ŞTIRI între ştiri – ( 12 )


STATISTICĂ

Copil evreu citind TorahAstazi in lume traiesc aproape 14 milioane de evrei. Acesta este rezultatul ultimilor cercetari efectuate de Institutul de monitorizare Politica si Sociala a Evreilor din cadrul Universitatii Ebraice din Ierusalim.
Un amanunt extrem de interesant este acela ca doar 43% din numarul total al evreilor din intreaga lume traieste in Israel. Anual, in Diaspora, populatia evreiasca scade cu 100.000 de persoane, in timp ce numarul evreilor din Israel creste cu 300.000.
Avinoam Bar Yosef, presedintele comisiei responsabile cu alcatuirea acestui raport anual, a declarat ca numaratoarea a fost facuta pe baza datelor oficiale obtinute de la statele in care traiesc evrei. Aproape 300.000 de persoane care au emigrat in Israel pe baza legii intoarcerii evreilor in patria mama nu au fost insa luate in considerare, din cauza faptului ca in statisticile oficiale sunt incluse la categoria „minoritati”, ele nedeclarandu-si apartenenta religioasa.  Bar Yosef a mai tinut sa precizeze ca vor mai trece inca cel putin 5 ani pana cand in statul evreu vor trai mai multi evrei decat in SUA. In comparatie cu anul 2013, populatia evreiasca din intreaga lume a crescut cu 60.000 de persoane.
Din raport rezulta ca in Israel traiesc 5. 800. 000 evrei, in timp ce in America de Nord sunt cu 300. 000 mai multi. In America Latina traiesc aproximativ 400.000 de evrei, iar in Europa ( in afara statelor din fosta URSS) 1. 700. 000. Dintre statele Europei de Vest, in Franta exista cea mai mare comunitate evreiasca, alcatuita din 490.000 de membri. Franta este urmata de Anglia ( cu 300.000 de evrei) si de Germania (cu 130. 000). Din anul 1970, numarul evreilor din Europa a crescut cu peste 200.000, motivul principal al acestei cresteri fiind emigrarea evreilor rusi in Germania. Pe teritoriul fostei URSS, astazi mai traiesc doar 327.000 de evrei, in conditiile in care in anul 1970 numarul lor depasea 2 milioane. In Asia mai exista doar 20.000 de evrei, iar in Africa 155 000. Numarul evreilor de pe aceste continente s-a injumatatit in ultimii 40 de ani. In schimb in Australia si Oceania traiesc momentan peste 140. 000 de evrei, aproape dublu fata de anul 1970.Globul Stirilor
Raportul ofera si o perspectiva in ceea ce priveste cresterea viitoare a populatiei evreiesti. Astfel, pana in anul 2020, se prevede o crestere demografica de 500.000 de evrei in intreaga lume. Populatia evreiasca din Israel va creste cu aproape un milion, in timp ce in America de Nord se presupune ca va scadea cu cateva zeci de mii. In Europa Occidentala, numarul evreilor va scadea probabil cu 120.000, in timp ce in Rusia se va injumatati.

( Comentariu de Otniela; dupa informatiile furnizate de publicatia Ha’ Aretz)

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la ŞTIRI între ştiri – ( 12 )

 1. Filip zice:

  Shalom, sa intelegem ca toti evreii vor emigra in Israel pina la urma?

 2. Doamne ai milă si cercetează poporul Israel.

 3. duca marian zice:

  Shalom!
  Merci!
  Otniela unde se incadreaza in aceasta statistica?

 4. Cristina Sitaru – Stoian zice:

  Fii binecuvântată, iubită Otniela! La grupul de rugăciune din casa mea nu uităm niciodată să ne rugăm pentru poporul lui Dumnezeu, Israel. El să reverse mila şi pacea peste acest popor încercat şi să-şi aducă aminte de legământul cu părintele lor Avraam.

 5. The Prayer zice:

  Interesante informatii. De fapt motive de rugaciune….Sa ne rugam ptr poporul Israel !!

 6. un ucenic zice:

  binecuvintat fie Israelul ! Adonay sa se indure de toti evreii, din diaspora sau din tara sfinta. mai ales de evreii mesianici.

 7. rahel.tender zice:

  Dacă acest popor încă trăieşte i-o datorăm lui Elohay. Numele să-I fie lăudat!
  Mulţumesc pentru ştirile statistice. Şabat şalom ve hesed!

 8. Calvin zice:

  14 milioane de evreii ortodocşi, sau împrenă cu cei creştini ?

 9. Multumiri pentru participarea la acest topic, Prieteni! ADONAI sa va binecuvinteze din Sion!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s