Istorie confirmată – ( 1 )


   Cetatea lui David

ierusalim-orasul-vechi-3

In anul 1876 , in orasul Ierusalim traiau 24.000 de locuitori , dintre care 13.000 erau musulmani, 7000 crestini si 4000 erau evrei. Tot in acea perioada au fost infiintate primele cartiere in afara zidurilor Cetatii vechi a Ierusalimului , astfel incat numarul locuitorilor orasului a inceput sa creasca.
Un recensamant din 1946 a scos in avidenta faptul ca in Ierusalim locuiau atunci 160.000 de persoane. 95.400 dintre acestea fiind evrei , 33.300 musulmani si 31.300 crestini. Nu dupa mult timp orasul a fost impartit intr-un sector israelian si unul iordanian. Ca urmare a acestui fapt , numarul crestinilor din intreg orasul a scazut drastic in timpul primilor ani ai stapanirii iordaniene, ajungand de la 31.300 la 12.900. Dupa reunificarea orasului( realizata in urma Razboiului de Sase Zile din 1967), numarul popoulatiei crestine a crescut din nou la 14.800 de persoane.  De atunci numarul lor a ramas in mare acelasi , la recensamantul din anul 2006 au fost numarati 17.300 de crestini, diferenta fata de anul 1967 fiind obtinuta in urma adaugarii crestinilor non-arabi, in numar de 2500. ( Mai departe, AICI)

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Istorie, Istorie si arheologie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Istorie confirmată – ( 1 )

 1. Sebastian R. zice:

  Fiţi binecuvântată! Împlinim Scriptura şi ne rugăm pentru pacea Ierusalimului. Domnul să facă ca pacea să triumfe între zidurile acestui oraş binecuvântat unde va poposi Domnul a doua oară pe pământ.

 2. Teodora zice:

  Domnul fie lăudat! noi aşteptăm mai ales Ierusalimul ceresc.Credem că El va veni din nou în Israel aşa cum scrie, pentru împărăţi în Mileniul păcii.

 3. Sofia zice:

  Sfint oras, binecuvintat oras! aici va reveni Domnul nostru si orice ochi Il va vedea. Asa cum se arata fulgerul de la rasarit asa va fi aratarea puterii Lui.

 4. Rares M zice:

  Sărutmâinile. O primăvară frumoasă cu flori şi binecuvântări!
  Interesant articolul!

 5. Mulţumiri, Prieteni! Yeshua Ha Adon să vă răsplătească cu pacea Lui! Binecuvântări din Sion!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s