MARI EVREI – Biografii ” la minut ” – ( 3 )

THEODOR HERZL – ( Re )

Theodor Herzl 1 Theodor Herzl a fost parintele Sionismului. El s-a nascut in 1860 la Budapesta , ca cetatean al magnificului Imperiu Austro-Ungar. A fost fiu de bancher,  perfectionandu-se ca un veritabil intelectual evreu din vremea lui: era cultivat, asimilat si sofisticat.  A studiat Dreptul la Universitatea din Viena, sustinandu-si  Doctoratul  in 1884, dar se pare ca ziaristica si teatrul l-au atras mult mai mult, pentru ca acestor doua arte le  dedica timpul si cariera sa.
Ca orice evreu asimilat nu vedea nicio rezolvare a  marii probleme evreiesti decat prin integrarea evreilor  in idealurile marii culturi europene. Pana in 1894,  desi constient de existenta antisemitismului, reactiile sale  fusesera superficiale , ba chiar sugerase ca  problema evreiasca ar putea fi solutionata prin convertirea tuturor evreilor la Crestinism.  Ceea ce l-a adus fata in fata cu viitorul lui destin sionist a fost judecarea procesului lui Alfred Dreyfus, un capitan evreu din armata franceza, in 1894. Dreyfus a fost pe nedrept acuzat de tradare si condamnat la inchisoare pe viata,  in teribila Insula a Diavolului,   desi isi aparase nevinovatia si probele acuzarii lipseau cu desavarsire. Pentru Theodor Herzl acesta a fost ceasul cand i s-au deschis ochii, pentru ca se afla la Paris atunci , ca trimis special al cotidianului ” Neue Freie Presse.” ( Mai departe , AICI )

About otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Biografii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la MARI EVREI – Biografii ” la minut ” – ( 3 )

 1. Anca Gore spune:

  Shalom Otniela si multumesc pt. aceasta biografie. Eu cred ca Herzl L- a visat pe Domnul Ieshua Isus , Mesia cel adevarat. Ma bucur de aceasta lucrare extraordinara. cu siguranta Dumnezeu are caile Lui si numai El poate darui mantuirea , cum vrea El sa se descopere fiecarui om.

 2. Sofia spune:

  E foarte frumoasă biografia lui Teodor Herzl. Citind -o aşa m-am bucurat… E posibil ca Domnul nostru Isus Ieshua să -l fi vizitat în vis. e posibil să fi murit cu păcatele iertate în jerfa de la Calvar. La Dumnezeu toate sunt posibile. Domnul Dumnezeu vă binecuvînte lucrarea Otniela. Shalom şi mult har.

 3. Ana - Maria Conley spune:

  Shalom, draga noastra Otniela. Iti spunem Shabbat Shalom , mult – mult Shalom in inima. Sa te bucuri la umbra aripilor lui Adonay de minunata Tora.
  Eu cred ca Herzl a fost condus de Ruakh Ha Kodesh , iar crearea statului Israel este o minune frumoasa care tine de credinciosia lui Dumnezeu fata de legamantul cu Abraham , Itzakh si Iakov.

 4. Iosif Joseph spune:

  Shalom. Ne- ati făcut mare bucurie cu acest eseu , Otniela. NUmai în Unsul lui Dumnezeu Ieshua Isus avem mantuirea. Nu exista nicio alta cale ( Ioan 10 : 9 ) spre veşnicia cu Dumnezeu.
  Cu siguranţă visul lui Herzl este extraordinar. Dumnezeu se descoperă , iau oamenii aminte ? Ferice de cine citeste, pricepe si trăieşte.. dupa VOIA Lui!

 5. Dragi Prieteni, Chag Sukkot ! Va multumesc pentru interesul aratat acestui topic destinat lui Theodor Herzl. Ma bucur ca i-ati impartasit visul si aspiratia. Si iata ca visul sau nu a fost , pana la urma , o simpla utopie. El s-a tesut in timp , in primul rand, ca o rezultanta a Promisiunilor lui DUMNEZEU , care este si ramane CREDINCIOS Cuvantului Sau. Pentru ca intr-adevar, ” Cerurile si Pamantul pot trece dar Cuvintele Sale , NU”. SLAVIT SA FIE NUMELE LUI !
  Astazi Israelul are o tara unde mii de turisti crestini pasesc fericiti in fiecare an. Da, Mantuitorul nostru, Unicul Mesia, S-a nascut in acest popor , din parinti evrei. Cati inteleg insa ca EL va reveni a doua oara tot la acest popor , tot ” la ai Sai ?” Va reveni ” pentru ai Sai ” , – pentru rasplatirea dreptilor si judecarea celor rai – si o va face din mijlocul „alor Sai” . E o diferenta , nu ? Nu de Chemare ( fiindca DUMNEZEU Si-a trimis Fiul sa moara pentru rascumpararea intregii lumi ) , ci de Alegere. Nu prin merite, ci prin VOIA LUI ! Amin !
  Va doresc o Sarbatoare frumoasa – celor care serbati Corturile – si mult Shalom in suflet si in viata celor care IL urmati si il cinstiti pe Domnul. Fiti binecuvantati din Sionul lui ADONAI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s