Când arheologia o ia înaintea credinţei…


    Inscriptia de pe o placa de piatra a fost punctul declansator al discutiei  care s-a aprins in jurul intrebarii daca iudaismul cunostea déjà  Adevarul despre Mesia , care trebuia sa moara si s a invie dupa trei zile.

    
Timp de mai multe generatii, credinta legata de moartea si invierea lui Mesia,  dupa trei zile,  a reprezentat esenta disputei dintre iudaism si crestinism. Pentru crestini acesta este fundamentul credintei lor. Pentru evrei conceptul reprezinta o mare erezie. Recent un cercetator israelian a elaborat o teorie ce a inflamat spiritele, teorie conform careia si iudaismul cunostea conceptul invierii lui Mesia , bazandu-se pe un text pastrat pe o placa de piatra. Semnele grafice sunt datate din perioada Celui de-al Doilea Templu din Ierusalim, mai exact in secolul I i.Ch. Potrivit acestui text , invierea lui Mesia, nu este un element unic doar pentru credinta crestina, ci era cunoscut si in iudaism, ceea ce inseamna ca acest concept a aparut  cu mult inainte de vremea in care a trait Domnul Isus Christos. ( Mai departe, AICI )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Istorie si arheologie, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Când arheologia o ia înaintea credinţei…

 1. Marian Chioveanu zice:

  Amin, slavit fie al nostru Domn si Mesia!
  Ne rugam saptaminal aci in USA Arizona pentru poporul Israel. Shalom, din partea familiei Chioveanu cu iubire catre toti fratii nostri de credinta din Romania.

 2. Matei - Claudiu Arghire zice:

  Mare este Domnul nostru! Vrednic de toată lauda! Mulţumim Otniela pentru acest articol extraordinar. Sărutmâinile.

 3. Arlette Şerban zice:

  Laudă Regelui!! El a murit pentru păcatele noastre şi a III a zi a înviat. E viu în vecii vecilor la dreapta lui Dumnezeu Tatăl! Fiţi binecuvântată!!

 4. Va multumesc pentru participarea la acest topic, Prieteni! Laudat fie Yeshua Ha Mashiach, Regele nostru, care a murit, a inviat si este VIU in vecii vecilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s