SARBATORILE DOMNULUI – ( 6 )


  SĂRBĂTOAREA AZIMILOR

Sarbatoarea AzimilorSarbatoarea Azimilor este descrisa in Levitic ( Vaikra ) 23 : 6-8. Si in a cinsprezecea zi a lunii acesteia, va fi sarbatoarea azimilor in cinstea Domnului. Sapte zile sa mancati azimi. In ziua intaia sa aveti o adunare sfanta : atunci sa nu faceti nicio lucrare de sluga. Sapte zile sa aduceti Domnului jertfe mistuite de foc. In ziua a saptea sa fie o adunare sfanta : atunci sa nu faceti nicio lucrare de sluga.
Sarbatoarea Azimilor ( in Ebr.  Hag Ha Matzot ) se celebreaza in cea de-a 15 –a zi a lunii Nissan ( deseori asociata cu luna Aprilie sau Mai ) este ziua ce ii urmeaza Pastelui si tine 7 zile. In cea de-a cinsprezecea zi a lunii Nissan , YHWH le-a interzis evreilor sa retina in casele lor aluatul dospit ( Exod 12 : 14 – 16 ).
In Cartea Exod , capitolul 12 , ne este descrisa ceremonia de Paste din tara Egiptului, prima de altfel, care inaugureaza pentru totdeauna semnificatia trecerii de la sclavie la libertate.  ( Mai departe , AICI ) 

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la SARBATORILE DOMNULUI – ( 6 )

 1. Sofia zice:

  Otniela sa fiu la subiect. Evreii mesianici tin aceasta sarbatoare ? adica maninca piine nedospita in timpul pastelui evreiesc ? chiar si cei care nu sint evrei .?

  • Draga Sofia, raspunsul este DA. Cel putin teoretic. In practica , daca lucrurile stau altfel, pana la urma fiecare se conduce dupa propria incredintare. Insa asa ar fi bine – daca te numesti mesianic / a – sa se respecte regulile de cashrut. Fireste , nimic nu este obligatoriu, pana la urma. Dar e frumos si cinstit !
   Sa fii binecuvantata din Sion cu mult si sfant Shalom !

 2. Laura Lauden zice:

  Hag SAmeah Otniela ! Ha Shem sa te vada cu binecuvantari !
  sper ca n-ai inceput sa maninci cozonaci, vezi ca mai trebuie sa imbuci ceva matza.
  Mama iti trimite salutarile ei.

 3. Anca Gore zice:

  Slavă Mielului lui Dumnezeu ! Domnul Ieşua a inviat !
  Multă pace şi bucurie la voi toţi !

 4. Cristina Sitaru - Stoian zice:

  Ieşua a Înviat ! În veci ! Dumnezeu să binecuvînteze acest blog şi lucrarea pe care o faci , dragă Otniela. Mă rog mereu pentru tine şi pentru toţi evreii mesianici.

 5. Valentina Radu zice:

  Domnul Isus Ieshua a inviat !! Amin !!
  Deci azimile reprezinta trupul Domnului ? Dumnezeu sa va binecuvinteze Otniela !

 6. Shalom ! Yeshua Chai !
  Va multumesc tuturor pentru participarea la acest topic, si pentru frumoasele urari. Fie ca Duhul Fiului si al Tatalui sa va calauzeasca in toate. Fiti binecuvantati din Sion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s