Mai multă speranţă … ( 8 )


          În ajutorul scafandrilor

O experienţă destul de neobişnuită, scufundarea deschide curioşilor o lume fascinantă, dar în acelaşi timp şi foarte riscantă. Din acest motiv, o companie israeliană a venit cu o inovaţie care să le permită scafandrilor să gestioneze mai bine situaţiile critice.   În timpul unei scufundări, primul lucru pe care îl percepi este o linişte absolută în jurul tău. Simţurile omeneşti sunt cu totul altele sub apă. Lumea subacvatică este minunată şi reprezintă o adevărată încântare pentru ochi.  Însă scufundarea prezintă riscuri grozave, deoarece limitează capacitatea de comunicare.Dacă scafandrii pierd contactul vizual unii cu alţii, nu există defel posibilitatea de -a se înţelege prin semne, pentru că toate mişcările lor sunt dirijate greoi sub apă.
În curând toate acestea vor fi de domeniul trecutului, deoarece, recent, o firmă israeliană  a prezentat o inovaţie deosebită pe piaţă. Compania Underwater Technologies Center ( UTC ) a produs primul aparat care face posibilă  trimiterea de mesaje SMS în timp ce te afli sub apă. Acest procedeu va permite în viitor o comunicare fără probleme , mulţumită căreia şi situaţiile periculoase vor putea fi rezolvate mai simplu.  Aparatul a fost numit UDI ( Interfaţă Digitală Subacvatică ) şi se bazează pe legile fizicii aplicate sub apă în ceea ce priveşte acustica.  Aparatul se fixează ca un ceas pe încheietura mâinii. Sunt programate 14 mesaje ( de exemplu: Uite peştele de acolo! ), care pot  fi trimise prin nişte comenzi foarte simple.
De o importanţă vitală sunt mai ales mesajele urgente.  Semnalul SOS este transmis prin apăsarea unui buton special.  Prin acest semnal este trimisă şi locaţia exactă a scafandrului, pentru ca destinatarul să ajungă la el în cel mai scurt timp. Acest tip nou de aparatură nu va schimba doar experienţele subacvatice ale scafandrilor amatori; se estimează că el va fi foarte util şi în domeniul militar.  În prezent, preţul acestuia este de 1800 de dolari. Neta Kerem, directoarea generală a   UTC , a declarat că dispozituvul poate fi deja achiţionat de pe piaţa americană.

( Comentariu de Daniela Reghina Onu,  iulie 2019; după informațiile din cotidianul  Yediot Aharonot )

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică
Acest articol a fost publicat în Medicina si Inventica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Mai multă speranţă … ( 8 )

 1. un ucenic zice:

  shalom! extrordinară inventie, multumim pt difuzare. mare este Adonay, Dumnezeul lui Israel!!!

 2. Matei - Claudiu Arghire zice:

  Şalom, mulţumim! E super tare invenţia!

  • Matei - Claudiu Arghire zice:

   Cu mintea pe care le-a dat-o Dumnezeu şi cu grija Lui extraordinară pentru ei, mă întreb cine îi poate învinge pe evrei?! Creştinii ar trebui să fie foarte atenţi la aceste lucruri….

 3. mariapopovici zice:

  Fantastic! Dumnezeu să binecuvânte Israelul!

 4. valentin zice:

  Genial!!

 5. Adrian Boluda zice:

  Ce grozav! Eram sigur că evreii îşi vor folosi inteligenţa să inoveze în cele mai tari arme de apărare… Sunt tari de tot!

 6. Sofia zice:

  Foarte interesant articol! Shalom Otniela si multumesc.

 7. Abigail&Albert Kindberg zice:

  Şabbat Şallom, draga noastră Otniela! Te binecuvântăm şi ne este dor de tine.

 8. Anca Gore zice:

  Multumesc Otniela!

 9. Cezar 100 zice:

  Excepţional!

 10. Mulţumiri pentru participarea la acest topic, Prieteni! Mă bucur că-l binecuvântaţi pe Israel. Mult Şalom din Sion, tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s