Tanjind dupa un alt Mesia …

              ( Comentariu de Daniela Reghina Onu )

Mesia si Barabas In timpul guvernarii lui Pilat din Pont, cand poporul a avut posibilitatea sa aleaga intre Baraba si Domnul Yeshua Ha Mashiach , evreii au facut o alegere gresita . De atunci a trecut mult timp, dar din pacate, nici in zilele noastre atitudinea omului nu s-a schimbat prea mult .

 Preotii cei mai de seama si batranii au induplecat noroadele sa-l ceara pe Baraba , iar pe Isus sa-L omoare ( Matei 27: 20 ).

Baraba, talharul de odinioara , simbolizeaza o lume pregatita sa primeasca orice si pe oricine in locul Domnului Christos – Yeshua Ha Mashiach . Ea doreste putere politica, infiintand in acest scop o noua religie, o noua ideologie  care propaga ura, razvratirea, terorismul, razboaiele si anarhia. Societatea in care traim este hotarata sa Il inlature cu tot dinadinsul  pe Unicul si Adevaratul Mesia si sa isi aleaga un Baraba antichristic. Oamenii au nevoie de un Eliberator, dar Il resping pe Domnul, adica pe Singurul care le-ar putea aduce adevarata slobozenie.
Incetul cu incetul Numele Domnului si Mantuitorului nostru    este rostit din ce in ce mai rar. In emisiunile religioase, transmise pe posturile de radio sau de televiziune, se urmareste cu atentie folosirea termenului general de ” dumnezeire ” si evitarea in orice situatie  a rostirii Numelui ISUS  , pentru menajarea anumitor grupuri religioase. Si in scoli Numele Singurului Domn al Universului este dat la o parte in mod intentionat, chiar daca apartinatorii unor religii necrestine nu se confrunta deloc cu astfel de interdictii in ce priveste manifestarea propriilor crezuri. In multe orase americane functionarii publici nu au voie nici macar sa poarte semnul crucii, iar in orasele europene primariile renunta sa foloseasca simboluri crestine atunci cand instaleaza decoratiile de Craciun. In Israel creste ostilitatea fata de Numele  MESIA , fata de vestirea Evangheliei Mantuirii , si fata de marturisirea Credintei Mesianice.
In timpurile noastre societatea este invatata sa astepte un eliberator, bineinteles din randurile sale. De exemplu,  fostul si actualul  presedinte rus Vladimir Putin este admirat ca un zeu de milioane de rusi, in unele regiuni ale tarii sale acestia inchinandu-i-se ca unei icoane. Surprinzator sau nu , guvernul rus si biserica ortodoxa nu fac nimic impotriva acestei practici. De asemenea , in ciuda actelor sangeroase de terorism ale Shariei si  declaratiilor razboinice ale liderilor musulmani radicali, islamul are la dispozitie tot mai mult spatiu in viata spirituala si politica  a statelor occidentale. Cand presedintele american George W. Bush a vizitat Israelul in timpul mandatului sau, venirea sa a fost considerata ca fiind solutia ultima pentru obtinerea pacii in zona. Si Barack Obama , actualul presedinte, si-a construit in campania electorala o imagine „mesianica ” , fiind prezentat ca un salvator care poate aduce rezolvarea tuturor problemelor economice si sociale cu care se confrunta Statele Unite in momentul de fata. Obama se bucura de o elocventa simpatie nu numai in randul sustinatorilor sai americani, dar si in presa de peste ocean, care s-a grabit sa il compare cu printesa Diana sau cu fostul presedinte american John F. Kennedy, atribuindu-i o charisma cu totul neobisnuita.
” The next Ury Geller ” este o emisiune tv de divertisment care se bucura de un succes foarte mare in Germania. Milioane de telespectatori urmaresc in fiecare saptamana, cu sufletul la gura, numerele de magie ale vestitului israelian. Supranaturalul continua sa ii atraga pe oameni, iar Ury Geller    profita din plin de acest lucru. Prezentandu-se ca un erou, Geller –  fost parasutist in armata israeliana si colaborator al CIA – sutine ca ar avea meritul de a fi stopat de unul singur declansarea celui de-al Treilea Razboi Mondial. Iata cum oamenii , care resping Crestinismul si Sfanta Scriptura, catalogandu-le ca fiind pur si simplu ridicole, se entuziasmeaza in fata unor astfel de afirmatii de-a dreptul puerile. De aici reiese clar cat de mare este influenta pe care o poate avea o campanie mass-media bine gandita, concentrata asupra unei figuri charismatice si insotita eventual de o poveste fantastica. Lumea noastra , ca si cea din vremea Yeshua Ha Mashiach  , Il va respinge cu buna stiinta pe Adevaratul Mesia  si il va alege in schimb pe Baraba. Exemplele prezentate ne arata cat de usor poate fi manipulata societatea pentru a cadea in capcana lui Antichrist. ” Atunci se va arata acel Nelegiuit , pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale. Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si de puteri mincinoase si cu toate amagirile nelegiuirii pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea Adevaralui ca sa fie mantuiti .”  ( 2 Tes 2 : 8-10 ).

                                                                                                           ( Bucuresti – Aprilie 2011 )

39 de răspunsuri la Tanjind dupa un alt Mesia …

 1. Vulturul zice:

  De acord cu tot ce ai scris aici,Otniela….
  Din pacate lumea il va avea pe acel „eliberator”,insa va plange amarnic alegerea sa.
  Voiam sa te rog sa-i atasezi blogului optiunea „Share” eventual pus si pe pagina de FB,pentru a fi cunoscut de cat mai multa lume.O zi buna!

  • Toda , Nelu ! Este trist , dar spre asa ceva ne indreptam, Cuvantul trebuie sa se implineasca … Yeshua, Domnul nostru , de multe ori spunea : ” Nu voi bea paharul pe care mi l-a dat Tatal ( din vesnicie ) sa-l beau ” sau ” Eu merg asa dupa cum ESTE SCRIS despre Mine …” etc. Parafrazand , ne punem si noi intrebarea, fara reticenta : Sa nu se implineasca oare Cuvantul ?
   Cat despre blog, las` ca are Domnul grija, tuturor acelora care IL cauta sincer, EL li se descopera . Cine cauta , gaseste !
   Sa fii binecuvantat de DUMNEZEUL lui Israel !

 2. Pingback: triouvzsitz

 3. Pingback: arminioun

 4. Charllene Burigsay zice:

  Much Truth. I agree with you Otniella. May God keep you in save with his power for his Glory. Amen

 5. James Valko zice:

  Very good article Otniella. And very daily performed. Yes we need to know and to pray for Israel and entire world.
  Bless you with much peace from our Holy Father.

 6. Kerrie Brukner zice:

  You are very right Otniella. I think the Antichrist will come very sure and in a very short time. May the Lord keep and protect us clearly with His strong arms. Amen !
  God bless you richly daughter of Zion. Keep your eyes on Him !

  • Dear Friends , Charllene , James and Kerrie ,
   Thanks very much for your coming my site. I appreciate your love for Israel`s People of God. The same time I agree that Israel and Church are called together to fulfill the Pland of God for this world. Praised be His Name forever for all His Wisdom revelead in His Precious Son, Yeshua Ha Mashiach, King of kings. Amen ! Evan the world is gong to choose anybodyelse we will choose Him , daily , forever and ever.
   May all of you be blessed from Zion, with much Shalom in your life !

 7. Pingback: Online Auction Reviews

 8. Pingback: Manchester United

 9. Pingback: medical tourism

 10. Pingback: Buy Dosimeter

 11. Pingback: best network marketing opportunities

 12. Pingback: fundraising

 13. Pingback: minnesota land for sale

 14. Sebastian R. zice:

  Shalom, sarut mainile . Ma gandesc ca pana la urma Dumnezeu este la pupa si nava noastra nu se va scufunda. Dar numai o credinta autentica ne-ar mai putea salva.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze Otniela. Ne bucuram de blogul D-voastra.

 15. Shalom , Sebastian R ! Aveti mare dreptate , daca Dumnezeu e la carma vietilor noastre atunci cu siguranta nu vom naufragia in nicio incertitudine. Desigur , lui Dumnezeu Ii place CREDINTA. Deseori – in timpul vietii Sale pamantesti – Mesia I-a mustrat pe ucenici , si pe ceilalti contemporani , ca nu aveau CREDINTA necesara performarii unor minuni : vindecare, eliberare , salvare etc.
  Domnul nostru ne imbarbateaza : ” Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine ” ( Ioan 14 : 1 ). Asadar , SA AVEM CREDINTA ! Tot ceea ce ni s-a promis in Cuvant se va implini. Mai mult de-atat , Domnul nostru Se va reintoarce dupa noi ( Ioan 14 : 2-3 ) si ne va lua cu Sine , Acasa. Nu vom trai urgiile Apocalipsei, destinate lumii apostate, daca L-am ales pe EL fara compromis.
  Sa fiti binecuvantat din Sion cu mult Shalom !

 16. Pingback: DE CE UN ALT MESIA ? | otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

 17. Arlette Serban zice:

  Shalom . Nu-mi dau gandurile pace de cand am citit acest articol. Mi se pare infiorator spre ce ne indreptam cu totii. Nu sunt o persoana foarte religioasa insa va vad debordand de credinta , doamna / domnisoara Otniela si ceilalti comentatori sunt asemenea. As vrea sa fiu si eu la fel de credincioasa. Frecventez de aproape un an biserica baptista Vestea buna din Bucuresti.

  • Arlette , Bun Venit pe acest site ! Shalom.Cred ca sunteti mult prea generoasa in laude. ” A deborda de Credinta ” nu inseamna sa VORBESTI DESPRE CREDINTA. Inseamna SA O TRAIESTI la un nivel de la care sa nu mai PASESTI PRIN VEDERE. O asemenea Credinta IL onoreaza pe DUMNEZEU. Credinta care IL aseaza intotdeauna in CENTRU pe EL.
   Deci , draga Arlette , Credinta trebuie traita , nu discutata sau disputata. Ea este spontana si practica. Nu este nicidecum filosofica. Cand Yeshua l-a chemat pe Keifa ( Petru ) sa mearga pe apa , aceasta s-a conformat imediat, a pasit si chiar a mers pe o suprafata lichida. Cand a inceput sa se afunde , ratand frumusetea momentului ? Cand nu s-a mai uitat la Yeshua Ha Mashiach.
   Sa ne uitam la Domnul nostru , Arlette , intotdeauna. Credinta este un exercitiu de abandonare in Bratele lui Dumnezeu. Fiti binecuvantata din Sion, cu o puternica si statornica Credinta, demna de Chemarea Celui Preainalt !

   • Arlette Serban zice:

    Shalom . Multumesc pentru raspuns Otniela. Dumnezeu sa ma binecuvinteze intotdeauna cu o asemenea credinta.

 18. Cristina Sitaru Stoian zice:

  Shalom , iubita Otniela ! Iata ca ne aduceti mereu in fata ochilor subiecte foarte interesante care sunt la ordinea de zi, subiecte care ii framanta pe toti oamenii de pe acest pamant. Spre ce ne indreptam ? Biblia ne arata , daca o studiem , ca intai trebuie sa se arate Fiul pierzarii si apoi va veni si Mesia al nostru pe care il asteptam cu atat de mare dor. Din nefericire acest lucru , desi se cunoaste , totusi este de neevitat, pentru ca oamenii , asa cum ati demonstrat Otniela, iubesc mai mult raul decat binele. Este minunat ca Domnul ne-a aratat in Sfanta Scriptura ce se va intampla in vremurile din urma.
  Sa ne ajute Duhul Sfant sa fim gata , cand va veni sa ne ia ACASA. Amin !

 19. J.S. zice:

  I’m impressed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative, intelligent contents and engaging, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. I’m very happy that I came across this in my search for something regarding messianity. God bless !

 20. Paul zice:

  Sarut mana. Otniela, citind comentariul d-voastra , am senzatia ca Antihrist e posibil sa fie un evreu. Asa este ?

 21. Corina Ottman zice:

  Si chiar e posibil ca Atihristul sa fie evreu ? Cum tot asa de evreu ca Mesia ? Totusi nu-mi vine sa cred. Har si shalom !

 22. Bogdan zice:

  Shalom. Cred ca nu acest lucru este important. Antihristul poate sa fie oricine , daca va fi condus de Satana atunci tot rau va fi. Eu nu am gasit un raspuns sigur in Biblie despre etnia lui. Totusi sunt si eu interesat de raspunsul Dvs, Otniela. Sarut mana.

 23. Fredy indraznetul zice:

  @ Bogdan. ” Totusi sunt si eu interesat de raspunsul Dvs, Otniela. ”
  Si eu ! Multumesc de-acum. shalom.

  • Shabat Shalom , Prieteni – Paul , Corina Ottman , Bogdan si Fredy indraznetul !
   – Tot ce se poate. Richard Wurmbrand spunea : Binele suprem si raul au venit in lumea aceasta prin evrei. Cu siguranta dansul se gandea la Yeshua Ha Mashiach si la Iuda Iscariot. Insa in cartea sa ” Marx si Satan ” , el merge mai departe cu aceasta ipoteza si ii aduce in discutie pe Marx , Trotki, Ana Pauker …etc.
   Oricum , vom vedea. Dar mai bine , NU ! Daca vine Domnul nostru cu o clipa mai devreme. Maranatha, tuturor !

 24. Andrew _ Teyler zice:

  Very special article !!!! Good point of you, Otniella. We really have a Messiah and His name is Jesus , Yeshua the Son of God. Be blessed all of you read and visit Otniella site.

 25. Anca Gore zice:

  Shalom. Nu mi-am pus niciodata problema daca Antihristul va fi sau nu va fi evreu. Va fi un om posedat de cel rau si cu asta basta. Oare de ce trebuie sa fie importanta etnia ?

 26. Catalina zice:

  Otniela va salut cu salutul dvs foarte frumos – shalom! Ati scris un text bun aducind in discutie un lucru care se petrece sub ochii nostri. Dar de ce sa nu ne uitam si in biserica ? Sa vedem ca si aici a intrat duhul antihristos , ca unii frati sunt mai cinstiti si mai ridicati in slavi decat altii. Preotii si pastorii ( nu e mare diferenta intre ei ) care se pun pe ei inainte de turma, care se predica pe ei si ce realizari au, nu pe Hristosul rastignit. la acestea nu ne uitam ? Fratii Apostoli nu asa au facut. Pentru ei Hristos cel rastignit a fost predica si viata. Cred ca n-am suparat pe nimeni cu aceste afirmatii. eu stiu ca si dumneavoastra Il iubiti mult pe Mesia , din ceea ce-am citit pe blog mi-am dat bine seama.

  • un ucenic zice:

   shalom. bine zis sora Catalina ! de cand asteptam eu o asa interventie la articolul acesta. sora Otniela cred ca nu se supara …n-are de ce.

  • Catalina , Shalom ! Ma bucura prezenta Dvs la acest topic. Desigur , Biserica lui Yeshua nu este perfecta. Iar Mirele ei o stie. De aceea avem Sangele Golgothei la dispozitie , de aceea inca exista Har. Se pare ca tocmai acum , inainte de Rapire , cand urmasii Domnului sunt cercetati de Spiritul Sfant , ei bine, acum lupta pare sa fie mai apriga , despartirea Lumiii de intuneric este foarte grea si incordata. Insa , Victoria Mirelui este deja castigata, iar ea este desigur si victoria noastra, daca nu-L vom pierde pe EL din focalizarea inimii si aspiratiilor noastre. In Biblie noi suntem indemnati sa privim la Yeshua , Desavarsirea Capeteniei Credinteti noastre ( v. Evrei 12 : 2 ). EL este singurul STANDARD pe care Scriptura IL mentioneaza. Daca ne vom uita la oameni – fie ei si slujitori bisericesti – ne vom poticni , draga Catalina si frate un ucenic ; daca ne vom uita numai la Domnul nostru , fii sigura ( mare dreptate avea David in Psalmul 34 : 5 ) fata noastra se va bucura de Slava Lui ! Glorie Mielelui , in veci !
   Fiti binecuvantata din Sion !

 27. Dragi Perieteni , va multumesc pentru participarea la acest topic tuturor! Dumnezeul Vesnic , Adonay Tzevaot , sa va binecuvinteze pe toti cu mult Har si Credinta, iar inaintarea voastra pe Calea cea Dreapta sa aduca Lumina in viata tuturor oamenilor. O saptamana buna !
  Dear Friends , I thank you very much for your taking part at this post. May The Everlasting God , Adonay Tzevaot , bless all of you with Grace and Faith, so your walking in the Good – Fair Way bring the real Light of God in every human being heart. Shevua Tov !

 28. SĂRUTMÂINILE, DISTINSĂ OTNIELA!
  Şalom, ħaverim!

  Când YHWH (baruħ-Hu!) a rostit Proto-Evanghelia (Genesa, 3:15), El a şi imprimat în oameni un set de aşteptări fierbinţi, un ARHETIP MESIANIC: oamenii aşteaptă un Înţelept (Sfătuitor/ Profet/Rabin), un preot (ispăşitor/mijlocitor), un Erou războinic/ Rege, care să-i salveze de duşmani şi un Restaurator care să readucă desăvârşirile Paradisului.
  Singurul care poate împlini aceste expectaţii înfiorate – întrucât în El fuzionează toate acestea – este adevăratul Mesia: Yeşua Noţri…

  BERAĦOTH!

  • SHALOM U `VRACHA , RESTORER ! Baruch Habba !
   Amen , asa este ! Asteptarile si tanjirile omului dupa toate cele trei atribute mesianice ale viitorului Lider mondial se regasesc, intr-o uimitoare polisemantica , in Persoana lui Yeshua Ha Mashiach. Si da, EL , Inceputul si Sfarsitul oricarui lucru , a inceput Scriptura ( pasajul din Geneza 3 : 15 este revelatoriu pentru toate celelalte Promisiuni Mesianice ), si a si sfarsit-o ( de-acum 2000 de ani ) peste veacurile toate , cand TOATA IMPARATIA va fi a lui ( la propriu , Apoc 22; 12-13 ) . Glorie in veci lui Yeshua Notri !
   Fii binecuvantat din Sionul lui ADONAI , Restorer !

 29. eneruxandra zice:

  Buna ziua. foarte interesant articol! Oamenii sunt pregatiti sa primeasca pe oricine este mai excentric. Pe Isus nu -l vor pentru ca le cere schimbarea atitudinii rele. Si schimbarea este intotdeauna grea.

 30. silvia zice:

  foarte interesant! multumim pt aceste informatii.

 31. Amedeo Roth zice:

  Interesant şi la obiect!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s