URMANDU-L PE YESHUA… Marturii – ( 8 )


Un martor pentru ADEVARATUL MESIA !
Michael Brown , de la o tinerete fara speranta
la Marea Intelepciune. Sa – l urmarim si sa ne bucuram :


Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Dezbateri, Marturii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la URMANDU-L PE YESHUA… Marturii – ( 8 )

 1. Iubesc pe Dumnezeu, caci El este Adevarul, iubesc pe Domnul Isus ca este Adevarul, iubesc pe Duhul Sfant ca este Adevarul, iubesc poruncile lui Dumnezeu ca sant Adevarul, iubezc Cuvantul lui Dumnezeu ca este adevarul.Multa pace.

 2. Bogdan zice:

  Sărut mâinile , şalom ! Să dea Dumnezeu să fie mulţi credincioşi ca fratele nostru evreu Michael Brown…Foarte frumoasă demonstraţie de speranţă şi credinţă !!

 3. un ucenic zice:

  extraordinar ! Domnul Isus Ieshua fie prea marit pentru lucrarea Lui mare intre fratii nostri evrei. shalom.

 4. Cristina Sitaru - Stoian zice:

  Dumnezeu să – l binecuvânteze pe fratele nostru evreu ! Şalom Otniela iubită. Harul Domnului Ieşua să te înconjoare !

 5. Violeta zice:

  Bune explicatii ! Multumim Otniela !!
  Sunt multi evrei mesianici in Statele Unite si foarte bine pregatiti.

 6. Amedeo Roth zice:

  Sărut mâna. Am urmărit dezbaterile. Nu contest pregătirea lui dr Brown dar vedeţi …Shmuley are argumente foarte serioase pe care noi mizăm de mii de ani. nu putem accepta paternitatea în genealogie.. Aşa ar fi evreu şi Ishmael şi mulţi alţii. D- stră în mesianism cum vedeţi problema ?

  • Rodica zice:

   Iertati – ma dar in Vechiul Testament tot linia tatalui este prezentata. De ce este importanta doar mama pentru acceptul de a te numi evreu ?
   Sa nu uitam si faptul ca Noul Testament a fost scris de evrei.

  • un ucenic zice:

   shalom. sora Rodica aici orice ai zice, iese ca Domnul a fost in natura Lui evreu. Domnul Isus a avut o mama evreica si in aceasta situatie El a fost OM, si DUMNEZEU dupa Tatal din cer !
   eu cit despre mine nu vad de ce nu poti fi evreu daca ai tata evreu. mi se pare corecta interpretarea sa fi evreu si dupa mama si dupa tata. mama este importanta dar si tata.

   • Teodora zice:

    Vorbiti ca sa fie vorbit dragi frati si surori. La Dumnezeu nu mai conteaza lucrurile acestea. La El nu mai exista nici iudeu nici grec , nici parte barbateasca nici femeiasca. Conteaza doar sa fii o faptura noua prin jerfa lui Hristos si prin nasterea din Duhul Sfant….. Shalom si har.

   • Bogdan zice:

    Eu cred că poporul Israel este iubit de Dumnezeu care nu l-a abandonat, renegându-l.Iar în vremea din urmă ( zilele acestea pe care noi le trăim ) va avea un cuvânt de spus în evenimentele finale. Nu sunt de părere că Dumnezeu ţine cont numai de ” făptura nouă ” în istoria omenirii. ” Faptura nouă ” este un dar al lui Dumnezeu, pentru cei care Îl primesc pe Domnul Ieşua…nu este merituoasă prin faptele noastre bune. Este darul Lui!
    Dumnezeu are anumite legăminte foarte speciale cu Israel, pe care şi le va onora. Şalom vouă celor care vizitaţi acest blog.

   • Bogdan zice:

    Şi mai cred că nu din întâmplare Domnul nostru Mesia a venit la acest popor, născut din fecioara Maria şi din Duhul Sfânt. Este, şi în acest caz, o dovadă certă că evreii nu pot spune că Domnul Ieşua n-a fost unul de-al lor pe care L-au dat dat în mâinile ostaşilor romani să fie bătut şi răstignit.

  • @ Amedeo Roth
   Ma bucur ca ati urmarit dezbaterile lui Michael Brown. Daca ma intrebati cum se vede maternitatea sau paternitatea din interiorul Mesianismului, cred ca ar trebui sa luam in considerare Brit Chadasha. In acest caz, ceea ce ar conta, ar fi intr-adevar ” faptura noua”, nascuta din apa si din Duh.” Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” ( 2 Corinteni 5 : 17 ; este bine sa cititi tot capitolul 5 ). YHWH – ELOHIM primeste cu drept de filiatie numai pe cei nascuti din iertarea Jertfei Ispasirii savarsita de Fiul Sau , Yeshua Ha Mashiach. Iar aici intra atat evreii cat si neevreii. Evreitatea nu ne salveaza de la iminenta moarte vesnica, pentru ca toti oamenii au pacatuit si au nevoie de Ispasire ( de un Substitut pentru pacatele savarsite ).
   Acum, in ceea ce ne priveste, ca evrei mesianici, vom ramane mereu de partea fratilor mozaici. Cred ca am afirmat -o de mai multe ori pe acest blog : Comunitatile Mesianice au fost create pentru a ajuta poporul Israel sa se regaseasca in Mesia Isus. Daca cineva crede ca poate fi mesianic fara Israel , se insala. Oricum, nici crestin nu poti fi fara intreaga contributie a Israelului la procesul mantuirii , daramite mesianic. Desigur , nu putem fi de acord ca linia materna ne face deosebiti ( desi , sa nu trecem cu vederea ca Domnul nostru, ca Om, S-a nascut dintr-o mama evreica ). Nu , ceea ce ne creeaza favoare inaintea lui DUMNEZEU este relatia corecta cu Fiul Sau !
   Sa fiti binecuvantat din Sion, Domnule Amedeo ! Asemenea, Dna Constance !

 7. Cristina Sitaru - Stoian zice:

  Bogdan , crezi că noi am fi fost mai buni dacă eram forţaţi să alegem ? Îţi spun eu că am fi avut aceleaşi îndoieli, aceleali ezitări, aceeaşi nepăsare pentru Fiul lui Dumnezeu. De aceea jertfa Lui este pentru noi toţi singura uşă de salvare.

 8. Va multumesc pentru participarea la acest topic , Prieteni ! Adonai sa va binecuvinteze din plin iar pacea Lui sa va insoteasca pe Cale.
  Shalom al Israel !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s