STIRI intre stiri – ( 9 )


 O NOUA  COMUNITATE MESIANICA IN ERETZ ISRAEL

 In sfarsit s-a obtinut permisiunea de ridicare la Ierusalim a unui centru public de adunare a evreilor mesianici,  cu toate impotrivirile locuitorilor din zona. Propunerea de proiect a fost inaintata de organizatia ” Netivyah „. Comitetul pentru planificari si constructii,  din domeniul administrativ al capitalei Ierusalim,  a aprobat recent planurile pentru reconditionarea unei vechi vile din cartierul Rehavia. Acest cartier , care a fost construit in anii ` 40 de evreii care fugeau de persecutiile nazistilor din Germania, se afla foarte aproape de centrul orasului,  si este considerat a fi o zona exclusivista a locuitorilor seculari ai Ierusalimului. Aici s-au pastrat multe cladiri vechi si frumoase , construite in marea lor majoritate in stil ” Bauhaus”.
Biblia MesianicaPresa locala a asemanat aceasta situatie cu aceea ipotetica a unui sat arab in care nu locuieste nici macar un evreu, dar in mijlocul caruia se ridica o sinagoga. Intr – adevar , ridicarea unui centru biblic de adunare a evreilor mesianici in acest cartier secular nu este privita cu bunavointa. Locuitorii cartierului nu par a fi dispusi sa accepte acesta Comunitate de ” evrei apostati ” in mijlocul lor. Joseph Shulam , presedintele organizatiei ” Netivyah”,  si unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai comunitatii evreilor mesianici din Israel , a declarat ca el si fratii lui de credinta s-au obisnuit deja cu cu acest gen de persecutii si de discriminari.  Totusi , Joseph Shulam a tinut sa precizeze ca organizatia sa este de mult timp activa in Rehavia , implicandu-se cu locuitorii acestui cartier in diferite actiuni caritabile. ” Niciodata nu ne-a fost rusine de credinta noastra. Suntem activi in acest cartier de mai multi ani si toata lumea stie cu ce ne ocupam. Nu predicam si nu misionam ;  vrem doar sa-i ajutam si sa-i sustinem pe fratii nostri evrei care sunt in nevoie” , a declarat Joseph Shulam in cadrul unui interviu. Cu toate ca unii riverani au semnat deja o petitie pe care au inaintat-o Curtii Supreme de Justitie a statului Israel pentru a suspenda lucrarile de renovare ale cladirii , Shulam este sigur ca totul va continua conform planului , pentru ca este in joc Numele Sfant al lui Yeshua Ha Mashiach.  Renovarea vilei va fi realizata de biroul de arhitectura ” PHI Architecture” , care are in  portofoliu numeroase proiecte de constructie pentru comunitatea evreilor mesianici din Israel si din Statele Unite ale Americii. Asistam cu emotie la rezidirea si la Ierusalim, Orasul Sfant, a Templului Spiritual al lui Yeshua , Domnul si Mantuitorul nostru Minunat. Biserica Primara , formata cu precadere din evrei,  a luat odinioara fiinta la Ierusalim, chiar in locul unde domnea falnic Templul lui Irod. Ambele temple – atat cel de piatra , cat si cel spiritual – au fost rupte complet de Israel, de radacinile adevarate ale Crestinismului.  De aceasta data Trupul Domnului Yeshua se intregeste din nou chiar de la origini;  asistam la o frumoasa reintoarcere ciclica, stiind ca pentru cel de – Al Treilea Templu exista deja planuri avansate de constructie. S-ar putea ca acest edificiu sa fie ridicat mult mai repede decat ne-am astepta. Ce vremuri extraordinare traim !
(Comentariu de Otniela – Daniela Onu ; dupa informatiile furnizate de publicatia Israel Today ;  Bucuresti , Octombrie  – 2013 )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Stiri, Teologie si Spiritualitate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la STIRI intre stiri – ( 9 )

 1. un ucenic zice:

  slavit sa fie Dumnezeu pentru asemenea stiri ! ne bucuram prin Duhul Sfant si ne rugam pentru ca lucrarea din tara sfinta sa se dezvolte tot mai mult. shalom cu dvs toti evreii in legamamintul Domnului Isus Iesua.

 2. Dafna Dana zice:

  Shavua tov!
  Foarte frumos si curat se ridica acest locas de inchinare adevarata . Splendoarea sfinteniei nu poate fi comparata cu nimic. Fie ca inceputul acesta sa fie rodnic si sa aduca rauri de ape vii peste tot Israelul lui Dumnezeu.
  Pace si binecuvantare!

 3. Madi zice:

  Shalom. Slava lui Dumnezeu pentru o asa stire de valoare vesnica. Ne rugam sa se dezvolte lucrarea ca tot mai multi evrei sa Il cunoasca pe adevaratul Mesia. Fii binecuvantata Otniela !

 4. Bogdan zice:

  Superbă ştire ! Ne bucurăm pentru toţi evreii mesianici. mai ales pentru cei din Israel. Fie Dumnezeu lăudat ! Sărut mâinile.

  • Bogdan zice:

   Mama , mătuşa şi unchiul meu se bucură şi ei de această ştire. M-au rugat să vă spun că se roagă pentru Dvs şi pentru răspândirea Evangheliei între evrei. Sărut mâinile, Şalom.

 5. Corina Ottman zice:

  Mare bucurie ne-ai facut cu aceasta stire , Otniela. Onorat sa fie Adonay, Dumnezeul nostru care nu Isi paraseste poporul niciodata. El sa toarne ploaie bogata peste aceasta Kehilat , sa ajunga neincapatoare de multimea sufletelor ce vor veni la credinta cea buna in Mesia. Shalom.

 6. Anca Gore zice:

  Domnul fie laudat ! Puterea Lui e mare si credinciosia Lui tine in veac ! Bunatatea Sa ajunge pana la nori!

 7. rodrigo- cohen zice:

  Hi Otmiella ! Schallom …..Good news !!!! I m expecting in a long way to go to holy land seeing this amazing place and know heartly brother Shulam. Praise the Lord Yeoshuah!!!!!!!!
  May Moshiakh be raised up in your life. Yours in Yeoshuah Moshiakh …..brd rodrigo cohen

 8. piotr.cetcealaz zice:

  shalom la dvs. Suntem bucurosi de asa blog unde invatam despre fratii nostri evrei tematori de Domnul Isus. Otniela, urari de sanatate, har si succes de la piotr si svetlana din Chisinau

 9. Andrei zice:

  Slavit fie Dumnezeu Cel Mare ! Frumoasa stire matusica …
  Salom.

 10. Shalom , Prieteni ! Va multumesc pentru participarea la acest topic. Ma bucur ca v-ati facut timp sa impartasiti bucuria mea / a noastra a tuturor, cu privire la inaltarea unei Kehilat in Eretz Israel. Fie ca acest inceput timid sa se dezvolte cu Putere iar Numele Domnului nostru Mesia sa fie inaltat in viata multor evrei. Glorie Lui !
  In adevar , Mesia vine iar noi trebuie sa -I pregatim Calea, asa cum a facut odata Yohanan ha Matbil. Amen !
  Fiti binecuvantati din Sion cu mult Shalom !

 11. anna zice:

  Goodnews ! Shalom cu urari alese de fratie din United States de la romanii exilati aici. Ne bucuram ca in Israel lucrurile progreseaza si Evanghelia se vesteste. Dumnezeu sa ude cu ploaia Lui binecuvantata acest inceput. God bless Israel !

 12. Long Life Israel zice:

  Minunataaaaaa Stirea,Slavit sa fie Domnul,Shalom din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s