SĂRBĂTORILE LUI ADONAI …SĂRBĂTORILE NOASTRE ? ( II )


Amen, asa sa fie ! DOAR SCRIPTURA !

    

 Sola Scriptura in rostire, acceptare si implinire !   

Ziua Ispăşirii

Dupa Sarbatoarea Trambitelor putem citi despre urmatoarea Sarbatoare a Lui Adonai , in Vaikra ( Levitic ) 23: 26-32 “ Domnul a vorbit lui Moshe si a zis : In ziua a zecea a acestei a saptea luni , va fi Ziua Ispasirii: atunci sa aveti o adunare sfanta , sa va smeriti Shofarul Sarbatorilorsufletele , si sa aduceti Domnului jertfe mistuite de foc. Sa nu faceti nicio lucrare in ziua aceea , caci este Ziua Ispasirii, cand trebuie facuta ispasire pentru voi inaintea Domnului, Dumnezeului vostru. Oricine nu se va smeri in ziua aceea , va fi nimicit din poporul lui. Pe oricine va face in ziua aceea vreo lucrare oarecare , il voi nimici din mijlocul poporului lui. Sa nu faceti nicio lucrare atunci. Aceasta este o lege vesnica pentru urmasii vostri , in toate locurile in care veti locui. Aceasta sa fie pentru voi o zi de Shabat, o zi de odihna , si sa va smeriti sufletele in ziua aceasta.; din seara zilei a noua pana in seara urmatoare , sa praznuiti Shabatul vostru.”
“ Caci in ziua aceasta se va face ispasire pentru voi , ca sa va curatiti: veti fi curatiti de toate pacatele voastre inaintea Domnului. Aceasta sa fie pentru voi toti o Zi de Shabat, o zi de odihna , in care sa va smeriti sufletele. Aceasta sa fie o lege vesnica.” ( Vaikra 16: 30-31 ).
Ziua Ispasirii ( Yom Kippur , in Ebraica ) , este cea de-a zecea zi a lunii Tishrei ( Septembrie / Octombrie ) si este ultima Zi din cele Zece zile de penitenta infricosatoare ;  este considerata,  totodata,  cea mai solemna Zi din calendarul evreiesc. Intre evrei persista credinta ca tuturor acelora,  care n-au fost suficienti de buni ca sa fie inscrisi in Cartea Vietii in timpul Sarbatorii Trambitelor , li se mai ofera sansa celor 10 zile de cainta, dupa care soarta lor va fi pecetluita. De aceea intreaga Zi de Ispasire trebuie sa se consume in rugaciune si in post negru. Pentru ca este o Sarbatoare foarte solemna si trista , Ziua Ispasirii mai este numita simplu : Ziua aceea ! ( Mai departe, AICI )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la SĂRBĂTORILE LUI ADONAI …SĂRBĂTORILE NOASTRE ? ( II )

 1. Cristina Sitaru - Stoian zice:

  Fii binecuvintata Otniela iubita ! Iti doresc un an dulce si fericit. Shana tova !
  O mica intrebare ma framinta ; de ce postesc mesianicii de Iom Kipur ? Pe evreii mozaici ii inteleg, ei nu -L cunosc pe Mesia. Dar evreii mesianici Il au si totusi tin aceasta zi de post si jelanie. Poti sa -mi ofer un motiv al acestei comemorari ? Iti multumesc.

  • Draga Cristina, evreii mesianici celebreaza toate Sarbatorile din Levitic 23. In dreptul Zilei Ispasirii se cere smerenie si cainta. Ori cum se poate cel mai fericit intra intr-o asemenea stare ? Nu credeti ca prin post si rugaciune ? Si daca IL avem pe Mesia , nu trebuie oare sa ne pocaim ? Dimpotriva, cu atat mai mult cu cat ucenicii si urmasii lor, au postit si s-au rugat ( vezi Faptele Apostolilor ). Noi nu postim sa vina un Mesia pe care nu -l cunoastem. Noi postim pentru ca IL cunoastem, si vrem sa fim mai aproape de Sfintenia Lui. Domnul nostru este Kadosh !
   Sa fiti binecuvantata din Sion !

 2. Paul zice:

  Stimata doamna / domnisoara, multumind pentru raspunsurile anterioare asi ramine si eu la aceeasi intrebare formulata de doamna Cristina mai sus. ( Sa stiti ca ma preocupa mesianismul la modul sincer pentru ca nu gasesc solutii clare in bisericile neoprotestante la foarte multe probleme de abordare a Vechiului Testament in contextul NouluiT). Sarutmina.

 3. Margareta zice:

  Excelent comentariul tau Otniela. Multumesc pt aceste informatii care nimeni nu ni le-a prezentat asa clar in bisericile noastre. Multe binecuvintari !

 4. un ucenic zice:

  multumim pt. aceste explicatii sora Otniela. sa va fie numele sigilat in Cartea Vietii !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s