Mai multa speranta … ( 5 )


SENZOR OlFACTIV PENTRU DEPISTAREA CANCERULUI

dr. Hosam HaikUniversitatea Technion din Haifa se ocupa deja de mai multi ani de perfectionarea aparatelor senzoriale. Recent, pe fondul acestor cercetari, s-a reusit producerea unui senzor olfactiv special. Acest senzor poate ” sa miroasa” in decursul a doar 30 de secunde daca in corpul uman exista vreo urma cancerigena. Micul aparat a fost testat de mai multi voluntari, iar deocamdata rezultatele sunt mai mult decat promitatoare. Senzorul olfactiv poate lua locul metodelor traditionale de detectare a cancerului ca biopsia, tomografia computerizata, MRI, etc.
Cercetatorii au constatat ca pacientii bolnavi de cancer emit prin respiratie molecule tumorale minuscule. Prin urmare, cativa oameni de stiinta s-au gandit ca ar putea folosi acest fapt pentru a realiza o diagnosticare precoce. Pana una alta, deocamdata exista caini care au fost invatati sa detecteze cancerul. Cainii recunosc anumite forme de cancer cu o exactitate ridicata, atat in urma respiratiei pacientului, cat si pe baza mirosirii unor mici fragmente de tesuturi.
Dr. Hossam Hack lucreaza impreuna cu alti 17 colaboratori la producerea acestui nas artificial. In octombrie 2008 , proiectul sau de cercetare a fost sustinut de UE cu 1, 73 de milioane de euro. Ultimile teste de laborator indica faptul ca investitia in acest proiect de cercetare a fost una inspirata. Rezultatele  testelor clinice au fost confirmate deja de evolutia voluntarilor participanti la acest studiu in cadrul spitalului Rambam din Haifa.dr. Hosam Haik 2
Deocamdata cercetatorii de la Technion sunt preocupati de perfectionarea nasului artificial. Ei doresc ca inventia lor sa isi extinda spectrul de activitate pana la diagnosticarea exacta , in timp util, a oricarui tip de cancer, dar si a tumorilor si a metastazelor. ” In prezent , putem diagnostica un cancer abia dupa ce s-a format tumoarea. Depunem insa eforturi intense pentru a depista moleculele raspunzatoare de acesta inca inainte de formarea tumorilor. Obiectivul cercetarilor noastre consta in a perfectiona nasul artificial in asa fel incat sa poata detecta chiar si primele celule cancerigene. Daca am dispune de o asemenea posibilitate de detectare timpurie, atunci probabil ca am putea vindeca 90 % dintre pacientii suferinzi de cancer” , a relatat dr. Haick.
Intre timp Universitatea Technion din Haifa a inceput deja demersurile pentru brevetarea fiecarui element al acestui senzor olfactiv deosebit. Oamenii de stiinta de la Technion care activeaza in alte domenii de cercetare incearca sa foloseasca descoperirile dr. Haick si in ariile lor de studiu, cum ar fi de exemplu in detectarea exploziilor sau a aerului poluat.

CIRCUMCIZIILE SUNT UTILE

Cu precadere in Africa , numarul persoanelor infectate cu virusul HIV creste in mod dramatic in fiecare zi.Un studiu recent a aratat ca obiceiul antic al circumciziei poate contribui la reducerea semnificativa a infectarii la barbati.Medici de la Hadassa - Israel
In prezent medicii israelieni din Africa ii invata pe medicii locali cum se efectueaza o astfel de operatie. Studiul respectiv a aratat ca , in cazul barbatilor circumcisi, pericolul infectarii scade cu 60%. Pe baza rezultatelor acestui studiu , Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut apel la toate statele africane sa ia in considerare circumcizia ca modalitate eficienta de combatere a maladiei SIDA.
Israelul a raspuns prompt apelului , luand decizia formarii de echipe medicale de instructie. Prima tara a fost statul Swaziland, unde 40% dintre locuitori sunt infectati cu virusul HIV. Deja au fost efectuate nenumarate circumcizii in randul populatiei de sex masculin din aceasta tara. Delegatia israeliana este alcatuita din medici de la Clinica Hadassa din Ierusalim.

( Comentariu de Otniela – Daniela Onu ; dupa informatiile furnizate de publicatia Ha ` Aretz  ,  Bucuresti , August  – 2013 )

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Medicina si Inventica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Mai multa speranta … ( 5 )

 1. Marina - Oana zice:

  Senzationala stire ! Multumim , draga Otniela !

 2. Marian Chioveanu zice:

  Senzational spun si eu ! Marit fie Dumnezeu pentru aceasta veste. Iata cat de mult iubeste El omul si vrea sa il salveze si sa -l vindece. Se foloseste de oameni cu stiinta si intelepciune pentru acest lucru. Fie binecuvantat Israel ! si sa vina clipa cand ne vom bucura impreuna de intoarcerea acestui popor la Mesia.
  Va salutam din USA Otniela. Va poarta in rugaciune > fam. Chioveanu.

 3. Adriano zice:

  Otniela, Vă mulţumim pentru această frumoasă şi utilă ştire. Este extraordinar că Dumnezeu , iată că ingăduie omului să găsescă remedii pentru stârpirea molimelor şi bolilor incurabile. Este numai meritul Lui , care este un DUMNEZEU BUN.
  Ştim că intraţi în Şabat de aceea vă salutăm şi noi cu Şabat Şalom ! Şi un salut muzical , http://www.youtube.com/watch?v=jn4CiSenhUc
  Dumnezeu să vă binecuvânte ! * Daria şi Adi *

 4. Cristina Sitaru Stoian zice:

  Iubita Otniela, iti multumesc si eu pentru aceasta stire extraordinara si pentru tot ceea ce ne oferi pe acest blog. Dumnezeu sa te binecuvinteze, sa te incununeze cu harul si bunatatea Sa si sa -ti pazeasca pasii asa cum scrie in psalmul 121. Shalom.

 5. Arlette Serban zice:

  Si eu merci , draga Otniela. Cite informatii proaspete ne aduceti , draga noastra sora si prietena. Sa fiti binecuvantata, shalom.

 6. Connie zice:

  schallom dear Otniela. good news indeed for those in cancer desease. may God be their doctor.may God bless dr. Haick and protect Israel s hospitals and their research community…thanks.

 7. Amedeo Roth zice:

  Sarutmina, ShevuaTov, extraordinara stirea, citisem despre ea ceva dar D_voastra ati reconfirmat ce stiam. Bravo lui Haick , Chai Israel ! Dumnezeul lui Abraham , Ytzakh si Yakoov nu uita pe poporul LUI niciodata. Ne plecam inaintea puterii Sale…..

 8. Sofia zice:

  shalom, mulţumim pentru înţelepciunea acestei descoperiri de sănătate. Domnul Dumnezeu să binecuvînte poporul Său. Să-şi aducă aminte de legământul cu Avram , Isac şi Iacov şi să le deschidă evreilor mintea şi ochii să -L primească pe Fiul drept Mesia adevărat.

 9. Ana - Maria Conley zice:

  Da.Intr-adevar mare este puterea si intelepciunea lui Dumnezeu. Fie binecuvantat Israel !
  Multumim pentru aceasta veste Otniela Shalom.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s