O dilema – Un raspuns ( 4 )


Semnul intrebarii 1Victor si Eugenia M. : Din ce in ce mai des auzim vorbindu-se despre”  zilele din urma”, despre perioada necazului cel mare. Am vrea sa va intrebam ce se va intampla dupa aceste zile ?

Otniela : Cand perioada zilelor din urma va lua sfarsit , Yeshua Ha Mashiach, Fiul lui Dumnezeu – YHWH Elohim , va reveni pe acest pamant , implinind scopul final al istoriei mantuirii. Sfanta Scriptura ne avertizeaza cu privire despre aceste vremuri : ” Indata dupa acele zile de necaz, soarele se va intunneca , luna nu-si va mai da lumina ei , stelele vor cadea din cer si puterile cerurilor vor fi clatinate. Atunci se va arata in cer semnul Fiului Omului, toate semintiile pamantului se vor boci si IL vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava. ” ( Matei 24 : 29- 30 , de citit si Apocalipsa 19 : 11- 16 ). Revenirea Domnului Isus Mesia va reprezenta in acelasi timp instasurarea unei noi ere pe pamantul acesta , cea a Imparatiei lui Dumnezeu , in care Mantuitorul nostru Slavit va domni cu dreptate , si in pace,  timp de o mie de ani. Si cand ne rugam ” Tatal nostru ” , noi Ii spunem Domnului : ” Vie Imparatia Ta , faca – se voia Ta ! ” ( Matei 6 : 10 ).
Apostolul Ioan vorbeste despre aceasta perioada in ultimile doua capitole ale Cartii Apocalipsa. De asemenea , Cuvantul lui Dumnezeu ne aminteste  si in alte pasaje aspecte referitoare la perioada de dupa zilele din urma. In primul rand , aceasta va aduce dreptate si pace ; nu vor mai fi razboaie , iar armele vor fi transformate in pluguri. Mai mult , va fi suficienta hrana pentru toti , iar oamenii se vor bucura din nou de o viata frumoasa si lunga. In cadrul intregii Creatii va fi pace , animalele vor trai intr-o preistorica armonie unele cu altele,  si cu oamenii. Nu va mai exista teama, iar strainii din Eretz Israel,  si din jur,  ii vor iubi pe evrei. Ceea ce politica incearca astazi sa realizeze , va implini Yeshua Ben David cand va reveni in glorie pe norii cerului , restaurand temeinic ordinea divina in  universul zdruncinat de pacat.

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Dezbateri, Studii biblice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la O dilema – Un raspuns ( 4 )

 1. Marian Chioveanu zice:

  Shalom Otniela ! asa credem si noi ca va fi in Imparatia acea frumoasa de 1000 de ani. Vom uita de toate necazurile…Am totusi o nedumerire…Unde va fi biserica rapita in acest timp…daca Domnul Ieshua va fi pe pamant in domnie ?
  Dumnezeu sa va binecuvinteze !

  • Shalom, Marian ! Amin, chiar vom uita de toate necazurile in Imparatia Lui ! Slavit sa -I fie NUMELE !!!
   Eu am afirmat , tot pe acest blog , ca parerea mea ar fi urmatoarea : Biserica nu va prinde tot Necazul. DUMNEZEU Isi apara intotdeauna Mostenirea, iar Biserica este VITRINA COMORILOR SALE in aceasta lume pacatoasa. Asa ca cel mai probabil ea va fi rapita la Domnul si Mirele ei, inainte de aratarea lui Antichrist. Se prea poate sa prinda primii 3 si 1 / 2 ani din Necazul cel Mare , in niciun caz urgiile din ultima parte.
   In timpul Necazului are loc Banchetul Regal in Ceruri , masa si rasplatirile credinciosilor. Dupa consumarea Necazului , la a 2-a Venire pe pamant , Yeshua va domni de la Ierusalim , impreuna cu Biserica si sfintii din vechime. Viata va continua in trup pe acest pamant , ajungandu-se din nou la o viata lunga, pentru ca ” cine va muri la 100 de ani , va fi blestemat ca pacatos.”
   Unde va fi Biserica ? Evident acolo unde este Domnul ei Inviat. Sfintii lui Adonai din Tanach ( profetii, regii cei drepti, femeile cucernice etc ) si fratii lui Yeshua prin Legamantul Jertfei, vor locui pe acest pamant , in trupuri inviate ( care nu vor mai trece niciodata prin moartea fizica ) , impreuna cu Regele si Marele Preot , Yeshua Ha Mashiach. Multi si-au pus problema unde vor incapea toti acestia , daca Israelul, si tot pamantul in general , are o anumita suprafata ? Sa lasam lucrul acesta in Mainile Domnului nostru. Daca EL a inmultit 5 paini si 2 pestisori , va largi, pe nesimtite, si granitele unui pamant care va respira in sfarsit fara pacat.
   Ar fi bine sa revedeti aceste articole , si comentariile aferente : https://otnielabattzion.wordpress.com/spiritualitate-protestanta/imparatia-mesianica-mileniul/
   https://otnielabattzion.wordpress.com/spiritualitate-protestanta/despre-rapire/
   https://otnielabattzion.wordpress.com/spiritualitate-protestanta/israelul-si-biserica/
   ADONAI sa va binecuvinteze din Sion ! Pesach Binecuvantat ! – tuturor mesianicilor din SUA.

 2. un ucenic zice:

  eu am nedumerirea cu templul in mileniu. ce parere aveti sora Otniela cind Domnul va imparati se vor mai jertfi animale pt ispasire ? Domnul sa va binecuvinteze ! shalom.

  • Ibanescu Rodica Alice zice:

   Şalom. Eu cred că nu mai sunt …De ce ar fi nevoie de un miel jertfit dacă Mesia Iisus, Mielul lui Dumnezeu va fi cu noi ? Dar poate greşesc …..cine ştie ? Mult har şi pace !

  • un ucenic, intrebarea Dvs dovedeste preocupare pentru subiectele initiate pe acest blog. Dupa cum stiti parerea noastra este ca al Treilea Templu se va construi , cu tot harnasamentul tanachic , si ca Domnul nostru Yeshua Ha Mashiach va fi Marele Preot.
   Din punctul meu de vedere , daca El , Mielul lui Dumnezeu, a facut Ispasirea o data pentru totdeauna, prin sangele varsat la Golgotha , nu vad de ce s-ar mai oficia jertfele de animale in Mileniu. In Templu ar trebui sa I Se aduca necurmat Slava lui Dumnezeu , care, prin Fiul Sau, domneste si imparateste peste pamantul vindecat de efectele pacatului pre -milenial.
   Multa binecuvantare din Sion va doresc si eu. Shabat Shalom !

 3. Cristina Sitaru - Stoian zice:

  Shalom Otniela iubită. Ai explicat foarte clar ce se va întampla în vremurile din urmă în eseurile tale de pe acest blog. Ar trebui să le citească şi domnii dinainte pentru a se lămuri. Domnul să te inspire mai de parte prin Duhul Sfânt ! Te purtăm în rugăciune zilnic.

 4. Iosif Joseph zice:

  Shalom. Nu credeti ca Domnul Isus s-a referit mai curind la imparatia Sa spirituala ? Este vorba despre poporul Sau fara numar care face parte din imparatia care nu se vede….. fara hotar pamintesc.

  • Da, cu siguranta ! Insa EL nu a vindecat numai sufletul. Daca veti citi Evangheliile , veti vedea ca EL S-a ocupat de om integral, restaurand intreaga fiinta umana : duh ( sediul Duhului Sfant ) , suflet ( ratiune , vointa , sentimente ) si trup ( pe care l-a vindecat , redandu-i sanatatea si vigoarea ) .
   Asadar, am toate motivele sa cred ca El a creat o Imparatie Spirituala , formata din toti rascumparatii Jerfei Sale , dar Se va ocupa si de materie , de pamant si de univers, refacand starea edenica , de pace si armonie, in Imparatia Mileniala. Ar fi demn de noi sa intelegem ca tot universul acesta – care este creatia Dragostei Sale – sufera si trebuie restaurat nu prin foc ( nu aceasta este destinatia Gratiei Sale ) ci prin refacere , asa cum a operat Fiul lui Dumnezeu la scara mai mica in timpul vietii Sale pamantesti , ca Fiu al Omului.
   Mult Shalom din Sion !

 5. Anca Gore zice:

  Si eu sunt foarte curioasa cum se va alatura biserica rapita imparatiei mesianice. Eu cred ca rapirea va avea loc inainte de necazul mare. Dar ce se va intampla cu biserica dupa nunta Mielului ? Sa va dea Domnul Isus Mesia multa odihna si pace in acest shabat, Shabbat Shalom !

 6. Bogdan zice:

  Sărut mâna. Nu credeţi că e mai corectă varianta cu răpirea la sfârşitul primilor trei ani şi jumătate din necazul cel mare. Conform textelor din Apocalipsa 7 vers. 14 ?

 7. Madi zice:

  Şalom Otniela ! Eu aş îndrăzni să spun că biserica va prinde ceva din necaz. Aşa cum se prezintă multe din biserici astăzi mai e nevoie de trezire…..Să -ţi dea Domnul un Şabat minunat.

 8. Arlette Serban zice:

  Otniela, credeti ca Domnul Iesua va stapini un noul mileniu prin impunerea sarbatorilor din Levitic 23 ? Care sarbatori se vor celebra in Imparatia de 1000 de ani si care nu ? Va multumesc anticipat pt. raspuns.

  • Draga Arlette , Domnul nostru va imparati in Mileniu cu DREPTATE, si va carmui lumea ” cu un toiag de fier ” ( Psalmul 2 : 9 , Apoc. 12 : 5 , 19 : 13 – 16 ). Asa ca nu va fi nicio abdicare de la Ordinea Divina. De aceea, cred ca tot ceea ce s-a instituit in Levitic 23 , se va oficia si in Imparatia de Pace de 1000 de ani. Doar e vorba de Domnia Fiului lui Dumnezeu ! Centrul Bucuriei si Adorarii se va muta cu totul la Ierusalim ( ne pare rau pentru cei care nu -i prea agreeaza pe evrei ) si de-acolo se vor organiza toate Celebrarile ( Sarbatorile Domnului ! ). Profetul Zaharia ( Zah. 14 : 16 – 17 ) aminteste in mod special de Sarbatoarea Corturilor, pe care YHWH a avut-o in vedere ca pe o Celebrare a bucuriei maxime in Mesia. Pentru ca atunci intr-adevar Domnul va locui in mijlocul Poporului Sau de pretutindeni : evrei si neamuri , laolalta. Glorie Lui !
   Fii binecuvantata din Sion , Arlette !

 9. Fiti binecuvantati , Dragi Prieteni , pentru participarea la acest topic. Fie ca Numele lui ADONAI sa fie onorat prin toate aceste intrebari si raspunsuri. Amen !
  Va astept cu drag si la celelalte articole ! Shabat Shalom ! Chag Pesach Sameach !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s