Eşti grâu sau neghină ?

Cu totii stim, fructele sunt delicioase ! In plus, fiecare fruct are ceva special la mijloc: unul sau mai multi samburi sau seminte. Acestea nu seamana cu planta sau cu pomul din care provin. Totusi, din experienta stim ca atunci cand aceasta samanta neinsemnata este semanata, ea devine aidoma aceleiasi plante din care a fost luata, indiferent daca aceasta este mica sau mare. De exemplu orhideele produc niste seminte microscopice, in timp ce cocotierul detine recordul mondial in ceea ce priveste marimea semintelor, care sunt chiar delicioasele  nuci de cocos. Fiecare samanta contine toate informatiile necesare dezvoltarii plantei ulterioare, pentru rodirea ei. La activarea germinarii contribuie, in asociere cu ceasul biologic al plantei, intensitatea caldurii solare, umiditatea atmosferica si, bineinteles, solul.


In cazul nostru, lucrurile stau ceva mai diferit, fiindca  nu putem accepta ce propovaduieste umanismul: ca omul este bun in esenta lui. Dumnezeu spune in Cuvantul Sau: ” Intocmirile gandurilor din inima omului sunt rele din tineretea lui” ( Gen. 8: 211) . De aemenea, ea sustine ca noi decidem in timpul vietii noastre ce fel de roada vrem sa aducem.  Fie o roada pentru viata vesnica, fie una pentru pedeapsa vesnica din iad. Mantuitorul noastru sfant a ilustrat acest adevar atunci cand a vorbit despre un om care isi recolta graul si apoi il treiera pe arie. In timpurile biblice, graul se vantura. Ceea ce lua vantul ( neghina si paiele )  era lipsit de valoare. Doar boabele grele, singurele din care se putea extrage ravnita faina, cadeau pe pamant langa fermier. Este interesant ca odata cu graul creste si buruiana mult asemanatoare cu el, pirul. Semintele pirului sunt aproape identice cu cele de grau, insa rodul ei este mult mai usor decat al cerealei.La vanturare, buruiana este „demascata” de vantul puternic, si,  in aceste conditii,  doar roada consistenta rezista.
In textul din Matei 3:12, citim despre Domnul Yeshua ca ” El isi are lopata in mana, Isi va curati cu desavarsire aria si isi va strange graul in granar, dar pleava o va arde intr-un foc, care nu se stinge.” Iata un avertisment foarte serios, ce se va spune despre noi intr-o buna zi ? Suntem grau sau neghina? Ce anume ii deosebeste pe urmasii lui Mesia veritabili de cei falsi? Sa fie oare faptul  ca unii sunt mai inclinati prin natura lor spre religie decat ceilalti? Nu, in niciun caz! Toti oamenii au aceeasi capacitate spirituala, si, prin urmare, aceeasi responsabilitate fata de Creator. YAHWEH este DRAGOSTE, iar scopul Lui declarat este salvarea celor pacatosi. In prima Epistola catre Corinteni primim informatii clare si descoperim noi corelatii legate de rodirea  triumfatoare: „Asa este si invierea mortilor. Trupul este semanat in putrezire ( caci toti trebuie sa murim) si invie in neputrezire; este semanat in ocara si invie in Slava; este semanat in neputinta si invie in putere. Este semanat in trup firesc si invie in  trup duhovnicesc ” ( 1 Corinteni 15: 42-44). Cum devine trupul nostru o samanta pretioasa pentru slava, este  foarte bine explicat in Ioan 1:12. „Tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu.”
Cu fiecare zi,  saptamana,  luna si fiecare an care trece, pe masura ce ne apropiem de ceasul Adevarului, cand ne vom afla cu totii in ” aria de treierat a lui ADONAI,”, responsabilitatea noastra creste. Viata noastra este mult asemanatoare unei seminte, din care Mesia vrea sa culeaga multa roada cu valenta vesnica. Poate ca tu ai forma exterioara foarte crestina, dar in interior esti gol, si , prin urmare, vei fi gasit usor pe cantarul Creatorului. Gandeste-te, acest lucru ar putea avea consecinte devastatoare. Mai bine, hai acum sa-ti analizezi viata! Cine recunoaste ca viata lui nu este un graunte greu de samanta cereasca, ci unul care merge pe calea pedepsei vesnice, trebuie sa se lase imediat transformat. Cum ? Cerandu-I iertare lui Yeshua Ha Mashiach pentru toate pacatele si invitandu -L pe El sa preia controlul vietii. El si numai El poate crea ceva cu totul nou din ceea ce  a fost vechi si devastat de cel rau. El singur poate reimpaca omul cu Dumnezeul Cel Sfant,  Vesnic si Minunat!

                                         ( Meditaţie de  Daniela Reghina Onu  ; Bucureşti , Mai – 2015 )

8 răspunsuri la Eşti grâu sau neghină ?

  1. Cezar 100 zice:

    Eu unul mă străduiesc să fiu grâu… Sper să reuşesc cu ajutorul lui Dumnezeu.
    Deosebit de frumoasă şi această meditaţie! Sărut mâinile. Şalom.

  2. Arlette Şerban zice:

    Şi eu vreau să fiu grâu curat. Mesia să ne ajute pe noi toţi!

  3. fluturgabriel zice:

    Amin !

  4. Valentina Radu zice:

    Zic si eu AMIN! Dumnezeu sa ne ajute sa fim griu bun!

  5. Adrian Boluda zice:

    Frumoasă meditaţie! Vă mulţumesc pentru cercetarea pe care a făcut-o în inima mea Dumnezeul lui Avraam. Sărutmâna.

  6. Matei - Claudiu Arghire zice:

    Adevărat! Fiţi binecuvântată!

  7. Amen, Chaverim! Să fim cu toţii grâu bun!

  8. Victor 758 zice:

    Mă străduiesc şi eu să fiu grâu. Amin, Doamne ajută!

Lasă un comentariu