De ce serbăm Rosh HaShanah?


       SHANAH TOVAH U’METUCAH ! – 5777

          Şi nu uitaţi: MESIA VINE!

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Studii biblice, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la De ce serbăm Rosh HaShanah?

 1. un ucenic zice:

  shana tova sora Otniela! laud pe Mesia ptr calea mesianica. multe lucruri am inteles de cind umblu pe ea. nu sunt evreu, nici sotia mea Anisora nu este…ea are o matusa casatorita cu un evreu. dar noi am fost binecuvintati de cind am inteles ca biserica are toata temelia pusa pe spiritualitatea evreiasca. de aceea tinem cu drag si respect sarbatorile lui Adonay din Tora.

  • Shalom, un ucenic! Esti binecuvantat cu intelepciune. Tu si Anisoara, deopotriva. Tanti Bintea se ruga pentru gardiencele care o maltratau in inchisorea comunista: „Iti multumesc, Doamne, ca sunt dintre cei care sufera si nu dintre cei care provoaca suferinta in lume.” Antisemitii ne pregatesc o mare cununa, si ei cred ca fac un bine omenirii daca ii urasc pe evrei. Si nu-si dau seama ce usor se intra sub incidenta unui blestem vesnic ( Geneza 12 :3 ). Ferice de cei cu inima buna, curata, blanda si inteleapta! Ei chiar IL vor vedea pe Domnul!
   Binecuvantari sfinte din Sion, un ucenic!

 2. Ibănescu Rodica Alice zice:

  Am vizionat primele două YouTube. Din ce-am înţeles eu, e posibil ca Răpirea să fie în această sărbătoare evreiască? Sau sărbătoarea este un simbol al Răpirii? Aici nu prea am înţeles. Dacă aţi dori să ne explicaţi Otniela. Şalom cu drag.

  • Shalom, Alice! Da, este foarte probabil ca Răpirea ” sa cada ” intr-o asemenea Sarbatoare. Este adevarat, Domnul a spus ca Ziua nu este cunoscuta. Da, doar Ziua nu este… ADONAI iubeste ce a creat, iar Sarbatorile sunt IDEEA Lui si Ii apartin Lui, in primul rand. TOATE SARBATORILE din Levitic 23 sunt ale Domnului si TOATE arata catre MANTUIREA oferita de JERTFA FIULUI SAU ( prima VENIRE in lume), dar si spre o JUDECATA FINALA ( a doua venire in lume ). Rapirea ii este destinata doar BISERICII ( adevarate – formate din suflete predate, asteptatoare) si va avea loc pe norii cerului. Atentie! Domnul nu coboara pe pamant, pentru ca noi IL vom intampina in vazduh.
   Cu siguranta, trambita Domnului este SHOFARUL. E vorba despre al saptelea shofar, iar semnificatia acestei Sarbatori oricum se refera la INNOIRE. Deci, Maranatha! – Domnul nostru vine!

 3. Corina Ottman zice:

  Shana tova Otniela! An nou plin de roade spirituale, binecuvintari materiale si sa vina Mashiah mai curind. Toate sunt bune si frumoase de sarbatori dar e mai bine cu El.

 4. Anca Gore zice:

  Aleluia! Domnul fie glorificat pentru aceasta sarbatoare. Si slava Lui ca vine!

 5. Cezar 100 zice:

  Sărbători cu bucurie!
  Sărut mâinile, şalom.

 6. Multumesc, Prieteni ! Sa nu uitati ca Domnul doar intarzie. Dar de venit, VINE SIGUR! Maranatha, tuturor si, mai ales, atentie la INIMA CURATA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s