Monede rare – (Re)


Sapaturilor arheologice din Ierusalim au scos la iveala o moneda antica folosita pentru plata impozitelor. Este vorba despre un exemplar rar , de o jumatate de sekel ; pana acum nu s-au mai gasit decat sapte asemenea exemplare.Monede vechiIn timpul imparatului Irod, evreii erau obligati sa plateasca a anumita suma pe cap de locuitor, contributie destinata extinderii Templului. Suma era simbolica, de o jumatate de sekel, astfel incat chiar si un evreu sarac sa isi poata permite sa  contribuie la constructia Templului. Dupa finalizarea constructiei, impozitul s-a restrans in continuare pentru a dota Templul cu mobilier si obiecte de cult. Intr-o conferinta de presa, din primavara anului 2008 , Autoritatea Israeliana a Antichitatilor a explicat ca taxa aceasta avea la baza poruncile din Exod. Monedele de un sekel si de 1/2 sekel folosite pentru plata acestui impozit au fost batute intre anii 125 i Ch si 66 d Ch , cel mai probabil la Tir, in sudul Libanului de astazi. ( Mai departe , Aici ) 

Reclame

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Istorie si arheologie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Monede rare – (Re)

 1. Ibanescu Rodica Alice zice:

  Şalom Otniela. Credincioşia lui Dumnezeu pentru poporul Său este mare şi statornică şi toate aceste descoperiri sunt o dovadă grăitoare că Biblia este adevărată şi veşnică şi ele trebuie să ne întărească credinţa. Laudat fie Dumnezeul lui Israel!

 2. Matei Claudiu Arghire zice:

  Shalom, sarut mainile. Extraordinara descoperire ! Sunt istoric si realizez ce inseamna aceste dovezi, tinind seama si de credinta in Domnul nostru Isus Ieshua, care ar trebui sa -i puna serios pe ganduri pe cei sceptici.
  Domnul Isus Mesia a fost o persoana reala, un Om care a umblat printre cei muritori si a fost Dumnezeu cu adevarat pentru ca nimeni nu a facut ce a facut El, mantuirea, minunile si viata vesnica , toate ne- au fost oferite prin credinta in El.
  Slava lui Dumnezeu , Mesia Ieshua Hristos!

 3. Marusya Berger zice:

  Very pleased to visit again your wonferful blog Otniella. Go on doing this beautiful work for Jesus our Moschiakh and Saviour. Barukh Ha Shem ve al kol Israel . Be blessed. Schallom….

 4. Madi zice:

  Şalom Otniela .Mă bucur că Dumnezeu şi -a descoperit slava atât de minunat prin aceste monede , in aşa fel încât cei care nu cred să fie motivaţi să creadă . Slavă lui Dumnezeu! Să fii binecuvântată!

 5. Shalom, Prieteni ! Fiti binecuvantati cu multa speranta. Credinciosia lui ADONAI este atat de mare incat toate dovezile IL demonstreaza ca fiind un Dumnezeu Viu, „care nu doarme si nu dormiteaza cand il pazeste pe Israel” ( Psalmul 121).
  Ma bucura participarea Dvs la acest topic. Fie Numele lui Yeshua Ha Mashisch glorificat in toate! Si fie faptele noastre demne de Chemarea pe care Domnul nostru ne-a facut-o!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s