SĂRBĂTORILE LUI ADONAI …SĂRBĂTORILE NOASTRE ? ( III )


Amen, asa sa fie ! DOAR SCRIPTURA !

    

 Sola Scriptura in rostire, acceptare si implinire ! 

Sarbatoarea Corturilor

SUKKOT -ul   este,  de asemenea,  una dintre  frumoasele si  binecuvantatele  Sarbatori ale  Domnului , descrisa in Vaikra  23 : 33- 46. “ Domnul a vorbit lui Moshe si a zis : Vorbeste copiilor lui Israel si spune-le : “ In a cinsprezecea zi a acestei luni a saptea , va fi sarbatoarea corturilor , in cinstea Domnului , timp de sapte zile. In ziua intai sa fie o adunare sfanta : sa nu faceti nicio lucrare de sluga in timpul ei. Timp de sapte zile , sa aduceti Domnului jertfe mistuite de foc . A opta zi , sa aveti o adunare sfanta , si sa aduceti Domnului jertfe mistuite de foc ; aceasta sa fie o adunare ee sarbatoare : sa nu faceti nicio lucrare de sluga in timpil ei” ( Levitic 23: 33-36) .
Sukkot-ul , de obicei tradus in Engleza prin Tabernacles , iar in Romana prin  Sarbatoarea Corturilor,  tine sapte zile , de la 15 pana la 21 Tishrei ( Septembrie / Octombrie ), si se sfarseste in cea de-a 8-a zi – o zi cu totul speciala – din 22 Tishrei.  Trecerea de la sobrietatea  Marilor Sarbatori de cainta , la bucuria zgomotoasa si exuberanta a Sarbatorii Corturilor , in care poporului i se porunceste sa  construiasca acele mici colibe in care sa si traiasca timp de 7 zile , este destul de rapida , insa se pare ca Dumnezeu chiar acest lucru Si l-a dorit : poporul ales trebuia sa constientizeze in permanenta purtarea Sa de grija , si mai ales trebuia sa-si aminteasca de unde l-a scos Dumnezeul lui ,  cu Mana Sa Puternica. ( Mai departe, AICI )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la SĂRBĂTORILE LUI ADONAI …SĂRBĂTORILE NOASTRE ? ( III )

 1. Adrian Boluda zice:

  Va doresc o sărbătoare frumoasă, cu pace şi linişte şi binecuvântări divine !

 2. Antonia zice:

  Sarbatori fericite ! ce parere aveti ca eclipsa aceasta coincide cu sarbatorile evreiesti !?

  • Draga Antonia, semne in luna, soare si stele au fost si vor mai fi. Intamplator sau mai degraba, nu, acest lucru poate coincide cu una sau mai multe Sarbatori evreiesti. Dar nu acesta este fondul problemei… Esenta ar fi sa tinem ce trebuie, ce este scris in Cuvantul Vietii, nu ceea ce este invederat de o eclipsa de soare, luna sau alte stele. Superstitia nu este credinta ! Ascultarea si implinirea Cuvantului este Credinta !
   Sa fiti binecuvantata din Sion !

 3. Laura Lauden zice:

  Hag Sameah Otniela, o sarbatoare vesela ! Mesianicii fac sukah ?

 4. Teodora zice:

  Sărbători fericite şi binecuvântate.Dumnezeu să vă binecuvinteze sora noastră dragă !!!
  Ştiu că vă place muzica lui Paul Wilbur > http://www.youtube.com/watch?v=GwlMG1y2i2o

 5. Matei - Claudiu Arghire zice:

  Sărut mâinile. Vă urez la rândul meu, Sărbători binecuvântate ! Ne rugăm pentru Israel, pentru pace în Ţara Sfântă şi, mai ales, pentru evreii mesianici ca Domnul să îi susţină în mărturie şi să îi ocrotească.Şalom!

 6. Anca Gore zice:

  Dumnezeu sa va poarte biruitoare Otniela ! Multa bnecuvintare de sus, de la Parintele nostru bun, cu ocazia sarbatorii Corturilor.

 7. Va multumesc din inima , Prieteni ! A fost intr-adevar o Sarbatoare frumoasa ! Pentru ca tot ceea ce-a creat ADONAI special pentru noi, este frumos si bun ! Iar Sarbatorile Lui sunt cele mai frumoase rendez – vous – uri ( Mesia ramane etern indragostit de Mireasa Lui ! ) pe care ni le-a oferit EL, in Iubirea Lui nemarginita.
  Sa fiti binecuvantati din Sion ! Shavua Tov , tuturor !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s