumnezeu pe acest pamant.

In textul din Ezechiel 37 : 27 – 28 , citim : ” Locuinta mea va fi intre ei. Eu voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul Meu. Si neamurile vor sti ca Eu sunt Domnul, care -l sfinteste pe Shoharul de Rosh Ha ShanahIsrael, cand Locasul Meu cel Sfant va fi pentru totdeauna in mijlocul lor.” Bibliile de studiu dau ca referinta pentru acest pasaj textul din Apocalipsa 21 : 3-4 . ” Am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea.  Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii ! El va locui cu ei si ei vor fi poporul Lui si Dumnezeu Insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire , nici tipat , nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut. „
Asa cum credem ca Dumnezeu va locui intr-o zi ” in mijlocul poporului Sau” , tot asa, cu ajutorul capitolelor studiate din Ezechiel,  intelegem ca lucrul acesta se va implini concret in Israel. Acest adevar nu poate fi spiritualizat in niciun fel si am face bine ca de astazi sa ne pregatim pentru un asemenea viitor, oricat de sumbra ar fi perspectiva aceasta.  Atunci cand Noul Ierusalim va cobori din cer ( v. Apoc. 21 : 10 ), pe cele douasprezece porti de pietre pretioase , vor fi scrise numele celor douasprezece semintii ale Israelului. Viitorul acestui popor este asadar in stransa legatura cu viitorul Bisericii. Se vor bucura fratii nostri crestini sa gaseasca acolo numele celor douasprezece semintii,  sau gandul acesta mai degraba ii  infurie ? Ar trebui sa se  intrebe fiecare cu sinceritate cat de autentica este relatia lui / ei  cu Biblia si cu Domnul nostru Isus Christos – Yeshua Ha Mashiach,  care mai este numit si  Izbavitorul Sionului ( Romani 11 : 26 ).Yeshua Ha Mashiach - Rapirea
In concluzie, ne-am straduit sa aratam ca in vremea de pe urma oasele uscate si imprastiate de mult timp vor fi puse in miscare. Sa nu uitam ca timp de aproape 2000 de ani evreii au trait in Diaspora. Inceputul va fi dat de un ” vuiet ” ( v. Ezechiel 37 : 7 ) sau ” zgomot puternic” , dupa cum gasim in alte traduceri, iar apoi de o ” miscare.” Vuietul a fost reprezentat de Primul Congres Sionist de la Basel din anul 1897 , cu Thedor Herzl in prim plan. Apoi zgomotul s-a transformat intr-o miscare. Incepand cu anul 1947 au fost luate diferite masuri care duceau nemijlocit in directia restaurarii statului evreu – mai intai prin planul de separare pus la punct de ONU in noiembrie 1947 , si,  dupa aceea,  prin proclamarea statului Israel de catre David Ben Gurion pe 14 mai 1948. De peste 60 de ani poporul continua sa se stranga in tara ( v. Ezechiel 37 : 10 ) . Israelul se afla permanent in atentia presei de scandal si , de cand a fost infiintat, a avut mereu conflicte cu statele arabe. In zilele de pe urma , Gog din Magog va deveni un catalizator al acestei uri pe care lumea o nutreste de fapt impotriva Dumnezeului Israelului. Atunci Domnul Insusi va interveni pentru a – Si salva poporul , iar Israelul va recunoaste in sfarsit Numele Sau : ” Imi voi face cunoscut Numele Meu cel Sfant in mijlocul poporului meu Israel si nu-i voi mai lasa sa -mi pangareasca Numele Meu cel Sfant, ci vor sti neamurile ca Eu sunt Domnul, Sfantul lui Israel ( Ezechiel 39 : 7 ). De 5 ori se aminteste ca popoarele lumii vor intelege ce se intampla atunci cand Gog va fi nimicit impreuna cu aliatii sai. ” Neamurile vor sti ca Eu sunt Domnul care -l sfinteste pe Israel cand Locasul Meu cel Sfant va fi pentru totdeauna in mijlocul lor. ” ( Ezechiel 37 : 28 si 38 : 16, 23; 39 : 7, 23 ). Natiunile lumii vor intelege si vor recunoaste acest adevar prin judecati ingrozitoare. Din pacate , pentru foarte multi oameni va fi prea tarziu.
Imparatia Mesianica - copilasAfirmatiile si descoperirile profetice din capitolele 37 – 39 ale Cartii Ezechiel ar trebui sa -i  determine pe toti sa vada Israelul asa cum il vede Dumnezeu. El Isi implineste Planul, iar poporul Sau ales are un rol determinant in perioada zilelor din urma. Mai mult, Imparatia minunata a Pacii lui Yeshua Ha Mashiach va porni din Sion. Din acest motiv crestinii  trebuie sa se distanteze  clar de orice tendinta antisemita si sa stea  alaturi de poporul lui Dumnezeu, sa se  roage pentru pacea acestuia , sprijinindu -l in rugaciune sau in alte acte spirituale si caritabile. Sustinerea crestinilor este o marturie clara pentru Domnul , deoarece cu totii ( evrei si neamuri ) am fost salvati si binecuvantati de Dumnezeul lui Israel, prin Christos -Mesia ( a carui origine pamanteasca a fost evreiasca ) si prin Scripturile evreiesti. Daca urmasii lui Mesia vor ramane aproape de Biblie, in loc de o piatra de poticnire,  se poate vedea cum in,  si prin Israel,  marea indurare si dragoste a lui Dumnezeu se revarsa peste toti,  prin implinirea fericita a Profetiilor Divine  rostite de robii Săi, sfinţii cei drepţi ai Cuvântului Adevărului.

( Comentariu  de Daniela Reghina Onu  ; Bucuresti , Mai – 2014 )

10 răspunsuri la Este Israel o piatră de poticnire pentru Biserică ? – ( III )

 1. Anca Gore zice:

  Sa ne dea Dumnezeu putere din puterea Duhului Sfant sa vedem profetiile Bibliei prin ochii Lui. Sa iubim si sa grabim venirea Lui care este foarte aproape. Amin !

 2. Albert&Abigail Kindberg zice:

  Dragă Otniela, harul şi pacea Domnului nostru Ieşua să te însoţească în lucrarea ta şi El să vadă toată osteneala ta. Te iubim, eşti minunata noatră soră, şi te binecuvântăm. Cu drag, Abigail şi Albert K.

 3. nzoicas zice:

  Vreau sa fac de cunoscut prietenilor mei Evrei ca pentru mine nu sunt o piatra de poticnire si nu sunt gelos pe ei.

 4. un ucenic zice:

  Israel sa traiasca inaintea lui Adonay!!

 5. Sebastian R. zice:

  Sărut mâinile distinsă doamnă. Am citit articolele legate de acest subiect pe blogul D-voastră şi nu încetez să sper că mai sunt şi creştini buni care ştiu să aprecieze şi să judece Israelul în lumina coborâtă de la Duhul Sfânt. Eu şi Rodica înţelegen că trebuie să ne rugăm să se împlinească după voia lui Dumnezeu toate profeţiile din Daniel, Ezechiel, Zaharia şi Apocalipsa. Numele lui Mesia să fie în veci înălţat între toate popoarele pământului!

 6. Va multumesc, Prieteni, pentru toate gandurile Dvs frumoase si bune! ADONAI sa va rasplateasca cu Shalom-ul Lui binecuvantat! SARBATORI FERICITE!

 7. RareşM zice:

  Dar nu înţeg de ce pentru mulţi creştini poporul evreu este ” o piatră de poticnire”?. Este adevărat că ei nu cred în Iisus Hristos al nostru încă, dar până la urmă rămăşiţa va fi mântuită. Atunci unde e problema? mie tot nu-mi este clar.

  • RareşM zice:

   Sărutmâna. Aştept un răspuns la întrebarea adresată în ianuarie. Aş vrea să ştiu concret la ce ” pietre de poticnire ” faceţi referire? Vă mulţumesc.

 8. Matei - Claudiu Arghire zice:

  Pentru mine poporul evreu este o mare binecuvântare. Ce este mai valoros am primit prin acest neam – Mântuirea, fără bani, fără nici o plată. Prin harul lui Dumnezeu arătat în fiul Său, Isus Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s