Cel de – al Treilea Templu ( Re 1 )


… O iluzie sau o certitudine ?

Ce părere aveţi despre construirea Celui de-al Treilea Templu?

Iată câteva informatii în acest sens, preluate din revista Topic, şi comentate de noi în lumina Bibliei:

Eforturile pentru construirea unui nou Templu în Israel devin tot mai intense pe zi ce trece. Numărul evreilor care susţin aceasta idee creşte din ce în ce mai mult , după cum o demonstrează  şi munca susţinută de recuperare a întregului fond cultic al Templului. Întrebarea care se pune este dacă această dorinţă tot mai puternică după un Templu  face parte din planul lui Dumnezeu pentru Israel şi, nu mai puţin,  pentru celelalte naţiuni.   Trebuie sa fie reconstruit acest locaş de închinare,  pentru ca ultimile evenimente înainte de revenirea  vizibilă (nu este vorba de Răpire ) a lui  Ieşua  să se împlinească ?

Corespondentul revistei  Topic, Rainer Schmit, scrie din Israel : ” Peste jumătate din israelieni sunt pentru reconstruirea celui de-al Treilea Templu. ” De la reunificarea Ierusalimului,  în 1967 , o simplă întrebare s-a transformat într-un subiect arzător in Israel , şi nu numai : este necesară reconstruirea Templului? Pentru prima dată după două mii de ani , Muntele Templului a ajuns din nou sub control evreiesc. După cum bine ştim , Templul a fost distrus deja de două ori . Multe pasaje din Biblie indică însă ( citiţi în acest sens Dan. 9: 27  sau Isaia 24: 2-23 ) că în vremurile din urmă Antichrist va profana un Templu deja existent ( v 2 Tes 2: 4 ) . Abia în contextul celui de-al Treilea Templu se vor desfaşura anumite evenimente specifice  zilelor din urmă . Dar este cel de-al Treilea Templu, cu adevărat, un subiect important pentru evrei sau numai anumiţi crestini sunt în mod deosebit preocupaţi de această problemă?
Rabinul Chaim Richman susţine că în Israel are loc o revoluţie spirituală , deoarece mulţi dintre evreii religioşi cred că demersurile pentru reconstruirea Templului ar trebui să se transpună într-o realitate cât mai concretă. Conform unui sondaj de opinie realizat în anul 1989, doar 18% dintre israelieni au fost pentru reconstruirea Templului. Acelaşi sondaj a fost repetat acum trei ani , constatându-se că procentajul a cresut cu 60% . „Tot mai multi israelieni – fie laici , fie religioşi- înţeleg că secretul păcii atât de mult dorite de toţi oamenii este PREZENŢA DIVINĂ care va veni  prin construirea Templului. Sunt şi unii care nu gândesc aşa , dar aceştia reprezintă doar o minoritate a israelienilor seculari”,  spune Richman care lucrează la Institutului Templului din oraşul vechi al Ierusalimului. Acolo au fost deja reconstruite cu maximă exactitate toate obiectele necesare pentru slujba de la Templu , conform instrucţiunilor biblice folosindu-se doar materialele menţionate în vechime.  Printre acestea se numară instrumentele muzicale pentru leviţi , coroana de aur a marelui preot sau vasele de aur şi de argint pentru aducerea jertfelor. Între timp s-a reuşit şi fabricarea integrală din aur curat a Sfeşnicului cu 7 braţe , a Altarului de aur pentru tămâie şi a mesei din aur pentru aşezarea pâinilor.  Menora 4
Chaim Richman nu a confirmat zvonurile potrivit cărora toate pietrele şi materialele de construcţie pentru viitorul Templu ar fi deja pregătite în Israel sau în Statele Unite ale Americii. În schimb, el a confirmat îndeplinirea altor condiţii necesare pentru slujba de la Templu. În acest sens au fost pregătiţi viitorii preoţi de care e nevoie pentru slujba divină. Şi vaca roşie este pregatită ( textul din Num. 19 spune că cenuşa unei vaci roşii fără cusur adusă ca jertfă este necesară pentru purificare , fără ea nu se poate presta slujba preoţeasca de la Templu ). Richman nu a vrut  să facă publice detaliile despre aceste proiecte.
În acelaşi timp,  în Israel mai există o grupare care se numeşte credincioşii Muntelui Templului. Aceasta a fost înfiinţată şi condusă de Gerşon Salomon . În fiecare an, cu ocazia zilelor traditionale de pelerinaj , credincişii încearcă să pună piatra de temelie pentru viitorul Templu , lucru interzis în mod clar de autorităţi.
„Reconstruirea Templului este o datorie naţională a Israelului, este ascultarea unei Porunci Divine  care va duce la o revoluţie spirituală în lume , dar în primul rând in Israel”,  afirmă Salomon. Şi gruparea sa a construit după standardele biblice unele dintre obiectele pentru Templu , cum ar fi, de exemplu, trâmbiţele de argint. Pe lângă acestea , ei au facut mai multe machete ale Templului, au realizat planuri de construcţie şi au pregătit materialele pentru viitorul Locaş. ” Nu  doar că suntem pregătiţi, dar dorim să le arătăm tuturor , şi în special poporului evreu , că nu este vorba despre o idee  mistică , ci despre un proiect foarte concret”, a mai adăugat înfocatul activist al  Templului al Treilea.

   ( Comentariu şi Traducere – Daniela Reghina Onu ; sursa –   revista Topic )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica, Studii biblice, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Cel de – al Treilea Templu ( Re 1 )

 1. un ucenic zice:

  templul III se va construi, după cuvintul lui Adonay. laudat fie Mesia Ieshua!

 2. Gheorghe zice:

  Posilbil sa aibe loc constructia dupa rapirea Bisericii

 3. Matei - Claudiu Arghire zice:

  Şalom distinsă doamnă Otniela. Nu ştiu cât de doctrinar sunt, dar ar trebui ca Biserica să prindă ceva timp din Necazul mare ca să se curăţească de mentalitatea lumii ( bani, afaceri, promovare, lupte între fraţi care să fie ăl mai mare…. ). Dumnezeu nu poate primi la Sine o Biserică împărţită între pământ şi cer.

  • un ucenic zice:

   jumatate / jumatate, frate Claudiu. unul luat, celalalt lasat. sa nu credeti ca nu vor fi destui lasati in urma. nu e usor sa fii griu curat. eu unul vreau sa fiu cu Domnul si alesii Lui sa pot zbura acasa, la Tata.

 4. Sofia zice:

  Doamne Dumnezeule ce timpuri vin!!! Ma intreb daca noi copiii Domnului suntem in stare sa pricepem ca Mesia Domnul Isus este chiar la usa cu piciorul pe prag. Shalom!

 5. Arlette Şerban zice:

  Şalom Otniela. Aţi vizionat aceasta ?

 6. Victor 758 zice:

  E clar. Nu mai este mult……Mesia vine!

 7. Aşa este, Mesia vine foarte repede. Să ne pregătim, să fim gata! Vă mulţumesc pentru participare, Prieteni!

 8. Olivia Cerkovski zice:

  Șalom Otniela. Iți mulțumesc frumos pentru acest minunat blog. Dumnezeul părinților tăi să te binecuvânteze! Și eu cred că Templul III se va construi curând. Nu ne rămâne decât să ne pregătim serios pt venirea lui Mesia Isus. El să ne ajute!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s