O dilemă – Un răspuns ( 6 )


Semnul intrebarii 1Corina O: Draga Otniela, sunt intr-o dilema. Te rog sa – mi dai un raspuns la urmatoarea intrebare. Cum putem noi,  oamenii,  sa hotaram singuri daca vrem sa fim salvati sau nu, in conditiile in care Adonai oricum ne cunoaste viata, din momentul in care ne nastem si pana murim?

Otniela : Este greu de dat un raspuns la o problema care, de-a lungul timpului, a dezbinat teologic Trupul lui Mesia. Sfanta Scriptura vorbeste despre faptul ca, in urma auzirii Cuvantului si a cercetarii Duhului Sfant, trebuie sa luam o decizie pentru care suntem singuri raspunzatori – fie pentru, fie impotriva lui Dumnezeu. ” Ei insisi istorisesc ce primire ne-ati facut si cum de la idoli v-ati intors la Dumnezeu, ca sa – I slujiti Dumnezeului Celui viu si adevarat si sa -L asteptati din ceruri pe Fiul Sau, pe care L-a iniat din morti: pe Isus, care ne izbaveste de mania viitoare ( 1 Tes 1: 9-10). Numai Cuvantul Viu al lui Dumnezeu a vorbit inimii si mintii acestor oameni, astfel incat ei au luat decizia corecta, pentru El, si din acel moment au inceput sa astepte revenirea lui Yeshua Ha Mashiach in glorie, pe norii cerului. Nimic din pasajul citat nu ne indica eroarea ca ar fi fost obligati de Dumnezeu sa se converteasca. Asa cum omul se poate hotari sa-L urmeze pe Domnul, tot asa el poate sa refuze sa asculte de Cel Atotputernic: ” Inima lui faraon s-a impietrit si n-a ascultat de Moise si de Aaron, dupa cum spusese Domnul ( Exod 7: 13).”
Este important sa nu punem pecetea ” liberului arbitru ” peste reactia unora la auzirea Adevarului, asa cum este scris in Faptele Apostolilor:” Cand au auzit ei de invierea mortilor, unii isi bateau joc, iar altii au zis: Asupra acestor lucruri te vom asculta altadata. Astfel Pavel a iesit din mijlocul lor. Totusi unii au trecut de partea lui si au crezut. Intre acestia era Dionisie Areopagitul, o femeie numita Damaris si altii impreuna cu ei ( Fapte 17: 32-34 ). Toti au auzit Cuvantul Vietii, totusi reactia lor a fost diferita. Acest fapt subliniaza responsabilitatea personala a fiecaruia. Unii au fost batjocoritori, altii au vrut sa asculte mai multe, iar altii s-au decis de buna voie sa creada totul, cu o inima smerita.
In ceea ce priveste mantuirea, Biblia subliniaza faptul ca doar Tatal atrage la Fiul ( v. Ioan 6: 44) si este doar harul Lui manifestat in viata celor care Il primesc pe Fiul. Numai acestia vor primi permisiunea sa se numeasca fiii  lui Dumnezeu ( v. Ioan 1:12 ). Voia desavarsita a lui Dumnezeu este ca toti oamenii sa fie salvati (v. 1 Tim 2:4) si nimeni sa nu fie pierdut (v. 2 Petru 3:9). Acest MARE ADEVAR ne obliga sa le vestim tuturor IERTAREA in Domnul Mesia, Fiul lui ELOHIM.

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Dezbateri, Studii biblice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la O dilemă – Un răspuns ( 6 )

 1. Arlette Şerban zice:

  Şalom Otniela, dragă. Deci, până la urmă, avem sau nu avem liber arbitru în viaţa religioasă?? Mersi pentru răspuns.

 2. tania zice:

  Atunci cum sa iau ca Dumnezeu nu te obliga dar te constringe? Unii care nu s-au pocait la timp, au fost constrinsi de El sa o faca, prin anumite suferinte si pina la urma tot au venit la Domnul Isus. Ce parere aveti?

  • Draga tania,
   nu ” constransi”, mai degraba ajutati de Bunul Adonai! Singurul lucru important este VIATA VESNICA in PREZENTA UNICULUI SI ADEVARATULUI DUMNEZEU! Dvs credeti ca pe ADONAI IL mai poate interesa altceva, daca SI-a trimis UNICUL FIU in aceasta lume pacatoasa pentru a-i oferi rascumpararea ? Nu credeti ca Abba – Elohim a platit un Pret nemasurabil? Atunci…?!

 3. Sebastian R. zice:

  SărutMâinile Otniela. Cred că Dumnezeu ne lasă să alegem singuri, dar tot El ne ajută să nu greşim prin toate intuiţiile pe care ni le oferă Duhul Sfânt. Spun acest lucru şi mă gândesc la creştini, la cei care au un legâmânt cu Mesia. Dar şi în cazul celorlalţi oameni intuţia conştiinţei poate fi utilă, dacă este ascultată.

 4. Bogdan zice:

  Sărut mâna. O întrebare aş avea. Cum poate Dumnezeu să ierte un criminal? Cred că este cea mai gravă dintre faptele rele. E vorba de sângele omului! Vă mulţumesc înainte pentru răspuns.

  • Shalom, Bogdan! Ma mira intrebarea ta…Ai crescut intr-o buna familie de crestini, doar stii ca Yeshua Ha Mashiach l-a iertat pe tâlhar chiar in ceasul al 12-lea fara cateva minute. NU exista pacat pe care SANGELE FIULUI LUI DUMNEZEU SA NU-L POATA SPALA!!! Cu o singura condiţie: SA I SE CEARA SINCER IERTAREA ( si sa nu mai pacatuiasca iar)!
   Fii binecuvantat din Sion!

 5. Frumoasă temă! Scena dialogului din Ghețimane are o soluție. Ce rost ar fi avut dialogul dacă Domnul Isus n-ar fi avut posibilitatea să aleagă? Ce farsă ar fi fost ispitirea din pustie, dacă Fiul n-ar fi avut posibilitatea să aleagă? Luând chip de om și dimensionându-se în sfera noastră de existență, Fiul ne arată răspunsurile la întrebarea pusă.
  Asta nu face întrebările mai ușoare sau răspunsurile mai ușor de pătruns …

  • Da, Domnul nostru a avut posibilitatea sa aleaga, si totusi n-a facut-o. El I-a spus Tatalui Ceresc: ” totusi, faca-se Voia Ta!”
   Si noi putem alege cum vrem, dar n-o facem decat IN VOIA LUI, pentru ca IL iubim si stim ca tot ceea ce VREA EL PENTRU NOI E MAI BUN.
   ADONAI ESTE UN MARE MISTER! Sa ne punem mana in MAINILE STRAPUNSE ; de restul se ocupa EL…
   Fiti binecuvantat din Sion!

 6. Xenia zice:

  Mintuirea este personala dragilor. Ne putem ruga ptr cei nemintuti dar nu putem sa-i obligam. La botez n-am fost intrebati de fratele pastor daca Il vom urma pe Domnul Isus pina la moarte? Fiecare este raspunzator ptr decizia lui.

  • un ucenic zice:

   asa-i. fiecare va raspunde inaintea lui Dumnezeu. ce poti face cind oamenii isi intepenesc grumazul si isi pun mainile in urechi sa nu auda chemarea Lui? sora Otniela a scris f. bine. nimeni nu vine la Fiul daca nu-i atras de Tatal!

 7. Rares M zice:

  Salom. Daca nu Dumnezeu nu obliga, atunci de ce se pocaiesc oamenii cind au necazuri? Cind le merge bine nu vor sa auda de El.

 8. Teodora zice:

  Dumnezeu este iubire!! El ne convinge numai pe această cale.. adică ne respectă voinţa.

 9. Va multumesc pentru participare, Prieteni! Binecuvantari sfinte din Sion !

 10. antonia zice:

  multumesc pt raspunsul dv! si eu am aceasta dilema.

 11. tania zice:

  Multumesc pt raspuns! Domnul Isus sa fie cu dvs in tot ce faceti spre inaintarea imparatiei Lui vesnice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s