Inainte de Revenirea lui Mashiach… ( b )


RAZBOAIE SI PANICA

Cu ocazia unei conferinte organizate la Teheran , conferinta ce-a avut  drept tematica negarea Holocaustului, Mahmud Ahmadinedjad a spus  : ” Zilele Israelului sunt numarate … Israelul va fi distrus intr-o zi , asa cum s-a intamplat  si cu Uniunea Sovietica.”
Dupa Hitler si Goebbels , niciun alt politician din lume nu a mai facut declaratii atat de dure impotriva evreilor si a Israelului. Nu ar trebui luate in serios aceste amenintari , mult mai in serios decat au fost luate cele ale nazistilor ale celui de-al Treilea Reich? In interviurile   sale belicoase  , presedintele iranian afirma de fiecare data,  cu aroganta,  ca guvernul sionist al Israelului este ” o tumoare maligna  , care trebuie  extirpata de pe harta lumii.”
Iata insa  ce spune insa Dumnezeul Atotstiutor , care priveste peste toate vremurile, despre aceste sentinte  defaimatoare la adresa Israelului ;  este vorba despre Psalmul 140 , o lamentatie a lui David. Viteazul rege  David nu a fost doar  poet  , ci si un profet inspirat prin Ruach Ha Kodesh,  astfel ca afirmatiile sale arunca o lumina stralucitoare  asupra situatiei din zilele de pe urma. Si sa nu uitam ca Adevarul Bibliei – cel de-acum sute si mii de ani  –  este valabil si  astazi,  si va fi mereu,  pentru ca Dumnezeu este Credincios si  nu Se poate tagadui pe Sine,  nu poate sa treaca peste ceea ce-a spus si a sigilat , in Pronia Lui , candva.  In Psalmul amintit , David Ii cere Domnului sau sa il izbaveasca de planurile rauvoitoare ale dusmanilor lui. El il descrie pe asupritor ca fiind cel care declanseaza  raul  cu o inima  stapanita de razboi,  si   a carui limba lunga scuipa minciuna si defaimare : ” Scapa-ma Doamne,  de  oamenii cei rai ! Pazeste-ma de oamenii asupritori care cugeta lucruri rele in inima lor, si sunt totdeauna gata sa atate razboiul! Ei isi ascut limba ca un sarpe , au pe buze o otrava de naparca.” ( v . 1-3 ), se  plange ,   in marea lui durere,   cantaretul cel mai iscusit al Vechiului Testament.
In toate vremurile au existat tirani care au declansat razboaie sangeroase doar prin vorbele lor otravite. Si in ziua de azi lucrul acesta este extrem de actual ,discursul rauvoitor al lui Mahmoud Ahmadinedjad este o marturie graitoare , presedintele iranian fiind, poate,  unul dintre ultimile prototipuri ale lui Antichrist, omul faradelegii,  care se va evidentia drept cel  mai mare asupritor al tuturor timpurilor . Acesta va fi condus de tatal minciunii ( Satan ),  si va incerca sa distruga Israelul si pe toti  neprihanitii contemporani cu el.   Insa Domnul a pregatit deja un minunat Plan de Salvare. Intotdeauna la Domnul Dumnezeul lui Israel mai exista Nadejde, mai exista Viata.
Mahmoud Ahmadinedjad , dar si alti membri ai guvernului,  politicieni de rang inalt,  au incercat sa castige o si mai mare simpatie in randul sustinatorilor lor si a publicului arab prin negarea Holocaustului. Potrivit Agentiei Oficiale Iraniene de Stiri, IRNA , in data de 8 decembrie 2005 , Ahmadinedjad a afirmat urmatoarele (  intr-un discurs tinut in orasul Mekka din Arabia Saudita )  : ” Unele tari europene insista asupra faptului ca Hitler a persecutat si a omorat milioane de evrei nevinovati , iar in zelul lor exagerat de a repara raul facut , condamna si arunca in inchisoare pe oricine incearca sa dovedeasca faptul ca lucrurile nu au stat chiar asa. Noi nu acceptam aceasta afirmatie , dar, pornind de la premisa ca ea ar fi totusi adevarata , avem urmatoarea intrebare pentru europeni: este uciderea evreilor nevinovati de catre Hitler motivul pentru care ii sustineti cu atata ardoare pe cei care ocupa acum Ierusalimul?”
In luna octombrie a anului 2007 , in presa internationala aparea urmatoarea stire senzationala : ” Presedintele Iranului a facut un calcul macabru pentru o intreaga omenire ramasa in stare de soc :  Daca in cazul unui razboi nuclear , o bomba atomica ar cadea asupra Israelului, atunci toti cei 5 milioane de evrei ar muri dintr-o data. Daca totusi Israelul ar reusi sa lanseze la randul sau rachete pentru o contralovitura , ar muri aproximativ 15 milioane de arabi. Care este relevanta acestui calcul ? Simplu,  vom avea cu 15 milioane mai multi martiri in cer, dar pe pamant vor ramane in viata peste un miliard de musulmani pentru a cuceri intreaga lume.
Israelul este deja expus de mult timp atacurilor teroriste ale dusmanilor sai , dar in ultimii ani acestea au crescut in intensitate in mod alarmant , devenind din ce in ce mai distrugatoare.Daca aceasta atitudine dusmanoasa a presedintelui  iranian nu se va schimba , ea va duce fara doar si poate la desavarsirea actului final  de violenta.  Primele discursuri antisemite ale lui Hitler si ale lui Goebbels si-au gasit implinirea in Holocaust. Ce consecinte vor avea in final cuvintele lui Mahmoud Ahmadinedjad?  Germania national- socialista a experimentat la propriu caderea focului din cer ( asa cum scrie David in  Psalmul  140 ) , prin nenumaratele bombe aruncate de fortele aliate ( mentionam inainte  ca Psalmul 140 este unul profetic,  pentru zilele teribile din vremea sfarsitului ) . Orasele Germaniei au ars in flacari in urma exploziei acestor bombe cu fosfor , iar liderii nazisti au fost cu totii nimiciti. Unde se va putea  sfarsi asadar aceasta ura batjocoritoare , fara limite ?Lion of Judah 2
David vede si vesteste credinciosia lui Dumnezeu fata de Israel , afirmand  ca numai  YHWH  are ultimul cuvant in ceea ce priveste Istoria omenirii,  si ca , in final, El  va instaura  DREPTATEA pe pamant. .  Siguranta de neclintit a regelui , psalmistului si profetului David, fiul lui Ishay , siguranta pe care el si-a ancorat-o numai  in Dumnezeul parintilor sai,  este exprimata in versetul urmator: ” Stiu ca Domnul face dreptate celui obijduit , dreptate celor lipsiti . Da, cei neprihaniti vor lauda Numele Tau , oamenii fara prihana vor locui inaintea Ta .” Israelul nu va pieri chiar daca dusmanii lui isi doresc cu tarie acest lucru. Planul lui Dumnezeu este stabilit dinainte si EL  va spulbera intentiile odioase ale oamenilor asupritori si  insetati de sange.  Promisiunile din cadrul Legamantului lui Dumnezeu cu poporul Sau Israel sunt cea mai buna garantie pentru aceasta. Garantul principal insa ,  pentru viitorul Israelului,  este Insusi Domnul nostru Yeshua  Leul din semintia lui Yehuda care a biruit tot ce trebuia biruit ( Apoc . 5 : 4 – 5 ).
De aceea,  toate Promisiunile pe care Dumnezeul Credincios le-a facut referitor la viitorul Israelului se vor implini IN si PRIN Yeshua Ha Mashiach  ; toate promisiunile pe care Domnul le-a facut cu privire la Biserica Sa , se vor implini tot IN El, Printul Pacii , Acelasi Yeshua ,  Domn si  Mantuitor – Fiul lui ADONAY, DUMNEZEUL LUI ISRAEL . Glorie in veci doar Lui!

( Comentariu de Otniela ,   dupa un articol preluat din cotidianul Jerusalem Post ;  Noiembrie   –  2012 )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Stiri, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Inainte de Revenirea lui Mashiach… ( b )

 1. Valentina Radu zice:

  Otniela Shalom. Aveti un comentariu tare bun si scriptural , care pune in lumina credinciosia lui Dumnezeu fata de poporul Sau.Intotdeauna la acest lucru ma gandesc si-anume ca Dumnezeu nu poate sa-si retraga cuvintele inapoi.
  Ne rugam pentru Israel in aceste clipe de necaz. Dumnezeu sa -l binecuvinteze pe Iacov si sa-i dea liniste de jur imprejur. Amin.

 2. Daniel Alexandru Galeriu zice:

  Sarut mainile , duduie Otniela. Binecuvantat sa fie Israelul si toti vrajmasii lui sa fie nimiciti. Ne rugam pentru Israel sa se termine cu raidurile de rachete iar oamenii sa se linisteasca. Pamantul acela sa cunoasca si el pacea.

  • Daniel Alexandru Galeriu zice:

   Si ii multumim lui Dumnezeu fiindca ne-a ascultat. S-a incheiat un armistitiu , ce va fi nu mai stim. Totusi ca istoric nu ma pot opri sa nu ma gansesc cat va dura? E adevarat ca evreii si arabii sunt ca soarecele cu pisica dar a cui e vina ? Eu nu cred a evreilor. Pana la urma pustia a inflorit nu sub picioarele arabilor ci sub stindard evreiesc. Shalom , Sarut mana duduita. Dumnezeul lui Avram sa va pazeasca de orice rau.

 3. Pingback: Cât a mai Hamas până în Iran? | tudorvisanmiu

 4. Sofia zice:

  Otniela, eu sunt sigura ca Israelul nu va fi nimicit niciodata. Daca citim in Vechiul Testament vedem ce minunat isi ocroteste DUmnnezeu poporul impotriva tuturor amalecitilor si edomitilor. Stiti zicala din poporul roman Pe cine nu-l omori nu te lasa el sa traiesti. Dar Iehova Ire e mai mare. Toti crestinii se roaga pentru Israel in aceste clipe de cumpana. Pace si liniste peste Israel!

 5. K.H. zice:

  Salom , sunt mesianica din Israel si vreau sa multumesc CELUI PUTERNIC peste tot ce -i creat ca ne pazeste cu mana lui sfanta. Rugativa pentru noi sa avem pace pe pamantul parintelui nostru Iakov avinu. Te imbratisez Otniela. Shalom ve al kol Israel !

 6. Madi zice:

  Shalom draga Otniela. Stim ca Israelul trece prin probleme grele de aceea strigam la Dumnezeu pentru el. Cred si nadajduiesc ca El poate stinge toata zarva popoarelor cu privire la poporul Sau. Dumnezeu poate sa aduca pacea Lui intre zidurile Ierusalimului si la granitele intregii tari.

 7. Cristina Sitaru Stoian zice:

  Shalom iubita Otniela, desi am fost plecata la tara unde nu am calculator am urmarit cu sufletul la gura ce se intampla in Tara Sfanta. Dumnezeu sa se indure de dragul lui popor Israel. Ma rog zi si noapte pentru pacea pe pamantul acela, calcat de picioarele Domnului. Si la grupul surorilor ne rugam. Dar Dumnezeu vede si e mare, si va amuti buzele trufase. Slava Lui ! Pace lui Iacov !

 8. Bogdan zice:

  Otniela , eu unul sunt consternat de ceeea ce vad la televizor. Ma intreb cat se mai poate trage peste o tarisoara asa mica. Bineinteles ca in imaginatia sa rautacioasa liderul iranian o vede ca o buburuza inconjurata de marea de arabeti. Sunt sigur ca nu granitele sunt o problema in conflictele mereu tensionate dintre evrei si musulmani ci religia lor. Daca L-ar avea pe Dumnezeul Bibliei,Iehova , atunci arabii s-ar da singuri la o parte , lasandu-i pe evrei sa-si vada linistiti de treaba. Fiti binecuvantata ! Sarut mana.

 9. Ganzer Andra zice:

  Numai bunul Dumnezeu poate rezolva aceasta problema. Daca El nu intervine in felul Lui extraordinar , lucrurile vor continua la fel . Dar noi Il asteptam pe Mesia sa ne dea pacea adevarata pe pamant asa cum scrii tu Otniela in articolul despre Imparatia mesianica. Shalom.

 10. The Prayer zice:

  Ne rugam si mijlocim pentru Israel, poporul Domnului , ca sa vina Salom peste Tara Sfanta , si evreii sa se intoarca la Mesia, Isus Iesua , Fiul lui Dumnezeu. Amin ! Dumnezeu sa-L poarte pe bratele Sale pe Israel.

 11. Rodica zice:

  Va spun si eu Salom, Otniela. Dumnezeu sa va binecuvinteze cu har , intelepciune si rabdare in aceasta grea misiune pe care o prestati. Citind articolul dvs i-am multumit lui Dumnezeu ca familia mea nu a fost niciodata bantuita de antisemitism. Stiu ca sunt crestini care nu ii iubesc si nu ii inteleg pe evrei ca neam. Mie insa maicuta mea inca din copilarie mi-a insuflat dragoste si respect pentru evrei.
  Otniela , vreau sa va asigur de rugaciunile si sprijinul nostru intotdeauna, cu-atat mai mult stiind ca sunteti evreica mesianica ne rugam pentru desrobirea poporului lui Dumnezeu si ungerea cu alifie curata pe ochi ca sa Il poata primi si accepta pe singurul Mesia, Domnul Isus Hristos Iesua. Israel fie binecuvantat si toti vrajmasii lui sa fie rusinati !

 12. Rares M. zice:

  Sarut mainile , Otniela. Nu stiu daca pot avea incredere in pacea instaurata acolo in Gaza. Mi-e teama ca e doar putin formol pentru un mort . Sa dea Dumnezeu sa n-am dreptate dar cum au evoluat lucrurile pana astazi ? Evreii si palestinienii , din 48 incoace, s-au impacat ca soarecele cu pisica.

 13. Paul zice:

  Cred ca nici macar formol , Rares . Poate putina lamaie sau niscaiva saruri , cum foloseau inainte cucoanele dn lumea buna cand lesinau. Lasa ca peste cateva luni iar o sa auzim de ” razboaie si vesti de razboaie ” , vorba Otnielei. Si sa ne tinem atunci bine ! Shalom.
  Sarut mana , Otniela. Multumim pentru vestile cu ” zicerile ” lui Mahmoud. Personajul biblic pe care l-am avut imediat in minte a fost Haman din cartea Esterei. Si cum i-a a fost sfarsitul !

 14. Teodora zice:

  @ Rares M si Paul. Eu zic sa-I multumim lui Dumnezeu si pentru ceea ce ne-a dat acum. N-am fost acolo sa vedem la fata cum arata un razboi adevarat,. Bine ca nu sunt mai multe victime.

  • Rares M. zice:

   @ Teodora. Domnisoara , imi pare rau daca v-am inoportunat. Cred ca nu ati inteles foarte bine ce-am afirmat . Desigur orice razboi este o oroare, si eu imi doresc pacea pe acel pamant, dar nu cred in armistitii compromitatoare, nu cred intr-o pace mica facuta si-asa bucati, cu spaima in suflet. Cred intr-o Pace adevarata care va cuprinde tot pamantul , asa cum o explica Otniela, proprietara acestui blog, in articolele dumneaei despre Imparatia mesianica si al treilea templu. Dumnezeu sa ne aduca mai repede acele vremuri de binecuvantata liniste. Sarut mana.

   • Teodora zice:

    Pace frate Rares. Sunteti suparat pe mine dupa cum se vede. Mie nu imi place razboiul . Asta e. Decat razboi mai bine orice armistiu sa traim linistiti.

   • Rares M. zice:

    Stati linistita , domnisoara ! Nu sunt suparat , cum sa ma supar pe o doamna ? Sarut mana.

   • Paul zice:

    Este vorba despre o simpla analiza. Nu trebuie sa ne suparam. Situatia Israelului este intr-adevar disperata. Oricat de mult s-ar agata de SUA , tot la bunul Dumnezeu e speranta…Aici nu este vorba despre o simpla animozitate intre evrei si arabi. Este vorba despre un teritoriu care ii apartine lui Dumnezeu si pe care El are dreptul sa il dea cui vrea. Si l-a dat evreilor de mii de ani. Shalom.

 15. Madi zice:

  Shalom. Si eu cred in imparatia pacii de o mie de ani si abea astept zilele acelea. Pana atunci ma bucur de pacea aceasta mica. Macar oamenii nu mai mor si se mai ranesc. Fie sa vina mai repede Domnul Iesua sa scapam de toate grijile si durerile.

 16. Dana zice:

  Shabbat Shalom !
  http://www.messianicbible.com

  Welcome to this week’s study of the Word of God. Please read Vayetze (And He Went Out)—this week’s Parsha (Torah Portion)—along with us. This is the portion of Scripture that will be read in synagogues around the world during this week’s Shabbat (Saturday) service. Enjoy!

  VAYETZE (And He Went Out)
  Genesis 28:10–32:3; Hosea 11:7–14:9; John 1:19–51
  „Jacob left Beersheba and set out for Haran.” (Genesis 28:10)
  Last week, in Parsha Toldot, Rebekah and Isaac had twin sons, Jacob whom Rebekah favored, and Esau, whom Isaac favored.
  This week’s Torah Portion begins with Jacob leaving Be’er Sheva (Beersheba) and fleeing to Haran, the land of his mother’s family.

  Along the way, he stops for a night’s sleep, using a stone for a pillow. In a dream, he sees a ladder reaching from earth to heaven with the angels of God ascending and descending on it.

  The angels are first mentioned in this passage as ascending the ladder, which may indicate that they have been accompanying Jacob on his journey all along.

  When we walk in the fear of the Lord, we can expect angels to protect us from evil.
  We may not see them, but by faith we can be confident that even if we are without human friends on the journey, we have unseen angelic beings with us to protect and help us along the way.
  But Jacob’s dream doesn’t end with angels; God Himself appears to Jacob and identifies Himself as the Lord, God of Abraham and Isaac—Jacob’s father and grandfather—since it was to these two that God made the original promise.
  Now, by divine promise, the covenantal inheritance is passed on to Jacob:
  “I am the Lord, the God of your father Abraham and the God of Isaac. I will give you and your descendants the land on which you are lying.” (Genesis 28:13)
  Those of us who are descendants of Jacob can claim this Land as our inheritance, not by our own will, but by divine decree.

  Beit El (Bethel): The House of God
  “He was afraid and said, ‘How awesome is this place! This is none other than the house of God [Beit Elohim]; this is the gate of heaven.’” (Genesis 28:17)

  When Jacob awakes from his dream, he marks the spot by erecting the stone on which his head was resting. He calls the place Beit-El (Bethel), which means the House of God (Genesis 28:19).

  We usually think of the House of God as a place of worship inside a building, but here we see that God is not contained within or limited to physical structures.

  Any place can be made sacred by the Presence of God.

  When Moses stood before the burning bush, God instructed him to take off his sandals because he was standing on holy ground. The word for holy is kadosh, which means set apart for a special purpose.

  Any place or space that is set apart by God and His holy presence can become a ‘Beit-El’ in our lives.

  The Tithe: the Holy Portion
  “Then Jacob made a vow, saying, ‘If God will be with me and will watch over me on this journey… this stone that I have set up as a pillar will be God’s house, and of all that you give me I will give you a tenth.’” (Genesis 28:20-22)
  Jacob made a vow to devote a tenth to God’s service. This is the first time a vow is mentioned in the Bible, and it’s interesting that this vow to give the tithe is in response to God’s provision.
  Every good and perfect gift comes from above. Everything we have comes from God. He is our true source of provision – not man, not our skills or our intelligence, not our job or our investments.
  It’s God who provides all of our needs according to His riches in Messiah Yeshua (Philippians 4:19).
  The only thing He asks for (with a promise of a multiplied return) is the first 10 percent of the prosperity He blesses us with.
  Giving the tithe protects us from the tendency of the flesh toward greed. It also says that we acknowledge God as our true source and give back what is kadosh (holy) – the set apart portion of our finances – which He has given us in the first place.

  But why a 10th of our income? Why not 2 percent or 15 percent?
  Numbers are important in Judaism, and we can look to the story of Sodom and Gomorrah for a clue.
  When Abraham interceded for the salvation of the inhabitants of Sodom and Gomorrah, it came down to the number 10. God said that for the sake of 10, He would hold back the destroyer.

  It works the same way in our finances. For the sake of a tenth of our finances, God promises to hold back the destroyer from our material goods.

  “‘Bring the whole tithe into the storehouse, that there may be food in my house. Test me in this,’ says the Lord Almighty, ‘and see if I will not throw open the floodgates of heaven and pour out so much blessing that you will not have enough room for it.’” (Malachi 3:10)

  Those who do make the commitment to tithe, and who follow through on their vow faithfully, will find that God is also faithful to rebuke the devourer for our sakes and to bless and prosper us in return.

  “Honor the Lord with your possession, and with the first fruits of all your increase, so your barns will be filled with plenty, and your vats will overflow with new wine.” (Proverbs 3:9-10)

  Love at First Sight
  “Jacob was in love with Rachel and said, ‘I’ll work for you seven years in return for your younger daughter Rachel.’” (Genesis 29: 18)

  In Genesis 29, Jacob meets Rachel, and it’s love at first sight. As soon as Jacob sees Rachel, he kisses her, and lifts up his voice and weeps, telling her he is a relative of her father.

  Jacob agrees to work for his uncle Laban seven years in return for Rachel’s hand in marriage, but it seems like only a few days, because of his great love for her.

  However, the plot thickens when Laban tricks Jacob into marrying his firstborn daughter, Leah, instead of Rachel.

  Thus, until today, we have a Jewish custom that continues called ‘bedeken kalah,’ which means the checking of the bride.

  Before each Jewish wedding ceremony, the men bring in the bridegroom to lift the veil of his intended bride so he can check that she is the right bride and that no one has pulled a ‘Laban’ on him.

  Sowing and Reaping
  “What is this you have done to me? I served you for Rachel, didn’t I? Why have you deceived me?” (Genesis 29:25)

  While we can cast Jacob in the role of the poor, duped victim, we can also recognize that a spiritual law is in action. Jacob, whose very name can mean ‘a deceiver,’ duped Isaac, his father, into thinking he was Esau so he could receive the blessing of the firstborn.
  And in a similar way, Laban dupes Jacob by substituting Leah for Rachel during the marriage ceremony.

  It seems that Jacob was reaping what he sowed. He deceived and was deceived.

  Our actions are like seeds that we sow. As surely as apples grow from apple seeds, we reap whatever we sow—whether for good or for evil.
  Whatever we do to others, we reap a harvest of that action. It comes back on us, whether for good or for evil. It’s a law—the law of sowing and reaping.
  Yeshua (Jesus) confirmed this law when He said that as we give, so shall it be given unto us.

  “Give and it will be given to you. They will pour into your lap a good measure—pressed down, shaken together, and running over. For by your standard of measure it will be measured to you in return.” (Luke 6: 38)

  We are all familiar with this principle. In the common vernacular we say, “What goes around, comes around.”

  If we give out lies, trickery and deception, it will come back to us one way or another.

  However, if we give out love, kindness and mercy, we will also receive these treasures in return.

  Israel and the Law of Sowing and Reaping
  „The day of the LORD is near for all nations. As you have done, it will be done to you; your deeds will return upon your own head.” (Obadiah 1:15)
  The Bible reveals that the law of sowing and reaping also applies to the way the nations treat Israel. In the first chapter of Obadiah, God says that what the nations do to Israel will be returned upon their heads.
  Here in Israel, we know, as we send our children off to school, that we might once again come under missile attack.
  The last couple of weeks have been particularly terrible. Terrorists in the Gaza Strip launched a relentless barrage of missiles against Israel. The Lord’s hand was upon us, and only a handful were killed. Nevertheless, many were injured and many more traumatized.

  It is seldom reported in the world’s news, but missiles are a constant reality in the south not far from Beer Sheva where Jacob had his dream.
  Scripture makes it plain, however, that those who stand against the Jewish People’s right to the Land of Israel are positioning themselves against the Almighty God!
  For those of us who live here in the Holy Land, the Scriptures about God’s protection are truly comforting.
  “The angel of the Lord encamps all around those who fear Him, and delivers them.” (Psalm 34:7)

  We are confident that God is for us in our struggle to remain in this Land that He gave to us.

  “What, then, shall we say in response to this? If God is for us, who can be against us?” (Romans 8:31)

  Generational Curses
  „He does not leave the guilty unpunished; He punishes the children and their children for the sin of the fathers to the third and fourth generation.” (Exodus 34:6-7)

  There’s another issue that comes into play in the story of Jacob’s life—the reality of generational curses.

  Throughout the generations of the Patriarchs, there seems to be a problem with deception.

  We don’t know how far back the sin of deception goes, but we do know that Abraham asked Sarah to present herself as his sister, rather than his wife, in order to save his skin.

  In the next generation, we see the same kind of deception: Abraham’s son, Isaac, presents his wife, Rebekah, as his sister also.

  Isaac’s son Jacob used deceit to manipulate for his own purposes. In obedience to his mother, Jacob presented himself as his twin brother, Esau, to his visually impaired father in order to receive the blessing of the firstborn son. (Genesis 27:28-29)

  Just as Isaac and Jacob inherited the blessing from their father, Abraham, they also seemed to inherit some of his sinful tendencies.

  Still, although the Word of God says that the sins of the fathers will be passed down to the third or fourth generation, it also says that His mercy extends to the thousandth generation to those who love Him and keep His commandment (Exodus 34:7).

  Where’s our Hope?
  “Know therefore that the Lord your God is God; He is the faithful God, keeping His covenant of love to a thousand generations of those who love Him and keep His commands.” (Deuteronomy 7:9)

  What hope is there for us if our family tree is less than perfect?
  What if our ancestors have not loved God with all their heart, soul, mind and strength? What if they had glaring sin in their lives, and we now see the same tendencies in our own selves or our children?
  What hope do we have if we know that we have, willfully or in ignorance, planted some bad seed that will surely produce a harvest of unrighteousness
  and undesirable consequences in our lives?

  Our hope is in Yeshua (Jesus) and the work He completed by His death and resurrection!

  When Yeshua was crucified, he wore a crown of thorns upon his own head. Those thorns were the product of the curse resulting from man’s sinful rebellion against God.

  “Cursed is the ground because of you; through painful toil you will eat of it all the days of your life. It will produce thorns and thistles for you, and you will eat the plants of the field.” (Genesis 3:17-18)

  But thanks be to God that He who knew no sin became a curse for us, so that the curses could be broken in our lives and in the generations to come (2 Corinthians 5:21).

  We can be thankful that when He wore that crown of thorns (in Hebrew kotzim) upon His brow and hung on that tree (cross), He broke the power of these generational curses.

  “Messiah redeemed us from the curse of the law by becoming a curse for us, for it is written: ‘Cursed is everyone who is hung on a tree.’” (Galatians 3:13)

  Yehudah (Jew) Means Praise the Lord!
  In the Matriarchs of our faith, we can also see generational curses at work, as well as God’s supernatural intervention on their behalf.

  Both Rachel and Sarah were barren, and they needed God’s supernatural intervention to conceive.

  And just like Sarah, Rachel complicated the situation by giving her handmaid to her husband for the purpose of producing a child, since in the Middle Eastern culture of that time, barrenness brought terrible grief and shame to a woman.

  Rachel demanded that Jacob give her children, even though the problem was obviously not with Jacob, as Leah was extremely fertile.

  Isn’t that just like us, to want to blame someone else for our own problems?

  God saw that Leah was not loved by her husband so he seemed to compensate her with many children.
  Pathetically, she thought with each child born that perhaps her husband would love her this time (Genesis 29:32).
  Finally, with the birth of her last son, she got beyond her pain and named him Yehudah (Judah, meaning God is to be praised/ thanked) saying, “This time will I praise the Lord.” (Genesis 29:35)

  Leah finally learned something we all need to come to terms with – that in the end, what is most important is our relationship with the Lord, and we should direct our attention to Him and come to Him with grateful hearts full of praise and thanksgiving!

  Shabbat Shalom from all of our ministry staff.

  “I have loved you with an everlasting love; I have drawn you with loving-kindness.” (Jeremiah 31:3)

 17. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Bine ca s-a terminat acest razboi ingrozitor…. Dumnezeu sa dea liniste Israelului.

 18. Laura Lauden zice:

  Salom Otniela . Mie mi-e teama ca nu s-a terminat si asa cum spunea domnul de mai sus pacea aceasta seamana cu sarurile pentru un cadavru. Cand am fost noi evreii lasati in pace ? Sa vedem ce va fi de acum inainte. Articolul tau este unul ” tare” , sora mesianica, bine ca ai avut curaj. Sa te ocroteasca Hasem ! Sevua tov.

 19. Draga Laura , Shalom Aleichem ! Amen ! HASHEM sa ma ocroteasca , Speranta si Mangaierea moastra este numai in ADON ADONEINU.
  Nu stiu cu ce-as putea asemana aceasta pace firava. Nu stiu cat va dura, stiu insa ce BUN e DUMNEZEUL nostru pentru ca am gustat din aceasta imensa Bunatate , draga mea sora evreica. Stiu ca EL nu-Si va parasi poporul de Legamant, iar Promisiunile facute lui Abraham avinu , se vor implini , fiecare in parte, la vremea cercetarii. Si nu mai este mult, unele s-au implinit chiar sub ochii nostri. Glorie lui HASHEM !
  ” Cand am fost noi evreii lasati in pace ? ” Niciodata, de cand existam. Dar stiu ca odata vom fi lasati in cea mai deplina si desarsita Pace , si asta va fi in Imparatia Shabatica de o mie de ani.
  Fii binecuvantata din Sion , si de dragul Sionului ! Baruch Habba Melech Mashiach !!!

 20. Catalina zice:

  Trebuie sa ne rugam pentru Israel. Daca mantuirea a venit de la evrei atunci avem datoria sa ne rugam pentru ei sa -L primeasca pe Domnul Isus Ieshua ca pe Mesia. Asa sa ne ajute Dumnezeu sa facem. Shalom.

 21. Dragi Prieteni !
  Va multumesc pentru participarea la acesta postare. Adonai , Dumnezeul lui Israel, sa va rasplateasca din plin interesul vostru pentru destinul poporului Israel. Am urmarit cu totii – evrei si frati din Biserica lui Yeshua Ha Mashiach – cu sufletul la gura conflictul din Gaza. E buna , dragii mei frati , aceasta pace mica, numai sa nu mai curga sange, sa nu mai moara oameni nemantuiti. Sa ne amintim ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului. Glorie Lui ! Sa ne amintim ca EL a iubit aceasta lume atat de mult incat L-a dat pe Minunatul lui Fiu sa moara pentru omenirea pierduta. Dincolo de interesul pentru acest pamant daruit de Dumnezeu parintilor nostri , dincolo de Pacea pe care ne-o dorim implantata in acest loc pe care au calcat odata picioarele Mantuitorului , noi trebuie sa-L dorim pe EL. Nu exista Pace – Shalom , fara Printul Pacii !
  Gandind la toate acestea sa fim convinsi ca Dumnezeu este in controlul tuturor lucrurilor. EL si numai EL va avea ultimul Cuvant cu privirea la destinul fratilor Sai evrei. Si daca avem Promisiunea din Psalmul 121 , si multe altele , la fel de pretioase , sa CREDEM ca EL nu poate sa-Si retraga Cuvintele. Da, EL este CREDINCIOS ! Si asa , cu aceasta incredintare , trebuie sa ne apropiem de Scaunul Indurarii Sale.
  Fiti cu totii binecuvantati din Sion ! Mult Shalom !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s