SHAVUOT – ÎMPREUNĂ, TORAH ŞI RUACH HA KODESH !


Shofarul SarbatorilorAceasta Sarbatoare o gasim descrisa in Levitic ( Vaikra ) 23 : 15-22.“ De a 2-a zi dupa Shabbat, din ziua cand veti aduce snopul ca sa fie leganat intr-o parte si intr-alta , sa numarati 7 saptamani intregi . Sa numarati cincizeci de zile pana in ziua care vine de la al saptelea Shabbat, si atunci sa duceti Domnului un nou dar de mancare. ( …) Cand veti secera semanaturile din tara voastra , sa lasi neceserat un colt din campul tau, si sa nu strangi ce ramane de pe urma seceratorilor , Sa lasi saracului si strainului aceste spice . Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.”
Sarbatoarea Saptamanilor , sau Cincizecimea ( evr. Shavuot ) este o Sarbatoare care vizeaza de asemenea primele roade. Perioada numararii Omerului incepe imediat dupa primul Shabbat al Pesach-ului , continuand pana la Cincizecime. In Torah se cer 7 saptamani de numarare a Omerului, asa cum se poate vedea in Vaikra 23: 15- 17, 21 . Datorita acestui ritual al numararii , perioada dintre Pesach si Shavuot se mai numeste simplu OMER sau in alte traduceri mai vechi NUMARATOAREA OMERULUI ( Mai departe, AICI ).

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica, Studii biblice, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la SHAVUOT – ÎMPREUNĂ, TORAH ŞI RUACH HA KODESH !

 1. Long Life Israel zice:

  Slăvit sa fie Adonai.

 2. Anca Gore zice:

  Şalom Otniela, fiţi binecuvântată pentru acest studiu documentat şi foarte biblic. În timp ce citeam si studiam versetele mă întrebam ce ţinem noi astăzi şi ce se cere ţinut de fapt după Biblie. Dumnezeu să ne ierte că ne-am abătut aşa de mult de la Scriptură…..

 3. Laura Lauden zice:

  Hag Sameah Otniela !
  Când ţineţi Şavuot ? acum au karaiţii şi creştinii.voi mesianicii cum sărbătoriţi ?

  • Draga Laura, Shalom Aleichem ! De obicei mesianicii celebreaza Sarbatorile Domnului impreuna cu poporul evreu. Fratii nostri karaiti sunt foarte scrupulosi in pastrarea cat mai exacta a calendarului lunar – si este foarte bine ! – insa noi credem ( ne-am exprimat deseori pe acest blog in acest sens ) ca menirea mesianicilor ( evrei si neevrei ) este sa fie alaturi de Israel, sprijinindu-l sa se regaseasca in relatia cu Dumnezeul lui, YHWH – ELOHIM.
   Fii binecuvantata din Sion !

 4. ducamarian zice:

  Slavit sa fie Duhul Sfant !!!

 5. Amen ! Slavit sa fie DUMNEZEU – DUHUL SFANT : ADONAI RUACH HA KODESH !!!
  Multumiri pentru participarea la acest topic , Prieteni ! Sa fiti binecuvantati din Sion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s