MARI EVREI – Biografii ” la minut ” – ( 3 )


THEODOR HERZL – ( Re )

Theodor Herzl 1 Theodor Herzl a fost parintele Sionismului. El s-a nascut in 1860 la Budapesta , ca cetatean al magnificului Imperiu Austro-Ungar. A fost fiu de bancher,  perfectionandu-se ca un veritabil intelectual evreu din vremea lui: era cultivat, asimilat si sofisticat.  A studiat Dreptul la Universitatea din Viena, sustinandu-si  Doctoratul  in 1884, dar se pare ca ziaristica si teatrul l-au atras mult mai mult, pentru ca acestor doua arte le  dedica timpul si cariera sa.
Ca orice evreu asimilat nu vedea nicio rezolvare a  marii probleme evreiesti decat prin integrarea evreilor  in idealurile marii culturi europene. Pana in 1894,  desi constient de existenta antisemitismului, reactiile sale  fusesera superficiale , ba chiar sugerase ca  problema evreiasca ar putea fi solutionata prin convertirea tuturor evreilor la Crestinism.  Ceea ce l-a adus fata in fata cu viitorul lui destin sionist a fost judecarea procesului lui Alfred Dreyfus, un capitan evreu din armata franceza, in 1894. Dreyfus a fost pe nedrept acuzat de tradare si condamnat la inchisoare pe viata,  in teribila Insula a Diavolului,   desi isi aparase nevinovatia si probele acuzarii lipseau cu desavarsire. Pentru Theodor Herzl acesta a fost ceasul cand i s-au deschis ochii, pentru ca se afla la Paris atunci , ca trimis special al cotidianului ” Neue Freie Presse.” ( Mai departe , AICI )

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Biografii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la MARI EVREI – Biografii ” la minut ” – ( 3 )

 1. Anca Gore zice:

  Shalom Otniela si multumesc pt. aceasta biografie. Eu cred ca Herzl L- a visat pe Domnul Ieshua Isus , Mesia cel adevarat. Ma bucur de aceasta lucrare extraordinara. cu siguranta Dumnezeu are caile Lui si numai El poate darui mantuirea , cum vrea El sa se descopere fiecarui om.

 2. Sofia zice:

  E foarte frumoasă biografia lui Teodor Herzl. Citind -o aşa m-am bucurat… E posibil ca Domnul nostru Isus Ieshua să -l fi vizitat în vis. e posibil să fi murit cu păcatele iertate în jerfa de la Calvar. La Dumnezeu toate sunt posibile. Domnul Dumnezeu vă binecuvînte lucrarea Otniela. Shalom şi mult har.

 3. Ana - Maria Conley zice:

  Shalom, draga noastra Otniela. Iti spunem Shabbat Shalom , mult – mult Shalom in inima. Sa te bucuri la umbra aripilor lui Adonay de minunata Tora.
  Eu cred ca Herzl a fost condus de Ruakh Ha Kodesh , iar crearea statului Israel este o minune frumoasa care tine de credinciosia lui Dumnezeu fata de legamantul cu Abraham , Itzakh si Iakov.

 4. Iosif Joseph zice:

  Shalom. Ne- ati făcut mare bucurie cu acest eseu , Otniela. NUmai în Unsul lui Dumnezeu Ieshua Isus avem mantuirea. Nu exista nicio alta cale ( Ioan 10 : 9 ) spre veşnicia cu Dumnezeu.
  Cu siguranţă visul lui Herzl este extraordinar. Dumnezeu se descoperă , iau oamenii aminte ? Ferice de cine citeste, pricepe si trăieşte.. dupa VOIA Lui!

 5. Dragi Prieteni, Chag Sukkot ! Va multumesc pentru interesul aratat acestui topic destinat lui Theodor Herzl. Ma bucur ca i-ati impartasit visul si aspiratia. Si iata ca visul sau nu a fost , pana la urma , o simpla utopie. El s-a tesut in timp , in primul rand, ca o rezultanta a Promisiunilor lui DUMNEZEU , care este si ramane CREDINCIOS Cuvantului Sau. Pentru ca intr-adevar, ” Cerurile si Pamantul pot trece dar Cuvintele Sale , NU”. SLAVIT SA FIE NUMELE LUI !
  Astazi Israelul are o tara unde mii de turisti crestini pasesc fericiti in fiecare an. Da, Mantuitorul nostru, Unicul Mesia, S-a nascut in acest popor , din parinti evrei. Cati inteleg insa ca EL va reveni a doua oara tot la acest popor , tot ” la ai Sai ?” Va reveni ” pentru ai Sai ” , – pentru rasplatirea dreptilor si judecarea celor rai – si o va face din mijlocul „alor Sai” . E o diferenta , nu ? Nu de Chemare ( fiindca DUMNEZEU Si-a trimis Fiul sa moara pentru rascumpararea intregii lumi ) , ci de Alegere. Nu prin merite, ci prin VOIA LUI ! Amin !
  Va doresc o Sarbatoare frumoasa – celor care serbati Corturile – si mult Shalom in suflet si in viata celor care IL urmati si il cinstiti pe Domnul. Fiti binecuvantati din Sionul lui ADONAI!

 6. Shana zice:

  Şalom Otniela.Ca evreică mă declar impresionată de ce faceţi pe blogul acesta…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s