Israelul şi Biserica în Lumina Bibliei – ( 9 )


     Evreu citind rugaciunileÎn Tanach , Adonai  a vorbit despre poporul Său Israel prezentandu-l ca fiind o colectivitate distincta in mijlocul celorlalte natiuni. In poporul lui Yeshua – Christos , Biserica, nu mai exista iudeu , grec, barbat sau femeie ( v. Galateni 3 : 28 , Coloseni 3 : 11 ). Peste tot in lume oamenii reactioneaza la vestirea Evangheliei si Il primesc pe Yeshua Ha Mashiach ca Domn si Mantuitor in inimile si in vietile lor, devenind astfel ” Israelul lui Dumnezeu ” ( spun ei ). Si asa suna,  in general, doctrina acceptata de Biserica.  Din pacate, aceasta nu mai considera si nu mai recunoaste Israelul ca fiind poporul ales al lui Dumnezeu.
Parerile sunt impartite cand vine vorba despre Israel. Atunci cand reveleaza din Biblie profetii referitoare la poporul Israel, profetii care inca nu s-au implinit, multi teologi afirma categoric ca acestea trebuie sa se fi implinit candva, doar oamenii din acea vreme nu si-au dat seama de acest lucru,  sau ca ele nu trebuie luate ad litteram, ci privite din punct de vedere simbolic , iar adevarul spiritual pe care il contin trebuie interpretat si aplicat la realitatea de astazi a Bisericii. Exact aceasta atitudine a avut-o Israelul fata de promisiunile mesianice din vremea  Domnului nostru Yeshua.  Profetiile referitoare la Mielul lui Dumnezeu,  care urma sa fie injunghiat pentru pacatele omenirii,  au fost pur si simplu trecute cu vederea sau nu au fost intelese, cu toate ca moartea Sa a fost descrisa pana in cele mai mici detalii ( v. Isaia 53 , Psalmul 22 ). Imparatul smerit si neprihanit care urma sa intre in Ierusalim calare pe un magarus ( v. Zaharia 9 : 9 ) a fost inlocuit cu un Mesia glorios si biruitor , a carui principala sarcina era sa suprime nedreptatile sociale si sa elibereze Israelul de sub jugul romanilor, aducand astfel pacea mult dorita. Observam cum oamenii din acea vreme au raportat adevarul biblic strict la nevoile lor personale de moment, alterandu-i sensul.  Si  astfel Israelul, in  frunte cu liderii sai religiosi, a alunecat pe o cale gresita, fiind la un pas de distrugere. Daca desconsideram profetia biblica s-ar putea ca intr-o zi si noua sa ni se intample ceva asemanator, chiar sa fim coplesiti de evenimente neasteptate. Din acest motiv, trebuie sa luam in considerare o alta posibilitate care se impune categoric , si anume o implinire concreta,  care se refera la viitorul apropiat.  In textul prezentat in capitolele 37- 39 din Ezechiel suntem confruntati cu o descriere interesanta a vremii de apoi.( mai departe, AICI )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Studii biblice, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Israelul şi Biserica în Lumina Bibliei – ( 9 )

 1. Iosif Joseph zice:

  shalom. Bine scris. Sa stiti ca sunt si crestini care stiu sa interpreteze corect si cinstit profetiile Bibliei.

 2. Amedeo Roth zice:

  Sărut mâinile , Şalom Alechăm Otniela ! Aţi scris cu luciditate şi simţire. Nu ştiu câţi vă înţeleg mesajul….. Astăzi se vede că nu mulţi vor să înţeagă acest popor şi suferinţa lui pentru libertate în ţara lui.

  • Shabat Shalom ! Intotdeauna, ajutorul si izbavirea vor veni de la YHWH – Elohim. Cat despre intelegere …sa – L lasam pe El sa lucreze in acest sens. Numai El Isi poate ocroti mostenirea ! Si cand EL o face, cine Ii poate sta impotriva ?
   Sa fiti binecuvantati, Dvs si Dna Constance ! Baruch Ata Adonai Eloheinu Melech Ha Olam, Hamotzee Lechem Meen ha Aretz.

 3. Bogdan zice:

  Sărut mâna, şalom,
  Sunt de acord cu cele prezentate de Dvs. Otniela în acest coment scripturistic. Dumnezeu să fie cu Dvs !

 4. Dan Konner zice:

  Shalom Ahoteinu, am citit eu si Sacha cu bucurie acest comentariu al tau. Slava lui Moshiakh ! Si asteptam sa vina cit mai repede izbavirea din Tion. Amen.

 5. Mihai Costea zice:

  Frumoase gânduri despre poporul Domnului Otniela. Dumnezeu să binecuvânteze pe Israel şi evreii mesianici! Şabat Şalom vă doresc.

 6. Marian Chioveanu zice:

  Multumim pentru explicatii Otniela. foarte bun comentariul ! Dumnezeu sa va rasplateasca efortul in slujire. Lenush si Marian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s