Israelul si Biserica in Lumina Bibliei – ( 8 )


 Declaratia lui DumnezeuUREZ FRATILOR MEI ( evrei si ne – evrei, in Mesia suntem una ) un AN NOU prosper ( mai ales in spiritual, pentru ca este vesnic ) , credinta in Fagaduintele lui ADONAI – Elohim si speranta neinfranta in Venirea Fiului Sau, Yeshua Ha Mashiach, Ben YHWH, Ben David. 

MULTI ANI, VESNICI CU MESIA!

( Va las acum , la sfarsit de an , in compania pastorului Lazar Gog si a interpretarilor sale profetice,  din care Israelul,  si destinul sau biblic,  nu poate lipsi. ELOHIM sa-l binecuvinteze pe fratele nostru ! )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Istorie, Predici, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Israelul si Biserica in Lumina Bibliei – ( 8 )

 1. Dan Konner zice:

  Shalom draga noastra Ahot
  Ai facut foarte bine ca l-ai pus pe fratele Gog. Il apreciem mult pentru mesajul sau clar si onest cu privire la Israel.
  Iti dorim un An Nou bogat in tot felul de realizari si impliniri sfinte. Yeoshua Adoneinu sa te calauzeasca prin Ruakh Ha Kodesh mereu si sa iti dea Shalom. ( Bamidbar 6 , 22/ 27 )
  cu mult drag , fam. Konner / Dan si Sacha iti ureaza MULTI ANI CU MOSHIACH !

 2. Cristina Sitaru Stoian zice:

  Draga Otniela, iti urez tot ce este mai frumos si merituos. Fericire, zile insorite, sanatate, putere de munca, inspiratie si fericire… pe toate le meriti cu prisosinta pentru ca esti un om deosebit , devotat lucrarii lui Dumnezeu. Te imbratiseaza cu prietenie , colega ta de breasla – Cristina.
  La Multi Ani ! Si o dedicatie http://www.youtube.com/watch?v=952oNzx_o18

  • Cristina Sitaru Stoian zice:

   Si multumiri pentru predicile fratelui Gog, intotdeauna profetic prin Duhul Sfint.
   Foarte potrivite mesaje pentru vremurile acestea.

 3. dana zice:

  La multi ani!

  Astăzi este cinstită Tăierea Împrejur a Domnului Isus Hristos .

  Adică cinstim supunerea lui Hristos şi respectul Său faţă de Legea lui Moise, pe care a venit să o desăvârşească, nu să o desfinteze.
  Isus Hristos, s-a născut în poporul lui Israel, ca evreu.
  Noul An incepe cu acest ritual implinit de catre Isus Hristos.
  Marea Revelatie a Fiului lui Dumnezeu ar trebui sa fie acest inceput de an. Foarte putini crestini constientizeaza faptul ca Isus a fost iudeu . NT afirma ca mantuirea vine de la iudei. Ioan 4:22 . Vreau sa-mi aduc aminte mereu ca Biblia a fost scrisa de evrei si datorita lor prin gratia divina noi, astazi, suntem crestini.

  Va doresc un an nou cu sanatate, fericire si binecuvantarea Dumnezeului lui Avraam, Itzac si Iaacov.
  Cu drag, Dana Filipeanu.

 4. Connie zice:

  Schallom Otniella , be blessed each day of this year and be anointed by the power of the Holy Spirit in your ministry, Happy New Year !!!!!!

 5. Marian Chioveanu zice:

  La multi ani fericiti alaturi de Ieshua Mesia , Imparatul pacii. Va dorim s-aveti un an mai bun cu binecuvintari insutite , de tot felul , insotirea divina sa nu va lipseasca nici o zi. Mult har in lucrare si roade multe pentru marele seceris. shalom / fam Chioveanu / Marian si Lenus

 6. Ibanescu Rodica Alice zice:

  La mulţi ani, dragă Otniela ! Vă doresc la rândul meu un an plin de revelaţii, să ni le împărtăşiţi şi nouă , celor care vă urmărim blogul spre creştere şi îmbărbătare duhovnicească. Mulţumim pentru ” hrana ” pe care ne-o puneţi la dispoziţie prin această slujire pe care o practicaţi cu zel şi credincioşie. Bunătăţile Domnului să vă copleşească !
  Sfinte urări de bine tuturor vizitatorilor ! Cu mult drag – Alice Ibănescu

 7. Dafna Dana zice:

  Shabat Shalom!

  Si daca este Shabat avem parte de citirea portiunii din Torah : BO Ex.10:1-13:16 Jer.46:13-28
  Interpretarea fostului Rabin al Bucurestiului Sorin Rosen;
  http://dvartora.ro/pericope/shemot-exodul/17-pericopa-bo-exodul-101-1316/2482-pericopa-15-5768.html
  CEASUL AL DOISPREZECELEA (Bo 5768)
  Scris de Sorin Rosen

  Saptamana aceasta, lovitura de gratie ii este data Faraonului Egiptului, pentru a aduce eliberarea copiilor lui Israel din sclavie. Moshe vine inaintea Faraonului (de unde si numele pericopei: „bo lifnei Paro”) si il ameninta cu venirea celei de-a zecea si celei mai cumplite dintre urgiile abatute asupra Egiptului, moartea intailor nascuti: „Asa spune Dumnezeu: aproape de miezul noptii, Eu voi trece prin Egipt […] si toti intaii-nascuti vor muri…” (Exodul 11:4)

  Moshe i-a spus Faraonului ca evreii vor fi scosi din Egipt „KA’hatzot halaila” („aproape de miezul noptii”), iar realitatea a fost ca au iesit din tara „BA’chatzi halaila” („exact la miezul noptii”). Oare Dumnezeu nu putea specifica exact momentul in care iesirea avea sa aiba loc? Oare nu mergea ceasul bine? 🙂

  In Talmud (Tratatul Brahot 4a), rabinii explica faptul ca Dumnezeu a mentionat miezul noptii exact ca moment al Exodului, iar Moshe a fost cel responsabil pentru schimbare. Moshe s-a temut ca slujitorii Faraonului sa nu greseasca in calculele lor astronomice si sa indice un alt moment drept miez al noptii. Daca asa ceva s-ar fi intamplat, a crezut Moshe, Faraonul si slujitorii sai ar fi concluzionat ca el sau Dumnezeu Insusi este un mincinos.

  Haideti insa sa ne gandim un pic: Moshe a spus ca zece urgii se vor abate asupra Egiptului si iata ca toate s-au intamplat exact asa cum a spus el. Zece dezastre complet miraculoase au avut loc si au dovedit ca Moshe spune adevarul. Insa cand vine vorba despre ultima, despre urgia finala, despre cea mai groaznica dintre urgii, sfetnicii Faraonului au gresit calculele si au ajuns la ora 23:59:59 in loc de ora 0:00 si de aceea toti au concluzionat ca Moshe este un mincinos ?!?? Oare nu este asa ceva greu de crezut?

  Insa chiar acesta este mesajul din pericopa noastra. In pericopa saptamanii trecute, o idee similara se regaseste: practic, Faraonul a decis, in mijlocul urgiilor egiptene, ca nici un argument logic nu il va convinge sa ii elibereze pe evrei. Este, din pacate, o parte integranta din natura umana, de a nu dori sau nu putea sa priveasca realitatea in fata. De multe ori este mai usor sa ne amagim pe noi insine, sa ne spunem ca Moshe a gresit, ca Dumnezeu nu a adus urgia exact la ora la care a promis, si deci ca este un mincinos care nu are de fapt nici un control asupra lumii…

  Dovada ca scenariul prezentat mai sus este intr-adevar cel real vine abia in versetele 12:29-30 din pericopa noastra. Acolo, cand ni se spune ca Dumnezeu a trecut prin Egipt la miezul noptii, ni se spune de asemenea ca „Faraonul s-a sculat in acea noapte.” Rashi, cel mai mare comentator al Torei, ne explica faptul ca Faraonul s-a sculat din patul in care dormea.

  Chiar si acest lucru pare de necrezut la prima vedere, insa este adevarat. Dupa noua urgii care lovisera tara intr-un mod infiorator, dupa ce Moshe a anuntat fiecare nenorocire si ea s-a intamplat exact asa cum fusese prevazuta, Faraonului i se spune acum ca fiul sau intai-nascut si chiar si el insusi (care era de asemenea intai-nascut) sunt in pericol de a fi ucisi in acea noapte si ce face el? Nici macar nu sta treaz in acea seara, pentru a vedea daca anuntul lui Moshe va deveni realitate. In loc sa isi faca orice griji, el merge linistit la culcare, ca in orice alta seara!!!

  Asa dupa cum am spus, asta este uneori natura umana. Poate avem si noi ceva de invatat din toate acestea… Poate reusim sa intelegem mai multe, sa incercam sa ne uitam obiectiv la evenimentele din jurul nostru si sa le evitam inainte de a fi tardiv, inainte de „ceasul al douasprezecelea”.

  Shabat Shalom!

 8. Dafna Dana zice:

  Shabat Shalom Otnielei si tuturor prietenilor blogului ei.

  Citind pericopa Bo , respectiv Cartea Exod cap. 10-13 mi-au atras atentia versetele care aduc in prim plan SEMNUL pe care Dumnezeu il ofera copiilor lui Israel si le voi scrie aici pentru a ramane in atentia noastra:

  Pentru ca traim vremuri grele si nu mai putem face diferenta intre ADEVARAT si FALS m-am gandit ca este bine sa intelegem corect ce presupune sigiliul lui Dumnezeu si cum sa-L observam dar ma ales cum sa ne ferim de a primi semne false precum cel al lui antihrist mentionat in Cartea Apocalipsa.
  Exod cap.13 v 9 si 10

  9 Să-ţi fie ca un semn pe mână şi ca un semn de aducere aminte pe frunte între ochii tăi, pentru ca legea Domnului să fie întotdeauna în gura ta; căci cu mână puternică te-a scos Domnul din Egipt.
  Ex 13.16; Ex 12.14; Num 15.39; Deut 6.8; Deut 11.18; Prov 1.9; Isa 49.16; Ier 22.24; Mat 23.5;
  10 Să ţii porunca aceasta la vremea hotărâtă, din an în an.

  Exod cap. 13 v 16

  16 Să-ţi fie ca un semn pe mână şi ca un semn de aducere aminte pe frunte între ochi; căci prin mâna Lui atotputernică ne-a scos Domnul din Egipt.”

  Totusi voi lasa scris tot capitolul 13 al Cartii Exod pentru a ramane tot contextul in care Dumnezeu a instituit Pesahul cu statut de SEMN al Sau pentru poporul evreu.

  Exod Cap.13
  Paştele şi întâii născuţi.
  1 Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:
  2 „Pune-Mi deoparte ca sfânt pe orice întâi născut, pe orice întâi născut dintre copiii lui Israel, atât dintre oameni, cât şi dintre dobitoace: este al Meu.”
  3 Moise a zis poporului: „Aduceţi-vă aminte de ziua aceasta, când aţi ieşit din Egipt, din casa robiei; căci cu mână puternică v-a scos Domnul de acolo. Să nu mâncaţi pâine dospită.
  4 Astăzi ieşiţi, în luna spicelor.
  5 Când te va duce Domnul în ţara canaaniţilor, hetiţilor, amoriţilor, heviţilor şi iebusiţilor, pe care a jurat părinţilor tăi că ţi-o va da, ţară unde curge lapte şi miere, să ţii următoarea slujbă în luna aceasta:
  6 Timp de şapte zile, să mănânci azime; şi în ziua a şaptea, să fie o sărbătoare în cinstea Domnului.
  7 În timpul celor şapte zile, să mâncaţi azime; să nu se vadă la tine nimic dospit, nici aluat, pe toată întinderea ţării tale.
  8 Să spui atunci fiului tău: „Aceasta este spre pomenirea celor ce a făcut Domnul pentru mine, când am ieşit din Egipt.”
  9 Să-ţi fie ca un semn pe mână şi ca un semn de aducere aminte pe frunte între ochii tăi, pentru ca legea Domnului să fie întotdeauna în gura ta; căci cu mână puternică te-a scos Domnul din Egipt.
  10 Să ţii porunca aceasta la vremea hotărâtă, din an în an.
  11 Când te va aduce Domnul în ţara canaaniţilor, cum a jurat ţie şi părinţilor tăi, şi când ţi-o va da,
  12 să închini Domnului pe orice întâi născut, chiar pe orice întâi născut din vitele pe care le vei avea: orice parte bărbătească este a Domnului.
  Ex 13.2; Ex 22.29; Ex 34.19; Lev 27.26; Num 8.17; Num 18.15; Deut 15.19; Ezec 44.30;
  13 Să răscumperi cu un miel pe orice întâi născut al măgăriţei; iar dacă nu-l vei răscumpăra, să-i frângi gâtul. Să răscumperi de asemenea pe orice întâi născut de parte bărbătească dintre fiii tăi.
  14 Şi când te va întreba fiul tău într-o zi: „Ce înseamnă lucrul acesta?”, să-i răspunzi: „Prin mâna Lui cea atotputernică, Domnul ne-a scos din Egipt, din casa robiei;
  15 şi, fiindcă faraon se încăpăţâna şi nu voia să ne lase să plecăm, Domnul a omorât pe toţi întâii născuţi din ţara Egiptului, de la întâii născuţi ai oamenilor până la întâii născuţi ai dobitoacelor. Iată de ce aduc jertfă Domnului pe orice întâi născut de parte bărbătească şi răscumpăr pe orice întâi născut dintre fiii mei.

  16 Să-ţi fie ca un semn pe mână şi ca un semn de aducere aminte pe frunte între ochi; căci prin mâna Lui atotputernică ne-a scos Domnul din Egipt.”

  Deci Dumnezeu ofera poporului Sau un Semn si acesta este Pesahul. Intareste de doua ori aceste semn prin cele doua versete pe care le-am mentionat. In Cartea Deuteronom la cap. 6 gasim celebrele cuvinte :

  Shema Israel Adonai Elohenu Adonai Ehad:

  Deuteronom cap.6
  4 Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn.
  5 Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată puterea ta.
  6 Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta.
  7 Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.
  8 Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini şi să-ţi fie ca nişte fruntare între ochi.
  9 Să le scrii pe uşorii casei tale şi pe porţile tale.

  Deuteronom cap.11
  Îndemn la păzirea poruncilor

  18 Puneţi-vă, dar, în inimă şi în suflet aceste cuvinte pe care vi le spun. Să le legaţi ca un semn de aducere aminte pe mâinile voastre şi să fie ca nişte fruntare între ochii voştri.
  19 Să învăţaţi pe copiii voştri în ele şi să le vorbeşti despre ele când vei fi acasă, când vei merge în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.
  20 Să le scrii pe uşorii casei tale şi pe porţile tale.

  Sa aveti un Shabat linistit sub ocrotirea Semnului Fiului Omului -Mieluselul de Jertfa al lui Dumnezeu- Yeshua Ha Mashiah!

 9. Anette zice:

  Salom.Te salut Otniela la acest inceput de an si iti doresc multa putere de slujire, pace multa si har.
  Dumnezeu sa il binecuvinteze pe fratele Gog.. Ne-am bucurat de vizita dinsului acum doi ani in biserica noastra. Are un suflet mare si este plin de Duhul lui Dumnezeu. Ne rugam si pentru sanatatea sa, Domnul Dumnezeu l-a trezit din coma anul trecut si l-a inviat pentru a sluji in continuare in ogorul Evangheliei. MARE ESTE DUMNEZEU !

  • Fii binevenita , Anette ! Ma bucura vizita ta.
   Amin, asa sa fie ! Fratele Lazar Gog sa fie binecuvantat ! Bunul nostru Dumnezeu l-a readus la viata ( imi amintesc rugaciunile fierbinti care se inaltau in Comunitatile noastre pentru dumnealui ) pentru ca mai are de lucru prin servul Sau credincios. Fie Numele Sau glorificat ! Mare este Domnul in Sion, si vrednic de lauda !

 10. un ucenic zice:

  la multi ani sora Otniela. fiti binecuvantata !

 11. Valentina Radu zice:

  Multumim pentru semnalarea predicilor fratelui Gog. Ne place foarte mult.
  Un an bun , cu Dumnezeul lui Israel in toate caile si deciziile dvs. El sa va binecuvinteze toata slujirea. LA MULTI ANI !

 12. Shabat Shalom !
  Multumiri pentru participare, pentru vizionarea acestor interesante predici si , mai ales, pentru frumoasele urari de Nou An. ( Danei multumiri pentru pericope ! ) Vi le intorc si eu cu mare bucurie. Sa va bucurati cu totii in acest an de cea mai stransa partasie cu Spiritul Sfant, in care Roada Sa sa straluceasca prin fapte demne de chemarea facuta. Yeshua Ha Mashiach este Acelasi , ieri, azi si in veci !
  Sfinte binecuvantari din Sion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s