Changes : Great jewish actors – Great gentiles names


    Is anyone able to explain WHY ?

Ella Geisman became June Allyson;

Bette Perske, Lauren Bacall:,

Bernie Schwartz, Tony Curtis;

Issur Danielovich, Kirk Douglas;

Frances Rose Schorr, Dinah Shore;

Marion Levy, Paulette Goddard;

Muni Weissenkopf, Paul Muni;

Julie Garfinkel, John Garfield;

Allan Koenigsberg, Woody Allen;

Benny Kubelsky, Jack Benny;

Asa Yoelson, Al Jolson;

Charles Bushinsky, Charles Bronson;

Sara Gabor, Zsa Zsa Gabor;

Larry Leach, Cary Grant;

Chaim Liebovitz, Lorne Green;

David Kaminsky, Danny Kaye;

Dorothy Kaumeyer, Dorothy Lamour;

Mike Orowitz, Michael Landon;

Joseph Levitch, Jerry Lewis;

Leonard Rosenberg, Tony Randall;

Tula Finklea, Cyd Charisse, etc., etc.

The easiest name transition of all, from Jew to Irishman, was made by Lee Jacob, to Lee J. Cobb.

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Dezbateri, Diverse si interesante, Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Changes : Great jewish actors – Great gentiles names

 1. Mihai Costea zice:

  Ati pus in discutie o problema interesanta. Din cite stiu eu majoritatea evreilor si- au schimbat numele pt.ca nu au dus- o prea bine in tarile in care au trait. Au fost foarte mult discriminati iar sub un nume neevreiesc ar fi fost lasati in pace. Si fratele Wurmbrand si -a schimbat numele in tinerete. Eu cred ca nu e usor sa fii evreu care crede in Isus Ieshua. In lume este mult antisemitism dar crestinii nu trebuie sa ia parte la el, mai curind sa se roage pentru mintuirea lor. Shalom.

 2. Corina Ottman zice:

  Dragă Otniela şi eu sunt de părere că ai abordat o problemă foarte serioasă. Antisemitismul care este ura îndreptată nu numai împotriva evreilor ci în primul rând împotriva lui Dumnezeu, trebuie să -i facă serios să reflecte pe creştini pe ce cale sunt. Acum înainte de revenirea lui Mashiakh trebuie să fim atenţi ce fel de ” vânturi de învăţătură ” vin asupra noastră şi să nu le permitem decât doar pe cele în acord cu Biblia. Să fii binecuvântată , Şalom !!

 3. Arlette Serban zice:

  Shalom Otniela! Foarte interesant ! Sunt foarte multi actori de frunte care au jucat in filme impresionante. Am fost uimita sa constat ca si protagonista din Dr. Quinn este evreica.

 4. Marina - Oana zice:

  Eu locuiesc de mai multi ani in US A si aici sunt foarte multi evrei. O doamna prietena mi s-a confesat mai de mult ca familia ei a fost nevoita sa -si schimbe numele evreiesc in anii 40-50. Si mai cunosc si alte cazuri… Deci nu ma mira ca si actorii au apelat la nume engleze.

 5. Albert Kindberg zice:

  Şalom Otniela. Schimbările de nume sunt o consecinţă, un efect al unei cauze destul de nefericite în existenţa evreilor. Şi e adevărat că nu toţi şi-au putut păstra numele moştenit din generaţie în generaţie. Nu ştiu dacă vor veni vremuri mai bune sau mai puţin bune. Însă eu nu-mi imaginez un „creştin antisemit „. Este de departe o imposibilitate. Cine Îl cunoaşte pe Mesia şi susţine că Îl iubeşte nu poate dispreţui, urî, invidia, calomnia etc. Pentru că trebuie să recunoaştem toţi, Dumnezeul evreilor este Acelaşi cu al creştinilor. Creştinii nu au Trei Dumnezei, ei au Unul ( Triunitar ) care se numeşte la fel, YHWH !

 6. Adriano zice:

  Sărut mâinile. Şi vecina noastră evreică, doamna Rotaru şi-a schimbat numele ..Înainte se numea Rottenberg. Cred că acest lucru vine dintr-un sistem de apărare împotriva ostilităţilor. Din păcate am citit că sunt ţări în Europa unde antisemitismul ia amploare. Să sperăm că în ţara noastră nu se va întâmpla acest lucru. Dumnezeu să păzească poporul acesta, cu părinţii lui a încheiat un legământ extraordinar. Pacea să fie peste Israel ! Şalom – Adi şi Daria

 7. Va multumesc, Prieteni ! Tuturor celor care ati participat la acest topic ! Fie ca Dumnezeul lui Israel sa va rasplateasca dragostea si devotamentul Dvs sincer pentru poporul Lui. Cuvintele Dvs mi-au mers la suflet. Sa fiti binecuvantati din Sion ! Toddah !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s