Simboluri nefaste

Amit Ben – Zvi este fiul unui supravietuitor al Holocaustului . In calatoriile sale ii place sa achizitioneze vechituri , iar recent a achizitionat un radio vechi. Cand a ajuns acasa,  l-a desfacut si a facut o descoperire surprinzatoare .
Amit Ben – Zvi , in varsta de 40 de ani a facut la un moment dat parte din conducerea administrativa a orasului Menahemiya.  Astazi el se ocupa de coordonarea excursiilor educative in Tara Sfanta a elevilor de origine evreiasca din Polonia.
In timp ce se afla la Viena in interes de serviciu , Ben –  Zvi a descoperit  intr-un anticariat un radio verchi , pe care s-a hotarat sa-l cumpere. Intors acasa a cercetat mai atent acest aparat si a descoperit ca in interiorul radioului erau ascunse 3 brose ( doua din aur si una din argint ), avand simbolul zvasticii. “ Am luat brosele cu mana tremuranda si i le-am aratat mai intai mamei mele , care este o supravietuitoare a Holocaustului “ , a povestit el presei israeliene ulterior.    
Povestea acestui aparat de radio nu mai poate fi reconstituita , dar se presupune ca ar fi apartinut unui membru austriac al NSDAP ( Partidul Nationalist German ) sau poate chiar unui ofiter de rang inalt al Armatei Nationaliste. Deoarece dupa caderea Germaniei , Austria a fost ocupata de aliati, iar detinerea de simboluri naziste a fost interzisa , se poate presupune ca fostul posesor le-a ascuns intentionat in aparatul  de radio.  Aceasta istorisire neobisnuita a ajuns la cunostinta opiniei publice din Israel in aceeasi perioada cu stirea despre distrugerea a nu mai putin de 25 de morminte evreiesti din cimitirul central al capitalei austriece Viena.
Cu siguranta nazistii nici nu ar fi visat ca amintirile lor valoroase vor iesi intr-o zi din nou la lumina intr-un stat independent al evreilor , pe teritoriul vechiului Canaan biblic. Iata ca rolurile s-au inversat si tocmai un israelian a cumparat acest radio si l-a demontat. Intamplarea aceasta cu un pronuntat iz trist – comic  ne aminteste intr-un fel de tinerelul  David care, dupa ce l-a invins pe uriasul Goliat , i-a luat sabia , i-a pus piciorul pe grumaz si i-a taiat capul  ( v. 1 Samuel 17 ).

(Comentariu de Otniela – Daniela Onu ; realizat cu ajutorul informatiilor furnizate de cotidianul Ha`Aretz   ; Bucuresti –  Ianuarie  2012 )

 

14 răspunsuri la Simboluri nefaste

 1. Kerrie Brukner zice:

  Wonderful news Otniella !!!!! God of Israel bless and protect the jews against any evil. Messiah came and woud do again to this people. Israel is God s people forever in spite of all bad things.

 2. Daniel Alexandru Galeriu zice:

  Goering si Hesse au fost marii expozanti si promotori al zvasticii, initiati bineinteles de Fuhrer care in esoterismul lui amesteca crestinismul cu extravagantele de la ” Thule Gesellschaft „.
  Mare pacat de poporul german … Un popor cultivat , inteligent, ordonat s-a ales cu un tiran nebun paranoic de teapa lui Hitler care l-a compromis definitiv.
  Speram sa nu se mai intample asa ceva in istorie.

  • Domnule Profesor Galeriu , Shalom !
   Speram sa nu se mai intample asa ceva … Insa , vedeti DUMNEZEU este asa de Clar si de Serios in vestirea Binecuvantarilor sau a reversului acestora. Cand EL ne spune ( pentru ca Biblia este O Carte destinata omenirii intregi – prin intermediul unui popor ) : ” Iata iti pun azi inainte viata si binele , moartea si raul…” ( Deuteronom 30: 15-16 ) , chiar sunt anticipate eventualele consecinte ale neascultarii. Sunt lucruri pe care Dumnezeu nu le suporta. Sa ne uitam in Vechiul Testament , oare ce I-a incitat deseori mania ?
   Legea buna, sfanta si dreapta nu ne-a fost data pentru ca Dumnezeu dorea sa Se impuna in Istorie , ci pentru ca natura pacatoasa a omului are nevoie de repere sfinte. Nu-L putem invinui pe Dumnezeu la nesfarsit , nu putem ridica din umeri mereu neputinciosi, intrebandu-ne : ” De ce -i asa ? ” Este timpul sa ne trezim ( vorbesc in
   general ), sa ne intoarcem spre Domnul si sa-I cautam FATA. Da, Fata si nu Mana !
   Destul I-am cautat Mana. Este timpul sa-L dorim pe EL ca Persoana , ca Inima care tanjeste sa intre in partasie unica cu noi. Amin ! EL Shadayi sa ne ajute !
   Sa fiti binecuvantat de Dumnezeul lui Israel !

 3. Very good post ! Interesting info ! Thanks very much Otniella. I learnt a lot about jewish people. Keep doing …

 4. Samuel Meikle zice:

  Good post, Schalom otniellabatzion ! Hashem Baruchu bless you !!!!!!

 5. mercedesginn zice:

  Glad I met you dear Otniella Zion ! I love very much messianics , sometimes I attended their meetings here in Bristol- Englad. I m a christian in Church of England and we always keep our prayers up for Israel, for Messianic Church all over the world, God bless all of you !!!!!

 6. Pingback: Simboluri nefaste | otnielabattzion – עותניאלה בת ציון

 7. Albert Kindberg zice:

  Shalom Otniela. Hitler a fost un om bolnav si posedat de satan. Ororile mintii lui bolnave care au devastat o Europa , nu le putem trece cu vederea. Evreii au fost tinta principala , dar au suferit si multi crestini sinceri si loiali Fiului lui Dumnezeu , Yeoshua Adonay. Raul a fost fara margini, un rau antihristic. Nimeni nu ne garanteaza ca asemenea monstri nu vor mai apare. Problema e ca ei trebuie cunoscuti si opriti inainte sa – si demonstreze rautatea. Si aceasta este in primul rand sarcina crestinatatii adevarate. Sa nu lase armele vegherii jos.. sa nu stinga niciodata puterea rugaciunii pentru ca raul sa nu se intinda.
  Amin. Imparatul nostru sa ne ajute !

  • Arlette Serban zice:

   Amin – amin dragă frate ! Să ne ajute Dumnezeu să nu lăsăm jos rugăciunea şi vegherea. Să fim strajerii care Îl aşteaptă pe Mesia zi şi noapte.

  • Amen , Albert ! Sa nu lasam niciciodata armele vegherii inlaturi !

   Va multumesc tuturor celor care ati participat la acest topic. Fiti binecuvantati din Sion !
   I thank you all of you who share in this topic. I m glad you come and see my site. May God bless you for Zion ` sake !

 8. Julia zice:

  Nice interesting issue !!!!!! Hope everybody will stand steadly this place of neglecting antisemitism. Be blessed dear sister Otniela Bat Tzion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s