Orice religie ne leagă de Cer ?

Amestecul dintre felurite filosofii , ideologii politice sau stiintifice si o religiozitate pur omeneasca – iata marca spirituala a zilelor noastre. Se vorbeste tot mai mult despre eliberare , despre faptul ca prin exercitii serioase de respiratie , flagelari ale trupului si repetare de mantre vom reusi , in sfarsit , sa eliberam dumnezeul din noi.  Yeshua - Unicul Salvator si Mijlocitor
O alta idee intens propovaduita in zilele noastre este ” Paradisul de pamant „, lozinca ecologistilor , a rationalistilor si a comunistilor. Omul este nobil si bun – sustin masonii , umanistii si ateii luminati. De cealalta parte, ecumenicii sustin ca de fapt toti credem in acelasi Dumnezeu, dar in forme si manifestari diferite ale individualitatii extazului mistic. Miscarea ” New Age” anunta o epoca diferita in istoria omenirii, iar toleranta absoluta este demonstrata in cadrul defilarilor stridente si lipsite de rusine ale minoritatilor sexuale. Energia cosmica si reincarnarea , haosul si diferitele forte impersonale , toate acestea conduc viata omului modern catre o alienare a personalitatii din ce in ce mai evidenta. Omul cauta intelegere in filozofie si psihologie , pe care le transforma egoist  intr-o religie proprie. In plus, isteria legata de clima uneste comunitatea globala in scopul implinirii unui tel comun : salvarea planetei Pamant.
Asa cum setea este dovada ca trebuie sa existe ceva de baut , iar foamea ca trebuie sa existe ceva de mancat, tot asa si dorinta omului dupa Dumnezeu si dupa un sens al vietii, respectiv intrebarea legata de vesnicie, este dovada ca Dumnezeu trebuie sa existe.  Totusi , in mod tragic, multi oameni ignora acest adevar imuabil legat de Dumnezeu si il lasa deoparte,  pana cand este mult  prea tarziu pentru salvare. Cu alte cuvinte, prea tanar, prea indragostit , prea ocupat , prea ingrijorat , apoi prea batran , prea neputincios,  si in final,   si din pacate , tardiv  pentru a- L mai putea gasi  pe Dumnezeu.
Dupa timpul petrecut impreuna cu Yeshua Ha Mashiach, apostolul Keifa ( Petru ) a putut sa declare raspicat: ” In adevar v-am facut cunoscut puterea si venirea Domnului nostru Yeshua Ha Mashiach nu intemeindu-ne pe niste basme mestesugit alcatuite , ci ca unii care am vazut noi insine , cu ochii nostri marirea Lui.” ( 2 Petru 1 : 16 ) Si apostolul Yochanan  a marturisit in epistola sa : ” Ce era de la inceput, ce am auzit, ce am vazut cu ochii nostri , ce am privit si ce  am pipait cu mainile noastre, cu privire la Cuvantul vietii.” ( 1 Ioan 1:1 ).
Citim adesea in Brit Chadasha despre potrivnicii religiosi ai lui Mesia, care erau ferm convinsi ca ceea ce credeau ei corespundea adevarului , dar care, in ochii lui Dumnezeu era un fals grotesc ( v. Matei 9: 4, Luca 5 : 21 -22, 18: 11-14 ). Religia poate da naste unui lup imbracat in piele de oaie , iar intelegerea intunecata de pacat inchide calea catre Dumnezeu. Exista in lume multi profeti si invatatori falsi care ii abat pe oameni de la calea cea dreapta aruncandu-i  pe un drum serpuit si incalcit care nu poate duce decat la pierzare.
Yeshua vindecandDomnul nostru Yeshua ne-a avertizat clar in ceea ce priveste sursa tuturor acestor religii: ” Dinauntru , din inima oamenilor , ies gandurile rele, preacurviile, curviile, uciderile , furtisagurile , lacomiile, viclesugurile , inselaciunile, faptele de rusine, ochiul rau, hula trufia, nebunia” ( Marcu 7: 21- 23).  Pentru a combate orice invatatura falsa ulterioara , Domnul Mashiach – Christos a rostit afirmatia fundamentala pentru toti urmasii Sai evrei si ne -evrei : „Eu sunt Calea , Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” ( Ioan 14:6 ). Dar Yeshua Ha Mashiach – Isus Christos nu este o cale din mai multe, un mic adevar dintr-un intreg.  Nu , ci EL este singura Cale, singurul Adevar, singura Viata. ” Aceasta Viata este in Fiul Sau”( 1 Ioan 5:11 ). Yeshua Ha Mashiach Ben YHWH este expresia Dragostei nemarginite a lui Dumnezeu pentru noi oamenii pierduti, este Unica Punte intre pamant si Cer. ” Fiindca atat de mult aiubit Dumnezeu lumea, ca L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in EL sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” ( Ioan 3: 16)

( Meditatie  de  Daniela Reghina  Onu  ; Bucuresti , Decembrie  – 2013 )

16 răspunsuri la Orice religie ne leagă de Cer ?

  1. DOMNUL DUMNEZEUL lui Israel sa va insoteasca pe dvs si pe cei din casa dvs,EL sa va aduca bucurie,pace si inviorare in suflet. Harul si binecuvantarea DOMNULUI sa va fie date din plin si EL sa sfinteasca viata d-voastra. Multumirile mele aici pe Pamant pt slujire. Rasplatirile ..”acasa”. Shalom !

  2. Natanael zice:

    Excelent punctat ! adevărat ! Este o diferenţă între credinţă si religie. prima naşte fii , a doua naşte lupii în piele de oaie. Nu mă mir de ce unii creştini muşcă şi rănesc……

  3. Valentina Radu zice:

    Cu siguranta nu orice religie ne leaga de Cer. Calea este numai Domnul Hristos Ieshua !
    Un eseu foarte bun Otniela. Sa fiti binecuvantata, Shalom.

  4. Bogdan zice:

    Cu siguranţă nu orice religie ne aduce în Împaratia lui Dumnezeu. Numai cea după Biblie, de la izorul de Viaţă. Sărut mâna , fiţi binecuvântată !

  5. Multumiri , Prieteni , pentru participarea la acest topic. ADONAI sa va binecuvinteze din Sion si sa reverse Shalom-ul Sau peste vietile Dvs.
    Shabat Shalom !

  6. Adrian Boluda zice:

    Nu , categoric ! Calea , Adevarul şi Viaţa sunt o Persoana , Domnul Iisus Hristos , Fiul lui Dumnezeu. Numai El este Uşa spre veşnicia fericită..

  7. Marian Chioveanu zice:

    Si eu spun tot NU ! EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA SPUNE DOMNUL IESHUA !

  8. Ibanescu Rodica Alice zice:

    Evident, Nu ! Numai credinţa in Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu ne deschide uşa mântuirii veşnice. Aşa spune Biblia, singura carte sfântă inspirată în totalitate de Duhul lui Dumnezeu.
    Bun eseul D-voastră, Otniela !

  9. Luigi zice:

    Numai religia care Il are pe Mesia Domnul Isus la cirma !! Shalom cu multe binecuvintari!!

  10. rahel.tender zice:

    Eu vreau să-I aparţin lui Mesia Iisus. El este Mîntuitorul meu şi Fiul lui Dumnezeu. Nu mă mai interesează celelalte religii decît aşa pentru informaţie. Eu L-am întîlnit pe Mesia lui Israel acum 6 ani şi de-atunci viaţa mea s-a schimbat cu 180 grade. Eu pot să spun că fără El nimic nu merge şi nu este frumos. Şalom Otniela, ţie şi vizitatorilor blogului care vor citi şi mica mea mărturisire, mai ales dacă sunt evrei.

  11. Corina Ottman zice:

    Legată de cer vreau să fiu mereu! De credinţa cea bună, apostolică de la începuturi. Şalom ubraha, dragă Otniela!

  12. Amin, Prieteni! Sa fiti binecuvantati pentru aceste frumoase marturisiri! Be Shem Yeshua Ha Mashiach!!!

  13. Anca Gore zice:

    Nu, nu orice religie este dupa adevar! Numai cuvintul Scripturii are viata vesnica.

    • Anca Gore zice:

      De exemplu nu stim daca Domnul Isus s-a nascut in decembrie. Adevarul este ca o inima curata este mai importanta decit orice sarbatoare.

Lasă un comentariu