Shalom, Yerushalayim !


Cetatea lui David – Orasul Modern

Yerushalayim-ul - vedere generalaIerusalimul se afla in centrul intereselor omenirii. In multe cazuri disputele politice intre cele mai puternice state ale lumii apar in urma discutiilor pe marginea statutului acestui oras, cu precadere pe marginea stabilirii fie a unei suveranitati evreiesti , fie a uneia palestiniene.
Teritoriul administrativ al Ierusalimului este considerabil mai mare decat cel al oraselor Tel Aviv si Haifa , luate impreuna. In prezent , suprafata totala este de 126,4 Km patrati. Pana la Razboiul de 6 Zile din anul 1967, aceasta regiune cuprindea doar 38, 1 Km patrati. ( Mai departe , AICI)

Anunțuri

Despre otnielabattzion - עותניאלה בת ציון

Evreica mesianica
Acest articol a fost publicat în Cultura si civilizatie iudaica, Stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Shalom, Yerushalayim !

 1. Corina Ottman zice:

  draga Otniela , iubesc acest oras. L-am vizitat si cu ajutorul lui Dumnezeu il voi vizita din nou sper in vara aceasta. Nu ma voi satura niciodata sa merg pe strazile lui , stiind ca pe acelasi pamant a calcat Domnul Ieshua si oamenii Scripturii sfinte . shalom uvraha.

 2. Marian Chioveanu zice:

  Iubim Ierusalimul si ne rugam pentru pacea lui. Sint multi crestini in USA care se roaga pentru acest oras si pentru poporul Israel si ne dorim asa sa fie si in Romania noastra…si peste tot in lume. Dumnezeu sa binecuvinteze Israelul .. sa -i deschida ochii pt Mesia cel adevarat si sa -i dea sfantul Shalom. Amin.

 3. Madi zice:

  Şi în România sunt creştini mulţi care iubesc poporul Israel iar eu mă bucur că sunt din rândul lor . Dumnezeu să-l binecuvinteze şi Ierusalimul să fie izbăvit de toţi duşmanii săi.
  Şalom Israel! Şalom Ierusalim!

  • ThePrayer zice:

   Amin, ne rugam pentru pacea acestui oras al lui Dumnezeu, zidurile sa-i fie pazite si Numele sfant al Mantuitorului nostru sa straluceasca la portile lui.
   multa binecuvantare !

 4. valericanicolescu zice:

  M-am gandit in sinea mea.Dumnezeu a facut ca multi Evrei dintre neamuri sa se intoarca inapoi in Ierusalim si alte orase.Si acum sa va spun la ce m-am gandit.De ce Evreii nu pun mana de la mana sa zideasca iar Templul.De ce un popor atat de scump in fata lui Dumnezeu sa se roage la un zid si nu in Templul refacut.Multa reflectare si pace va doresc.Doresc si eu sa vad Ierusalimul.

  • Draga valericanicolescu, mai intai Shalom si bun venit pe acest blog. Este foarte bine din cand in cand ” sa ne gandim in sinea noastra”, cu-atat mai mult daca ” sinea ” este predata Creatorului si este nascuta din nou. Atunci lucrurile lui Dumnezeu au greutate, si pret, in viata noastra iar noi ne raportam frumos si corect la Promisiunile Sale.
   Problemele legate de construirea unui Templu la Ierusalim sunt mult mai complicate , draga Valerica, si nu tin de posibilitatile materiale ale evreilor. E mai mult o problema de pace intre evrei si arabi , de fapt n-a venit timpul acela. Dar va veni , cu siguranta, pentru ca Sfanta Scriptura trebuie sa se implineasca.
   Reflectam , draga Valerica cum sa nu . De fapt ne rugam, Dumnezeu sa Se proslaveasca in toate problemele legate de Israel si Tara Sfanta.
   Mult Shalom si binecuvantare !

 5. Matei Claudiu Arghire zice:

  Shalom, sarut mainile. Multumim Otniela pentru aceste informatii utile despre Ierusalim, orasul imparatului David si al Odraslei Casei lui David. Pacea lui Mesia sa se odihneasca peste aceasta cetate.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze !

 6. un ucenic zice:

  Dumnezeu sa-si aduca aminte de parintii poporului Israel , de fagaduintele Lui mari si sfinte si sa – l intoarca pe poporul acesta la Mantuitorul lor cel ADEVARAT: Ieshua ~ Hristos Isus.amin. shalom Ierusalim !

 7. Dan Konner zice:

  Shevua tov
  Ierusalimul este al evreilor pentru ca lor le-a fost dat prin legamantul avrahamic. Adonay nu-si ia vorba inapoi asa cum fac oamenii de multe ori. Dumnezeul cel vesnic tine ce promite. A spune altfel inseamna sa nu cunoastem Scriptura si pe Dumnezeul care a scris-o prin insuflarea lui Ruakh HaKodesh.
  De ce atat de mult razboi pentru pamantul lui Israel ? Pentru ca AICI va veni Moshiakh si Satan se opune dar nu va reusi pentru ca puterea Dumnezeului nostru este cu mult mai mare. Barukh Habbah be Shem Adonay , HalleluYah!!!!!
  O saptamana cu pace si binecuvantari divine…Dan si Sacha

 8. Dragi Prieteni, todah ! Multumiri pentru participarea la acest topic, multumiri pentru toate cuvintele voastre pline de afectiune. Fie ca rugaciunile si toate gandurile voastre bune sa-l inconjoare pe Israel si sa -i dea Shalom-ul atat de mult dorit. Pacea sa fie peste Israel si Pace intre zidurile Ierusalimului ! Fiti binecuvantati din Sion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s