Mai multă speranţă … ( 7 )


În Israel se moare rareori din cauza afecţiunilor cardiace

Pacient cu afectiune cardiacaBolile de inima sunt foarte raspandite in Vest. Un studiu recent anunta ca pacientii cu afectiuni cardiace din Israel stau relativ bine in comparatie cu cei din Europa, situatie fericita datorata calitatii personalului calificat, dar si a tehnologiilor de ultima ora folosite cu succes in acest domeniu sensibil al medicinei.
Un studiu foarte recent in care sunt comparate datele statistice provenite din 30 de state a ajuns la o concluzie interesanta : bolile de inima pot fi tratate mult mai eficient in Israel decat pe oriunde in Europa. Rezultatele acestui studiu au fost publicate in revista European Heart Journal. Potrivit studiului in Israel mor doar 4,2 % dintre pacientii care ajung sa fie tratati in sectiile de terapie intensiva din cauza unei boli de inima. Acest procentaj se afla sub rata mortalitatii unor astfel de pacienti din alte 20 de tari occidentale.  In acest sens,  in Franta rata este de 6,6 %, in Germania 6,8% , iar in marea Britanie 9%.
Pentru aceasta situatie este raspunzatoare in mare parte atitudinea sistemului public de sanatate cu privire la interventiile care pot fi prevenite – de exemplu in cazul arteriosclerozei, sau al ingustarii vaselor coronariene,  prin depunerea de grasimi in sange si a leucocitelor. In Israel multi pacienti care sufera de arterioscleroza sunt supusi de timpuriu unui control, in cadrul caruia ingustarile pot fi rezolvate  pe loc, prin asa -numita ” dilatare – balon”). 49% dintre pacientii afectati sunt tratati prin aceasta metoda  in Israel, doar 15% respectand in plus si o terapie medicamentoasa ulterioara.  De cealalta parte, in Uniunea Europeana, situatia este diametral opusa. In Marea Britanie, de exemplu, 55% dintre pacienti cu astfel de boli primesc medicamente, doar 24% fiind tratati cu ajutorul ” dilatarii balon”. Cu alte cuvinte, in Israel, la un milion de locuitori se realizeaza 2726 de dilatari-balon, in timp ce in Marea Britanie au loc doar 1273 de astfel de interventii la un milion de locuitori.prof. Doron Zager
De asemenea, pacientii din Israel trebuie sa suporte un timp de asteptare mult mai scurt pentru o astfel de interventie decat europenii. Daca in Israel un medic va constata necesitatea unei ” dilatari-balon”, aceasta va avea loc in decursul a 92 de minute dupa diagnosticare. In Marea Britanie, pacientii trebuie sa astepte in salile de urgenta 118 minute dupa un astfel de diagnostic, in Germania 120 de minute, iar in Franta 170 de minute.
Profesorul Doron Zager, directorul general al Asociatiei israeliene a Cardiologilor,  a mentionat  in ultimul interviu acordat revistei European Heart Journal: ” In Israel tratarea bolilor acute de inima are prioritate maxima. Prin aceasta rata mortalitatii este drastic redusa.”

( Traducere si adaptare de Otniela, dupa un articol din publicatia Yediot Aharonot; ianuarie 2016)

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Medicina si Inventica, Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Mai multă speranţă … ( 7 )

 1. Ibănescu Rodica Alice zice:

  Foarte interesant ! Îţi mulţumesc, dragă Otniela , pentru acest articol. Fii binecuvântată, şalom!

 2. Teodora zice:

  Şalom. Dacă în Marea Britanie şi în Franţa este aşa atunci ce să spunem de Europa de est. La noi cel puţin până vine salvarea, până ajungi la spital…scapă cine are zile de la bunul Dumnezeu.

 3. un ucenic zice:

  mai bine sa nu ajungem pe mina medicilor. sa fie Mesia Isus medicul nostru bun!

 4. Calvin zice:

  Da, foarte interesant articolul dvs. Iată că se poate face calitate în medicină dacă există respect pentru viaţa omului…pentru viaţă în general.

 5. Sofia zice:

  Multumim Otniela ptr aceste informatii! Domnul Dumnezeu sa binecuvinte poporul Israel cu pacea Lui.

 6. Amedeo Roth zice:

  Exact aşa este doamnă Otniela. Aţi relatat foarte bine realitatea. Aşa se face că sora mea din Ţară are 90 de ani şi conduce şi la această etate maşina. Haşem să păzească pe Israel!

 7. Va multumesc pentru participarea la acest topic, Prieteni! Fiti binecuvantati din Sion!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s