RĂPIREA – O aşteptare fericită sau ” o problemă „… nefericită ?


Yeshua Ha Mashiach - RapireaCu totii suntem antrenati intr-o calatorie si, cu fiecare zi care trece,  ne aflam tot mai  aproape de Tinta. Fie ca suntem constienti sau nu , astazi ne aflam cu o zi mai aproape de Rapire decat ieri. Rabi Sha`ul a scris despre acest adevar in Romani 13: 11-12 : “ Si aceasta cu atat mai mult cu cat stiti in ce imprejurari ne aflam. Este ceasul sa va treziti in sfarsit din somn, caci acum Mantuirea este mai aproape de noi decat atunci cand am crezut. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Sa ne dezbracam dar de faptele intunericului si sa ne imbracam cu armele luminii ! “ Cu fiecare zi evenimentul  minunat al Rapirii  se apropie tot mai mult, iar acest lucru reprezinta o mangaiere pentru cei credinciosi. Cu totii am auzit si am citit ca acelora care cred cu adevarat in Isus Christos  le este pregatit tot ceea ce este mai bun si mai minunat. Din pacate , faptul ca stim acest lucru nu ne poate influenta,  decat intr-o foarte mica masura,  in viata de zi cu zi.
In Brit Chadasha citim despre credinciosii din Efes ca aveau parte de toate binecuvantarile spirituale , credeau cu adevarat in Yeshua Ha Mashiach si erau uniti intr-o dragoste autentica , dar cu privire la nadejdea Slavei este clar ca nu aveau o atitudine corecta , deoarece apostolul  s-a rugat specific pentru aceata problema: “ Dumnezeul Domnului nostru Isus Christos , Tatal slavei …sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire in cunoasterea Lui  si sa va lumineze ochii inimii sa pricepeti care este nadejdea Chemarii Lui , care este bogatia slavei mostenirii Lui in sfinti.” ( Efeseni 1: 17-18 ). Desi aparent credinciosii din Efes aveau totul , Pavel a trebuit sa se roage pentru  ei sa primeasca lumina intr-un sens  spiritual clar.  ( Mai departe , AICI ) 

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreică mesianică al cărei crez se bazează pe certitudinea că Yeşua Ben Elohim este Unicul Mesia, Salvatorul Israelului şi al Neamurilor. / A jewish woman who believes in Yeshua Ha Mashiach, The greatest Rabbi and Reedemer, The only One Messiah for Jewish People, and Gentiles, too.
Acest articol a fost publicat în Studii biblice, Teologie şi Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la RĂPIREA – O aşteptare fericită sau ” o problemă „… nefericită ?

 1. un ucenic zice:

  foarte bine spus sora Otniela !! ati precizat ce trebuie despre problema rapirii. nu ne ramane decat sa fim gata. Domnul sa ne ajute pe toti !!

 2. Sebastian R. zice:

  Sărut mâinile, Otniela. Cred că explicaţiile Dvs sunt mai mult decât evidente. Eu fac parte dintre cei care cred că Răpirea va avea loc înainte de Necazul cel mare. Mi se pare mult mai lizibil să -L înţelegem pe Dumnezeu din această perspectivă. Cel de trei ori Sfânt iubeşte , iartă si salvează numai dacă omul vrea să coopereze cu El – adică se întoarce de la căile rele şi primeşte iertarea Lui gratuită. Altfel rămâne în răzvrătire şi îşi va primi ” plata” fărădelegii lui.
  Răpirea este numai pentru copiii lui Dumnezeu care au naşterea din nou din apă şi din Duh. Să fiti răsplătită cu mult Şalom peste viaţa şi lucrarea Dvs!

 3. Anca Gore zice:

  Foarte pertinente explicatii Otniela. Eu cred ca Rapirea va avea loc foarte curand, adica in orice clipa Domnul Ieshua poate apare. Cred ca biserica nu va ajunge sa cunoasca necazul cel infricosator si acest lucru ne demonstreaza cat de mult ne iubeste. Sa aveti parte de Shalom si bucurie, fiti binecuvantata.

 4. Bogdan zice:

  Sărut măna Otniela ! Cred că ar trebuicât mai mulţi să citească cele scrise de Dvs aici. Sunt încă mulţi care pretind că biserica trebuie să treacă prin tribulaţii însă aceştia uită că Dumnezeu a intervenit de fiecare dată în favoarea copiilor Săi pentru a nu fi judecaţi impreună cu cei răi.
  De aceea cred că ar trebui reverificată teologia răpirii şi aşezată acolo unde îi este locul în planul lui Dumnezeu pentru viitorul copiilor Lui.
  Mult har !

 5. Reblogged this on Semnele vremurilor and commented:
  O întrebare din ce în ce mai presantă …

 6. Matei Restea zice:

  Shalom, sora Otniela,
  Ma bucur de lucrarea pe care o faceti si mai cu seama de subiectul controversat care la-ti descris, despre rapire.
  Sunt un credincios nou testamental care crede in rapire, un eveniment iminent in viitorul nu prea indepartat, deaceea ma silesc sa am totdeauna un cuget curat inaintea Lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. si ma bucur nespus de mintuirea vesnica prin jertfa Domnului Isus Hristos
  Rapirea este viitorul fericit al credinciosilor care fac parte din biserica.
  Cuvintul Domnului spune in: Filipeni 3:20-21 ” Cetatenia noastra este in ceruri de unde si asteptam ca Mintuitor pe Domnul Isus Hristos….El va schimba trupul starii noastre smerite, si-l va face asemenea trupului Slavei Sale, prin lucrarea puterii pe care o are, de a-si supune toate lucrurile”.
  Apoi in Isaia 64:4 spune: ” cum niciodata nu s-a pomenit, nici nu s-a auzit vorbindu-se, si cum nici n-a vazut vreodata ochiul asa ceva; anume cum un alt dumnezeu afara de Tine sa fi facut asemenea lucruri pentru cei ce se incred in El”.
  Psalmul 31:19 spune: „O, cit de mare este bunatatea Ta, pe care o pastrezi pentru cei ce se tem de Tine, si pe care o arati celor ce se incred in Tine, in fata oamenilor.”
  Iar in 1 Corinteni 2:9, Cuvintul Domnului spune: ” Dar dupa cum este scris; lucruri, pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-a suit, sint lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”
  Pe parcursul vietii de credinta suntem incercati, nu de putine ori, asa cum spune Cuvintul Domnului in 1 Petru 1:7 ” pentru ca incercarea credintei voastre mult mai scumpa decit aurul care piere si care totusi este cercat prin foc, s-a aiba ca urmare lauda, slava si cinstea la aratarea Lui Isus Hristos”.
  Caut sa umblu in adevar calauzit de Duhul lui Dumnezeu care este in mine si cu mine si astept asa cum spune Cuvintul Domnului in Tit 2:13 ” asteptind fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mintuitor Isus Hristos”.
  Nu tot asa stau lucrurile cu cei care n-au facut legamint cu Domnul Isus Hristos, pentru acestia e nefericire. Dar si pe ei Dumnezeu ii iubeste asa cum spune la Ioan 3:16 ” Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica”.
  Singura cale de impacare cu Dumnezeu este Domnul Isus Hristos, asa cum spune in
  Ioan 14: 6 ” Eu sint calea adevarul si viata, nimeni nu vine la Tatal decit prin Mine”. Dar in Proverbe 13:13 spune ” cine nesocoteste Cuvintul Domnului se pierde”., Proverbe 28:13 spune „Cine isi ascunde faradelegile, nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare”.
  Chemarea divina suna peste veacuri, asa cum spune in Matei 11:28 ” Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati si Eu va voi da odihna”. Apoi in Ioan 6 :37b spune ” …si cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afara”. iar in Ioan 3:36 spune ” Cine crede in Fiul are viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci minia Lui Dumnezeu ramine pesta el”.
  Pentru a avea parte de fericita nadejde – rapirea biserici- este necesar sa implinesti ce cere Cuvintul Domnului din Marcu 1:15 ” Pocaitiva si credeti in Evanghelie”. Insusi Domnul Isus Hristos te invita asa cum spune in Luca 13:24 ” Nevoiti-va sa intrati pe usa cea strimta. Caci va spun, ca multi vor cauta sa intre si nu vor putea”. Usa Harului se va inchide in curind, deoarece rapirea este iminenta, indemnul meu este sa te lasi cercetat de Duhul lui Dumnezeu, citind Cuvintul lui Dumnezeu si sa primesti pe Domnul Isus Hristos ca Mintuitor personal.
  Shalom si Maranata – Domnul nostru vine!

 7. Shalom , Prieteni ! Ma bucur ca acest subiect a generat un viu interes in randurile Cititorilor. Va multumesc pentru participare si va astept, in continuare, pe acest blog pentru a dezbate alte idei interesante.
  Fiti binecuvantati din Sion ! Shabat Shalom !

 8. Sa aveti in voi gindul acesta,care era si in HRISTOS ISUS.( Filipeni 2:5 )

  • Draga Dinastela , mai intai , Shalom ! Iti multumim pentru verset. AMIN !
   Intrebarea ar fi : de ce ai pozitionat acest verset la acest topic ? Ti se pare ca cei care sunt de acord cu acest subiect biblic , Rapirea Bisericii , nu ar avea ” Gandul lui Hristos ? ” Care este de fapt ” Gandul lui Hristos „? Nu este oare Acela de a-Si conduce fratii in slava ? De a-i avea langa Sine ? ( v. Ioan 17 : 24 ). Esti casatorita , draga Dinastela ? ( Sa speram totusi ca esti ” o Dinastela ” si nu ” un Dinastel „. Din nefericire asistam la o explozie de ” nick-uri ” ; sunt multi care nu au curajul sa -si expuna dezaprobarile sub propriul nume, sau sub nick-ul lor uzual, si atunci utlizeaza tot soiul de subterfugii care nu ii fac cinste Domnului nostru Christos. Nu e frumos , fratii mei ! La Judecata dupa ce nume veti fi strigati ? ) Nu crezi ca cea mai mare mare dorinta a unui mire este sa se bucure de mireasa lui, sa o mangaie si sa o protejeze de orice rau ? Crezi ca Yeshua Ha Mashiach nu -Si doreste sa se bucure de Biserica Sa in Ceruri ? Ca nu o poate tari prin tot calvarul de suferinte prin care va trece omenirea depravata, fara Lege si fara Dumnezeu ?
   Rapirea – desi are clare concordante biblice – este pentru o parte dintre credinciosi un subiect hulit. Sunt site -uri unde crestinii sunt apostrofati sa nu accepte aceasta minunata speranta. Si e trist pentru acesti teologi, frati ai nostri, care nu pot realiza ca Dorinta cea mai arzatoare a Mantuitorului este sa se bucure de toti rascumparatii Sai la cel mai frumos Banchet al Universului.
   Noi le dorim tuturor – si celor ce cred intr-o posibila Rapire – si celor ce nu cred ( Harul lui Dumnezeu este suficient de MARE pentru toti ) sa se bucure de ea. Sa nu ramana pe acest pamant in timpul Necazului cel Mare, pentru ca va fi, intr-adevar, cumplit de trait.
   Fii binecuvantata din Sion , Dinastela !

 9. jeni.g zice:

  Shalom Otniela. Am citit gindurile dvs despre Rapire. Este o prezentare buna si conform cu Biblia, imi place ca ramaneti mereu in acest tipar sfint. Dumnezeu fie laudat !

 10. iudita zice:

  Shalom u’vracha Otniela. Evreii mesianici au doctrina ” rapirii”? Vad ca dv o sustineti.

 11. livia zice:

  Shalom Otniela Bat Tzion. Mare binecuvantare sa – ti citesc blogul. Eu am avut un vis despre Rapire si stiu ca e adevarata si Domnul Isus va reveni foarte curind. Sa ne rugam sa primim putere sa fim gasiti gata sa nu raminem neridicati, afara cu lumea păcatoasa. El sa ne ajute pe noi toti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s