Care e nădejdea mesianică ? – ( 2 )


” Sa ia din sangele lui si sa unga amandoi stalpii usii si pragul de sus al caselor unde il vor manca … Sangele va va sluji ca semn pe casele unde veti fi. Eu voi vedea sangele si voi trece pe langa voi, asa ca nu va va nimici nicio urgie atunci cand voi lovi tara Egiptului. “

Pesach MesianicIn luna martie a anului 2013 ( Nissan 5773 ), evreii din Israel si din toata lumea au celebrat Sarbatoarea Pesach. Si credinciosii in Yeshua, ca parte integranta a poporului evreu, au sarbatorit aceasta zi sfanta. Ei au subliniat in special scopul central al lui Mesia pe acest pamant, care este implinirea finala a jertfei de Pesach pentru intreaga omenire.
Trebuie sa precizam ca nu toti credinciosii evrei in Yeshua participa in acelasi fel la masa traditionala de Pesach ( Seder ) sau la ceremoniile ce tin de ea.  Unii citesc si canta din ” Hagada “. Aceasta lucrare ilustrata in multe desene si picturi prezinta istoria iesirii poporului din Egipt, explicarea obiectelor folosite in mod simbolic la masa de Seder, precum si rugaciunile, psalmii si cantecele asociate cu aceasta Sarbatoare.  Alti credinciosi mesianici citesc si canta dintr-o ” Hagada mesianica ” ( proprie ) – o combinatie alcatuita din explicatii rabinice traditionale si texte nou – testamentare referitoare la intruparea , suferinta , rastignirea si inaltarea la cer a lui Yeshua.  De asemenea , exista si o alta modalitate de a celebra Pesach-ul. ( Mai departe, AICI )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Dezbateri, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Care e nădejdea mesianică ? – ( 2 )

 1. Marian Chioveanu zice:

  Amin…..slava lui Ieshua ! Va dorim Pesah feicit !! Noi ne vom bucura la congregatia noastra mesianica din San Francisco. Fratii toti va trimit sanatate…. Hag Sameah!! Sa faca Domnul ca nadejdea mesianica sa creasca tot mai mult. Cu mult drag , fam Chioveanu – Marian si Lenush

 2. Teodora zice:

  Paste fericit Otniela ! Sa aveti parte de bucurii nemasurate cu ocazia acestui sarbatori extraordinare, o trecere de la moare la viata, de la necaz la eliberare,de la pacat la neprihanire.

 3. Corina Ottman zice:

  Hag Pesah Sameah ! Sarbatoare frumoasa Otniela…. tie si alor tai. Te iubim si ne rugam pentru tine. Cu drag _ familia Ottman

 4. Dan Konner zice:

  Khag PesaKh Sameakh Otniela ! Eu , Sacha si copiii iti dorim o Sarbatoare sfinta, kadosh, tie si familiei tale. Esenta Pesakhului mesianic trebuie sa fie sacrificiul Mielului lui Adonay care si-a varsat sangele pentru noi , oamenii pacatosi. Ma rog pentru poporul Lui mesianic sa inteleaga acest lucru si fiecare emblema a Pastelui evreiesc sa fie inteleasa prin Jertfa Fiului Lui Dumnezeu.
  Sarbatoare cu multe binecuvantari ! / Dan si Sacha Konner

 5. Amedeo Roth zice:

  Sărut mâna ! Hag Sameach – Pesach cu multa fericire,, sănătate şi împliniri din partea familiei Roth Amedeo & Constance.

 6. Shalom, Prieteni ! Va multumesc pentru urari ! Am petrecut un timp remarcabil de aducere – aminte cu ocazia acestui Pesach. Pentru ca de aceea ne – au fost date Sarbatorile …. ca sa nu uitam. Iar Jertfa suprema a Mielului lui Dumnezeu – care ne – a infratit pe toti – ramane, de 2000 de ani, cea mai sigura arvuna a mostenirii noastre vesnice. Caci nu suferinta este finalitatea , ci Bucuria rascumpararii prin sangele lui Yeshua Ben YHWH. Glorie Lui ! Numai Sangele Lui poate trece dincolo de Poarta , pana in Sfanta Sfintelor, în locul de odihna a Slavei lui Dumnezeu.
  Fiti binecuvantati din Sion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s