Care e nădejdea mesianică ? – ( 1 )


  ” Domnul Insusi va va da un semn : iata , fecioara va ramane insarcinata , va naste un fiu si-I va pune numele Emanuel.” ( Isaia 7 : 14 )

Miriam and JosephIn Evanghelii putem citi cu claritate cum Yeshua a formulat porunci  sa se comemoreze moartea si sangele Sau varsat pe cruce,  pentru mantuirea intregii omeniri. In schimb, in ceea ce priveste nasterea Sa in Bethlehem, Sfanta Scriptura nu contine nicio indicatie referitoare la sarbatorirea evenimentului. Cu toate acestea , in toate bisericile crestine exista traditia sarbatorii Craciunului. Aceasta realitate ii nedumereste insa pe evreii mesianici , care se intreaba de fiecare data ce ar trebui sa celebreze  cu aceasta ocazie : Craciunul sau Hanukah ? Aceasta din urma este o sarbatoare postbiblica  care dureaza 8 zile , fiind numita si Sarbatoarea Luminii si a dedicarii. Hanukah este tinuta in Israel in amintirea victoriei evreilor in lupta impotriva ocupatiei greco – siriene din anul 165 i Ch.
Si in ziua de azi in unele adunari mesianice se celebreaza doar Hanukah , potrivit calendarului evreiesc.  Craciunul este ignorat , deoarece , pentru evrei , el reprezinta o sarbatoare pagana care pune in prim plan brazii impodobiti , cadourile si pe legendarul Mos Craciun.  Cu toate ca in Sfanta Scriptura exista putine indicatii in legatura cu Sarbatoarea Hanukah, in comunitatile evreiesti mesianice ea este celebrata , devenind astfel expresia fidela a solidaritatii poporului evreu cu propria sa istorie si identitate. ( Mai departe , AICI )

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică al cărei crez se bazează pe certitudinea că Yeşua Ben Elohim este Unicul Mesia, Salvatorul Israelului şi al Neamurilor. / A jewish woman who believes in Yeshua Ha Mashiach, The greatest Rabbi and Reedemer, The only One Messiah for Jewish People, and Gentiles, too.
Acest articol a fost publicat în Dezbateri, Teologie şi Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Care e nădejdea mesianică ? – ( 1 )

 1. Valentina Radu zice:

  Va doresc o vacanta frumoasa si multa binecuvantare de la Cel nascut si inviat in trup omenesc pt. salvarea noastra. Stiu ca iubiti Biserica Domnului, ca ” plangeti cu cei ce plang si radeti cu cei ce rad.” Nu mi-e greu sa inteleg ca Dvs , Otniela va bucurati cu toti cei ce Il iubesc pe Domnul nostru Mesia. Ca evreica cu cei ce tin Hanuca. Iar ca si copil al lui Dumnezeu prin har cu cei care sarbatoresc Craciunul.

 2. Rodica zice:

  Şalom Otniela noastră
  De când îţi urmăresc blogul şi îţi citesc ce scrii de sărbători , aşa îmi amintesc că Ieşua Mesia s-a născut de Succot.
  De fapt când s-a născut Domnul Isus Ieşua? Bănuiesc că în nici un caz iarna în decembrie.Iată şi locul unde ai afirmat acest lucru dragă Otniela : https://otnielabattzion.wordpress.com/cultura-si-civilizatie-iudaica/sarbatoarea-corturilor-sukkot/ Şi îţi mulţumesc că mi-ai amintit această dată la comunitate. Cred că este bine să o confirmi chiar tu aici pe blog , încă o dată, să o ştie toţi vizitatorii.
  Fii binecuvântată !

  • Shalom, Rodica ! Am afirmat acest lucru si il voi mai afirma : Yeshua Ha Mashiach – Isus Christos nu S-a nascut NICIDECUM pe 25 decembrie. Yeshua S-a nascut in prima zi de Sukot ( si cred ca lucrurile au fost explicate foarte clar pe acest blog ) si a fost circumcis in a 8-a zi , conform traditiei iudaice.
   La Multi Ani , tie si intregii familii ! Binecuvantari din Sion !

 3. Madi zice:

  Shalom draga Otniela! Iti doresc ca celebrarea nasterii Domnului din acest an sa- ti aduca un suflu proaspat al relatiei cu Dumnezeu privind cunoasterea Lui in noi dimensiuni de dragoste si har.
  Cu mult drag , pentru tine impreuna cu o melodie deosebita , dintr -un loc deosebit.

  • un ucenic zice:

   frumoasa voce.frumos imn! am pus o intrebare la comentariul dvs sora Otniela.
   va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde. Dumnezeu fie cu pacea Lui peste sufletul dvs.

 4. Sofia zice:

  Sarbatori frumoase ! in pacea Domnului Isus Iesua.
  Fiti mereu binecuvantata. Sa aveti un an nou bun cu multa prosperitate.
  Si o cantare de colind din partea mea speciala pt dvs Otniela.

  • Shalom, Prieteni !
   Multumiri pentru urari, pentru frumoasele mesaje cu dedicatii muzicale, pentru interesul fata de acest subiect interesant, intotdeauna actual. ( Tot ceea ce tine de Mantuitorul nostru este vesnic actual.) Va doresc un an cat mai prosper in relatia cu Dumnezeu. Sa IL cunoasteti pe EL si sa Ii acceptati Voia Suverana in fiecare domeniu al vietii Dvs. Fie ca Lumina Lui sa va lumineze fiecare zi. Binecuvantari sfinte din Sion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s